רכבת ישראל - משפחה אחת גדולה ומאושרת
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73268
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3760315,00.html
חריגות השכר יעלו לרכבת 50 מיליון שקל.
האוצר טוען שהסכמי פרישה לא התבצעו במועד, ברכבת אומרים כי בסך הכל הגדילו את מספר העובדים בגלל התאונות. כך או אחרת, משרד האוצר קנס את רכבת ישראל ב-50 מיליון שקל על חריגות שכר. ומי משלם את החשבון? ציבור הנוסעים.
חריגות השכר יעלו לרכבת 50 מיליון שקל.
האוצר טוען שהסכמי פרישה לא התבצעו במועד, ברכבת אומרים כי בסך הכל הגדילו את מספר העובדים בגלל התאונות. כך או אחרת, משרד האוצר קנס את רכבת ישראל ב-50 מיליון שקל על חריגות שכר. ומי משלם את החשבון? ציבור הנוסעים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

לכל מי שמנסה להבין למה אני שונא את הדוף שנקרא "רקבת ישראל" - בבקשה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3771598,00.html
עכשיו שבוע שלפ אני צריך לסוע לעיר אחרת בשביל "להינות" משירותי הרכבת. מדהים.
עכשיו שבוע שלפ אני צריך לסוע לעיר אחרת בשביל "להינות" משירותי הרכבת. מדהים.
בסוף השבוע הבא תיהיה מסילה מוכפלת מקרית מוצקין עד מעט דרומית לעכו. זה צריך להפחית את כמויות האיחורים ובסופו של דבר לשפר את העמידה בזמנים. כך שאם כבר סוגרים מסילה לפחות זה לא בגלל שביתות או שטויות אחרות אלה כדי לשפר את התשתית...Huber כתב:לכל מי שמנסה להבין למה אני שונא את הדוף שנקרא "רקבת ישראל" - בבקשה:
עכשיו שבוע שלפ אני צריך לסוע לעיר אחרת בשביל "להינות" משירותי הרכבת. מדהים....
-
Huber
- חבר במועדון HT

ומה מונע מהם לבצע את העבודה בסופי שבוע ובלילות?! 
בסופי שבוע הם לא יכולים לעבוד בגלל שהם אמורים לשמור שבת. בלילות יש תנועה של רכבות 24 שעות - גם רכבת הלילה לנתב"ג נוסעת כל שעה וגם יש תנועה נרחבת של רכבות משא. מעבר לזה, השבתת תנועה למשך 7 שעות לא מספיקה לצורך עבודות תשתית נרחבות (צריך לנתק את המסילה הקיימת, לבנות מסוטים חדשים, לחבר הכל בחזרה ולוודא שהכל עובד).Huber כתב:ומה מונע מהם לבצע את העבודה בסופי שבוע ובלילות?!...
בכל מקרה, יש גם שאטלים באוטובוסים שמאורגנים על ידי הרכבת בחינם....
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז הרכבת מעדיפה להציק לנוסעים בשעות היום מאשר להשבית רכבות מטען? זה נשמע לך היגיוני? ולגבי התירוץ של "השבתת תנועה למשך 7 שעות לא מספיקה לצורך עבודות תשתית נרחבות" - אז שיקח 2-3 שבועות בלילות ולא שבוע ביום. אף אחד מהדברים שציינת הוא לא הצדקה להשבתת הרכבת בשעות היום.
אתה לא מבין. לא ניתן לבצע את העבודה כל פעם בחלקים של שבע שעות. צריך לחתוך חלקים גדולים מהקו הקיים, להביא מסוטים חדשים ולהתקין אותם. לרתך את הכל ולחלק עומסים כראוי. להכין את התשתית והסוללה התת מסילתית כדי שתתמוך בפסים ולא תשבר בעת מעבר רכבת. לאחר מכן צריך לכייל את המסילה ואת המסוט ולהעביר מחדש את כל האותות+התקשורת ולבדוק שמרכז הבקרה ומערכת האינדוזי עובדות כראוי. לאחר מכן צריך להעביר מספר רכבות במקום כדי לבדוק שהכל תקין. לא ניתן לבצע את זה בחלוקה לימים. זאת אחת מהבעיות שמסילה יחידה מביאה להם. כשיהיו מסילות כפולות ניתן יהיה להשבית תנועה במסילה אחת ולעבוד רק עם אחד.Huber כתב:אז הרכבת מעדיפה להציק לנוסעים בשעות היום מאשר להשבית רכבות מטען? זה נשמע לך היגיוני? ולגבי התירוץ של "השבתת תנועה למשך 7 שעות לא מספיקה לצורך עבודות תשתית נרחבות" - אז שיקח 2-3 שבועות בלילות ולא שבוע ביום. אף אחד מהדברים שציינת הוא לא הצדקה להשבתת הרכבת בשעות היום....
