גוון צליל התקליט מול ה CD
YOU ROCK vinyl WORLD
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
אני חוזר (כפי שרשמתי בפוסט #18 בשירשור הזה) ותוהה וגם טוען ! שאיני מכיר טענה כזו של וניליסטים ובוודאי לא מרכזיתEyal_W כתב: ווניליסטים רבים טוענים שגוון התקליט הוא שונה מה CD והטענה המרכזית שלי.... היא שהרכיב הוא זה שמכתיב את הגוון ....
כל המכלול האנאלוגי קובע (החל מהמדיה עצמה- הויניל ואולי הוא אף משפיע הכי מעט! ועד הגברת אותות הראש...), את דעתי להבדלים מנסיוני הקט בעניין, כבר רשמתי כאן.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
KOOKE כתבת,
מה שכתבתי זה תמצית הדברים והעבודה עצמה הרבה יותר מורכבת ומסובכת ולעתים קרובות די מתסכלת כשהפתרון הוא קשה והאתגר הוא כמעט בלתי עביר.
יש כאן בעייתיות מסוימת מכמה אספקטים.
בעיה של זכויות יוצרים.
לאיזה פלח שוק ה-VINYL ON CD יהיה מיועד? אודיופילים של וויניל? אודיופילים בכלל? שוק רגיל?
אין לי בעיה להיכנס תחת מטרייה של חברת תקליטים כדי לא להיות מעורב בכל האספקטים לעיל ולעסוק בעבודה גרידא. אבל מה הם צריכים אותי? יש להם ציוד פי אלף יותר טוב. נכון, אולי התבשיל שהם ירקחו יהיה בטעם אחר מאשר אני ארקח וייתכן שאפילו עסיסי יותר.
בכל מקרה אני פתוח להצעות
שפו על ההשקעה.......
מה שכתבתי זה תמצית הדברים והעבודה עצמה הרבה יותר מורכבת ומסובכת ולעתים קרובות די מתסכלת כשהפתרון הוא קשה והאתגר הוא כמעט בלתי עביר.
האמת כבר חשבתי על כך מזמן ואפילו העליתי את הרעיון של לייבל VINYL ON CDבמוצ"ש האחרון כשביקרתי אצל אייל.שקלת להקים "לייבל" - חברת הוצאה לאור של תקליטורים עם וינילים מומרים........
יש כאן בעייתיות מסוימת מכמה אספקטים.
בעיה של זכויות יוצרים.
לאיזה פלח שוק ה-VINYL ON CD יהיה מיועד? אודיופילים של וויניל? אודיופילים בכלל? שוק רגיל?
אין לי בעיה להיכנס תחת מטרייה של חברת תקליטים כדי לא להיות מעורב בכל האספקטים לעיל ולעסוק בעבודה גרידא. אבל מה הם צריכים אותי? יש להם ציוד פי אלף יותר טוב. נכון, אולי התבשיל שהם ירקחו יהיה בטעם אחר מאשר אני ארקח וייתכן שאפילו עסיסי יותר.
בכל מקרה אני פתוח להצעות
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן
יש שוק לכותרים המוקלטים באיכות אודיופילית - איכות גבוהה. איני יודע מה היקף השוק.
בעיות כמו זכויות יוצרים וכו' ניתן להתגבר עליהן בקלות ובאופן חוקי...
צריך לבדוק בצורה מסודרת ייתכנות של כזה דבר ובעיקר ייתכנות וכדאיות עיסקית.
יש חברות "לייבלים" שמוציאות כותרים רק באיכות סופר דופר - אבל הן לא מתעסקות בעניין של המרת ויניל לתקליטור..
