גיליתי תופעת צריבה/''החזקת תמונה'' ב- 50PY800M האם זו תקלה?!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #41 

bar333 כתב:לא נראה לי שווה כל העניין הזה של להתעסק עם הרצות ושטיפות...ולהזהר שלא תהיה תמונה סטטית...עדיף כבר LCD כמו פיליפס לדוגמא וראש שקט...
...
מה אתה בכלל משווה את האיכות תמונה?
ההרצה זה משהו שעושים רק בהתחלה וגם לא משהו מחייב.
ממש לא עדיף LCD ולראות מריחות,בלי עומק תמונה ולהיות מחוייב לשבת בדיוק מול המסך בשביל לא לאבד מהשחור (שבקושי קיים) ושאר הצבעים.
יש לי LCD של פיליפס והייתי מחליף אותה על פלזמה של מץ...

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #42 

אין אולי ויכוח לגבי האיכות...לפלזמה יש יתרון מסוים בעניין הזה...
אבל תראה כמה הפורום הזה מלא בבעיות של אנשים שנתקלים בצריבה של תמונות...וכל אמצעי הזהירות שצריך לנקוט...השאלה אם זה שווה את זה?

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #43 

guy11 כתב:
bar333 כתב:לא נראה לי שווה כל העניין הזה של להתעסק עם הרצות ושטיפות...ולהזהר שלא תהיה תמונה סטטית...עדיף כבר LCD כמו פיליפס לדוגמא וראש שקט...
...
ממש לא עדיף LCD ולראות מריחות,בלי עומק תמונה ולהיות מחוייב לשבת בדיוק מול המסך בשביל לא לאבד מהשחור (שבקושי קיים) ושאר הצבעים.
...
תאמין לי אתה לא..אין מה להשוות.
יש לי פלזמה מדבקה ואפילו LCD של האייר נראה יותר טוב..ואני עובר לLCD של פיליפס :)

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

amitgba כתב:
guy11 כתב:
...
...
יש לי פלזמה מדבקה ואפילו LCD של האייר נראה יותר טוב..ואני עובר לLCD של פיליפס :)
...
היום הייתי אצל מישהו שהיתה לו פלזמה ספקטרה בגודל 42" מלפני שנתיים וחצי,וראו שם הרבה יותר טוב (SD,לא בדקתי HD) מאשר ב LCD שלי.
אני מאוד מקווה בשבילך שלא תתאכזב מהמעבר ל LCD,והייתי מציע לך לשקול שוב את העיניין אם התכנים שלך הם לא שימוש מחשב ברובם.

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #45 

bar333 כתב:אין אולי ויכוח לגבי האיכות...לפלזמה יש יתרון מסוים בעניין הזה...
אבל תראה כמה הפורום הזה מלא בבעיות של אנשים שנתקלים בצריבה של תמונות...וכל אמצעי הזהירות שצריך לנקוט...השאלה אם זה שווה את זה?
...
שם לב שמדובר בחשש מבעיה יותר מבעיה אמיתית.
אין ספק שמי שלא התנסה עם פלזמה חדשה וטרייה (כולל עבדכם בעבר)
נרעש ונרגש לראות תופעות שונות שנראות היום (לאחר שימוש במסך מספר חודשים)
כהיסטוריה גם לעין ביקורתית.

לדעתי ומניסיוני, וכן אני משווה פיליפס סידרה 7 וסוני W4500 לפלזמות של פנסוניק ופיוניר,
הרצה של 100~200 שעות למסך, במקביל לצפייה רגילה, תבטל את החשש ותותיר אתכם
עם התמונה הטובה ביותר שכסף יכול לרכוש, בוודאי לתוכני SD.

לצערי, יש נסיגה מסוימת ביכולת הפילטר הקדמי של הפאנל של פנסוניק לסנן אור בשני הכיוונים, לעומת דור קודם.
יתכן שתופעות retention נראות ברור יותר בהתחלה, אבל מזה ועד זניחת הטכנולוגיה
בגלל הרצה :roll:
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #46 

השאלה אם בן אדם שצופה בעיקר בHD או משתמש בעיקר בחיבור מחשב עדיין פלזמה היא הפיתרון הטוב ביותר...
לתכנים של SD אני מאמין שאתה צודק - אבל לHD אני מאמין שיש שיוויון בין הטכנולוגיות או אפילו יתרון לLCD...והיות ואיכות השידורים בארץ היא "מעולה" וגם איכות התכנים שאתה יכול לראות בYES או בHOT היא גם "מעולה" - ראה ערך השרדות או האח הגדול...הרי שLCD משתלם יותר בקטע הזה לא?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

גם ב HD פלזמה עדיפה בכל הפרמטרים.אני לא מכיר יתרון אחד ל LCD בשום תוכן חוץ משימוש שוטף של מחשב.
אם מישהו יכול לתת לי את היתרונות של ה LCD אז אני אשמח כי אני באמת לא מוצא.