והרכבת משביתה גם את רכבות המטען וגם את רכבות הנוסעים. מעבר לזה, רכבות המטען הן הרכבו היחידות שמכניסות כסף לרכבת, ולא גורמות להפסדים כמו רכבות הנוסעים.
אתה הרי לא מהנדס רכבות, נכון? איך אתה יכול לכתוב שאף אחד מהדברים שציינתי הוא לא הצדקה להשבתת רכבות בשעות היום? אם אין לך מושג ואתה לא מבין משהו, זאת ממש לא בושה. מה שבושה זה לטעון טענות שאין להן אחיזה במציאות. הטענה שלך שניתן לבצע את כל העבודות בלילה היא בידיוק כזאת.
-
Huber
- חבר במועדון HT

levikon - ומה התפקיד שלך בכל הסיפור שאתה יודע כ"כ הרבה?
אם השאלה שלך היא האם אני עובד ברכבת ישראל, התשובה היא לא. אין לי את הקשרים כדי להתקבל למקום המושחת הזה. אני בסך הכל מתעניין מאוד בתחבורה מסילתית ונמצא בקשר עם מספר חובבים נוספים בתחום. זה התחביב הראשי שלי. מעבר לכך, ישנו פורום מעולה בתפוז שנקרא פורום תחבורה ציבורית, שיש בו הרבה מאוד ידע ואינפורמציה הן מפי גורמים המעורבים ברכבת ישראל והן מפי חובבים אחרים בתחום. גם אני מששתף בו לעיתים.Huber כתב:levikon - ומה התפקיד שלך בכל הסיפור שאתה יודע כ"כ הרבה?...
-
Huber
- חבר במועדון HT

השאלה שלי היא כפי שהיא (כלשונה) - "מאפא הידע", ללא שום רמיזות נסתרות
אם ככה, אני מוריד את הכובע, לי אישית מניסיון ארוך וכואב של ההתנהלות ברכבת לא היה ספק לרגע שפשוט החליטו לזרוק לאלף הרוחות את הנוחות של הנוסעים ופשוט בחרו בדרך הכי פשוטה להם (ושוב - זה מניסיון של 3 שנים יום יום כנוסע ברכבת ישראל, ניסיון שיכול למלא ספר שלם של סיפורים קצרים הקשורים להתנהלות המגוכחת של הגוף הזה כלפי נוסעיו).
אם ככה, אני מוריד את הכובע, לי אישית מניסיון ארוך וכואב של ההתנהלות ברכבת לא היה ספק לרגע שפשוט החליטו לזרוק לאלף הרוחות את הנוחות של הנוסעים ופשוט בחרו בדרך הכי פשוטה להם (ושוב - זה מניסיון של 3 שנים יום יום כנוסע ברכבת ישראל, ניסיון שיכול למלא ספר שלם של סיפורים קצרים הקשורים להתנהלות המגוכחת של הגוף הזה כלפי נוסעיו).
