סאב וופר למערכת עד 5000 ש"ח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #41 

HazooM כתב:danlior - אתה יודע מה, אני מסכים איתך. כנראה שכל השנים שהקדשתי לקריאת עשרות מאמרים,
דיונים ומאות מדידות בנושא רמקולים, סאבים, תכנון ועיצוב דרייברים, תיבות והאינטרקציה בין כל
הדברים האלו, כנראה היו לחינם, וסתם בזבזתי את הזמן שלי... זה באמת יותר קל פשוט לטעון
ש 1000 וואט זה יותר טוב מ 500, ש 15 בעל "במה ונפח" יותר טובים משל 12, ושיש כזה דבר
"סאב למוסיקה וסאב לקולנוע ביתי". מי צריך בכלל הסברים ועובדות טכניות :D
...
האמן לי שאתה לא היחיד ששנים קורא כתבות ומשקיע בלמידה. הנושאים שאנו דנים בהם הם לא שחור ולבן ויש דיעות שונות הנובעות מטעמים שונים.

כל מה שטענתי כאן, ניטען על ידי אחרים, חלקם אנשי מיקצוע וחלקם חובבים כבדים ששנים קוראים, שומעים ורוכשים ואין לזלזל בהם כמו שאין לזלזל בך.

[behave]נערך על ידי ziv_r: פניה לגופו של אדם.[/behave]

מה גם שהכי קל זה לסלף ולא לצטט נכון. מעולם לא טענתי "ש500W זה יותר טוב מ-1000W" בטח לא תמיד ובאופן אבסולוטי. טענתי שכשהמגברים זהים באיכותם וכשהמטרה היא למלא חדר של 55 מ"ר בבאס, 600W מהווים יתרון על 350W ואני 100% עומד מאחורי זה.

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #42 

danlior כתב:הנה ציטוט מאיל פור, איש מקצוע שאני מחזיק מאוד מדעתו, שענה למישהו בשירשור אחר שמחפש סאב ב-3,500 ש"ח.

אילפור כתב:אתה יכול לקנות סאב ש"נותן בראש" כמו שאתה רוצה, ואתה יכול לקנות סאב שיהיה טוב למוזיקה על ידי כך שישלים את הקדמיים ויוסיף להם יותר נפח ואלי עוד אוקטבה.

אתה לא יכול את שניהם, וודאי שלא בתחום מחיר זה.
...
וזה בדיוק למה שאני מתכוון, כשאתה רוכש סאב במחיר מוגבל, אתה יכול לחפש את הסוג הראשון עבור ק"ב או את הסוג השני עבור מוסיקה. רוצה את שניהם? שים הרבה יותר כסף על השולחן.
...
danlior
אני מסכים איתך לחלוטין (Y)
אצלי באופן אישי - הסאב במוסיקה כבוי (פונקציה אוטומטית של ה RX-V3800) וה RF82 הקדמיים נושאים את נטל הבאס המדוייק והמוסיקאלי לבדם.
בק"ב לעומת זאת- סאב 12" KICKS IN במלוא הספקו.

מבחינה עיסקית/שיווקית- חברה שתצהיר שהסאב שלה מתאים רק לאחד מהז'אנרים יכולה באותה מידה לסגור את שערי המפעל. על כן גם אני מתקשה למצוא אחת כזאת.
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #43 

צלילים-ירוקים

(Y)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #44 

danlior,
תנסה להיות עינייני.

קיימים אינספור כתבות וחומר אקדמי על סאבים. בכל מה שיצא לי לקרוא (וכנראה שגם בכל מה שיצא ל HazooM לקרוא), מעולם לא צויינו 2 האסכולות הללו שהזכרת, אין דבר כזה סאב לקולנוע ביתי וסאב לסטריאו, פשוט אין. אם היה, היינו רואים ליינים של סאבים כאלו (או לפחות מוצר אחד בודד) מיצרנים מוכרים יותר או פחות.