בכל אופן..רעיון בכיוון הזה שמתממש רק מהבחינה הטכנית ויזואלית הוא של חברת FIM - בין שלל סוגי הכותרים האיכותיים שהם מפיקים יש להם סוג הנקרא - VINIL CD .....יש לי שניים כאלו...מדובר אכן פשוטו כמשמעו - תקליטורים קטנים שממש נראים כאילו הם עשויים מויניל => נראים בול כמו תקליט. התוכן כולל כמובן הקלטה מאד מאד איכותית ומגוון..ראה בקישור :
http://www.fimpression.com/SearchResult ... egoryID=12
ההסבר על החברה ומטרותיה:-
http://www.fimpression.com/aboutfim.htm
בהמשך אצרף תמונות של התקליטורים עצמם שיש לי כדי להמחיש את כוונתי....
כדאי לך אולי לפנות לחברה זו ולהציע להם לקחת את הרעיון של ה- VINIL CD עוד צעד קדימה ושגם התוכן יהיה תקליט ויניל מומר - שלח להם דוגמא לעבודה שלך ומי יודע מה יצא מזה...
יש שוק לכותרים המוקלטים באיכות אודיופילית - איכות גבוהה. איני יודע מה היקף השוק.
בעיות כמו זכויות יוצרים וכו' ניתן להתגבר עליהן בקלות ובאופן חוקי...
צריך לבדוק בצורה מסודרת ייתכנות של כזה דבר ובעיקר ייתכנות וכדאיות עיסקית.
יש חברות "לייבלים" שמוציאות כותרים רק באיכות סופר דופר - אבל הן לא מתעסקות בעניין של המרת ויניל לתקליטור..
בכל אופן..רעיון בכיוון הזה שמתממש רק מהבחינה הטכנית ויזואלית הוא של חברת FIM - בין שלל סוגי הכותרים האיכותיים שהם מפיקים יש להם סוג הנקרא - VINIL CD .....יש לי שניים כאלו...מדובר אכן פשוטו כמשמעו - תקליטורים קטנים שממש נראים כאילו הם עשויים מויניל => נראים בול כמו תקליט. התוכן כולל כמובן הקלטה מאד מאד איכותית ומגוון..ראה בקישור :
http://www.fimpression.com/SearchResult ... egoryID=12
ההסבר על החברה ומטרותיה:-
http://www.fimpression.com/aboutfim.htm
בהמשך אצרף תמונות של התקליטורים עצמם שיש לי כדי להמחיש את כוונתי....
כדאי לך אולי לפנות לחברה זו ולהציע להם לקחת את הרעיון של ה- VINIL CD עוד צעד קדימה ושגם התוכן יהיה תקליט ויניל מומר - שלח להם דוגמא לעבודה שלך ומי יודע מה יצא מזה...
ממתי בכלל הויניל עצמו מהווה מקור ל CD
(אולי זו ברירת מחדל עגומה ביותר
) הכוונה כמובן ליצור המוני ולא למשימה ראויה כשל חנן מיודענו ועל כך כמובן מגיעות לו כל המחמאות והעידוד
למיטב ידיעתי- CD ראוי יכול להחשב כזה שמתבסס על הטייפים המקוריים, בתקווה שנשמרו במצב ט.מ וכן על המרתם המיקצועית לעילא למדיה הדיגיטלית.
הקלטות DDD זה כבר 'חיה' אחרת.
למיטב ידיעתי- CD ראוי יכול להחשב כזה שמתבסס על הטייפים המקוריים, בתקווה שנשמרו במצב ט.מ וכן על המרתם המיקצועית לעילא למדיה הדיגיטלית.
הקלטות DDD זה כבר 'חיה' אחרת.
')
')- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לי אישית כל הנושא נראה פשוט מאוד:
הוקלט באנאלוג - יישמע יותר טוב באנאלוג
הוקלט בדיגיטל - יישמע יותר טוב בדיגיטל
המרות = הפסדים ועל זה כל הסיפור.
כל מי שטוען שקלאסי נשמע יותר טוב בתקליט מתכוון מן הסתם להקלטות של החל מקסאלס וטוסקניני וכלה בקאריאן. הוא לא התכוון מן הסתם ל"עלמה והמוות" של רביעיית ירושלים שהוקלט דיגיטלית ב-2008.
כנ"ל בג'אז החל מבני גודמן וכלה בהרבי הנקוק. ג'ון קולטריין יישמע מן הסתם יותר טוב בתקליט ובראד מדלהו יישמע יותר טוב ב-CD.
