תודה רבה על הסקירה המעמיקה.yosihary כתב:באתר של חברת הרמקולים וונדרסטין כתבו בשנת 2000 את הרעיון הבא:
בערך בניסוח דומה להלן:
"אין ספק ששיפור גדול קיים כאשר משתמשים ב- BI-AMP עם פילטר לפני המגברים. בניסויים שעשינו מצאנו ששימוש בשני מגברים תוך השארת הקרוס ברמקול נותן גם הוא תוצאה קרובה, לא ניכנס כאן להבדלים. ניסינו הלאה ומצאנו שלא צריך 2 מגברים, חיבור Bi-Wiring נשמע כמעט בדיוק כמו Bi-Amp (מדומה), וכל זה מתקבל בלי צורך לשנות כלום במגבר, רק זוג הדקים וחווט ברמקול"
זה היה חלק מהגיבוב שהיה שם, כאשר רק הפתיח והסיפא נכונים, אבל ניתן היה להבין מהניסוח שאתה בחיבור Bi - WI מקבל 90% מהיתרונות של BI Amp אמיתי.
מה אין ב- BW
* אין הפרדה של ממש בין גבוהים ונמוכים, בודאי לא במתחים ההפרדה מתבצעת אך ורק בקרוס של הרמקול עצמו, לפניו אנו מקבלים את כל התחום. ישנה הפרדת זרמים בלבד ונראה להלן שאין לה תרומה של ממש.
* ההפרעה העיקרית של נמוכים על גבוהים נמצאת בדרגה הסופית של המגבר, לכן לא עשינו כלום
* ועלי לנפץ עוד אגדה - כמו עם ההספק בביאמפ מדומה, כך אנו לא מרוויחים מאומה מהפחתת ההתנגדות כביכול של הכבל הנוסף. בכדי להפחית את ההתנגדות לחצי (2 כבלים זהים) יש להחזיר את המגשרים בכדי לחברם במקביל!
הסבר: לפי חוקי החשמל תדרים שונים שזורמים בכבל, לא מתחברים בצורה ישירה. ניתן לחשב את ההפסדים הכוללים (לפי חישוב זרם כולל בנוסחא והתנגדות) או הפסד לכל תדר בנפרד. המבט בנפרד מקבל על הבנת הנושא.
נניח רמקול עם מגשרים וכבל בודד בעל התנגדות R. חוקי החשמל אומרים הזרם הנמוך נתקל בהתנגדות R וכך הזרם הגבוה.
נשים שני כבלים ונסיר את המגשרים, זרם גבוה זורם דרך כבל א - רואה R
כנ"ל זרם נמוך - רואה R
אם במצב זה נחזיר את המגשרים לרמקולים, כל זרם יראה מחצית R
כמובן אם מלכתחילה הכבל הבודד היה מספיק משובח, ספק גם אם הבדל זה שמיע.
כל אחד שטורח ומחבר עוד זוג כבלים - להשיג זוג נוסף. לגשת מאחור, לא תמיד הכי נוח ולבצע הגדרה חדשה ברסיבר, זה כרוך בזמן ומאמץ. מאוד קל להניח ששמענו שיפור, כאשר הזיכרון השמיעתי לטווח כזה אין לו ערך.
החבר שניסה זו לאחרונה טען שמצב הגנה עלה למעלה כאילו יש יותר הספק. אני מטיל בכך ספק.
מי שטוען דבר כזה יכול לטעון זאת רק על ידי ביצוע מדידה מדויקת באיזה מתח הופעלה ההגנה. בגלל ההעמסה הנפרדת יתכן שתקבל שההגנה תפעל בכמה ואטים יותר ממגבר בודד:
שמגבר המצילתיים מסוגל במצב 100% תוף, להוציא עוד 3 או 5 ואט. חבל"ז...
אני כמובן לא ירדתי כל כך עמוק לחקור דברים ואני לא מכיר את ה-receiver מבפנים.
בוודאי השיפור הוא זניח בחיבור bi-amp מדומה (כתבתי על בערך 10% תוספת הספק).
בנוסף להזיק זה לא יכול (או שאני טועה?).
לגבי הסב:
יש לו כניסת ה-LFE המאפשרת עקיפה של ה-crossover בתוך הסב.
הגדרתי ב-receiver את ה-crossover ל-80Hz וכך אני יוצא מיציאת Sub Pre לכיוון של המגבר בסב (ז"א פילטר לפני ההגברה).
האם פה היתרונות באים על ידי ביטוי בצורה הכי טובה?