אם נזכיר מספר יצרנים אשר הועלה שמם מוקדם יותר בשרשור, שים לב ל Subwoofer Selection Wizard של חברת Velodyne או ל Subwoofer Selection Tips מאותו יצרן, הוא לא מציין בכלל את הז'אנרים הללו, המצב זהה אם נלך לכיוון REL. בדוק אפילו את האתר של Tom Nousaine, אשר נחשב לאחד הכותבים המוערכים בתחום האודיו לבית ולרכב. בדוק גם את האתר של HSU Research או אפילו את כל הביקורות לסאבים מתוצרתם, אף מבקר לא ציין שאיזה שהוא סאב מתאים לז'אנר מסויים.
אם נלך לכיוון הדרייברים, המצב זהה, לא תמצא אף יצרן כזה אשר מפתח ליין לז'אנר מסויים. בנוסף, לא תמצא אף אמרה מאף יצרן סאבים או דרייברים אשר מציין כי הפיתוח האחרון שלו "אידיאלי לסטריאו" או "אידיאלי לקולנוע ביתי".
אני יכול להמשיך עוד, אך אני חושב שהתמונה ברורה. אם אתה ממשיך לטעון כי קיימים 2 ז'אנרים כאלו, זוהי טענה בלבד אשר חסרה איזה שהיא הוכחה. אני באמת אשמח אם תוכל להציג איזה שהיא אסמכתא לקיומם, מעבר לציטוטים בפורומים.

חשוב גם לומר כי באף אתר יצרן סאבים, לא תמצא את היצרן עושה שימוש בסופרלטיבים כפי שהזכרת קודם לכן, כמו "במה" או כל תיאור אחר אשר אינו מדיד. לא רק שהיצרן לא עושה שימוש, גם עורכי הביקורות נזהרים מלהשתמש בביטויים שגויים אלו כאשר הם מתארים ביצועי סאבים.

אין לי כוונה לבזבז את זמנינו בתגובות חסרות טעם, אם באמת אתה טוען כי קיימים ג'אנרים כאלו, נא הצג אסמכתה כלשהי (עדיפות מיצרנים או חומר אקדמי אחר), אחרת הטענה שלך נשארת ברשותך בלבד.

לסיום, הנה מאמר מעניין שכתב Alan Lofft, העורך לשעבר של Sound & Vision וכיום עורך ראשי של מספר כתבי עת בנושא אודיו. הכתבה עוסקת במרכיבים השונים בסאבוופר וכיצד כל מרכיב עוזר בהשגת באס טוב - Excavating Real Deep Bass

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9618
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

שליחה #45 

רגע רגע אז איך הסאב של סרווין בסיפור הזה :D
תאמין לי דן, צודק או לא צודק, בלעדיך האתר הזה היה משעמם ומשמים :lol:
אני לא מבין מה הוויכוחים המתמטיים הללו כן מתאים לקב,לא מתאים לסטריאו...
אפשר לעשות כיולים שונים(ומשונים)לכל פראמטר ואיש איש וטעמו הוא
[אחד יאהב אותו סאב בסטריאו והשני יאהב אותו אחד בקב!
אז על מה הוויכוח :?:

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

זיו, אתה ממשיך לשים דברים בפי. מעולם לא טענתי שישנם "אסכולות". סלח לי אם לא בא לי לחזור על כל מה שכתבתי לכן רק אעתיק:

danlior כתב:
הנה ציטוט מאיל פור, איש מקצוע שאני מחזיק מאוד מדעתו, שענה למישהו בשירשור אחר שמחפש סאב ב-3,500 ש"ח.

אילפור כתב:
אתה יכול לקנות סאב ש"נותן בראש" כמו שאתה רוצה, ואתה יכול לקנות סאב שיהיה טוב למוזיקה על ידי כך שישלים את הקדמיים ויוסיף להם יותר נפח ואלי עוד אוקטבה.

אתה לא יכול את שניהם, וודאי שלא בתחום מחיר זה.
...
צלילים-ירוקים כתב:
מבחינה עיסקית/שיווקית- חברה שתצהיר שהסאב שלה מתאים רק לאחד מהז'אנרים יכולה באותה מידה לסגור את שערי המפעל. על כן גם אני מתקשה למצוא אחת כזאת.
...

