איזה מוזיקה לקחת להדגמה של הרמקולים
-
michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
תודה לגבי ול-jaksirak
יש לי את פטריסיה (אחרי כ"כ הרבה הזכורים ב-stereophile הייתי צריך לקנות) וגם DSOM יש לי וגם בכמה גרסאות שונות כולל DVD-A,
מתוך Café Blue לקחתי שיר# 11 (תגיד אם יש לך המלצה אחרת)
מיכאל
יש לי את פטריסיה (אחרי כ"כ הרבה הזכורים ב-stereophile הייתי צריך לקנות) וגם DSOM יש לי וגם בכמה גרסאות שונות כולל DVD-A,
מתוך Café Blue לקחתי שיר# 11 (תגיד אם יש לך המלצה אחרת)
מיכאל
אני לא מבין איך אפשר "לבחון" רמקולים או כל חלק אחר של המערכת עם דיסקים שאתה לא שומע בהווה לא שמעת בעבר ולא תשמע בעתיד??
לדעתי זה מובן מאליו שאם אני שומע טראנס אז אני לא יגיע לבדיקה אם דיאנה קראל ולהפך.
אתה חייב להכיר את הרצועות היטב ע"מ לדעת מה אתה מחפש לשמוע ואיך אתה מחפש שזה ישמע.
מה יתן לך שהמערכת מנגנת אחלה מוסיקה אלקטרונית ואתה בכלל בראש של ג'אז?!
לדעתי זה מובן מאליו שאם אני שומע טראנס אז אני לא יגיע לבדיקה אם דיאנה קראל ולהפך.
אתה חייב להכיר את הרצועות היטב ע"מ לדעת מה אתה מחפש לשמוע ואיך אתה מחפש שזה ישמע.
מה יתן לך שהמערכת מנגנת אחלה מוסיקה אלקטרונית ואתה בכלל בראש של ג'אז?!
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
קח איתך את ה1812 של צ'ייקובסקי-פתח ווליום גבוה והתענג לך על המוזיקה החרישית המתנגנת
עצום את עיניך ואולי תרדם ואולי לא,כי בכל מקרה אתה תיבעט משלוותך בעזרת הפיצוץ שמגיע שמה
באיזה שהוא שלב ואם הדרייברים של הרמקולים לא יעופו ישר עליך,או שהמוכר שאולי לא מכיר את הקטע
יהיה קרוב להתקף לב או אחרי ולחץ הדם שלך יעלה בשניה ל200,דע לך שאילו רמקולים שיכולים להילקח בחשבון
להמשך בדיקה מקיפה של העשיריה האחרונה של המועמדים שלך,אפשר גם לכנות רמקול נולד,אולי
עצום את עיניך ואולי תרדם ואולי לא,כי בכל מקרה אתה תיבעט משלוותך בעזרת הפיצוץ שמגיע שמה
באיזה שהוא שלב ואם הדרייברים של הרמקולים לא יעופו ישר עליך,או שהמוכר שאולי לא מכיר את הקטע
יהיה קרוב להתקף לב או אחרי ולחץ הדם שלך יעלה בשניה ל200,דע לך שאילו רמקולים שיכולים להילקח בחשבון
להמשך בדיקה מקיפה של העשיריה האחרונה של המועמדים שלך,אפשר גם לכנות רמקול נולד,אולי
אמן מייסר
מתן כתב:אני לא מבין איך אפשר "לבחון" רמקולים או כל חלק אחר של המערכת עם דיסקים שאתה לא שומע בהווה לא שמעת בעבר ולא תשמע בעתיד??
מה יתן לך שהמערכת מנגנת אחלה מוסיקה אלקטרונית ואתה בכלל בראש של ג'אז?!...
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
רעיונות למוזיקה טובה ומתאימה לבדיקת רמקולים יש בלי סוף
בסיכומו של דבר צריך מוזיקה שאתה מכיר היטב ואוהב וזה חייב לכלול קטעים תובעניים ודינמיים ע"מ לבדוק את הרמקול בתחומים הללו, גם אם אותו אדם שומע רק בלוז רגוע כל היום, ע"מ שיתאים גם לטעם משתנה ולאוספים הגדלים במהירות במוזיקה של כולנו.
