MythTV: עברית בתפריטי OSD ובחלון פרטי תכנית הטלוויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ziv-s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104

שליחה

shed טוני

תודה על העזרה.

עדכנתי את המערכת ל-8.10 והכול עובד .

טוני תודה רבה על ההשקעה בהקמת החבילות .

TonyArie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה

ziv-s כתב:shed טוני

תודה על העזרה.

עדכנתי את המערכת ל-8.10 והכול עובד .

טוני תודה רבה על ההשקעה בהקמת החבילות .
...
אני שמח בישבילך, בבקשה,
תהליך זה תורם גם לי המון .

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

טוני,

כדי שאני אבין, אתה מריץ כרגע את הפאץ' שלך כפי שדווח ב-6004 + הפאטץ' שלי כפי שדווח ב-4885? (אם אני רואה נכון, אתה העלית אותו שוב ל-4885, תחת השם osd.rtl.v5).
אני רוצה לערוך בדיקה על כמה מכונות, אחת מהן עם head.
You are never fully dressed without a smile

TonyArie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

shed,
הגירסא שמתאימה ל-head היא הגירסא של Daniel - 4885-v2.patch - אני מבין שזאת הגירסא שהם מוכנים להכניס לקוד של 0.22
אני הוספתי במהלך הזמן תיקונים נוספים שלא קשורים לקוד ב-C , אבל לקבצי xml -
xml.rtl.patch
osd.xml.4.patch
הם מתקנים כתוביות בעבריש שגולשות לעבר לשדות או תפריטים שלהם ב-themes שונים (בדקתי אחד-אחד)
והקובץ האחרון הוא osd.rtl.v5.patch
ששייך לך , אבל הוא מותאם למצב הקוד אחרי הפעלת של השינוים הקודמים. אתה יכול גם להוסיף את התיקונים האחרים שלך.
אני כתבתי כמה הערות ב-4885 - לגבי שינוים שנאלצתי לעשות שהקומפילציה תעבור.
אני גם מכין מערכת לבדיקה - זה לוקח קצת זמן (הזמנת כרטיס pvr-150 , התקנת חבילות המתאימות ...)
Linux Professional Institute Certificated Level-3

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

טוני,

הרמתי עכשיו מערכת מאפס, עם התיקון שלך (4885v3) + התיקונים שלי כפי שהועלו ל-trac.
לא בדקתי את הקוד של דניאל, וגם לא נראה לי שאשקיע זמן בלהשוות אותו עם מה שיש לי.

אני מתעלם, בשלב זה מהתיקונים שלך ל-xmlים, כי אני עובד עם theme שלי, שמבוסס על blootube-wide אבל עבר *המון* שינויים מאז, מתוך כוונה ליצור theme שיותאם למשתמש הישראלי בצורה מושלמת.
כמו כן - עשיתי הרבה עבודת תרגום רוחבית בקבצי ה-ts/qm של התוכנה. המצב הנוכחי פשוט מזעזע (ע"ע "לא שמירה זו היתה טעות" או "התאמה קול").

אני שוקל בחיוב לפתוח fork ל-mythtv ולקרוא לו "המיתוס העברי". כמובן שהוא יעקוב אחרי הגרסאות של mythtv אבל הוא יותאם בצורה מלאה לארץ, כולל כל מיני שיפורים קטנים שמנהלי myhttv לא מוכנים להכניס (למשל - הורדת כתוביות אוטומטית בזמן אמת, עם תמיכה ב-gui לזה).

TonyArie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

shed,
הגירסא שבדקת היא זאת ש-Daniel ביקש לבדוק + שינוי קטן שלי (בגלל שלא היה עובר קימפול אצלי, אבל התברר שהסיבה לכך היא שעבדתי עם חבילת stable release ולא עם development release.
אחרי שהתברר הבלבול הורדתי את חבילת head או development release וכן בניתי את קוד הבינרי (שוב עם שינוים קטנים שכתבתי ב-4885 עליהם.
אני בדעה לדחוף את כל התיקונים בקוד הראשי של התכנה, ולא במהדורה עברי כפי שנעשה עד היום.
וזה בגלל שכל השינויים ושיפורים שאנו עושים, הם קטנים ביחס לתכנה הגדולה (הם לא שווים את המאמץ לתחזק מהדורה באופן קבוע, אני עושה את זה היום בכוונה שזה זמני עד לתיקון הרשמי)
אבל אם אתה תעשה את זה - ברכותי - בהצלחה.
גם יש לי רעיון לגבי אחד מהשינויים המשמעותיים שאפשר לבצעה בגירסת העברית, הוא הגדרות אוטומטיות של כל הערוצים ולוח השידורים, אייקונים, החלפת הערוץ בממיר רק לפי בחירה יחידה של המשתמש- Hot או Yes - זה אפשרי, זה יחסית פשוט להרגן וזה הדבר הראשון שמשתמש חדש נתקע בו וקשה להבין ולהגדיר בפעם הראשונה.
אפשר לבנות חבילה נפרדת רק אם פונקציונליות הזאת וזה לא התנגש עם החבילות הרשמיות, זה יבוא בנוסף.
מה דעתך?
נערך לאחרונה על ידי TonyArie ב 31/01/2009 23:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
Linux Professional Institute Certificated Level-3

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495

שליחה

אני חושב שפתיחת fork זה רעיון טוב ויקדם את ההטמעה של המערכת בארץ.
זה אפשר לחשוב על המון אופציות מותאות לארץ שיקלו על המשתמש בהתקנת מערכת כזו (ייבוא אייקונים ורשימות ערוצים של הוט ויס, התקנה אוטומטית של megaepg ועוד).
אני מוכן לעזור במה שניתן (עם הידע המוגבל שלי).

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אז מה קורה?
פותחים?

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

תודה רבה על התרומה החשובה, אני בימים אלה בונה HTPC והדבר הראשון שייכנס פנימה זה Ubuntu+MythTV.

אני חושב שזה חשוב ביותר ללחוץ ולהעלות את כל הפאטצ'ים Upstream, כי זו הדרך היחידה לשמור על הפאטצ'ים האלה לאורך זמן. אז זה אולי לוקח טיפה יותר זמן עד שזה מגיע לחבילות של אובונטו אבל זו השקעה מאד משתלמת לטווח ארוך.
fork זה טעות לפי דעתי, מנסיון שיש לי תמיד מתחילים פורק בהתלהבות גדולה, אבל אחר-כך לא עומדים בקצב של ה-Upstream והעבודה הולכת לטמיון. העצה שלי היא שתשדלו להכניס כמה שיותר ל-Upstream, ומה שלא יתקבל אז להשתדל לבנות כפלאגאין שניתן להתקנה בחבילה נפרדת, בתקווה שיהיה יותר קל לתחזק את הפלאגאין מאשר את כל התוכנה הגדולה.

בהצלחה.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אגב, כרגע קבצי ה deb של טורי כבר ישנים, יש עידכון חדש שנעשה כנראה בחודש האחרון.
כך שלא ניתן להתקין אותם על מערכת עם 0.21fixes.
אני בהחלט חושב שהדרך הנכונה היא איכשהו להכניס את הפאטצ'ים האלה כחלק מה 0.21fixes. בעיקר כיוון שהמתנה ל 0.22 יכולה לארוך עוד זמן.

ניר, הטיעון שלך שיכנע אותי. למרות זאת, כדי להקל על משתמשים לעבור ולהשתמש ב mythtv בארץ שווה לארגן איזושהיא תוכנה עם GUI בסיסי שיאפשר להם להתקין את הדברים הרלוונטיים (megaepg, אייקונים לערוצים וכד).

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

אני מודע לבעייתיות שיש לפורק, אבל מכיוון שאנחנו מדינה קטנה עם הרבה דרישות יש בעייתיות רבה להכניס דברים ל-upstream של myth, במיוחד לאור העובדה שהם לא ממש מוכנים להכניס דברים לתיקונים של 0.21 אלא רק לגרסת 0.22.
הרמה של מערכת 0.22 זה דבר לא פשוט, וכרוך, למעשה בהרמת מערכת נוספת לצד מערכת ה-"production" שיש לי בבית.

סיבה נוספת להעדפת פורק, מבחינתי, היא קצב השינויים המהיר יחסית שאני מכניס בכל מה שקשור לעברית. מאז התיקון שאני העליתי ל-SVN של myth ביצועתי עוד לא מעט תיקונים, גם ב-OSD, גם בטיפול בכתוביות של סרטי וידאו, וגם ביכולות alignment דינאמיות יותר שמקלות את העבודה עם קבצי ה-xml של ה-themes השונים.
אני בכלל לא רוצה לדבר על כמות השינויים שעשיתי בקבצי התרגום של myth לעברית, או למשל על הסקריפט שהכנסתי שמביא נתונים על קבצי וידאו מאתר סרטים במקום מ-imdb.

הרמת פאטץ' כזה או אחר שיתקין את התיקונים והשיפורים שלי על גבי מערכת קיימת זה לא ממש אפשרי, שכן מדובר, למעשה, בהחלפה של מספר ספריות -> מה שגורר החלפה של כל הספריות על מנת למנוע שבירה של אינטרפייסים של פונקציות ואובייקטים שונים.

אני מודה שיש לי הרבה זמן, כח ואנרגיה לכתוב ולשפר את myth ולהתאים אותה במיוחד לארץ, יש לי פחות זמן/כוח/אנרגיה להתחיל להתעסק עם הרמת שרת פורק, וSVN ציבורי. כרגע אני מנהל את כל הקוד שאני מוסיף בשרת SVN פרטי. זה מאפשר לי לראות DIFFים בקלות, להעלות לענף הראשי של myth תיקונים ספציפיים שאני עושה, לשמור על היסטוריה של תיקונים ועוד.

הנושאים הבאים שאני הולך "לתקוף" ב-myth הם המוזיקה ו-mythvideo. יש לי כמה וכמה רעיונות לשיפורים בממשק ובחווית המשתמש.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ועכשיו נשאלת השאלה כיצד שאר הקהילה (האם אפשר לקרוא לנו ככה כבר?) תהנה מהתוצרים הנחמדים שאתה עושה.
לדוגמה, הסקריפט שלוקח מידע מהאתר "סרטים" והיישור לימין של OSD.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Shed כתב:אני מודע לבעייתיות שיש לפורק, אבל מכיוון שאנחנו מדינה קטנה עם הרבה דרישות יש בעייתיות רבה להכניס דברים ל-upstream של myth, במיוחד לאור העובדה שהם לא ממש מוכנים להכניס דברים לתיקונים של 0.21 אלא רק לגרסת 0.22.
...
ובצדק, אתה לא חושב ?
מה יקרה כש-0.22 תהיה stable ? תוכל להעביר את כל השינויים ? תצטרך לעשות את הרוב מהתחלה. יהיה לך כוח לזה ? ברגע ש-patch שלך נכנס ל-upstream, הוא נכנס, ואתה כמעט שלא צריך לדאוג לו יותר (למעט בדיקה שאין רגרסייה).

ברור לי שהקליינט העיקרי של הפאטצ'ים שלך, זה אתה עצמך, ויותר נוח לך כרגע לעבוד על ה-stable. אבל לטווח ארוך זה לא ישתלם (IMHO).

אפשר לשווק את התיקונים כך שהם לא רק תורמים לשפה העברית אלא גם לערבית ותאילנדית (שהיא גם שפת RTL), זה בד"כ מעלה את המוטיבציה של ה-upstream לקבל את הפאטצ'ים. אבל זה באמת לא תמיד קל, יש מפתחים שהם יותר קשים מאחרים. אני לא מכיר את המפתחים של MythTV.

בכל מקרה, תודה על התרומה.
מקווה שכל התיקונים שלך יהיו נגישים בקלות לכל מי שירצה בהם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

1. כש-0.22 תהיה stable אני אוכל להעביר את רוב השינויים שלי (אם לא את כולם) על ידי ביצוע merge בין שני עצים. זה הייתרון הגדול בפיתוח תחת SVN. אין הבדל בין מה שאני עושה כרגע באופן פרטי, לבין ביצוע branch, פיתוח עליו, ואז merge לעץ הראשי. הפעולה הזו היא פעולה די אופיינית בפרוייקטי פיתוח ואני עובר/עברתי אותה בעבודה (וגם בפרוייקטי קוד פתוח אחרים) פעמים רבות.
נכון שצריך לעשות את ה-merge בעדינות, וחלקו ידני ולא אוטומטי, אבל בהחלט לא מדובר על כתיבת קוד מחדש.

אגב, בדיוק באותו אופן, אני "עוקב" אחר 0.21fixes ומכניס את השינוים שנעשו בו פעם בחודש או משהו כזה.

עכשיו נשאלת השאלה כיצד שאר הקהילה (האם אפשר לקרוא לנו ככה כבר?) תהנה מהתוצרים הנחמדים שאתה עושה.
...
2. זו אחת הסיבות המרכזיות שבגללה אני רוצה/שוקל לפתוח פורק ציבורי. כדי שאחרים יוכלו להינות ממה שאני עושה, ואני (בשאיפה) אוכל להינות משיפורים שאחרים יוסיפו על מה שאני עשיתי.
כמו שאמרתי - כרגע, לפחות, אני רק משתעשע ברעיון הנ"ל וזרקתי אותו כאן כדי לראות האם יש היענות ואפשרות להרים קהילה (או גרעין מוצק של קהילה) סביב הרעיון.

Subzero
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

כמו שאמרתי - כרגע, לפחות, אני רק משתעשע ברעיון הנ"ל וזרקתי אותו כאן כדי לראות האם יש היענות ואפשרות להרים קהילה (או גרעין מוצק של קהילה) סביב הרעיון.
...
לדעתי בהחלט יש מקום, ואולי אפילו כבר צורך, להרים פרויקט כזה. ונראה לי שיש כאן מספיק אנשים (ובכללם אני) שיכולים להתחלק בנטל כדי לא ליצור מצב שהכול נופל עם אדם אחד.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Shed כתב:1. כש-0.22 תהיה stable אני אוכל להעביר את רוב השינויים שלי (אם לא את כולם) על ידי ביצוע merge בין שני עצים. זה הייתרון הגדול בפיתוח תחת SVN. אין הבדל בין מה שאני עושה כרגע באופן פרטי, לבין ביצוע branch, פיתוח עליו, ואז merge לעץ הראשי. הפעולה הזו היא פעולה די אופיינית בפרוייקטי פיתוח ואני עובר/עברתי אותה בעבודה (וגם בפרוייקטי קוד פתוח אחרים) פעמים רבות.
נכון שצריך לעשות את ה-merge בעדינות, וחלקו ידני ולא אוטומטי, אבל בהחלט לא מדובר על כתיבת קוד מחדש.

אגב, בדיוק באותו אופן, אני "עוקב" אחר 0.21fixes ומכניס את השינוים שנעשו בו פעם בחודש או משהו כזה.
...
אני יודע, השאלה היא מה הסדר גודל של השינויים בין הענף של ה-0.21 לבין ה-0.22. אם יש הרבה recoding, זה יכול להיות merge לא פשוט.

הבעיה היא שכש-0.22 יהיה סטייבל, שוב לא יהיה אפשר להכניס פיצ'רים לענף הזה, ונצטרך להכניס את השינויים ל-0.23... זה לעולם לא יגמר.

נו שווין, אם אתה מקים פורק אני איתך (ה-HTPC שלי בדרך...)
יש כמה אתרים שנותנים את השירות של אכסון רפוסיטורי בחינם.

Jonathan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

does it have to do anything with subtitles?

שליחה

[left]I'm using mythbunto 8.1 and hebrew subtitles shows as gibrish. will those packages fix it?
and - will it change my menus to Hebrew? What if I just want hebrew support for EPG but not OSD / Menus in hebrew?

thanks![/left][/eng]

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

Re: does it have to do anything with subtitles?

שליחה

Jonathan כתב:[left]I'm using mythbunto 8.1 and hebrew subtitles shows as gibrish. will those packages fix it?
and - will it change my menus to Hebrew? What if I just want hebrew support for EPG but not OSD / Menus in hebrew?

thanks![/left][/eng]
...
1. התיקונים הנ"ל לא קשורים לעברית בכתוביות. אני משער שאתה רואה ג'יבריש בגלל בעיית קידוד (קרי קובץ הכתוביות אינו מקודד ב-UTF8). אתה יכול לקודד מחדש את קובץ הכתוביות על ידי הפקודה:

קוד: בחירת הכל

iconv -f iso8859-8 -t utf-8 filename.srt -o output.srt
2. התיקונים הנ"ל אינם מחליפים את השפה של התפריטים לעברית. הם מתקנים בעיות ב-OSD כאשר יש תכנים בעברית, ומטפלים טוב יותר במסך הצגת התכנים המוקלטים. שינוי שפת תפריטים נעשית על ידי בחירת שפה תחת הגדרות->תצוגה.

3. תמיכת EPG בעברית יש מהקופסא. אתה לא צריך כלום בשביל זה. רק את המידע עצמו (קרי קבלת קובץ XMLTV מ-megaepg או מכרטיס DVB-S).

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לגבי הג'יבריש - אם אתה צופה בסרטים עם נגן Mplayer אתה יכול להגדיר בפקודה שלו שהכתוביות שאתה טוען הן בפורמט אחר.
זה הולך משהו כזה :
-subfont-encoding ISO8859-8
זה פתר לי את בעיית הג'יבריש. הוא פשוט טוען אותם בפורמט עברית מסוג אחר[/eng]

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש החלטה בנושא הפורק ?

אם כל המפתחים משתמשים באובונטו, הייתי ממליץ לפתוח את הפורק ב-launchpad, ולבסס אותו על קוד המקור הזה, שמכיל גם פאטצ'ים שמגיעים מדביאן, ואובונטו.
https://launchpad.net/mythtv

launchpad מאפשר גם בניית חבילות אוטומטית, ומספק גם שרת apt, אז הוא מאד נוח למשתמשי אובונטו.

חזור אל “תוכנה - KODI”