הנושא בולט במיוחד ברוק, בעיקר של שנות ה-70: חלק מההקלטות היו מראש מזעזעות וגם ההמרות לדיגיטל היו מאוד גרועות, כך שלי אין ספק שהחל מהביטלס וכלה בשריל קרואו (מהאחרונות שהקליטו על אנאלוג) רוק שהוקלט עד אמצע שנות ה-80 אמור להישמע יותר טוב בתקליט.
מצד שני, נושא הדיגיטל רימסטרינג הולך ומשתפר ומשתכלל, כאשר החברה הבולטת בתחום היא חברת Rhino שרק לאחרונה סיימה להוציא מחדש את כל האלבומים של Genesis האגדית.
אז מה נשמע יותר טוב, CD רימסטרד של Rhino או תקליט? תלוי את מי שואלים.
למי שהתרגל במשך שנים לשמוע את התקליט, ה-CD יישמע מן הסתם שונה לגמרי.
כלים שניגנו ברקע פתאום יופיעו, ומצד שני הגיטרה או ה-Voice מן הסתם יאבדו קצת משקל יחסית לשאר הכלים.
אז מה יותר טוב? כנראה שאין דבר כזה.
רק מי שהיה נוכח באולפן בזמן ההקלטה יידע להגיד, וגם זה לא בטוח...
הוקלט באנאלוג - יישמע יותר טוב באנאלוג
הוקלט בדיגיטל - יישמע יותר טוב בדיגיטל
המרות = הפסדים ועל זה כל הסיפור.
כל מי שטוען שקלאסי נשמע יותר טוב בתקליט מתכוון מן הסתם להקלטות של החל מקסאלס וטוסקניני וכלה בקאריאן. הוא לא התכוון מן הסתם ל"עלמה והמוות" של רביעיית ירושלים שהוקלט דיגיטלית ב-2008.
כנ"ל בג'אז החל מבני גודמן וכלה בהרבי הנקוק. ג'ון קולטריין יישמע מן הסתם יותר טוב בתקליט ובראד מדלהו יישמע יותר טוב ב-CD.
הנושא בולט במיוחד ברוק, בעיקר של שנות ה-70: חלק מההקלטות היו מראש מזעזעות וגם ההמרות לדיגיטל היו מאוד גרועות, כך שלי אין ספק שהחל מהביטלס וכלה בשריל קרואו (מהאחרונות שהקליטו על אנאלוג) רוק שהוקלט עד אמצע שנות ה-80 אמור להישמע יותר טוב בתקליט.
מצד שני, נושא הדיגיטל רימסטרינג הולך ומשתפר ומשתכלל, כאשר החברה הבולטת בתחום היא חברת Rhino שרק לאחרונה סיימה להוציא מחדש את כל האלבומים של Genesis האגדית.
אז מה נשמע יותר טוב, CD רימסטרד של Rhino או תקליט? תלוי את מי שואלים.
למי שהתרגל במשך שנים לשמוע את התקליט, ה-CD יישמע מן הסתם שונה לגמרי.
כלים שניגנו ברקע פתאום יופיעו, ומצד שני הגיטרה או ה-Voice מן הסתם יאבדו קצת משקל יחסית לשאר הכלים.
אז מה יותר טוב? כנראה שאין דבר כזה.
רק מי שהיה נוכח באולפן בזמן ההקלטה יידע להגיד, וגם זה לא בטוח...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
עומר בין אתה צודק ובין אם אתה לא , זה לא מהות הדיון .
האם לדעתך ביצוע המרה של תקליט ל CD וניגונו ב CDP אמור לספק לך חוויה שונה מאשר אתה תנגן אותו בפטיפון ?
ואם תשובתך היא כן .....
אז לדעתך מי אחראי על ההבדל בגוון
התקליט עצמו או הפטיפון ?
האם לדעתך ביצוע המרה של תקליט ל CD וניגונו ב CDP אמור לספק לך חוויה שונה מאשר אתה תנגן אותו בפטיפון ?