למרות שברמות המחירים שאתה מכוון קשה להאמין שרמקול לא יעמוד בדרישות כאלו....
בסיכומו של דבר צריך מוזיקה שאתה מכיר היטב ואוהב וזה חייב לכלול קטעים תובעניים ודינמיים ע"מ לבדוק את הרמקול בתחומים הללו, גם אם אותו אדם שומע רק בלוז רגוע כל היום, ע"מ שיתאים גם לטעם משתנה ולאוספים הגדלים במהירות במוזיקה של כולנו.
למרות שברמות המחירים שאתה מכוון קשה להאמין שרמקול לא יעמוד בדרישות כאלו....
על זה שלבדיקת מערכת אודיו או רמקולים צריך לקחת מוזיקה שאוהבים מכירים היטב ובדרך כלל שומעים, אני חושב שיש כמעט הסכמה גורפת...
שאלה מעניינת אחרת היא...מה איכות ההקלטה/ ההפקה של הדיסק או התקליט או המדיה האחרת שאיתה בודקים מערכת...
האם לקחת איתך הקלטה "אודיופילית" יוצאת דופן באיכותה או לקחת הקלטה גרועה מקומפרסת וכו'...???
אולי השאלה שווה שירשור נפרד - בכל אופן לדעתי רצוי לבחון רמקולים או מערכת גם עם הקלטות גרועות - אם הרמקול או המערכת ישמעו טוב וירגשו עם מוזיקה המוקלטת באיכות גרועה אז על אחת כמה וכמה שזה יהיה טוב בהקלטות אחרות..
זו לא חוכמה להתרשם מרמקולים משמיעת דיסק אודיופילי - דיסק הדגמה של חברות שונות לדוגמה ששם ניתן לשמוע גם את טיפות הרוק של הסקסופינסט בזמן הנשיפה כי תקעו לו את המיקרופון לתוך הגרון...ברור שעם הקלטה כזו הרמקולים יישמעו טוב וירשימו..השאלה איך הם יישמעו עם הקלטה של פעם ואפילו במונו ???
שאלה מעניינת אחרת היא...מה איכות ההקלטה/ ההפקה של הדיסק או התקליט או המדיה האחרת שאיתה בודקים מערכת...
האם לקחת איתך הקלטה "אודיופילית" יוצאת דופן באיכותה או לקחת הקלטה גרועה מקומפרסת וכו'...???
אולי השאלה שווה שירשור נפרד - בכל אופן לדעתי רצוי לבחון רמקולים או מערכת גם עם הקלטות גרועות - אם הרמקול או המערכת ישמעו טוב וירגשו עם מוזיקה המוקלטת באיכות גרועה אז על אחת כמה וכמה שזה יהיה טוב בהקלטות אחרות..
זו לא חוכמה להתרשם מרמקולים משמיעת דיסק אודיופילי - דיסק הדגמה של חברות שונות לדוגמה ששם ניתן לשמוע גם את טיפות הרוק של הסקסופינסט בזמן הנשיפה כי תקעו לו את המיקרופון לתוך הגרון...ברור שעם הקלטה כזו הרמקולים יישמעו טוב וירשימו..השאלה איך הם יישמעו עם הקלטה של פעם ואפילו במונו ???
-
michael123
- חבר מכור קשה

אני שמעתי כמה זוגות רמקולים בטווח של 15K US$ וגם זוג באזור 30K US$ (לצורך השוואה, אין לי כוונה להוציא כאלה סכומים) ולא כ"כ אהבתי.. בטח לא בשביל המחיר המבוקש.. זה סוביקטיבי כמובןgab כתב:רעיונות למוזיקה טובה ומתאימה לבדיקת רמקולים יש בלי סוף
למרות שברמות המחירים שאתה מכוון קשה להאמין שרמקול לא יעמוד בדרישות כאלו.......
