מה עם הכפפה שזרקת ,לקחת אותה בחזרהlawpower כתב:זיו - נראה לי שהדיון מיצא את עצמו ובעל פוטנציאל לחזור ולהתלקח - אולי כדאי לנעול אותו.
גם ככה אנחנו לא מתעסקים כבר בדיון ההתחלתי...
Pioneer VSA-AX10 vs. AX10iS
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לא - אבל אנחנו צריכים עזרה מההנהלה - כי לא נראה לי שאני ואתה מוסמכים בבדיקת רסיברים ברמה כזו.
אני אולי אדבר על זה עם מרטין ישירות
השאלה אם אתה באמת רוצה להביא את המגבר שלך למרכז רק לצורך זה?

אני אולי אדבר על זה עם מרטין ישירות
השאלה אם אתה באמת רוצה להביא את המגבר שלך למרכז רק לצורך זה?
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
רבותי,
ההבדלים בין ה-AX10 ל-LX70 הם כדלקמן:
ל-AX10 הגברה הרבה יותר טובה ו-RC הרבה יותר נירחב.
ה-LX70 יותר מודרני לגבי תמיכה ב-HD, גם בוידאו וגם באודיו.
למי שיש כסף ורוצה להנות משני העולמות שירכוש את ה-LX90 ולמי שאין 40,000 ש"ח חופשיים שיחליט מה יותר חשוב לו ויבחר ברסיבר הנכון מבלי להמעיט מערך האחר שהחליט הפוך. אין פה נכון ולא נכון
אני אישית, הייתי מעדיף את ה-AX10 גם לו היה עולה כפליים מה-LX70 אלא אם ביכולתי לחבר הגברה חיצונית ל-LX70 שתשתווה לזו של ה-AX10 ומדובר במגבר מאוד רציני.
ההבדלים בין ה-AX10 ל-LX70 הם כדלקמן:
ל-AX10 הגברה הרבה יותר טובה ו-RC הרבה יותר נירחב.
ה-LX70 יותר מודרני לגבי תמיכה ב-HD, גם בוידאו וגם באודיו.
למי שיש כסף ורוצה להנות משני העולמות שירכוש את ה-LX90 ולמי שאין 40,000 ש"ח חופשיים שיחליט מה יותר חשוב לו ויבחר ברסיבר הנכון מבלי להמעיט מערך האחר שהחליט הפוך. אין פה נכון ולא נכון
אני אישית, הייתי מעדיף את ה-AX10 גם לו היה עולה כפליים מה-LX70 אלא אם ביכולתי לחבר הגברה חיצונית ל-LX70 שתשתווה לזו של ה-AX10 ומדובר במגבר מאוד רציני.
דן הי ידידי
רק תיקון קל
נדמה לי ששני המגברים יש להם אותו RC ושניהם מטפלים בגלים עומדים דרך תוכנה בחיבור למחשב למעט העובדה העיקרית שהVSA-AX10AI הינו ברמת MONITOR REFRENCE שזו הרמה הגבוהה ביותר ,לעומת MONITOR בלבד בLX70
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
כמו כן נדמה לי שב-AX10 ישנם פרמטרים יותר נרחבים וגם כמה כיוונים הקשורים לתקן THX ULTRA 2 אבל אני לא משוכנעADICT כתב:דן הי ידידירק תיקון קל
נדמה לי ששני המגברים יש להם אותו RC ושניהם מטפלים בגלים עומדים דרך תוכנה בחיבור למחשב למעט העובדה העיקרית שהVSA-AX10AI הינו ברמת MONITOR REFRENCE שזו הרמה הגבוהה ביותר ,לעומת MONITOR בלבד בLX70
...
דן לגבי2 THX ULTRA הכוונה יותר ליכולת שלו (ההגברה כמובן..)לעמוד בחללים גדןלים יותר מרסיוור רגיל ,וכן עמידה בדחיפה של רמקולים הרבה יותר קשים ,וכמובן במקרה המיוחד שלו חיזוק השילדה באופן באמת מיוחד ׁ(פיוניר פנו לחברה מיוחדת לשם כך..)למניעת זעזועים בשילדה בתנאים קשים במיוחד...ובכלל ישנם הרבה מאמרים שטוענים שהוא הרבה יותר חזק ומתקדם מהמגבר האגדי הקודם הAX10 
הי חבר'ה..
