תקנון המועדון :!:

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

למה?
מה הבעיה להחליט על שיטת ההצטרפות למועדון ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

תשימו אותי ברשימה של אלה שעדיין לא מבינים מה מטרת המועדון.
מעבר להיות חבר במועדון.
8)

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

איתי,
קראת את ההודעה הראשונה בפורום?
About.me

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

כן, אבל זה לא עושה לי שכל.
אני צריך שידברו אלי בברור, עם מילים פשוטות קלות להבנה, שמתארות מעשים בחיי היום יום.
בנתיים זה משהו מעורפל.
לא ברור לי איך לשבת אצל יבואנים מקדם מישהו?
אנחנו לא קונים מהם ציוד עקב ערב ההאזנה, אנחנו לא כותבים ביקורות באתר של ציוד הי אנד שאנחנו נחשפים אליו בביקורים האלה.
בקיצור, לא ברור בנתיים.
לא שאני סובל, פוגשים אנשים, אוכלים בורקס, שומעים מוזיקה,
רק לא ממש ברור מה המטרה של המועדון.
ומה המעשים שמממשים את המטרה.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אז אני אחזור על ההסברים:

1. יבואני האודיו היי-אנד (להלן, היבואנים) לא מעוניינים, עד כדי מפריע להם, החשיפה הגדולה של אתר כמו שלנו (200K יוניק בחודש).
קח מישהו כמו אודיו-נוט, שמהיום הראשון היינו "גדולים" עליו במובן שהוא לא ממש צריך את החשיפה הגדולה הזו, כי זה מייצר לו רעש.
אנשים שבאים לשמוע, להשוות, לקחת הביתה ובסוף גם לא קונים.
מבחינתם, חשיפה קטנה, אבל ממוקדת יעילה הרבה יותר. לא בהכרח מבחינת רכישה אבל לבטח בתור מובילי דעת קהל.
איתי, אל תיתמם, אתה יודע טוב מאוד שאולי לא תרכוש מיד בגלל הדגמה, אבל לולא היית נחשף לזה, לבטח לא היית אפילו חושב על זה.
איך קנית את הדובאל שלך ? לא שמעת אותם או דגמים אחרים באיזה מקום לפני או שקראת כתבה ואז הלכת לשמוע? זה בדיוק אותו דבר.
2. אחוז האודיופילים באתר גדול כמו שלנו, תופס את האחוז הטבעי שלהם באוכלוסיה, קרי, אחוז אפסי. דבר זה גורם לרבים מהם להרגיש שהנושא כבר לא מעניין את האתר (למרות שיש לנו יתר דיונים על היי-אנד מאתרים אחרים), פשוט בגלל האחוז שלהם. מה שקורה הוא מה שקרה כבר, אלו מחפשים "בית" חדש, בו הם ירגישו שוב "הרוב" והטון המוביל.
אני רוצה לשמר את האנשים הללו פה, כי הם חשובים לי והנושא חשוב לי, אישית.
מועדון כזה נותן אלטרנטיבה של מקום אינטימי יותר (דיונים, מפגשים וכו'), ע"י סלקציה של החברים שלו, והוא נהנה מהכח של אתר גדול כמו שלנו.
3. בטח שיהיו כתבות ! זה שעד עכשיו לא הוצאנו, זה בדיוק כי ברגע שהנושא ייחשף תבואנה השאלות. מעבר לזה, רציתי לראות שיש לזה מומנטום והיענות. ציפיתי גם שה"תקנון" ייווצר מעצם הנורמה או הסטטוס קוו שייווצר מהמפגשים והדינאמיקה של הקבוצה. זה לא קרה.
4. ברגע שהאתר גדול, באים כל מיני טיפוסים שהתחביב לא בהכרח הוא הסיבה לזה שהם משתתפים בפורומים אלא יותר ה"ויכוח" ועוד כל מיני סיבות שאני יכול לשלוף, שמישהו עלול להאשים אותי בפסיכולוגיה בגרוש....כולנו מכירים את הדוגמאות הללו. שוב, מועדון כזה, הוא אקסלוסיבי ולא כל אחד נכנס.
5. אם המטרה היא "להיפגש, לאכול בורקס ולשמוע מוסיקה", אז תודה, אבל לא תודה.
זה דורש מאמצים רבים ומשאבים רבים מאנשים שגם ככה עסוקים.
אם זה לא WIN-WIN לכל הצדדים הנוגעים (יבואנים - קהל - אתר), אזי אין לזה זכות קיום.
אני חושב שהמתקון הוא :
- יבואנים מקבלים חשיפה לקהל יעד ממוקד שמבין משהו ולא בא "להשמיץ" ולהראות "שיש לו יותר גדול" ושיכול להעריך את ההשקעה מצד היבואן. תוך כדי, אותם אנשים גם חושפים אותם לקהל הרחב יותר, פשוט כי הם מעצבי דעת קהל (כמובן במידה והם אכן אהבו את מה ששמעו, אם לא, בעיה שלהם).
- הקהל האודיופילי מקבל אירועים שאחרת לא היה מקבל אותם, חברה עם ראש דומה ותנאים שלא ייקבלו באירועים גדולים יותר.
הקהל הרחב מקבל גורואים ואנשים שיכולים להמליץ ולעזור ברמה גבוהה יותר עם ניסיון רב יותר.
הקהל הרחב מקבל סקירות והמלצות על מוסיקה (חכה תראה את הסיכום של BOOBOO על הביקור אצל מנדי, יש שם בקושי פיסקה על הציוד עצמו....)
- האתר מקבל חזרה את המעמד הראוי לו בתחום ההיי-אנד, מעמד שלא בצדק, לדעתי, איבד בגלל שוב, נושא היחסים.