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #48 

bar333 כתב:השאלה אם בן אדם שצופה בעיקר בHD או משתמש בעיקר בחיבור מחשב עדיין פלזמה היא הפיתרון הטוב ביותר...
לתכנים של SD אני מאמין שאתה צודק - אבל לHD אני מאמין שיש שיוויון בין הטכנולוגיות או אפילו יתרון לLCD...והיות ואיכות השידורים בארץ היא "מעולה" וגם איכות התכנים שאתה יכול לראות בYES או בHOT היא גם "מעולה" - ראה ערך השרדות או האח הגדול...הרי שLCD משתלם יותר בקטע הזה לא?
...
פלזמה אינה הפתרון הטוב ביותר בכל מצב, אני תמיד מתריע שאם סביבת הצפייה מוארת,
בוודאי סלון שטוף שמש, יש מצב שפלזמה תתרסק מול תמונה של LCD, בפועל ראיתי מסכי LCD בהירים פי 5 מפלזמות.

הטענה שלי, שהרצה והחשש מצריבה אינה צריכה לגרום לבחירה בין הטכנולוגיות.
אם LCD נראה לך טוב יותר, אין שום סיבה בעולם שתרכוש פלזמה.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #49 

GUY - אז אם לטענתך שימוש שוטף במחשב אכן לא מתאים לשימוש עם פלזמה - אז יש לפלזמה חיסרון בקטע הזה...ורבים מאיתנו משתמשים במחשב ביחד עם המסך...כמוני למשל...
אז יש פה שיקול נוסף...
והחשש מצריבה בקטע הזה הופך לממשי יותר, מאשר אדם שרק צופה בשידורי YES לצורך העניין...
בנוסף - אם פלזמה היא דבר כזה נפלא - למה בכלל אנשים קונים LCD?
ושלא תבין אותי לא נכון - הפלזמה מציגה תמונה מדהימה בעיניי...אבל אתה קונה מסך באלפי שקלים וזה דבר מבאס להתקל בצריבה הזאת בעיקר אם רוב השימוש הוא עם מחשב...

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

אם השימוש במחשב הוא לצורך צפיה בסרטים אז לא צריכה להיות בעיה של צריבה.אם השימוש הוא,בוא נקרא לזה שימוש "משרדי",אז אכן LCD תתאים יותר בגלל סכנת הצריבה.
רוב האנשים קונים LCD בגלל בורות (כמו שלי היתה בזמנו),וכל אחד שלא ממש מבין יגיד לך ש LCD זו טכנולגיה חדשה יותר ועוד כל מיני דברים שלא ממש קשורים למציאות.במבחן התוצאה הפלזמה לוקחת.
אני יודע שהמסך הבא שלי יהיה פלזמה (כנראה פנסוניק :wink: ),גם אם יציעו לי LCD מהטובות שבשוק בחצי מחיר.

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #51 

מה הכוונה בשימוש משרדי?
אם גלישה באינטרנט כמה שעות ביום או משחק במחשב נחשבים "מועדים לצריבה" על פלזמה?
השימוש שלי הוא ברובו צפייה בסדרות ובסרטים דרך מחשב בHD, אבל גם לפחות שעתיים ביום גלישה באינטרנט...ומכאן מגיע גם החשש...

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

בשימוש "משרדי" התכוונתי גלישה,אופיס וכאלו...
תעשה את השיקולים שלך,כי קצת קשה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...
באופן אישי אם רוב השימוש שלי היה סרטים/סדרות גם מהמחשב אז הייתי הולך על פלזמה,אם הרוב היה שימוש "משרדי" אז הייתי הולך על LCD.
לגבי משחקים,יש לי חבר שמשחק הרבה ב PS2 על פלזמה C9 מבלי שעשה לה הרצה או שטיפה או כל דבר אחר,ואין לו שום זכר לצריבה/צבירה.

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #53 

guy11 כתב:
amitgba כתב:
guy11 כתב:
...
...
...
היום הייתי אצל מישהו שהיתה לו פלזמה ספקטרה בגודל 42" מלפני שנתיים וחצי,וראו שם הרבה יותר טוב (SD,לא בדקתי HD) מאשר ב LCD שלי.
אני מאוד מקווה בשבילך שלא תתאכזב מהמעבר ל LCD,והייתי מציע לך לשקול שוב את העיניין אם התכנים שלך הם לא שימוש מחשב ברובם.
...
הסיבה שראו יורת טוב זה כי בגלל שהפלזמה שלו היא כנראה EDTV [לא תומכת בכלל HD]
תאמין לי שאני ממש לא מרוצה מהפלזמה שלי,לא אכפת לי לרדת ירידה קטנה של איכות בSD
בשביל רזולוציה FHD,שמחברים מחשב רואים נורמלי וגם תמונת HD מדהימה..
בתקציב של הפיליפס 7403 [ 8 בערך] לא חושב שיש טלוויזיה יותר טובה גם פלזמה...
ותזכור שהפיליפס שלך היא בלי 100HZ ואולי בגלל זה יש הרבה מריחות..

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

זה לא רק המריחות זה התמונה המלאכותית והזוויתיות הגרועה ביותר.מספיק שיושבים בצד אחד של הספה מול המסך,והצד השני אפור לגמרי.שוב,אני מאוד מקווה שלא תתאכזב כמוני.בהצלחה בקניה (Y)

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #55 

guy אתה טוען שיש לך LCD פיליפס 7403 ואתה רואה זוועה - באחד ממסכי הLCD הטובים ביותר שקיימים??

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

bar333 כתב:guy אתה טוען שיש לך LCD פיליפס 7403 ואתה רואה זוועה - באחד ממסכי הLCD הטובים ביותר שקיימים??
...
לא,יש לי סידרה 7 הקודמת,7962 בגודל 42".

isotoper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 618
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #57 

לי יש פלאזמה ואני אומר לכם שהתמונה זה כיף אחד גדול.
החיסרון - אם יש לכם ילדים והם רואים ערוץ הופ או לולי או בכלל ערוצים עם לוגו לא שקוף, אז כדאי שתאהבו את הלוגו הזה כי הוא יתקע לכם מול העיניים לצמיתות.
דבר נוסף - כל סרט עם שוליים שחורים - ויש כאלה בשפע, בכל הערוצים וגם ב- DVD, יגרום לכם לחשוב פעמיים אם הסרט שווה את הצריבה שתופיע (או שלא תופיע)... בקיצור מעייף ! אבל מי שלוקח את זה באיזי ולא מזיז לו הצריבות (אני לא!) ממש יהנה מתמונה טובה.

WhiteTigerK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 0

שליחה #58 

הרעיון הוא קצת לגוון כשיש לך פלאזמה.. אין מה לעשות.
צריך לדאוג לא לראות כל כל הזמן תכנים עם פסים שחורים, ולא חסרים סרטים במסך מלא, שלא לדבר על סדרות ולכן עם איזון נכון לא צריכה להיות שום בעיה.

נכון שב-LCD אין את "כאב הראש" הזה, אבל אני מוכן "לסבול" קצת, בשביל איכות תמונה שלדעתי טובה יותר.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #59 

שלום לכולם .
קודם כל בפלזמה התמונה נראת טבעית יותר .
התמונה בפלזמה קרובה יותר למסכי ה CRT .
לגבי מסכי ה LCD כדי שנעשה השוואה לגבי גדלים .
אם ניקח מסך פלזמה 50 ונקח מסך LCD 52 ונצפה בשידורי SD . לא יהיה אדם אחד שיגיד שרואים ב LCD יותר טוב .
ההשוואה אמורה להיות הוגנת לפי גודל מסך .
הבעיה הגדולה של ה LCD היא גודל מה קורה מעל 50 או 60 או 70 אינצ' . הרי פו כבר אין ויכוח ה LCD מיתפרק.
לגבי זה שאנשים קונים יותר מסכי LCD זהו טרנד של אנשים בארץ שמגלים בורות ברכישת מסך .
הרי כל דבר שמגיע לארץ יש לו את הקליינטים שלו .
שכחתם אנחנו בישראל .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #60 

הקיצר אם אני קונה פלזמה ויש לי צריבה אני אחסל פה את כולכם!! :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”