וזה בדיוק למה שאני מתכוון, כשאתה רוכש סאב במחיר מוגבל, אתה יכול לחפש את הסוג הראשון עבור ק"ב או את הסוג השני עבור מוסיקה. רוצה את שניהם? שים הרבה יותר כסף על השולחן.
...
אני חושב שזה ממצה את דעתי בנושא וברשותך אפרוש מהדיון. אתה יכול להמשיך לא להסכים איתי ולקבל את זה שדעתי שונה משלך או להמשיך לרתוח. הבחירה שלך.

ודבר אחרון, אוי ואבוי אם כולנו ניסתמך על חומר שיווקי של חברות מסחריות או כתבות של כתבים קשקשנים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #47 

ממש לא מכניס דברים בפיך, תקרא את ההודעות שלך מתחילת השרשור, אפילו ציינת בעמוד I את הדרישות השונות מהאפליקציות. לגבי חומר שיווקי, הצעתי בפניך להביא כל חומר אקדמי שפורסם אשר מאשר את דבריך - אך כנראה שבאמת אף אחד לא העלה דבר כזה על הכתב ולכן הטענה שלך ממשיכה להיות שלך בלבד.
בכל אופן, אם פרשת מהשרשור - אז יותר טוב.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #48 

ziv_r כתב:ממש לא מכניס דברים בפיך, תקרא את ההודעות שלך מתחילת השרשור, אפילו ציינת בעמוד I את הדרישות השונות מהאפליקציות. לגבי חומר שיווקי, הצעתי בפניך להביא כל חומר אקדמי שפורסם אשר מאשר את דבריך - אך כנראה שבאמת אף אחד לא העלה דבר כזה על הכתב ולכן הטענה שלך ממשיכה להיות שלך בלבד.
בכל אופן, אם פרשת מהשרשור - אז יותר טוב.
...
מכיוון שאתה כל כך מבקש, ארחיב מעט על מה שכתבתי ועל מה שצלילים-ירוקים כתב על חומר שיווקי:
צלילים-ירוקים כתב:

ציטוט:
...
כל ההפרדה הזאת של סאב שמתאים יותר למוסיקה או לק"ב היא גרורה של נפילה בביצועים של סאב במחיר ביניים להבדיל מסאב היי-אנד. כשחברה מיצרת סאב במחיר זול הנפילה בביצועים יכולה לבוא לידי ביטוי או בעוצמה שלו וביכולת של הסאב "לדפוק ולהרעיד" או באיכות הבאס (איכות הסאונד) לכן סאב יותר עדין ולא מרעיד עם סאונד נעים יתאים יותר לישומי מוסיקה (למשל B&W סדרת ה-600) וסאב דופק ומרעיד אך עם באס יותר גס ואגרסיבי יתאים יותר לסרטים (למשל ולודיין סדרת ה-CHT).

מן הסתם, חברות לא יודו בכך. אתה לא מצפה שחברה תכתוב על הסאב שלה "איכות הבאס לא משהו אבל הוא ירעיד לכם את הבית" או "הבאס אולי לא הכי עוצמתי אך הוא יתן לכם יופי של תוספת למוסיקה" באופן טיבעי הם ישבחו את המוצר שלהם ללא התניות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #49 

יש אסמכתה לדבריך? אם לא מחומר שפורסם על ידי יצרן, כתבה שנכתבה במגזין? כתב עצמאי? מישהו?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

ziv_r כתב:יש אסמכתה לדבריך? אם לא מחומר שפורסם על ידי יצרן, כתבה שנכתבה במגזין? כתב עצמאי? מישהו?
...
קח נשימה עמוקה - זאת היא ד-ע-ת-י ודעתי בלבד. דעה המבוססת על יותר מעשרים שנה של התעסקות בתחום - מכירה, קניה, שמיעה, קריאה, והחלפת חוויות עם אחרים. ולראיה, גם אחרים שותפים לדעה זו.

ולמי שעדיין לא הבין זאת - זיו לא נמנה על אנשים אילו. (U)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #51 

אתה יודע מה מעניין? הרי יש כתבות על כל תחום בנושא האודיו, מרמת הפיוז, דרך כל פיסת ציוד במערכת, השוואות שונות ועד לפסיכולוגיה שלנו עם האודיו. אבל כתבה בסיסית על התאמת סאבים לפי המסקנות שלך - פשוט אין.