לגבי השרשוראתה צודק, אני הוספתי לדיסקים שצרבתי גם קטעים שאני לא כ"כ אוהב היום כי הטעם שלי משתנה..
למגיבים אחרים -
1) אני כן שמעתי את המוזיקה במערכת שלי מקודם..
2) גם אם לא - כאשר אני שומע בדיוק אותו קטע ברמקול X (נגיד במשך 20 דקות) ומייד אחרי ברמקול Y - אין לי בעיה להחליט מה אהבתי יותר.. גם אם לא שמעתי את הדיסק מקודם, עד עכשיו לא שמעתי רמקולים זההים לחלוטין, ולטעמי ההבדלים היו בולטים מספיק כדי להחליט
-
michael123
- חבר מכור קשה

אני משתדל לאסוף הקלטות איכותיות.KOOKE כתב:על זה שלבדיקת מערכת אודיו או רמקולים צריך לקחת מוזיקה שאוהבים מכירים היטב ובדרך כלל שומעים, אני חושב שיש כמעט הסכמה גורפת...
זו לא חוכמה להתרשם מרמקולים משמיעת דיסק אודיופילי - דיסק הדגמה של חברות שונות לדוגמה ששם ניתן לשמוע גם את טיפות הרוק של הסקסופינסט בזמן הנשיפה כי תקעו לו את המיקרופון לתוך הגרון...ברור שעם הקלטה כזו הרמקולים יישמעו טוב וירשימו..השאלה איך הם יישמעו עם הקלטה של פעם ואפילו במונו ???...
כמו שאמרתי בשרשור אחר, רוב המוזיקה היא 96/24 ובמקרה הגרוע זה CD של MFSL.
ומסטבר שזאת כן חוכמה להתרשם בשבילי לפחות.. אולי העלתי את הציפיות גבוה מדי..
סה"כ רמקול, זה לא live show
בהדגמה אחרונה שמעתי את Unplugged של Eric Clapton
דיסק שאני מכיר היטב, מוקלט גם בצורה מאוד טובה
חוץ מ-Spire של Martin Logan לא התרשמתי..
(הם עם מחיר של 8400$ ליסט פרייס היו הכי זולים בחנות)
לכל רמקול אחר או שהצליל היה סתום, או שהיה חסר באס, או שה-mid בלט יותר מדי
מערכת הייתה יקרה - הגברה/מקור של KRELL, אצל זינגר - אף עוד יותר יקרה
-
michael123
- חבר מכור קשה

משהו שנזכרתי מתערוכה - בחדר של MARK LEVINSON היו שני זוגות רמקולים - REVEL SALON2 ו- JBL EVEREST2. כל יום הרמקולים היו מתחלפים, ומוזיקה שהמדגים שם הייתה שונה - ב-JBL זה היה בול סגנון שלי (גם הכרתי את רוב הדיסקים) - בלוז, ג'ז/ווקאלי, וב-REVEL זה היה קלאסי.
כאשר ביקשתי לשים דיסק של בלוז ב-REVEL שהיה ביום קודם עם JBL - הוא אכן היה נשמע יותר גרוע.. כלומר, לא כ"כ גרוע כמובן אבל פחות טוב. והנציג החברה מיהר גם להחליף את הדיסק חזרה למוזיקה קלסית..
השתכנעתי כי צריך לקחת מוזיקה בסגנון שאני אוהב (ועדיף גם שאכיר), אפילו שברמת מחירים של 20-30K אין רמקולים "אוניברסליים"
כאשר ביקשתי לשים דיסק של בלוז ב-REVEL שהיה ביום קודם עם JBL - הוא אכן היה נשמע יותר גרוע.. כלומר, לא כ"כ גרוע כמובן אבל פחות טוב. והנציג החברה מיהר גם להחליף את הדיסק חזרה למוזיקה קלסית..
השתכנעתי כי צריך לקחת מוזיקה בסגנון שאני אוהב (ועדיף גם שאכיר), אפילו שברמת מחירים של 20-30K אין רמקולים "אוניברסליים"