ואם תשובתך היא כן .....
אז לדעתך מי אחראי על ההבדל בגוון
התקליט עצמו או הפטיפון ?
נערך לאחרונה על ידי Eyal_W ב 08/01/2009 16:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בחיי שאין לי מושג.Eyal_W כתב: האם לדעתך ביצוע המרה של תקליט ל CD וניגונו ב CDP אמור לספק לך חוויה שונה מאשר אתה תנגן אותו בפטיפון ?...
עד שאני לא אשווה על מערכת אחת תקליט מסויים, CD מקורי של אותו לייבל שהופק מהמאסטר, ו-CD "ביתי" מומר מהתקליט לא אדע אם תהיה לי חווייה שונה או לא.
וגם אם כן, אני מניח שכל מקרה הוא לגופו ואי אפשר להכליל.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
ירון
אתה צודק בתגובתך האחרונה..אבל אולי העניין של המרת תקליט ויניל ל-CD יוסיף נופך רומנטי ומעניין בקטע השיווקי...
כלאמר לא רק חיצונית זה תקליטור שנראה כמו תקליט אלא גם התוכן זהו תקליט שהומר ...
הרי למיטב הבנתי כל הקטע של VINYL CD שהבאתי כדוגמה למעלה, הוא בפן השיווקי מסחרי..גימיק מעניין של תקליטור שנראה כמו תקליט...אין בכך איזה שהוא יתרון מבחינת איכות הסאונד על תקליטור רגיל (כסוף וכו'..)
אם לא היה ברור קודם לכן, התקליטורים האלו שנראים כמו תקליטים (אלו שיש לי בכל אופן) נשמעים ממש אבל ממש טוב..איכות הקלטה מדהימה...האיכות היא כנראה מתהליך ההקלטה והייצור המוקפדים ולא בגללה חומר ממנו עשוי פיזית התקליטור - זו דעתי והערכתי.
אתה צודק בתגובתך האחרונה..אבל אולי העניין של המרת תקליט ויניל ל-CD יוסיף נופך רומנטי ומעניין בקטע השיווקי...
כלאמר לא רק חיצונית זה תקליטור שנראה כמו תקליט אלא גם התוכן זהו תקליט שהומר ...
הרי למיטב הבנתי כל הקטע של VINYL CD שהבאתי כדוגמה למעלה, הוא בפן השיווקי מסחרי..גימיק מעניין של תקליטור שנראה כמו תקליט...אין בכך איזה שהוא יתרון מבחינת איכות הסאונד על תקליטור רגיל (כסוף וכו'..)
אם לא היה ברור קודם לכן, התקליטורים האלו שנראים כמו תקליטים (אלו שיש לי בכל אופן) נשמעים ממש אבל ממש טוב..איכות הקלטה מדהימה...האיכות היא כנראה מתהליך ההקלטה והייצור המוקפדים ולא בגללה חומר ממנו עשוי פיזית התקליטור - זו דעתי והערכתי.
שלמה,
לגבי איכות הסאונד ע"ג ה CD תסכים שהוא צריך להיות מיטבי על מנת למכור.
לגבי כמות החומר ע"ג ה CD רצוי מאוד שיכיל יותר מהתקליט המקורי על מנת לעודד מכירתו (וזה לרוב ממומש כך).
לגבי האריזה אכן יש לא מעט גימיקים שמשווים ל CD פיל, לוק, אוטנטיות של תקליט, היפנים מאוהבים הזה
לגבי איכות הסאונד ע"ג ה CD תסכים שהוא צריך להיות מיטבי על מנת למכור.
לגבי כמות החומר ע"ג ה CD רצוי מאוד שיכיל יותר מהתקליט המקורי על מנת לעודד מכירתו (וזה לרוב ממומש כך).