יותר ברור עכשיו?
About.me

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725

שליחה

חברים בוקר טוב

אני חושב ומאמין שיש תכלית בדיאלוגים בפורום. אך כך לא נגיע להבנות והסכמות.

מה שברור לי זה:
1. כוחה של קבוצה/קהילה, נמדד בהזדהות החברים במטרות המשותפות.
2. לא לכולם ברור מה מטרת הפורום.
3. או/ו לא כולם מסכימים עם המטרות -(כפי שהוגדרו בנייר המקורי של מרטין).
4. לבניית חיבור והבנות, אין תחליף לקשר הישיר ומפגש אישי- קבוצתי.
5. עוד לא היה מפגש שבו "סתם" ישבנו ורק דיברנו על מי ומה אנחנו.
6. זה שיש רוב דומם מהחברים בפורום שלא משתתף בפוסט הזה, אומר משהו...

שורה תחתונה, מחזק מאד את ההמלצה להיפגש ולדבר על הדברים.
מבטיח להגיע לפגישה ולהשמיע שם את דעתי.
נערך לאחרונה על ידי barvfr ב 22/12/2008 10:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

ידידי,
לצערי לא נוכל לחכות לפגישה.
כי זה אומר אי שם לקראת סוף ינואר.....הכתבה צריכה לצאת השבוע...
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78959
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כרגע ראיתי שיש רק מסמך מטרות אחד (ההודעה של מרטין) שאין לי שום הערה עליה (היא בעיני מושלמת).

אייל, אם יש לך הוספות או תיקונים (או אלטרנטיבה), אז כדאי להעלות אותם לדיון.

מה שאפשר לעשות הוא למספר את הסעיפים של מרטין ואם יש למישהו בעיה עם סעיף מסויים אפשר לדון עליו באופן ממוקד יותר.

הייתי רוצה להוסיף מספר מטרות משנה שנגזרות מתוך המטרות של מרטין - שיש להן משמעויות לגבי הליך הקבלה:

1. אנחנו מנסים לשמור על בסיס מצומצם של אנשים (קרי: לא כל האתר, אלא מי שאנחנו והם עצמם מוגדרים כאודיופילים), צמיחה מהירה מדי תעלים את כל היתרונות של מועדון כזה.
2. הכימיה בין האנשים היא חשובה, יש מצבים שבהם יכנסו אנשים שפשוט אין להם כימיה עם הקבוצה ולכן הדבר רק יגרום לסכסוכים ולנזק ולכן נושא זה חשוב ביותר. ראינו מה קרה כשאנשים שהם "מאותגרים חברתית" נכנסים לפורומים כמו פיל בחנות חרסינה.
3. האם כדאי שסוחרי סטריאו יכנסו לכאן בכלל? לדעתי התשובה היא לא, אם כי זה יכול להיות פיתרון לבעיה של חוסר תקשורת בין האתר לבין חלק מהיבואנים הללו.

בהתאם לשתי הנקודות הללו, הייתי מציע את ההליך הבא:
1. מי שנכנס לקבוצה צריך להכיר היטב אנשים אחרים בה ולכן צריך לפחות שני ממליצים מתוך הקבוצה שמכירים את אותו אדם. הדבר ישרת גם כדי להאיט את הליך הקבלה ולוודא שכל מי שכאן באמת מתאים, וכן ישרת לוודא שאין בעיה של כימיה בין אישית.
2. כניסה למועדון היא בעצם זמנית ומעמד קבע יהיה כחצי שנה לאחר שהאדם נכנס. מכיוון שההליך יהיה על תנאי מראש, בעצם יהיו פחות אי הבנות אם וכאשר מישהו יאלץ לעזוב את הקבוצה.

מבחינת החשיפה הקרובה של המועדון, לדעתי אנחנו צריכים לתת הודעה די לקונית בנושא הזה - שכרגע זה מועדון סגור ולא לפרט יותר מדי עליו בפומבי.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

אני חושב שחשיפה של ה"מועדון" הסגור באתר תגרום לאנטגוניזם מסוים אצל שאר הגולשים ובמיוחד הוותיקים שבהם. ייתכן וחלק מהם ידיר רגליו בעקבות החשיפה בבחינת "למה אני לא בפנים? ולכן האתר לא מעניין אותי".
מאידך אם אנחנו רוצים לחשוף את עצמנו צריך לתת לשאר הגולשים אפשרות או במה במסגרת האתר להקים קבוצות דומות שיעסקו בנושאים משותפים הקשורים אודיו/וידאו.
לא הייתי רוצה שיחשבו עלינו כמעין קהילה מורמת מעם ומתנשאת.
אי החשיפה לשאר חברי האתר עשויה למנוע את המבוכה.
באשר לקבלת חברים חדשים, הייתי מאמץ את שיטת הראיונות הנהוגה בחברה שאני עובד בה.
שני ראיונות F2F מול שני מראיינים כך שהדעה הסופית המתגבשת היא של 4 חברים והסיכוי לפספוס הוא קלוש והמושג "חבר מביא חבר" מקבל חיזוקים. כמובן שזה יצריך מאיתנו מאמץ נוסף של קיום הראיונות (בבחינת גיור) אבל בסוף התוצאה תשתלם כי הראויים באמת יהיו חברים.
לא הייתי פוסל על הסף קבלת עוסקים בתחום, אבל רק אחרי בדיקה וראיון עם האדם עצמו. יש צורך להבהיר לעוסק בתחום שהוא חבר על תנאי והוא חייב להיות מנותק מאינטרסים שיווקיים.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חנן,

יש שתי בעיות עם אי חשיפה:
1. אנשים כבר יודעים וסרן שמועתי פועל יפה מאוד באינטרנט, כך שאי אפשר יהיה לשמור את זה לעצמנו
2. יש לנו המון מידע שהיינו רוצים להעביר מהקבוצה החוצה (ע"ע המאמר המדהים של BOOBOO שנוציא בקרוב על המפגש עם מנדי סאבו).

לגבי קבוצות אלטרנטיבות, כל עוד המטרה היא לא ליצור חיץ או אלטרנטיבה (קרי: תחרות), אז אין בעיה עקרונית עם זה. אני לא רואה בעיה עם יצירת קבוצות כגון חובבי מקרנים, וידאופילים או אפילו חברותה כלשהי.

מה גם שזו לא הקבוצה הסגורה הראשונה באתר. הקבוצה הראשונה היא קבוצת "ללא קשר" שהפריעה בזמנו לחברי האתר האחרים בפורומים הכלליים וגם נפגשו מחוץ למסגרת האתר. בכדי לפתור את הסוגיה פתחנו להם פורום סגור שאחד מהם ניהל אותו והם קבעו מי נכנס ומי יוצא. במקרה ההוא זה לא הצליח, אבל אני מאמין שכאשר אנחנו ממוקדי מטרה זה כן יצליח.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בהנחה שבעיית החשיפה פתורה.
האם פתיחת הפורום לעיונם של האחרים יאפשר להם גם להגיב שם או שהפורום יישאר חבוי מעיניהם כפי שהוא כיום? בעצם תגובה של כל העולם ואחותו בפורום שלנו עלולה למוטט את ייחודיותו הרצינית והמקצועיים ולהפוך אותו לעתים לזירת התגוששות ומרכז ליצנות במקרה הטוב כפי שקורה לא אחת בפוסטים אחרים.
מעניין לשמוע מה השאר חושבים לגבי הקריטריונים ושיטות הסינון לקבלה של חברים חדשים במועדון. נראה לי שזו הסוגיה המרכזית כרגע כי המסמך של מרטין ברור מבחינת היעדים של הקבוצה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חנן,

אישית, אני מעדיף שאם מישהו לא יכול להגיב בפורום שגם לא יוכל לקרוא בו או לראות את קיומו (אחרת זה יגרום לאנטגוניזם, או גרוע יותר - פתיחת תגובות בפורומים אחרים על דברים שנכתבים בפורום הזה).

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כשאני אומר "חשיפה" זה במובן שיידעו שיש דבר כזה.
הפורום יישאר סגור (גם לצפייה) לכל מי שאינו חבר בו.

קיימות כבר היום כמה קבוצות סגורות (בעיקר בתחום המדיה סנטר).
ובקרוב יהיה מועדון חדש (פרטים בהמשך....
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

עפר כתבתי כבר
ברמה הפרקטית

אני בהחלט הייתי רוצה שהקבוצה תהווה מעין חותמת לציוד , לא צריכים להיות לוחמניים אך בהחלט תכליתיים .
הקבוצה אינה מייעצת ליבואנים האם הציוד טוב או לא , את זה היא עושה באמצעות פעילות אקטיבית של העברת המידע , כתיבת מאמרים וחוות דעת .

הקבוצה צריכה לפתח את עצמה ולהשקיע בעצמה בהרחבת הידע המוסיקלי , גם כאן ניתן לממש באמצעות כתיבת כתבות , והבעת דיעה והמלצות ע"פ הפורום .

חברי הקבוצה חייבים , אבל חייבים להיות שותפים לתהליך בעשייה ולא רק כשותפים לכיף .

את כל זה ניתן לממש אך ורק כאשר כל חברי הקבוצה מסכימים על העקרונות ומוכנים לקחת חלק פעיל בתהליך.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אייל,

אני מסכים לחלוטין, רק שאני חושב שהאספקט של זה במועדון צריך להמתין שהקבוצה תתגבש יותר, שיצאו מאמרים בסגנון זה של BOOBOO ושהקהל וגם היבואנים יכירו בזה.

אני לא חושב שאפשר לבוא עם האג'נדה הזו בשלב הזה, אבל בפירוש זה צריך להיות היעד שלנו לעתיד.

לגבי הרחבת הידע, והנסיון, אני חושב שזה נכון וצריך להוסיף את זה לרשימה של מרטין.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

(Y)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

Eyal_W כתב:ע
חברי הקבוצה חייבים , אבל חייבים להיות שותפים לתהליך בעשייה ולא רק כשותפים לכיף .

את כל זה ניתן לממש אך ורק כאשר כל חברי הקבוצה מסכימים על העקרונות ומוכנים לקחת חלק פעיל בתהליך.
...
(Y)

מה שכן, לדעתי אפשר אולי "לחנוך לנער על פי דרכו", כלומר מי שמתמחה בצילום - שיצלם, מי שגר הכי קרוב למאפייה טובה - שיביא בורקס, מי שיכול להביא דיסקים או תקליטים מעניינים - שיביא, וכו'.
צריך להגיע למצב שאף אחד לא נשאר יותר מדי זמן עם הידיים בכיסים ע"י עריכת סבב "מטלות" או משהו כזה.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני מוכן לצלם (כמובן כשאני מגיע). אוכל גם לכתוב מדי פעם, אבל פחות זמין למטלה הזאת. מוכן תמיד להביא חומר להאזנה (בעיקר "מייצור עצמי" לשיפוטכם :wink: ).
חנן,

תחי המחרשה !!!

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אפשר להבין למה הולכים סחור סחור ולא מדברים על הנקודה הכי קריטית כרגע? מה התנאים להצטרפות?
אני הצעתי מודל. אם לא תהיה הסכמה, פשוט נגיד שזה המודל וזהו.

ההצעה של חנן לגבי פגישה פנים אל פנים עם שניים מהמועדון, זה נחמד אולי למועדון חילופי זוגות, אבל לא פרקטי אצלנו.
למי בכלל יש זמן לזה?
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

מרטין,