קראתי מה שהיה לכם לומר וברשותכם אחזיר את הדיון לנושא המקורי..
השאלה היתה אם ההפרש במחיר מצדיק קנייה של הדגם המקדם יותר (כן כן..מתקדם דאז..אז לפני שיישלפו האקדחים..הבנתי) או לא.
מדובר בפער של 5-6K אמנם,אך לרסיבר הישן אין אחריות של ט.ר. (עוד שיקול).
אני יודע שלשניהם אין את הפורמטים של ה- LX70 אך אולי למעט ה-HDMI לא ממש מעניין אותי הנושא הזה.
יותר מעניין בעיניי הביצוע בסטריאו,במגבלת המכשיר כמובן.(ישמש אותי כאול ראונדר..)
יום טוב לכולם..
קראתי מה שהיה לכם לומר וברשותכם אחזיר את הדיון לנושא המקורי..
השאלה היתה אם ההפרש במחיר מצדיק קנייה של הדגם המקדם יותר (כן כן..מתקדם דאז..אז לפני שיישלפו האקדחים..הבנתי) או לא.
מדובר בפער של 5-6K אמנם,אך לרסיבר הישן אין אחריות של ט.ר. (עוד שיקול).
אני יודע שלשניהם אין את הפורמטים של ה- LX70 אך אולי למעט ה-HDMI לא ממש מעניין אותי הנושא הזה.
יותר מעניין בעיניי הביצוע בסטריאו,במגבלת המכשיר כמובן.(ישמש אותי כאול ראונדר..)
יום טוב לכולם..
יניב היי,אומר לך כך
ההבדלים בין 2 המגברים שציינת קיימים,אך מעבר לשיפור בסאונד ושיפור משמעותי במבנה הפיזי שלהם-כלומר הVSA-AX10 שוקל לדוגמא 29 קג והVSA-AX10AI עלה כבר ל34 קג והאמן לי שלא כמו כמה מחברי האתר פה שחושבים
..לא בגלל שהחברה הכניסה שם עגבניות ופלפלים חריפים....אלא בגלל שהכל עבר שם תוספת שדרוג משמעותי בכל הרכיביםֱ!אך אציין שההבדל היחידי שמצדיק את ההעדפה של החדש יותר יהיה אם (מעבר לשיפור בסטריאו אולי...)אתה תתכוון לנצל את החיבור שפיוניר המציאה בזמנו של הI LINK שמצריך מכשיר יקר תואם נוסף של פיוניר כגון 757AI 868AI וכו...במידה ולא וההפרש הכספי ביניהם הוא גבוה (כמו שציינתי לך בפרטי..)הייתי הולך על הישן יותר ,בתנאי כמובן שההסטוריה שלו מועברת לךויש קבלות על הרכיחשה ומצבו משביע את רצונך
הערה אחרונה
קח בחשבון שיצאו 3 דגמים והם
VSA-AX10
VSA-AX10I (תוספת ראשונה של הI LINK )
VSA-AX10AI כולל כל התוספות ושדרוג משמעותי מכל הבחינות..(למעט השלט שהייתי מעדיף את הישן למרות ששלי נטען חשמלית)ועדיין אפילו נמכר בחנויות חדש בקרטון!מקווה שעזרתי במשהוא
כמו כן אציין בנוסף שבדגם האחרון לעיל פיוניר שפרה והרחיבה את הכיול האקוסטי בדגם הנל והוסיפה לו את הטיפול בגלים עומדים(STANDIN WAVE )מעבר לכיול הרגיל ואפשרות לניתוח גרפי של הוויברציות בתלת מימד דרך חיבור DATA למחשב!
ההבדלים בין 2 המגברים שציינת קיימים,אך מעבר לשיפור בסאונד ושיפור משמעותי במבנה הפיזי שלהם-כלומר הVSA-AX10 שוקל לדוגמא 29 קג והVSA-AX10AI עלה כבר ל34 קג והאמן לי שלא כמו כמה מחברי האתר פה שחושבים
קח בחשבון שיצאו 3 דגמים והם
VSA-AX10
VSA-AX10I (תוספת ראשונה של הI LINK )
VSA-AX10AI כולל כל התוספות ושדרוג משמעותי מכל הבחינות..(למעט השלט שהייתי מעדיף את הישן למרות ששלי נטען חשמלית)ועדיין אפילו נמכר בחנויות חדש בקרטון!מקווה שעזרתי במשהוא
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46454
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
יש מקור מהימן או שזאת משאלה?ADICT כתב:פיוניר עוד יוציאו עדכוני קושחה למגברים שלהם כולל הVSA-AX10AI ומי שצריך יאכל את הכובע!!!!!!!!...
ziv_r כתב:יש מקור מהימן או שזאת משאלה?ADICT כתב:פיוניר עוד יוציאו עדכוני קושחה למגברים שלהם כולל הVSA-AX10AI ומי שצריך יאכל את הכובע!!!!!!!!......
זיו ידידי תראה כמה טוב שיש לנו את הפורום המעולה הזה , תראה כמה אפשר ללמוד וכמה ידע אפשר לקבל. פשוט נפלא...ziv_r כתב:יש מקור מהימן או שזאת משאלה?ADICT כתב:פיוניר עוד יוציאו עדכוני קושחה למגברים שלהם כולל הVSA-AX10AI ומי שצריך יאכל את הכובע!!!!!!!!......
הנה רק בימים האחרונים למדתי שאין שום טעם לשדרג ציוד. הרי אפשר פשוט להשאר עם הציוד הישן ולחכות שהיצרן יוציא לו עדכון קושחה ! איך לא חשבו על זה קודם???
אני ממש מצטער על זה שכמו טיפש קניתי לפני כמה חודשים נגן בלו ריי...
הרי הייתי יכול להשאר עם נגן הלייזר דיסק הראשון שלי מלפני 15 שנה ולחכות.
אולי SONY יוציאו לו איזה עדכון קושחה בקרוב...............
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ziv_r כתב:עדיף להתמקד ברסיברים בעלי פענוח לפורמטי האודיו החדשים, אחרת רוכשים רסיבר אשר התיישן עוד לפני שהוא יצא מהקרטון.
ADICT,
שיא הטכנולוגיה ברסיברים איננו היה ב 2004 (שזה השנתון הרלוונטי לרסיברים המדוברים), אנחנו כבר בפתח של 2009. פרק זמן של 5 שנים במוצר כמו רסיבר הינו פרק זמן בלתי מבוטל בו הוצגו טכנולוגיות אשר מעשה מטופש יהיה להתעלם מהם: עיבוד תמונה, HDMI, פורמטי ה DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, כיול RC ועוד.
נכון שאפשר לעקוב אחר העצה שלך ולהשתמש במעבד חיצוני עבור הפענוח של הפורמטים החסרים ומיתוג HDMI, אך בל נשכח כי העלות למפענח כזה הינה גבוהה יחסית אשר מסרבלת את המוצר מלהיות Hub מרכזי ומכריחה אותנו לעבוד בצורה אנלוגית....
בנוסף, להגברה איכותית בסטריאו, ממילא יש להשתמש במגבר סטריאו איכותי, בנוסף לרסיבר.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
יהושוע עם כל הכבוד שיש לי לידע שלך,ההשוואה של המגבר הזה(כדוגמת הVSA-AX10AI )למגבר סטריאו ייעודי (או פרה ופאוור)היא לא הוגנת ולא לעניין,כי כל מגבר או רסיוור באשר הוא(כולל אלו עם הפורמטים החדשים.....Joshua_G כתב:ziv_r כתב:עדיף להתמקד ברסיברים בעלי פענוח לפורמטי האודיו החדשים, אחרת רוכשים רסיבר אשר התיישן עוד לפני שהוא יצא מהקרטון.
ADICT,
שיא הטכנולוגיה ברסיברים איננו היה ב 2004 (שזה השנתון הרלוונטי לרסיברים המדוברים), אנחנו כבר בפתח של 2009. פרק זמן של 5 שנים במוצר כמו רסיבר הינו פרק זמן בלתי מבוטל בו הוצגו טכנולוגיות אשר מעשה מטופש יהיה להתעלם מהם: עיבוד תמונה, HDMI, פורמטי ה DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, כיול RC ועוד.
נכון שאפשר לעקוב אחר העצה שלך ולהשתמש במעבד חיצוני עבור הפענוח של הפורמטים החסרים ומיתוג HDMI, אך בל נשכח כי העלות למפענח כזה הינה גבוהה יחסית אשר מסרבלת את המוצר מלהיות Hub מרכזי ומכריחה אותנו לעבוד בצורה אנלוגית....![]()
בנוסף, להגברה איכותית בסטריאו, ממילא יש להשתמש במגבר סטריאו איכותי, בנוסף לרסיבר.
....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46454
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
עבור שדרוגי קושחה וכיול.
ייתכן ולא ידעת, אך לא ניתן להוסיף צ'יפים על לוח האם, שינוי חיווט בלוח והוספת מחברי HDMI דרך עדכון קושחה.
ייתכן ולא ידעת, אך לא ניתן להוסיף צ'יפים על לוח האם, שינוי חיווט בלוח והוספת מחברי HDMI דרך עדכון קושחה.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
זאת בדיוק הנקודה שלי.ADICT כתב: ההשוואה של המגבר הזה(כדוגמת הVSA-AX10AI )למגבר סטריאו ייעודי (או פרה ופאוור)היא לא הוגנת ולא לעניין,כי כל מגבר או רסיוור באשר הוא(כולל אלו עם הפורמטים החדשים.....)לא יעמוד בהצלחה יתרה מולם,
...
עוד לא נולד הרסיבר שיכול להחליף מגבר סטריאו ייעודי איכותי (בין אם זה מגבר משולב, או שילוב של קדם-מגבר ומגבר הספק). גם עוד לא נולד הרסיבר היכול להחליף DAC איכותי.
לכן, נראה לי שמי שקונה היום רסיבר, עדיף רסיבר בעל כניסות ויציאות HDMI , פענוח הפורמטים החדשים באודיו וכן יציאות פרה-אאוט. הגברה ייעודית לסטריאו תמיד נחוצה (לכל מי שמעוניין באיכות גבוהה בסטריאו וגם ברמקולים הקדמיים בקולנוע ביתי). מגבר הסטריאו הוא מגבר הסטריאו, ה- DAC הוא ה- DAC, בעוד באשר לרסיבר, עדיף חדיש, עם התכונות שמניתי.
זה נכון לרסיברים ונגנים מסוימים – וכן ל- DACs – זה לא נכון למגברי סטריאו ולרמקולים, למשל.ADICT כתב: זה עניין שאין לו פתרון אני חושב בכל תעשייה ,כי כל מכשיר שתקנה יתיישן במוקדם או במאוחר....
על כל פנים, העובדה שהרסיבר שקניתי לאחרונה עלול להתיישן בעוד כמה שנים אינה סיבה ראויה בעיני להישאר עם הרסיבר המעולה הקודם שלי, שהוא 5.1 .
גם העובדה שהטלוויזיה LCD FHD שרכשתי לאחרונה עלולה להתיישן בעוד מספר שנים אינה סיבה ראויה בעיני להישאר עם הטלוויזיה הקודמת שלי, שהיא CRT 4:3 .
לא ניתן לעצור את הקדמה.
בין ישן וטוב לבין חדש וטוב אני מעדיף את האחרון (ברסיברים, נגנים וטלוויזיות).
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
עופר כל הכבוד לך על הפירגוןעופרפולק כתב:מה שחדש היום מחר כבר ישן , אז לא נקנה כלום ? אז אין לax10 את מה שיש ל70 גם ככה הוא נותן יותר והלוואי עלי ועל כולנו שיהיה לנו אותו בבית...
ירינו ,אשמח ידידי אם תסביר למה אתה מתכוון בדיוק בדבריךyarino כתב:מה הוא נותן יותר ? שמעת את המגבר בסטריאו? לבחור יש רמקולים של סרווין אז זה בסדר, אבל לרמקולים אייכותיים מגבר כזה ?...