העובדה שהרכבת בעיתית - זה נכון. והרוב בגלל ועד העובדים והתרבות האירגונית במקום. מספיק לקרוא על שאול עוקיש... מה שכן, המנכ"ל החדש מנסה לפעול ולנקות את הרכבת, אבל זה כמו להלחם בתחנות רוח. מעבר לזה, YNET פתחו בהתקפה על ר"י והכתב הראשי שלהם בנושא, ש"ה, מקבל מידע פנימי מגורמים ברכבת שמנסים לגרום לפיטוריו של המנכ"ל בגלל הניקיונות שהוא מנסה לעשות. זאת גם הסיבה לכמות הכתבות הגדולה על מחדלי הרכבת, שלא נדבר על חלק גדול מהטוקבקים המוזמנים על ידי ועד העובדים או עובדי הרכבת.Huber כתב:השאלה שלי היא כפי שהיא (כלשונה) - "מאפא הידע", ללא שום רמיזות נסתרות![]()
אם ככה, אני מוריד את הכובע, לי אישית מניסיון ארוך וכואב של ההתנהלות ברכבת לא היה ספק לרגע שפשוט החליטו לזרוק לאלף הרוחות את הנוחות של הנוסעים ופשוט בחרו בדרך הכי פשוטה להם (ושוב - זה מניסיון של 3 שנים יום יום כנוסע ברכבת ישראל, ניסיון שיכול למלא ספר שלם של סיפורים קצרים הקשורים להתנהלות המגוכחת של הגוף הזה כלפי נוסעיו)....
דוגמא טובה לכך היא הכתבות מלפני שלושה חודשים על רכש הקרונות החדשים של רכבת ישראל. הקרונות היו חייבים לצאת משירות למשך כמה זמן בגלל תקלות שגילו בהם. זה הגיוני - הקרונות היו בתהליך של פיילוט, היו בסך הכל שני מערכים, והכי חשוב, הקרונות הללו הם מיוחדים לרכבת ישראל ותוכננו ויוצרו במיוחד בשבילה. טבעי שיהיו מחלות ילדות. אז ב-YNET, מגובים במידע פנימי שנועד להכפיש, פרסמו כתבות על מחדלי רכבת ישראל בקניית הקרונות ועל אשמתם של המנהלים ובזבוז כספי ציבור. מה שהם שכחו לציין זה שהקרונות חזרו לעבודה אחרי כחודש לאחר שהליקויים בהם תוקנו על ידי סימנס והיום יש כבר שישה מערכים שעובדים באופן שוטף ברכבת ושאר המערכים מתוכננים להכנס לעבודה עד סוף השנה האזרחית. את זה הם לא יכתבו....
בקיצור, לא הכל שחור או לבן, יש הרבה מאוד אפור באמצע. גם בסגירה הנוכחית, לדוגמא, רכבת ישראל מעמידה שאטלים מכל תחנות הרכבת אל התחנה הפעילה הראשונה. זה נהוג ומקובל בכל סגירת קו רכבת בכל העולם - הסעה בשאטלים בין התחנות הסגורות. אך בעוד בשאר העולם עקב התשתית המסילתית הנרחבת אפשר לנתב רכבות דרך מסילות פתוחות, ברכבת יש מסילה אחת בין חיפה לנהריה, או בין לוד לבאר שבע. במקרה כזה ברגע של עבודות על המסילה חייבים לבטל את התנועה. מעצבן, אבל הכרחי. ברגע שיסיימו להכפיל את המסילה, ניתן יהיה לעבוד על מסילה אחת ולהשאיר את השנייה פתוחה לצורך תנועה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

levikon - ההתהלות של הגוף הזה בשנים האחרונות משאירה אותי סקפטי בכל מהלך שהם מבצעים (במקרה הטוב) ככה שרק זמנים יגידו אם ההשבתה הכפויה הזו אכן תעזור במשהו כפי שהובטח. נמתין ונראה, מהמצב שלהם כיום אין הרבה לאן להתדרדר. ד"א, יצא לך העונג המפוקפק של לסוע ברכבת בצורה שוטפת ולא חד פעמית פה ושם?
כן, כמובן. בדרך כלל פעמיים בשבוע לבאר שבע וממנה. ואנחנו סובלים מסגירות של הקו כל כמה חודשים ובדרך כלל לשבוע שבועיים. אבל אני יודע וגם רואה שהם עובדים על הקו ולא סתם סוגרים כי נמאס להם להסיע רכבות...Huber כתב:levikon - ההתהלות של הגוף הזה בשנים האחרונות משאירה אותי סקפטי בכל מהלך שהם מבצעים (במקרה הטוב) ככה שרק זמנים יגידו אם ההשבתה הכפויה הזו אכן תעזור במשהו כפי שהובטח. נמתין ונראה, מהמצב שלהם כיום אין הרבה לאן להתדרדר. ד"א, יצא לך העונג המפוקפק של לסוע ברכבת בצורה שוטפת ולא חד פעמית פה ושם?...