מה אתה אומר שתעלה את הממצאים הללו לכתבה עם נימוקים?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #52 

למה סאב עדין טוב למוסיקה? למה סאב "מרעיד" לא טוב? אלו סתם יציאות של כותבי מגאזינים
שהשתרשרו במשך השנים. (כמו הדיעה שסאבים של REL הם האוליטמטיבים למוסיקה - קישקוש
מוחלט).

אני לא רוצה משהו עדין או מרעיד - אני רוצה טוב, נקודה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #53 

דווקא לאחרונה לא יצא לי לקרוא ביקורות כאלו לסאבים, כל מה שנחת מולי היו דווקא ביקורות הוגנות מבחינת בחינה, ללא סופרלטיבים ודעות קדומות.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #54 

HazooM כתב:למה סאב עדין טוב למוסיקה? למה סאב "מרעיד" לא טוב? אלו סתם יציאות של כותבי מגאזינים
שהשתרשרו במשך השנים. (כמו הדיעה שסאבים של REL הם האוליטמטיבים למוסיקה - קישקוש
מוחלט).

אני לא רוצה משהו עדין או מרעיד - אני רוצה טוב, נקודה.
...
למה סאב עדין טוב למוסיקה? למה סאב "מרעיד" לא טוב?
...
אם אתה אוהב שהבית רועד כשאתה שומע את התשיעית של בטהובן או את טייק פייב של ברובק בדיוק כמו שאתה רואה סרט קולנוע עם התפוצציות והליקופטרים, שיבושם לך וכל מה שכתבתי לא רלוונטי עבורך.
אלו סתם יציאות של כותבי מגאזינים שהשתרשרו במשך השנים.
...
אהה, אבל זיו טען שאף אחד לא טען זאת, רק אני כאן בפעם הראשונה:

ziv_r כתב:
אתה יודע מה מעניין? הרי יש כתבות על כל תחום בנושא האודיו, מרמת הפיוז, דרך כל פיסת ציוד במערכת, השוואות שונות ועד לפסיכולוגיה שלנו עם האודיו. אבל כתבה בסיסית על התאמת סאבים לפי המסקנות שלך - פשוט אין.
...
אתה רואה זיו, מסתבר שגם אתה מפספס כתבה פה ושם.
כמו הדיעה שסאבים של REL הם האוליטמטיבים למוסיקה - קישקוש מוחלט
...
את הכבוד שאתה רוחש לדעות של אחרים השונות משלך כבר הפגנת בעבר אבל לא כל כך בנחרצות. אני גם טוען שסאבים של REL מתאימים יותר למוסיקה, מה לעשות? אנחנו חיים בחברה פלורליסטית מגוונת. רק תראה מה קורה בפוליטיקה. צריך ללמוד לחיות עם זה :)

צביבל פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

זיו שלום ו danlior

שליחה #55 

תודה לכולכם על הרחבת הידעות שלי ועוד רבים בנושא הנ"ל!

אולי צריך לחשוב באופן חיובי ולהגיע למסקנה שאתם !

פה ביחד עליתם על נושא שצריך להעלות בפני היצרנים כמו שהרי אתם יודעים לעשות ,

וזו הגדולה של האתר והפרומים השונים פה וזה המקצועיות שלכם הכותבים פה שזה אתם .

אני מאמין שיש תשובה ליצרנים בנושא זה ואם לא אולי זה יגבש אצלהם מחשבה ואפשרות

ליעד את הסאבים שלהם וליצור ליין לק"ב אחד מגורמי הגדלת המכירות המרכזיים של הסאבים בשנים אלו ..

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: זיו שלום ו danlior

שליחה #56 

צביבל כתב:תודה לכולכם על הרחבת הידעות שלי ועוד רבים בנושא הנ"ל!

אולי צריך לחשוב באופן חיובי ולהגיע למסקנה שאתם !

פה ביחד עליתם על נושא שצריך להעלות בפני היצרנים כמו שהרי אתם יודעים לעשות ,

וזו הגדולה של האתר והפרומים השונים פה וזה המקצועיות שלכם הכותבים פה שזה אתם .