לגבי האריזה אכן יש לא מעט גימיקים שמשווים ל CD פיל, לוק, אוטנטיות של תקליט, היפנים מאוהבים הזה
')
')מגמות בסאונד
ברמת הייצור הטכני תקליט וויניל אינו המקור לCD אלא אם כן אבד המסטר המקורי ואינו עוד. מסטר מקורי יהיה סרט הקלטה אנלוגי, קלטת מקצועית מסוג בטה 1630 או קובץ דיגיטלי. יתכנו גם מקורות נוספים שלא הוזכרו כאן.
העברת וויניל לדיגיטל נעשית במקרים בהם התקליט הוא המסטר - ויש כאלו ב80 שנות ההיסטוריה של התקליט. מעבר לכך זו עבודה לאספנים עם מטרה ועם הרבה אהבה כמו חנן שכאן. כל העוסקים במלאכה צריכים בוודאי לשמוע כי במימד המקצועי של הדיגיטציה (העברת סאונד אנלוגי לדיגיטלי) יש פנים לכאן ולכאן. עם התגברות הצורך כך משתכללות המערכות, גדלים ההיקפים ומשתנות הגישות.
עקב השונות הרבה בין מגברי פונו וחוסר הדיוק המובנה באלקטרוניקה האנלוגית הטרנד החם ביותר כיום הוא העברה FLAT ללא תיקון וללא טיפול ובעזרת פרה אמפ ללא תיקוני EQ מסוג עקומת RIAA ואחרים ( PRE RIAA). תיקון ה EQ ההכרחי מבוצע במימד הדיגיטלי על ידי מצבים מוכנים מראש המובנים בתוכנה או על ידי כיוונון הפילטרים השונים על ידי הטכנאי.
ניקוי רעשים נעשה במערכות שונות - הטובות שבהן מניבות תוצאות מצויינות במצבים אוטומטיים או ידניים ובדרך כלל שילוב של השניים.
העברת וויניל לדיגיטל נעשית במקרים בהם התקליט הוא המסטר - ויש כאלו ב80 שנות ההיסטוריה של התקליט. מעבר לכך זו עבודה לאספנים עם מטרה ועם הרבה אהבה כמו חנן שכאן. כל העוסקים במלאכה צריכים בוודאי לשמוע כי במימד המקצועי של הדיגיטציה (העברת סאונד אנלוגי לדיגיטלי) יש פנים לכאן ולכאן. עם התגברות הצורך כך משתכללות המערכות, גדלים ההיקפים ומשתנות הגישות.
עקב השונות הרבה בין מגברי פונו וחוסר הדיוק המובנה באלקטרוניקה האנלוגית הטרנד החם ביותר כיום הוא העברה FLAT ללא תיקון וללא טיפול ובעזרת פרה אמפ ללא תיקוני EQ מסוג עקומת RIAA ואחרים ( PRE RIAA). תיקון ה EQ ההכרחי מבוצע במימד הדיגיטלי על ידי מצבים מוכנים מראש המובנים בתוכנה או על ידי כיוונון הפילטרים השונים על ידי הטכנאי.
ניקוי רעשים נעשה במערכות שונות - הטובות שבהן מניבות תוצאות מצויינות במצבים אוטומטיים או ידניים ובדרך כלל שילוב של השניים.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- chalmh
- חבר מביא חבר

הלוואי שהיו לי המסטרים האנלוגיים. הייתי מתפשר אפילו על תקליט "בתול"
Sync כתב:
אני חושב שניצול משולב של פילטר אנלוגי ודיגיטלי וחליבת היתרונות של כל אחד מהם עשוי להביא לתוצאה יותר טובה. אבל קטונתי, אני סמוך ובטוח שניסיונך העתיר בידע שנבנה במשך השנים אכן המלצה נכונה. אני אבחן את הנושא, רק שיש לי כעת בעיה לעשות BYPASSING על פיצוי ה-RIAA בבונבוניירה שלי.
Sync, יש לי שאלה. האם כשאתם מבצעים סינון רעשים מסוג כלשהו (קליקים, NR, NIOSE GATING) אתם מאזינים לסאונד של ההפרש שהורדתם כדי לבדוק אם הצליל המקורי לא נפגע (משמעותית)? או מסננים ואם זה נשמע היטב אז ממשיכים הלאה?