-
Huber
- חבר במועדון HT

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3774322,00.html
קרונות רכבת ירדו מהפסים ליד כפר מנחם
שלושה מקרונות הרכבת שהייתה בדרכה מבאר-שבע לת"א סטו מהפסים במפגש מסילות ליד הקיבוץ בשפלה. שני בני אדם נפצעו וכ-20 לקו בחרדה. "הכל הידרדר ורעד", סיפרה נוסעת, "עד שהרכבת ממש נפלה מהפסים, ואז התחילו ליפול עלינו דברים מלמעלה". ועדות חקירה יוקמו ברכבת ובמשרד התחבורה.
levikon - אני מקווה שלא היית על הרכבת הזו.
שלושה מקרונות הרכבת שהייתה בדרכה מבאר-שבע לת"א סטו מהפסים במפגש מסילות ליד הקיבוץ בשפלה. שני בני אדם נפצעו וכ-20 לקו בחרדה. "הכל הידרדר ורעד", סיפרה נוסעת, "עד שהרכבת ממש נפלה מהפסים, ואז התחילו ליפול עלינו דברים מלמעלה". ועדות חקירה יוקמו ברכבת ובמשרד התחבורה.
levikon - אני מקווה שלא היית על הרכבת הזו.
לא, אני עדיין נמצא בבירת הנגב הפורחתHuber כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3774322,00.html
levikon - אני מקווה שלא היית על הרכבת הזו....
בכל מקרה, לא פעם ראשונה שיש תאנות רכבת באיזור. היו תאונות באחוזם וברבדים וגם שימוטים נוספים שלא הגיעו לחדשות. כנראה זה איזור שבו מבצעים עבודות הכפלה ושקיימת בו הגבלת מהירות. לכן גם תוצאות התאונה קלות. זאת גם אחת הסיבות בהן במקרים של עבודות תשתית נרחבות חייבים לסגור את הקו למשך ימים ארוכים. הדבר פשוט מאוד מסוכן!
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אני חייב לספר לכם על חוויית הנסיעה ברקבת:
לאחרונה(חודשיים+-) הייתי תקופה בלי רכב ובלית ברירה נאלצתי ליסוע ברקבת על בסיס יומי בקו מוצקין<->ח.הכרמל.
אני ממש משתדל לכתוב בצורה עובדתית יבשה בלי עצבים אבל אני מודיע מראש מי שעובד ברקבת או סתם גרופי נלהב - שלא יקרא כי זה הולך להיות כואב,וסתם בא לי להגיד לך שאני מרחם עליך שאת חלק מהזוהמה הזו.
יחס הנהלת הרכבת לדעתי לנוסע הוא כשל בהמות ברכבת מסע- מצטער,אין לי דרך אחרת לנסח זאת.
לדוגמא:
יום חמישי לפני שבועיים שלושה ,שעה 18:00 ממתין לרקבת מחוף הכרמל למוצקין,
הרקבת איחרה כעשרים וחמש דקות ואז הוחלט שכל הנוסעים לכיוון נהריה יצאו ברקבת עם מספר קטן של קרונות,אני מסתכל ואומר איך לעזעזל כל האנשים האלה הולכים להכנס לרכבת הזאת,כנראה שמנהל התחנה לא ניכן בחוש ראייה מפותח או לחילופין כהיותו עובד רכבת התהליך הלוגי הברור ש200 איש לא נכנסים לרקבת עם שלוש ארבע קרונות,בטח שיש עוד תחנות איסוף בדרך.
בכל אופן...
הדלתות נפתחו -ההסתערות החלה,חיילים זקנים,נשים בהריון ילדים כולם נאבקים בשיניהם להכנס לתפוס את מקומם(חלקת עמידה 10 ס"מ רבוע),מרפקים,זיעה,סרחון מה לא היה שם......כולם נדחסים פנימה ,לקח לא מעט זמן עד שהדלתות נסגרו כי עומס האנשים הגיע על לקו הדלת,
הרכבת התחילה ליסוע ...בקושי הצליחה לזוז ,לאחר נסיעה איטית מאוד של 5 -10 דקות הרקבת נעמדה,הטמבל בכריזה אומר שאנשים בקרון האחרון מתבקשים להתקדם קדימה כי קיים עומס יתר והרקבת לא יכולה להמשיך בנסיעה - מה באמת ?עומס?
כאילו לא שמתי לב שאני דבוק לחלון,זקנה מימיני החלה לבכות מלחץ ופארנויה,סרחון של זיעה אנשים צועקים אחד על השני שיזזו אבל כלום- אין לאן...
ככה הרכבת עומדת חצי שעה והטמבל בכריזה ממשיך"אם לא תתקדמו למרכז הרכבת לא נוכל להמשיך בנסיעה"
אני מסתכל על הזקנה מימיני וחושב איך אפשר להעביר אותה לאיזה כיסא פנוי או לפחות לארגן לה איזה כוס מים להרגיע אותה,אבל באמת לא היה לאן לזוז ,המעברים היו חסומים לגמרי....
ואז חשבתי....אולי היא בפאניקה כי אולי זה איזה פלאש בק שמזכיר לה נשכחות מימי השואה...בזכות שיחזור די אוטנטי מצד רכבת ישראל צפים בה זכרונות מימי אושייץ....אולי..
בשלב זה ייחלתי שיפתחו הדלתות ואוכל להתאבד עם הרקבת הפנויה הקרבה....אבל בטח גם היא מאחרת אז גם את זה הורדתי מהפרק.
הבכי שלא מפסיק של הזקנה -אוייש זה הכי מבאס לראות זקנה בוכה בפאניקה,הריח המסריח של ההוא שלידי,הג'ובניק המעצבן שלידי שמעז עוד לדבר ולצרוח בפלאפון על איך הוא דפק את הראש בשבת ....
חשבתי עכשיו על הילד השמן שעובר ומבקש תרומה ואמרתי בטח גם הוא תקוע איפשהו ונמצא ב IDEAL.
הנסיעה על בסיס יומי אולי לא "עוצמתית" כמו חוויה הספיציפית הזאת אבל בהחלט דומה,
אין דבר כזה רקבת שיוצאת או מגיעה בזמן- לא קיים.
העומס פשוט מטורף,הם דוחסים אנשים ואני מאוד חושש שיבוא יום ויקרה אסון רציני מאוד,אני לא רוצה להשמע פסימי אבל אתם עוד תראו שיקרה אסון ,ההתגרות במזל היא גדולה מדי,לדחוס כמויות אנשים כאלה היא בבחינת נסיון להריגה.
אני מאוד מקווה שביום שזה יקרה- ומצטער חברים-> מתישהו, אם לא יכול שינוי מיידי ...זה יקרה.
יעמידו לדין את כל הגורמים האחראים בגרימת מוות ברשלנות.
אני כבר לא מתייחס לדברים כמו תחזוקה ,נקיון ברכבת ברציפים ,שירות אדיב,חוסר בציוד וכ'...
אני מדבר על דברים חשובים יותר- חיי אדם ואם תרצו גם כבודו...יחס כזה לנוסעים הוא בבחינת השפלה .
לסיכום אני מציע לשרוף את הפסים ,את הקרונות את הרציפים המזוהמים,את השירותים המבחילים,את המכונה היחידה שעומדת בתור לכרטיסים ושגם היא לא פעם מקולקלת ופשט בנות מחדש כי אין דרך אחרת לשקם מערכת משותקת כזו.
המסר האישי והישיר ממני לכל הגורמים ולכל מקבלי ההחלטות:
אני מתעב אותכם אני שונא אותכם על אותה אישה מבוגרת שבכתה כל הנסיעה בפאניקה,על ההיא הריון שנאלצה לעמוד שעה וחצי,על הילדים המסכנים שנאלצו להדחק והנוף היחידי שהם ראו זה דלת השירותים,על הכוסית ההיא שהייתי מת להגיע אליה אבל 30 חיילים ו40 קיטבקים ומזוודות הפרידו 3 מטר ביני לבינה.
אתם חבורת מהמרים מנוולים שמכניסים מלא כסף ומתפארים במערכת רקובה ובעלת אופי של קומבינות ותככים.
אני מקווה שיבוא יום שלא תשבו בכלא - כי אז זה יהיה מאוחר מדי לכמה נוסעים ,אני מקווה שמישהו יקדים ויעיף
אותכם לכל הרוחות .
כל מי שמעוניין לתרץ ולגונןן עליכם מוזמן להצטרף לנסיעת מבחן בימי חמישי ראשון,או סתם שמנהל תחנה מחליט לערוך ניסוי של כמה אנשים אפשר לדחוס לקרון אחד.
וזהו אני את הקיטור שלי הוצאתי.
לאחרונה(חודשיים+-) הייתי תקופה בלי רכב ובלית ברירה נאלצתי ליסוע ברקבת על בסיס יומי בקו מוצקין<->ח.הכרמל.
אני ממש משתדל לכתוב בצורה עובדתית יבשה בלי עצבים אבל אני מודיע מראש מי שעובד ברקבת או סתם גרופי נלהב - שלא יקרא כי זה הולך להיות כואב,וסתם בא לי להגיד לך שאני מרחם עליך שאת חלק מהזוהמה הזו.
יחס הנהלת הרכבת לדעתי לנוסע הוא כשל בהמות ברכבת מסע- מצטער,אין לי דרך אחרת לנסח זאת.
לדוגמא:
יום חמישי לפני שבועיים שלושה ,שעה 18:00 ממתין לרקבת מחוף הכרמל למוצקין,
הרקבת איחרה כעשרים וחמש דקות ואז הוחלט שכל הנוסעים לכיוון נהריה יצאו ברקבת עם מספר קטן של קרונות,אני מסתכל ואומר איך לעזעזל כל האנשים האלה הולכים להכנס לרכבת הזאת,כנראה שמנהל התחנה לא ניכן בחוש ראייה מפותח או לחילופין כהיותו עובד רכבת התהליך הלוגי הברור ש200 איש לא נכנסים לרקבת עם שלוש ארבע קרונות,בטח שיש עוד תחנות איסוף בדרך.
בכל אופן...
הדלתות נפתחו -ההסתערות החלה,חיילים זקנים,נשים בהריון ילדים כולם נאבקים בשיניהם להכנס לתפוס את מקומם(חלקת עמידה 10 ס"מ רבוע),מרפקים,זיעה,סרחון מה לא היה שם......כולם נדחסים פנימה ,לקח לא מעט זמן עד שהדלתות נסגרו כי עומס האנשים הגיע על לקו הדלת,
הרכבת התחילה ליסוע ...בקושי הצליחה לזוז ,לאחר נסיעה איטית מאוד של 5 -10 דקות הרקבת נעמדה,הטמבל בכריזה אומר שאנשים בקרון האחרון מתבקשים להתקדם קדימה כי קיים עומס יתר והרקבת לא יכולה להמשיך בנסיעה - מה באמת ?עומס?
כאילו לא שמתי לב שאני דבוק לחלון,זקנה מימיני החלה לבכות מלחץ ופארנויה,סרחון של זיעה אנשים צועקים אחד על השני שיזזו אבל כלום- אין לאן...
ככה הרכבת עומדת חצי שעה והטמבל בכריזה ממשיך"אם לא תתקדמו למרכז הרכבת לא נוכל להמשיך בנסיעה"
אני מסתכל על הזקנה מימיני וחושב איך אפשר להעביר אותה לאיזה כיסא פנוי או לפחות לארגן לה איזה כוס מים להרגיע אותה,אבל באמת לא היה לאן לזוז ,המעברים היו חסומים לגמרי....
ואז חשבתי....אולי היא בפאניקה כי אולי זה איזה פלאש בק שמזכיר לה נשכחות מימי השואה...בזכות שיחזור די אוטנטי מצד רכבת ישראל צפים בה זכרונות מימי אושייץ....אולי..
בשלב זה ייחלתי שיפתחו הדלתות ואוכל להתאבד עם הרקבת הפנויה הקרבה....אבל בטח גם היא מאחרת אז גם את זה הורדתי מהפרק.
הבכי שלא מפסיק של הזקנה -אוייש זה הכי מבאס לראות זקנה בוכה בפאניקה,הריח המסריח של ההוא שלידי,הג'ובניק המעצבן שלידי שמעז עוד לדבר ולצרוח בפלאפון על איך הוא דפק את הראש בשבת ....
חשבתי עכשיו על הילד השמן שעובר ומבקש תרומה ואמרתי בטח גם הוא תקוע איפשהו ונמצא ב IDEAL.
הנסיעה על בסיס יומי אולי לא "עוצמתית" כמו חוויה הספיציפית הזאת אבל בהחלט דומה,
אין דבר כזה רקבת שיוצאת או מגיעה בזמן- לא קיים.
העומס פשוט מטורף,הם דוחסים אנשים ואני מאוד חושש שיבוא יום ויקרה אסון רציני מאוד,אני לא רוצה להשמע פסימי אבל אתם עוד תראו שיקרה אסון ,ההתגרות במזל היא גדולה מדי,לדחוס כמויות אנשים כאלה היא בבחינת נסיון להריגה.
אני מאוד מקווה שביום שזה יקרה- ומצטער חברים-> מתישהו, אם לא יכול שינוי מיידי ...זה יקרה.
יעמידו לדין את כל הגורמים האחראים בגרימת מוות ברשלנות.
אני כבר לא מתייחס לדברים כמו תחזוקה ,נקיון ברכבת ברציפים ,שירות אדיב,חוסר בציוד וכ'...
אני מדבר על דברים חשובים יותר- חיי אדם ואם תרצו גם כבודו...יחס כזה לנוסעים הוא בבחינת השפלה .
לסיכום אני מציע לשרוף את הפסים ,את הקרונות את הרציפים המזוהמים,את השירותים המבחילים,את המכונה היחידה שעומדת בתור לכרטיסים ושגם היא לא פעם מקולקלת ופשט בנות מחדש כי אין דרך אחרת לשקם מערכת משותקת כזו.
המסר האישי והישיר ממני לכל הגורמים ולכל מקבלי ההחלטות:
אני מתעב אותכם אני שונא אותכם על אותה אישה מבוגרת שבכתה כל הנסיעה בפאניקה,על ההיא הריון שנאלצה לעמוד שעה וחצי,על הילדים המסכנים שנאלצו להדחק והנוף היחידי שהם ראו זה דלת השירותים,על הכוסית ההיא שהייתי מת להגיע אליה אבל 30 חיילים ו40 קיטבקים ומזוודות הפרידו 3 מטר ביני לבינה.
אתם חבורת מהמרים מנוולים שמכניסים מלא כסף ומתפארים במערכת רקובה ובעלת אופי של קומבינות ותככים.
אני מקווה שיבוא יום שלא תשבו בכלא - כי אז זה יהיה מאוחר מדי לכמה נוסעים ,אני מקווה שמישהו יקדים ויעיף
אותכם לכל הרוחות .
כל מי שמעוניין לתרץ ולגונןן עליכם מוזמן להצטרף לנסיעת מבחן בימי חמישי ראשון,או סתם שמנהל תחנה מחליט לערוך ניסוי של כמה אנשים אפשר לדחוס לקרון אחד.
וזהו אני את הקיטור שלי הוצאתי.
-
Huber
- חבר במועדון HT

צפיד - אני לקוח של רכבת ישראל כבר 2-3 שנים רצוף - החוויה שתיארת היא בהחלט לא חד פעמית וקורית לי אישית לפחות 2-3 פעמים בשבוע.
צפיד - יצא לי פעם (אני לא נוהג להשתמש ברכבת) לחוות משהו בסגנון, זה באמת נוראי 
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
במקום להוציא קיטור בפורום, מדוע אתם לא כותבים מכתבים המתארים את הבעיה להנהלת הרכבת + מבקר המדינה כדי שלפחות כשיתרחש האסון הבא הם לא יוכלו להגיד שהם לא ידעו? ככה לפחות משפחות הנפגעים יוכלו לתבוע את חברי דירקטוריון החברה + המנכ"ל בתביעה אזרחית על בסיס אישי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מנהל תחנה לא זה שמחליט איזה רכבת תצא וכמה אנשים יסעו עליה. שעת עומס היא שעת עומס בכל העולם. בנוגע לשאר הטענות - יש בהן מהאמת. בכל מקרה, זה מה שקורה כאשר כמות הנוסעים ברכבת קופצת פי 15 תוך עשור....
בנוגע לדחיסות, זה קורה גם במקומות עם התחבורה הציבורית הטובה ביותר:
בנוגע לדחיסות, זה קורה גם במקומות עם התחבורה הציבורית הטובה ביותר: