Pioneer VSA-AX10 vs. AX10iS

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 354 פעמים

שליחה #41 

lawpower כתב:זיו - נראה לי שהדיון מיצא את עצמו ובעל פוטנציאל לחזור ולהתלקח - אולי כדאי לנעול אותו.
גם ככה אנחנו לא מתעסקים כבר בדיון ההתחלתי
...
מה עם הכפפה שזרקת ,לקחת אותה בחזרה :?: :) 8)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #42 

לא - אבל אנחנו צריכים עזרה מההנהלה - כי לא נראה לי שאני ואתה מוסמכים בבדיקת רסיברים ברמה כזו.
אני אולי אדבר על זה עם מרטין ישירות
השאלה אם אתה באמת רוצה להביא את המגבר שלך למרכז רק לצורך זה?
:)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #43 

רבותי,

ההבדלים בין ה-AX10 ל-LX70 הם כדלקמן:

ל-AX10 הגברה הרבה יותר טובה ו-RC הרבה יותר נירחב.

ה-LX70 יותר מודרני לגבי תמיכה ב-HD, גם בוידאו וגם באודיו.

למי שיש כסף ורוצה להנות משני העולמות שירכוש את ה-LX90 ולמי שאין 40,000 ש"ח חופשיים שיחליט מה יותר חשוב לו ויבחר ברסיבר הנכון מבלי להמעיט מערך האחר שהחליט הפוך. אין פה נכון ולא נכון

אני אישית, הייתי מעדיף את ה-AX10 גם לו היה עולה כפליים מה-LX70 אלא אם ביכולתי לחבר הגברה חיצונית ל-LX70 שתשתווה לזו של ה-AX10 ומדובר במגבר מאוד רציני.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #44 

דן הי ידידי :) רק תיקון קל :wink: נדמה לי ששני המגברים יש להם אותו RC ושניהם מטפלים בגלים עומדים דרך תוכנה בחיבור למחשב למעט העובדה העיקרית שהVSA-AX10AI הינו ברמת MONITOR REFRENCE שזו הרמה הגבוהה ביותר ,לעומת MONITOR בלבד בLX70

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #45 

ADICT כתב:דן הי ידידי :) רק תיקון קל :wink: נדמה לי ששני המגברים יש להם אותו RC ושניהם מטפלים בגלים עומדים דרך תוכנה בחיבור למחשב למעט העובדה העיקרית שהVSA-AX10AI הינו ברמת MONITOR REFRENCE שזו הרמה הגבוהה ביותר ,לעומת MONITOR בלבד בLX70
...
כמו כן נדמה לי שב-AX10 ישנם פרמטרים יותר נרחבים וגם כמה כיוונים הקשורים לתקן THX ULTRA 2 אבל אני לא משוכנע

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #46 

דן לגבי2 THX ULTRA הכוונה יותר ליכולת שלו (ההגברה כמובן..)לעמוד בחללים גדןלים יותר מרסיוור רגיל ,וכן עמידה בדחיפה של רמקולים הרבה יותר קשים ,וכמובן במקרה המיוחד שלו חיזוק השילדה באופן באמת מיוחד ׁ(פיוניר פנו לחברה מיוחדת לשם כך..)למניעת זעזועים בשילדה בתנאים קשים במיוחד...ובכלל ישנם הרבה מאמרים שטוענים שהוא הרבה יותר חזק ומתקדם מהמגבר האגדי הקודם הAX10 8)

yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #47 

הי חבר'ה..
קראתי מה שהיה לכם לומר וברשותכם אחזיר את הדיון לנושא המקורי..
השאלה היתה אם ההפרש במחיר מצדיק קנייה של הדגם המקדם יותר (כן כן..מתקדם דאז..אז לפני שיישלפו האקדחים..הבנתי) או לא.
מדובר בפער של 5-6K אמנם,אך לרסיבר הישן אין אחריות של ט.ר. (עוד שיקול).
אני יודע שלשניהם אין את הפורמטים של ה- LX70 אך אולי למעט ה-HDMI לא ממש מעניין אותי הנושא הזה.
יותר מעניין בעיניי הביצוע בסטריאו,במגבלת המכשיר כמובן.(ישמש אותי כאול ראונדר..)
יום טוב לכולם.. 8O