אני מאמין שיש תשובה ליצרנים בנושא זה ואם לא אולי זה יגבש אצלהם מחשבה ואפשרות

ליעד את הסאבים שלהם וליצור ליין לק"ב אחד מגורמי הגדלת המכירות המרכזיים של הסאבים בשנים אלו ..
...
danlior כתב:
מן הסתם, חברות לא יודו בכך. אתה לא מצפה שחברה תכתוב על הסאב שלה "איכות הבאס לא משהו אבל הוא ירעיד לכם את הבית" או "הבאס אולי לא הכי עוצמתי אך הוא יתן לכם יופי של תוספת למוסיקה" באופן טיבעי הם ישבחו את המוצר שלהם ללא התניות.
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #57 

danlior כתב:אם אתה אוהב שהבית רועד כשאתה שומע את התשיעית של בטהובן או את טייק פייב של ברובק בדיוק כמו שאתה רואה סרט קולנוע עם התפוצציות והליקופטרים, שיבושם לך וכל מה שכתבתי לא רלוונטי עבורך.
...
הסאב משחזר בדיוק מה שצריך להיות בפסקול או ב CD. אם העורך התכוון להכניס תדרים ממש נמוכים, רצוי שיהיה סאב שיתמוך בזה. אם לא אוהבים באס חזק, מורידים אותו, מה הסיפור? בשביל זה בדיוק יש RC.
danlior כתב:אהה, אבל זיו טען שאף אחד לא טען זאת, רק אני כאן בפעם הראשונה.
...
אתה טוען לאסכולות שונות, בדיוק כפי שרשמת במשפט שסוגר את התגובה האחרונה שלך כי סאבים של REL מתאימים יותר למוזיקה. HazooM דיבר בכלל על סופרלטיבים אשר לא קיימים כאשר מתארים סאבים - בפעם החמישית, לא תמצא אף סופרלטיבים כפי שאתה משתמש בהם באף אתר יצרן של סאבים, זה די מוכיח משהו.
danlior כתב:אתה רואה זיו, מסתבר שגם אתה מפספס כתבה פה ושם.
...
דווקא אני מאמין שאני לא מפספס כתבות, אלא אני טוען שאף אחד לא כתב דבר כזה כי זה מדע בדיוני. אם באמת ראית כתבה כזאת, נא הצג קישור, כי אני לא מצאתי.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #58 

ziv_r כתב:
הסאב משחזר בדיוק מה שצריך להיות בפסקול או ב CD.
...
בחלום בלילה

ziv_r כתב:
אתה טוען לאסכולות שונות, בדיוק כפי שרשמת במשפט שסוגר את התגובה האחרונה שלך כי סאבים של REL מתאימים יותר למוזיקה. HazooM דיבר בכלל על סופרלטיבים אשר לא קיימים כאשר מתארים סאבים -
...
מעולם לא טענתי לאסכולות רישמיות אלא על אילוצים בעולם לא מושלם ומתוקצב.

ziv_r כתב:
בפעם החמישית, לא תמצא אף סופרלטיבים כפי שאתה משתמש בהם באף אתר יצרן של סאבים, זה די מוכיח משהו.
...
בפעם השישית:
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #59 

עניתי לך על זה בשרשור אחר, אם דבריך היו נכונים, היינו מוצאים יצרני דרייברים\סאבים אשר היו מעמידים ליינים (או לפחות דגם אחד) אשר מיועד לז'אנר מסויים. דווקא העובדה כי הם לא מתנהגים כפי שאתה טוען, לא צריכה לעורר שום תאוריות קונספירציה מצידך, אלא אולי דווקא להטיל ספק בטיעונים שלך.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #60 

ziv_r כתב:עניתי לך על זה בשרשור אחר, אם דבריך היו נכונים, היינו מוצאים יצרני דרייברים\סאבים אשר היו מעמידים ליינים (או לפחות דגם אחד) אשר מיועד לז'אנר מסויים. דווקא העובדה כי הם לא מתנהגים כפי שאתה טוען, לא צריכה לעורר שום תאוריות קונספירציה מצידך, אלא אולי דווקא להטיל ספק בטיעונים שלך.
...
בפעם השביעית:
...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”