Sync כתב:
חשבתי על האפשרות הזאת בתחילת דרכי (מבלי שידעתי שיש מגמה כזאת עד שלא כתבת עליה כאן). מאידך לא רציתי להשתמש בפילטרים הדיגיטליים מהפחד שמא האלגוריתמים המתמטיים יפגמו בממד האנלוגי אם עושים זאת בצורה חריפה בין 20dB+ ל-20dB- לאורך כל התחום של 20Hz-20KHz מותאם RIAA. לעניות דעתי יש בפילטר האנלוגי של הפונו סטייג' ממד של "חמימות" וטיפול לא מותנה בדיגיטציה אלא אנלוגי טהור. הפשרה שלי בעניין היא כן שימוש באיקווילייזר הדיגיטלי (גרפי או פרמטרי) אבל רק לצורך תיקוני צליל מינוריים והסרת ה-SUBSONIC. ב-SUBSONIC יש יתרון לפילטר הדיגיטלי על הפילטר האנלוגי משתי בחינות. האחת - בשל התדר הנמוך הוא נדגם המון פעמים בממד הזמן והשיפוע מתון מבחינת האמפליטודה מה שתאורטית מתפקד כפילטר אנלוגי כמעט מושלם. היתרון השני בפילטר הדיגיטלי טמון ביכולת להגיע ל-Q גבוה כ-NOTCH FILTER ולהסיר ביעילות את תדר הרזוננס של הזרוע או רעש מכני של המנוע (25HZ במנועי AC סינכרוניים ל-50HZ). פילטרים אנלוגיים בעלי Q גבוה הם מסובכים ליישום והפעלתם כ-NOTCH FILTER גוררת גם תדרים שכנים שמונחתים משמעותית.עקב השונות הרבה בין מגברי פונו וחוסר הדיוק המובנה באלקטרוניקה האנלוגית הטרנד החם ביותר כיום הוא העברה FLAT ללא תיקון וללא טיפול ובעזרת פרה אמפ ללא תיקוני EQ מסוג עקומת RIAA ואחרים ( PRE RIAA). תיקון ה EQ ההכרחי מבוצע בממד הדיגיטלי על ידי מצבים מוכנים מראש המובנים בתוכנה או על ידי כיוונון הפילטרים השונים על ידי הטכנאי....
אני חושב שניצול משולב של פילטר אנלוגי ודיגיטלי וחליבת היתרונות של כל אחד מהם עשוי להביא לתוצאה יותר טובה. אבל קטונתי, אני סמוך ובטוח שניסיונך העתיר בידע שנבנה במשך השנים אכן המלצה נכונה. אני אבחן את הנושא, רק שיש לי כעת בעיה לעשות BYPASSING על פיצוי ה-RIAA בבונבוניירה שלי.
Sync, יש לי שאלה. האם כשאתם מבצעים סינון רעשים מסוג כלשהו (קליקים, NR, NIOSE GATING) אתם מאזינים לסאונד של ההפרש שהורדתם כדי לבדוק אם הצליל המקורי לא נפגע (משמעותית)? או מסננים ואם זה נשמע היטב אז ממשיכים הלאה?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

אין לי בעיה שאיזה חברת תקליטים תתן "חסות" חוקית לעבודות שאני אני עושה. שהם "ישברו את הראש" עם זכויות יוצרים ושווק. אין לי מושג אם יש בכלל פוטנציאל שיווקי לדברים הללו. אולם אם יש, אין לי התנגדות לשיתוף פעולה.
בוא נגיד - אני לא מחפש אותם כרגע כי הכל לשימוש עצמי. אם יפנה אלי נציג שלהם אין לי בעיה לדון לגופו של עניין ויש לי כמה רעיונות נוספים.