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #48 

יניב היי,אומר לך כך
ההבדלים בין 2 המגברים שציינת קיימים,אך מעבר לשיפור בסאונד ושיפור משמעותי במבנה הפיזי שלהם-כלומר הVSA-AX10 שוקל לדוגמא 29 קג והVSA-AX10AI עלה כבר ל34 קג והאמן לי שלא כמו כמה מחברי האתר פה שחושבים :מכונת יריה: ..לא בגלל שהחברה הכניסה שם עגבניות ופלפלים חריפים....אלא בגלל שהכל עבר שם תוספת שדרוג משמעותי בכל הרכיביםֱ!אך אציין שההבדל היחידי שמצדיק את ההעדפה של החדש יותר יהיה אם (מעבר לשיפור בסטריאו אולי...)אתה תתכוון לנצל את החיבור שפיוניר המציאה בזמנו של הI LINK שמצריך מכשיר יקר תואם נוסף של פיוניר כגון 757AI 868AI וכו...במידה ולא וההפרש הכספי ביניהם הוא גבוה (כמו שציינתי לך בפרטי..)הייתי הולך על הישן יותר ,בתנאי כמובן שההסטוריה שלו מועברת לךויש קבלות על הרכיחשה ומצבו משביע את רצונך (Y) (~) (i) הערה אחרונה
קח בחשבון שיצאו 3 דגמים והם
VSA-AX10
VSA-AX10I (תוספת ראשונה של הI LINK )
VSA-AX10AI כולל כל התוספות ושדרוג משמעותי מכל הבחינות..(למעט השלט שהייתי מעדיף את הישן למרות ששלי נטען חשמלית)ועדיין אפילו נמכר בחנויות חדש בקרטון!מקווה שעזרתי במשהוא (Y)כמו כן אציין בנוסף שבדגם האחרון לעיל פיוניר שפרה והרחיבה את הכיול האקוסטי בדגם הנל והוסיפה לו את הטיפול בגלים עומדים(STANDIN WAVE )מעבר לכיול הרגיל ואפשרות לניתוח גרפי של הוויברציות בתלת מימד דרך חיבור DATA למחשב!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #49 

ADICT כתב:פיוניר עוד יוציאו עדכוני קושחה למגברים שלהם כולל הVSA-AX10AI ומי שצריך יאכל את הכובע!!!!!!!!
...
יש מקור מהימן או שזאת משאלה?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #50 

ziv_r כתב:
ADICT כתב:פיוניר עוד יוציאו עדכוני קושחה למגברים שלהם כולל הVSA-AX10AI ומי שצריך יאכל את הכובע!!!!!!!!
...
...
:lol: :lol: זיו אתה לא מוותר ועקשן כמו פרד הא :?: הייתי אומר שזה נכון לעכשיו בגדר יותר של משאלה,אך כמו שבזמנו שפיוניר הוציאה את הדגם המחליף לVSA-AX10I ואמרה שהאנשים עם הדגם VSA-AX10 יוכלו לעדכן את החיבור המיוחד של ILINK בדגם הישן יותר ,בתוספת של כמה מאות דולרים ,אז גם עכשיו עוד יפתיעו ויוכלו לשפר הדגמים הנל עם שפורים נוספים ,ואני לא רוצה להגזים ולהתנבות שזה יכלול משהוא שמכליל את הפורמטים החדשים,אך כמו שאז לא היה מגבלת תוכנה בשיפור הקודם אז כך יהיה גם היום ודרך אגב ראיתי באינטרנט איפושהוא (אני אנסה למצוא הקישור)את המגבר שלי VSA-AX10AI עם חיבורי HDMI מאחור 8O

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #51 

ziv_r כתב:
...
...
זיו ידידי תראה כמה טוב שיש לנו את הפורום המעולה הזה , תראה כמה אפשר ללמוד וכמה ידע אפשר לקבל. פשוט נפלא...
הנה רק בימים האחרונים למדתי שאין שום טעם לשדרג ציוד. הרי אפשר פשוט להשאר עם הציוד הישן ולחכות שהיצרן יוציא לו עדכון קושחה ! איך לא חשבו על זה קודם???
אני ממש מצטער על זה שכמו טיפש קניתי לפני כמה חודשים נגן בלו ריי...
הרי הייתי יכול להשאר עם נגן הלייזר דיסק הראשון שלי מלפני 15 שנה ולחכות.
אולי SONY יוציאו לו איזה עדכון קושחה בקרוב............... :lol:

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #52 

עוד פעם התחלנו .........
דור תעשה לנו טובה ותהנה מהציוד החדשני שלך ותניח לעתיקים כמונו .
אין טעם לעוד ויכוח של 10 ע"מ שבסופו כל אחד ישאר בשלו :idea:

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #53 

ziv_r כתב:עדיף להתמקד ברסיברים בעלי פענוח לפורמטי האודיו החדשים, אחרת רוכשים רסיבר אשר התיישן עוד לפני שהוא יצא מהקרטון.

ADICT,
שיא הטכנולוגיה ברסיברים איננו היה ב 2004 (שזה השנתון הרלוונטי לרסיברים המדוברים), אנחנו כבר בפתח של 2009. פרק זמן של 5 שנים במוצר כמו רסיבר הינו פרק זמן בלתי מבוטל בו הוצגו טכנולוגיות אשר מעשה מטופש יהיה להתעלם מהם: עיבוד תמונה, HDMI, פורמטי ה DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, כיול RC ועוד.

נכון שאפשר לעקוב אחר העצה שלך ולהשתמש במעבד חיצוני עבור הפענוח של הפורמטים החסרים ומיתוג HDMI, אך בל נשכח כי העלות למפענח כזה הינה גבוהה יחסית אשר מסרבלת את המוצר מלהיות Hub מרכזי ומכריחה אותנו לעבוד בצורה אנלוגית.
...
(Y)
בנוסף, להגברה איכותית בסטריאו, ממילא יש להשתמש במגבר סטריאו איכותי, בנוסף לרסיבר.

.
בברכה,
יהושע גומא

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #54 

Joshua_G כתב:
ziv_r כתב:עדיף להתמקד ברסיברים בעלי פענוח לפורמטי האודיו החדשים, אחרת רוכשים רסיבר אשר התיישן עוד לפני שהוא יצא מהקרטון.

ADICT,
שיא הטכנולוגיה ברסיברים איננו היה ב 2004 (שזה השנתון הרלוונטי לרסיברים המדוברים), אנחנו כבר בפתח של 2009. פרק זמן של 5 שנים במוצר כמו רסיבר הינו פרק זמן בלתי מבוטל בו הוצגו טכנולוגיות אשר מעשה מטופש יהיה להתעלם מהם: עיבוד תמונה, HDMI, פורמטי ה DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, כיול RC ועוד.

נכון שאפשר לעקוב אחר העצה שלך ולהשתמש במעבד חיצוני עבור הפענוח של הפורמטים החסרים ומיתוג HDMI, אך בל נשכח כי העלות למפענח כזה הינה גבוהה יחסית אשר מסרבלת את המוצר מלהיות Hub מרכזי ומכריחה אותנו לעבוד בצורה אנלוגית.
...
(Y)
בנוסף, להגברה איכותית בסטריאו, ממילא יש להשתמש במגבר סטריאו איכותי, בנוסף לרסיבר.

.
...
יהושוע עם כל הכבוד שיש לי לידע שלך,ההשוואה של המגבר הזה(כדוגמת הVSA-AX10AI )למגבר סטריאו ייעודי (או פרה ופאוור)היא לא הוגנת ולא לעניין,כי כל מגבר או רסיוור באשר הוא(כולל אלו עם הפורמטים החדשים..... :roll: )לא יעמוד בהצלחה יתרה מולם,אולי יש יותר ויש פחות,אך כALL ROUNDER המגבר שלי נחשב בין הטובים דאז ,ועומד בפנטיאון של המכובדים גם כיום!ושוב לגבי הפורמטים המדוברים(להגיד החדשים עוד מעט זה יהיה לא רלוונטי....)זה עניין שאין לו פתרון אני חושב בכל תעשייה ,כי כל מכשיר שתקנה יתיישן במוקדם או במאוחר..וישדברים שאני מאמין ששלי יעשה טוב יותר (כולל סטריאו..)ממגברים שכן כוללים את הפורמטים המדוברים...וטכנולוגיה שאוכלת אותנו ועצמה למוות ,היא צוואר בקבוק של כל מכשיר...אך אם אתם כל כך בטוחים שלא יהיה שדרוג דוגמא מצד פיוניר כלפי המכשירים ששימשו ספינות דגל שלה בעבר הקרוב ,אז לשם מה כניסת הRS232 DATA של המגבר מאחור(שגם במניואל נחשב לשדרוג עתידי)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46454
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #55 

עבור שדרוגי קושחה וכיול.
ייתכן ולא ידעת, אך לא ניתן להוסיף צ'יפים על לוח האם, שינוי חיווט בלוח והוספת מחברי HDMI דרך עדכון קושחה.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #56 

ADICT כתב: ההשוואה של המגבר הזה(כדוגמת הVSA-AX10AI )למגבר סטריאו ייעודי (או פרה ופאוור)היא לא הוגנת ולא לעניין,כי כל מגבר או רסיוור באשר הוא(כולל אלו עם הפורמטים החדשים..... :roll: )לא יעמוד בהצלחה יתרה מולם,
...
זאת בדיוק הנקודה שלי.
עוד לא נולד הרסיבר שיכול להחליף מגבר סטריאו ייעודי איכותי (בין אם זה מגבר משולב, או שילוב של קדם-מגבר ומגבר הספק). גם עוד לא נולד הרסיבר היכול להחליף DAC איכותי.

לכן, נראה לי שמי שקונה היום רסיבר, עדיף רסיבר בעל כניסות ויציאות HDMI , פענוח הפורמטים החדשים באודיו וכן יציאות פרה-אאוט. הגברה ייעודית לסטריאו תמיד נחוצה (לכל מי שמעוניין באיכות גבוהה בסטריאו וגם ברמקולים הקדמיים בקולנוע ביתי). מגבר הסטריאו הוא מגבר הסטריאו, ה- DAC הוא ה- DAC, בעוד באשר לרסיבר, עדיף חדיש, עם התכונות שמניתי.
ADICT כתב: זה עניין שאין לו פתרון אני חושב בכל תעשייה ,כי כל מכשיר שתקנה יתיישן במוקדם או במאוחר.
...
זה נכון לרסיברים ונגנים מסוימים – וכן ל- DACs – זה לא נכון למגברי סטריאו ולרמקולים, למשל.
על כל פנים, העובדה שהרסיבר שקניתי לאחרונה עלול להתיישן בעוד כמה שנים אינה סיבה ראויה בעיני להישאר עם הרסיבר המעולה הקודם שלי, שהוא 5.1 .
גם העובדה שהטלוויזיה LCD FHD שרכשתי לאחרונה עלולה להתיישן בעוד מספר שנים אינה סיבה ראויה בעיני להישאר עם הטלוויזיה הקודמת שלי, שהיא CRT 4:3 .

לא ניתן לעצור את הקדמה.
בין ישן וטוב לבין חדש וטוב אני מעדיף את האחרון (ברסיברים, נגנים וטלוויזיות).

.
בברכה,
יהושע גומא

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #57 

מה שחדש היום מחר כבר ישן , אז לא נקנה כלום ? אז אין לax10 את מה שיש ל70 גם ככה הוא נותן יותר והלוואי עלי ועל כולנו שיהיה לנו אותו בבית

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #58 

מה הוא נותן יותר ? שמעת את המגבר בסטריאו? לבחור יש רמקולים של סרווין אז זה בסדר, אבל לרמקולים אייכותיים מגבר כזה ?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #59 

עופרפולק כתב:מה שחדש היום מחר כבר ישן , אז לא נקנה כלום ? אז אין לax10 את מה שיש ל70 גם ככה הוא נותן יותר והלוואי עלי ועל כולנו שיהיה לנו אותו בבית
...
עופר כל הכבוד לך על הפירגון (Y) (f) אתה צודק :!: גם אני חשקתי בדגמים הללו של פיוניר עוד משנת 2001 כאשר יצא הדגם הראשון בתערוכה של קולנוע ביתי ב"דייויד קונטיננטל" ב"ת"א.זה היה חלום של הרבה אנשים :mrgreen: אך מה לעשות היום כנראה מסתכלים עליו כזקן בא בימים...אך האמן לי הוא נותן לילדים לשחק לפניו.... :P יהושוע אני מסכים עם מה שאמרת (Y) תמיד עדיף את החדש והמתקדם יותר :mrgreen: אך אפשר גם להיות בפרופורציה ולא כל מה שהקדמה מחדשת במכשירים ומחכה עם הצנצנת למזומנים שלנו,זה יהיה יהרג ובל יעבור מבחינתנו(ומבחינתי לפחות...)יש דברים שלא שווה לעשות עליהם רוויזיה רצינית בכל הסטאפ שבידך לפחות עד שתהיה קצת פרספקטיבה של זמן!ולא לשחק לידי התעשיה בכל פעם שהיא תרצה..... :ספק:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #60 

yarino כתב:מה הוא נותן יותר ? שמעת את המגבר בסטריאו? לבחור יש רמקולים של סרווין אז זה בסדר, אבל לרמקולים אייכותיים מגבר כזה ?
...
ירינו ,אשמח ידידי אם תסביר למה אתה מתכוון בדיוק בדבריך :?: למה אתה מתכוון "אבל לרמקולים אכותיים מגבר כזה"? :?

נעול

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”