בוא נגיד - אני לא מחפש אותם כרגע כי הכל לשימוש עצמי. אם יפנה אלי נציג שלהם אין לי בעיה לדון לגופו של עניין ויש לי כמה רעיונות נוספים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
פעם שמעתי איזו הרצאה כזו של איש אחד חשוב בחשיבותו על תקליטים וכל זה. הוא סיפר על מקרה שבו הוא לצורך כל שהו לקח דיסק והעביר אותו לתקליט. זו העברה מיוחדת כזו ברמה מאוד גבוהה שאפשר לנצל למספר בודד של השמעות.
להפתעתו, הוא מספר, התקליט נשמע טוב יותר מהמקור... וזה מוזר כי בכל העברה אי אפשר לתקן אלא רק להחסיר...
בקיצור, הוא שאל פה ושם והסביר על כך שדווקא פגמים מסוימים שנגרמים כתוצאה מחולשתו של הפטפון, כמכשיר מכאני, הם שנקלטים על ידנו כיתרונות וכאמתיות. כל המערכת המכנית עמוסה בבעיות של אינרציה, וחוסר דיוק גם על ציר הזמן וגם על ציר התדר, אמנם מינימלית אבל משמעותית. ואיך שהו זה נשמע לנו טוב יותר...
אני חושב שזה קשור לנושא השרשור, אבל לא בטוח...
.
להפתעתו, הוא מספר, התקליט נשמע טוב יותר מהמקור... וזה מוזר כי בכל העברה אי אפשר לתקן אלא רק להחסיר...
בקיצור, הוא שאל פה ושם והסביר על כך שדווקא פגמים מסוימים שנגרמים כתוצאה מחולשתו של הפטפון, כמכשיר מכאני, הם שנקלטים על ידנו כיתרונות וכאמתיות. כל המערכת המכנית עמוסה בבעיות של אינרציה, וחוסר דיוק גם על ציר הזמן וגם על ציר התדר, אמנם מינימלית אבל משמעותית. ואיך שהו זה נשמע לנו טוב יותר...
אני חושב שזה קשור לנושא השרשור, אבל לא בטוח...
.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8134
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
להפתעתו ולדעתו אתה מתכוון..ramkol כתב: להפתעתו, הוא מספר, התקליט נשמע טוב יותר מהמקור... וזה מוזר כי בכל העברה אי אפשר לתקן אלא רק להחסיר...
....
כי "נשמע יותר טוב מהמקור" זה מאוד אמורפי ובטח סובייקטיבי,
ותרשה לי להוסיף,
סאונד זה אומנות. אין כזה דבר טוב יותר או טוב פחות. זה עניין של הרגלים, סגנונות וטעמים אישיים.
ובנוסף..
אם המאסטר הוא דיגיטלי, אין שום מצב שבעולם שתקליט יתן סאונד "טוב" יותר ממדיה דיגיטלית
( אלא אם כן עשו משהו לא נכון בהעברה ).
תקליט בהחלט יתן סאונד "אחר" שרבים מאיתנו מעדיפים יותר או אוהבים יותר.
בתכלס .. אם אתה מחפש העברה שהיא נאמנה למקור, דיגיטל לדיגיטל זו התשובה.
אני עדיין עומד על כך שלתקליט מגבלות פיזיות ( גודל ועומק החריץ ) שמשפיעות על תחום היענות התדרים שהוא יכול להכיל ( בשני הקצוות ). מגבלות אלו מחיבות התערבות ( קומפרסורים ו EQ ) ביצירת תקליט "האבא" ממנו משכפילם את הכמויות הגדולות ולכן תקליט, עם כל הצער שבדבר, זה הדבר הכי רחוק שיכול להיות מהמקור ..
( הערה, מקור = מה שהטכנאי שמע באולפן במהלך המיקס ולאחר ההורדה למאסטר ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8134
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
נו זה לא רציני.ramkol כתב:ליאור,
היית בהרצאה? חבל שלא נפגשנו...![]()
עד כמה שזכור לי הוא אמר שהתקליט נשמע יותר טוב מהמקור... אבל אולי לא שמעתי נכון...
....
זה כמו לייצר יש מאין.
או כמו להגיד ש 1000 שקל אצלי שווים יותר מ 1000 שקל אצלך.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי