iphone - מלחמת העברית מחריפה
shraga007,
אתה מפספס את הנקודה כמו שהם מפספסים אותה (ראה את הבלוג שלהם).
אין פה שום עיניין של דרישות ממישהו שנותן לך מתנה.
הברירה לא להשתמש קיימת גם עבור מוצר בתשלום שלא מוצאת חן בעיניך. אין הבדל בקטע הזה.
העיניין הוא שהם פוגעים במטרה של עצמם, כפי שהוצגה.
צינזור זו פגיעה במחנה שלהם (אלו שהתקינו את התוכנה שלהם) ולא בצד השני. מעבר לכך, הפסקת הפיתוח, כפי שפורסמה, זו כבר הכניעה לצד השני.
הם בעצם כותבים בבלוג שזה בגלל ההתקפות עליהם מצד הקהילה שלהם. במקום להבין ולהפנים את הביקורת מדורשי טובתם (וטובת העיניין) הם משחקים נעלבים.
בבלוג הם מצטטים מישהו שקורא לזה "ילדותיות". זה נראה בדיוק כך.
אתה מפספס את הנקודה כמו שהם מפספסים אותה (ראה את הבלוג שלהם).
אין פה שום עיניין של דרישות ממישהו שנותן לך מתנה.
הברירה לא להשתמש קיימת גם עבור מוצר בתשלום שלא מוצאת חן בעיניך. אין הבדל בקטע הזה.
העיניין הוא שהם פוגעים במטרה של עצמם, כפי שהוצגה.
צינזור זו פגיעה במחנה שלהם (אלו שהתקינו את התוכנה שלהם) ולא בצד השני. מעבר לכך, הפסקת הפיתוח, כפי שפורסמה, זו כבר הכניעה לצד השני.
הם בעצם כותבים בבלוג שזה בגלל ההתקפות עליהם מצד הקהילה שלהם. במקום להבין ולהפנים את הביקורת מדורשי טובתם (וטובת העיניין) הם משחקים נעלבים.
בבלוג הם מצטטים מישהו שקורא לזה "ילדותיות". זה נראה בדיוק כך.
משה
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
משה אתה ראשי לא להסכים איתי.
אני בטוח שהם ימשיכו לפתח את העברית לחברי הקבוצה שלהם המצומצמת ויתנו לכל השאר לשלם כסף עבור עברית אם הם רוצים.
המשוואה היא פשוטה מאוד, אנשים עובדים קשה מאוד על זה ומצפים למינימום של הכרת תודה ופרגון ולא לקובלנות\טענות\מענות.
יש לך ברירה, לא מתאים לך אל תשתמש, מה שלא ממש נכון על מוצר שאתה קונה שהוא חייב להיות נקי מאינטרסים ב-100%.
אני בטוח שהם ימשיכו לפתח את העברית לחברי הקבוצה שלהם המצומצמת ויתנו לכל השאר לשלם כסף עבור עברית אם הם רוצים.
המשוואה היא פשוטה מאוד, אנשים עובדים קשה מאוד על זה ומצפים למינימום של הכרת תודה ופרגון ולא לקובלנות\טענות\מענות.
יש לך ברירה, לא מתאים לך אל תשתמש, מה שלא ממש נכון על מוצר שאתה קונה שהוא חייב להיות נקי מאינטרסים ב-100%.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
ממה שקראתי בשרשור הזה הם מקבלים הרבה הכרת תודה ופרגון. לא ראיתי פה אף אחד שלא מפרגן.shraga007 כתב:משה אתה ראשי לא להסכים איתי.
יש לך ברירה, לא מתאים לך אל תשתמש, מה שלא ממש נכון על מוצר שאתה קונה שהוא חייב להיות נקי מאינטרסים ב-100%....
גם אני, שאין לי בכלל אייפון ולא מכיר את התוכנה, מפרגן מכל הלב ליוזמה הברוכה הזו (וגם למימוש המצויין, שאני למד עליו מדברי אחרים).
להגיד שמי שמקבל משהו בחינם או שסתם עומד מהצד אסור לו בכלל להביע דיעה לגבי ההתנהלות של המוצר החינמי זה לא מקובל עלי.
גם לא מסכים שמוצר בתשלום חייב להיות נקי מאינטרסים. אין אדם או ארגון (עסקי או וולונטארי) בעולם שאין לו אינטרסים. בלי אינטרסים שום דבר בעולם לא היה זז.
משה
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78771
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אין אף אחד שמפתח סתם ככה, כל אחד יש לו סיבה למה הוא מפתח או משקיע את זמנו היקר במשהו.
אני מבין בדיוק מאיפה הם באים - גם אני משקיע אין סוף שעות במשהו שבפועל לא מכניס לי אפילו אגורה ולא פעם אני מקבל תלונות במקום הכרת תודה (זה כולל את התערוכה שלנו, את האתר ועוד אין ספור דברים שאנחנו עושים). ההנאה שלי היא בהכרת התודה ובהבנה שאני עושה טוב לאנשים. זה התשלום שאני מקבל.
עכשיו, המצב שלהם סבוך בהרבה מכיוון שהמבנה שלהם הוא כזה שהאתר שבו מרבית הצרכנים שלהם נמצא, אין רשות להכיר להם תודה. כך הם נשארים בעצם קרחים מצד אחד (הם עובדים לחינם) וגם לא מרגישים שהם מקבלים את הכרת התודה, כי מרבית האנשים שמשתמשים בתוכנה שלהם עובדים בשקט.
מה שיותר מטריד אותי בעניין הזה הוא שבגלל שהם אנשים פרטיים כלל לא בטוח שאם אחד מספקי התוכנה ירצו להשתמש בעברית הם ירצו לרכוש אותה מהם ולא מהאלטרנטיבה בתשלום (שמבחינתם זו חברה שהיא ACCOUNTABLE לצורך העניין). כלומר, בעצם הם נשארים קרחים מכל הכיוונים וללא הכרת התודה שבעצם הרוב הגדול של בעלי האייפון בארץ בפועל מכירים להם...
דעתי האישית:
1. הם צריכים להפסיק להסתמך על אתרים חיצוניים בשביל פידבקים אלא אך ורק באתר שלהם שיש להם שליטה בו.
2. לדעתי בשביל להוריד את התוכנה הם רשאים וצריכים לבקש שמורידי התוכנה ירשמו בפורום שלהם (שצריך לשבת ב-HEBDEV) כלומר שצריך יהיה להכניס שם משתמש מהפורום שלהם בכדי להוריד את התוכנה ושזה ישמש כסוג של LICENSE.
3. הם צריכים להקים מודל עסקי כלשהו (יתכן שמכירה בזול לחנויות אינטרנטיות, שהרי שימוש מסחרי בתוכנה לא חוקי כרגע)
4. הם כן צריכים להשקיע בנושא התמיכה בכדי שאם וכאשר איידיגיטל אי פעם ישקלו לייבא את האייפון עבור מישהו, אז שלפחות תהיה אופציה נוספת (כמו שיש כיום תחרות של כמה חברות עבור העברית של WM).
5. שווה להם לשקול את מכירת כל התפעול לאחת החברות שמתעסקות בזה שיש להם קשר ישיר עם ספקי הטלפון בארץ וזה יאפשר להם לחדור לשוק אם וכאשר האייפון יכנס בסופו של דבר לאחד הספקים. זה יתן להם גם את הגיבוי הכלכלי שמגיע להם.
אני מבין בדיוק מאיפה הם באים - גם אני משקיע אין סוף שעות במשהו שבפועל לא מכניס לי אפילו אגורה ולא פעם אני מקבל תלונות במקום הכרת תודה (זה כולל את התערוכה שלנו, את האתר ועוד אין ספור דברים שאנחנו עושים). ההנאה שלי היא בהכרת התודה ובהבנה שאני עושה טוב לאנשים. זה התשלום שאני מקבל.
עכשיו, המצב שלהם סבוך בהרבה מכיוון שהמבנה שלהם הוא כזה שהאתר שבו מרבית הצרכנים שלהם נמצא, אין רשות להכיר להם תודה. כך הם נשארים בעצם קרחים מצד אחד (הם עובדים לחינם) וגם לא מרגישים שהם מקבלים את הכרת התודה, כי מרבית האנשים שמשתמשים בתוכנה שלהם עובדים בשקט.
מה שיותר מטריד אותי בעניין הזה הוא שבגלל שהם אנשים פרטיים כלל לא בטוח שאם אחד מספקי התוכנה ירצו להשתמש בעברית הם ירצו לרכוש אותה מהם ולא מהאלטרנטיבה בתשלום (שמבחינתם זו חברה שהיא ACCOUNTABLE לצורך העניין). כלומר, בעצם הם נשארים קרחים מכל הכיוונים וללא הכרת התודה שבעצם הרוב הגדול של בעלי האייפון בארץ בפועל מכירים להם...
דעתי האישית:
1. הם צריכים להפסיק להסתמך על אתרים חיצוניים בשביל פידבקים אלא אך ורק באתר שלהם שיש להם שליטה בו.
2. לדעתי בשביל להוריד את התוכנה הם רשאים וצריכים לבקש שמורידי התוכנה ירשמו בפורום שלהם (שצריך לשבת ב-HEBDEV) כלומר שצריך יהיה להכניס שם משתמש מהפורום שלהם בכדי להוריד את התוכנה ושזה ישמש כסוג של LICENSE.
3. הם צריכים להקים מודל עסקי כלשהו (יתכן שמכירה בזול לחנויות אינטרנטיות, שהרי שימוש מסחרי בתוכנה לא חוקי כרגע)
4. הם כן צריכים להשקיע בנושא התמיכה בכדי שאם וכאשר איידיגיטל אי פעם ישקלו לייבא את האייפון עבור מישהו, אז שלפחות תהיה אופציה נוספת (כמו שיש כיום תחרות של כמה חברות עבור העברית של WM).
5. שווה להם לשקול את מכירת כל התפעול לאחת החברות שמתעסקות בזה שיש להם קשר ישיר עם ספקי הטלפון בארץ וזה יאפשר להם לחדור לשוק אם וכאשר האייפון יכנס בסופו של דבר לאחד הספקים. זה יתן להם גם את הגיבוי הכלכלי שמגיע להם.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אני חושב שהבעיה העיקרית היא שחברי hebdev לא הבינו, שזאת פשוט אכזבה מזה שהם גם נהיו "מלוכלכים" כמו ה-bad guys מהעברית בתשלום.
כולם מאוד מפרגנים ותומכים בעבודה המדהימה, אבל ברגע שהם נכנסו לקטנוניות הזאת הם שברו את התדמית הנקיה והאבירית שלהם, שהזכירה את רוח האינטרנט מאמצע שנות התשעים, שהיה כולו חופשי, שיתופי, ובז למסחור.
זה לא כעס, לא כפיות טובה, אלא פשוט אכזבה מחבר אהוב....
ובעיקר רצון שיחזור להיות "כמו שהיה פעם".
אני מאוד מקווה שימשיכו בעבודתם בכל זאת.
כולם מאוד מפרגנים ותומכים בעבודה המדהימה, אבל ברגע שהם נכנסו לקטנוניות הזאת הם שברו את התדמית הנקיה והאבירית שלהם, שהזכירה את רוח האינטרנט מאמצע שנות התשעים, שהיה כולו חופשי, שיתופי, ובז למסחור.
זה לא כעס, לא כפיות טובה, אלא פשוט אכזבה מחבר אהוב....
ובעיקר רצון שיחזור להיות "כמו שהיה פעם".
אני מאוד מקווה שימשיכו בעבודתם בכל זאת.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בבלוג של Hebdev הם עדכנו לפני כמה ימים שהם יפרסמו הודעה מסודרת.
היום זה עודכן לכך שההודעה תפורסם היום בערב, ב 20:00 לערך (הם בד"כ מפרסמים במוצ"ש.
נקווה לבשורות טובות...
היום זה עודכן לכך שההודעה תפורסם היום בערב, ב 20:00 לערך (הם בד"כ מפרסמים במוצ"ש.
נקווה לבשורות טובות...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
הבנתי ש- IPhones.co.il הפעילו צנזורה (+ מאסר עולם למפרים) באתר שלהם.
אידיוטי ולא יפה אבל לדעתי אין להם ברירה. אין להם שום סיכוי בעולם כנגד תוכנה שהיא טובה יותר (כך אומרים לי) וניתנת בחינם.
אפשר לקבל הסבר קצר על החסימה שהכניסו HebDev?
למען ההגינות - אין לי IPhone ולא מכיר אף אחד מהנפשות הפועלות.
אידיוטי ולא יפה אבל לדעתי אין להם ברירה. אין להם שום סיכוי בעולם כנגד תוכנה שהיא טובה יותר (כך אומרים לי) וניתנת בחינם.
אפשר לקבל הסבר קצר על החסימה שהכניסו HebDev?
למען ההגינות - אין לי IPhone ולא מכיר אף אחד מהנפשות הפועלות.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בפשטות - לא ניתן לגלוש דרך הספארי (הדפדפן המובנה, והיחיד) לאתר iphones.co.il ע"י גלישה לכתובת.
כרגע, ניתן לגלוש ע"י חיפוש דרך גוגל ואז כניסה לקישור, או ע"י גלישה ל IP של האתר.
נחכה להודעה בערב, כאשר אני לצערי לא אופטימי במיוחד, למרות שאני אבין את צוות HebDev בכל תגובה שהם יחליטו עליה.
כרגע, ניתן לגלוש ע"י חיפוש דרך גוגל ואז כניסה לקישור, או ע"י גלישה ל IP של האתר.
נחכה להודעה בערב, כאשר אני לצערי לא אופטימי במיוחד, למרות שאני אבין את צוות HebDev בכל תגובה שהם יחליטו עליה.
-
oferlaor
- מנהל

- DannyHebDev
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
האם גם לזה אתה קורא הפגנת בגרות:
http://www.iphones.co.il/forum/showthread.php?t=62993
ואני אצוטט את דובי:
ואני אצוטט את דובי:
גועל נפש.הפורום הזה הוא עבור שאלות מקצועיות ולא להלל את חברי הקהילה.
נסגר...
דני, עזוב אותך, הבעלים שם הם חבורה מנופחת שהשתן עלה להם לראש והפוטנציאל לכסף העביר אותם על דעתם. תפגין בגרות ואל תתייחס אליהם, הקהילה גם אם לא אומרת מפורשות מעריכה אתכם מאוד, תמשיכו בעבודה שלכם ואין לי ספק בכלל מי ינצח בסוף.DannyHebDev כתב:האם גם לזה אתה קורא הפגנת בגרות:
ואני אצוטט את דובי:גועל נפש.הפורום הזה הוא עבור שאלות מקצועיות ולא להלל את חברי הקהילה.
נסגר......
רק דבר אחד, אל תרדו לרמה שלהם!
-
oferlaor
- מנהל

לא עברו 2 דקות והנושא חזר להיות טעון.
חבל מאוד שאייפונס מתנהלים כך.
חבל מאוד שאייפונס מתנהלים כך.
עופר,
בפעם הבאה שאתה מציע "לעזור" על ידי שליחת עיתונאיות משוחדות לכאורה לכיווננו, תיקח אויר, תחשוב שנית ותפעל אחרת.
כי עם כתבות כאלה מגמתיות שאינן משתמעות לשתי פנים, ועם סילוף כל כך בוטא של המציאות היה עדיף לנו לכרות ברית עם השטן.
הרשה לי לומר לך, בניגוד לרושם ששקיבלתי ממך מההתכתבות בינינו מעל גבי הפורום ובהתאם לאופי הכתבה (ששמך מוזכר שם באותיות קידוש לבנה כחלק מכותבי הכתבה) שעם עזרה כזאת מ"חברים" מי צריך אויבים.
תודה רבה על ה"עזרה"
איתי.
נ.ב
אתה מוזמן להסיר את חשבון המשתמש שלי מאתרך, אין בו צורך יותר.
בפעם הבאה שאתה מציע "לעזור" על ידי שליחת עיתונאיות משוחדות לכאורה לכיווננו, תיקח אויר, תחשוב שנית ותפעל אחרת.
כי עם כתבות כאלה מגמתיות שאינן משתמעות לשתי פנים, ועם סילוף כל כך בוטא של המציאות היה עדיף לנו לכרות ברית עם השטן.
הרשה לי לומר לך, בניגוד לרושם ששקיבלתי ממך מההתכתבות בינינו מעל גבי הפורום ובהתאם לאופי הכתבה (ששמך מוזכר שם באותיות קידוש לבנה כחלק מכותבי הכתבה) שעם עזרה כזאת מ"חברים" מי צריך אויבים.
תודה רבה על ה"עזרה"
איתי.
נ.ב
אתה מוזמן להסיר את חשבון המשתמש שלי מאתרך, אין בו צורך יותר.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
כנראה שמדובר בכתבה הזו:
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... 86,00.html
אני מעריך את היכולת והתרומה של החברה האלה ומבין את התסכול שלהם אבל:
במקום להתמודד עם הבעיות בצורה חכמה הם בחרו בדרך ילדותית שגרמה להם רק נזק.
הרושם שמתקבל (מההתנסחות וההתנהגות שלהם) הוא מדובר בקבוצת ילדים עם בעיית רגשי נחיתות.
הפסקת הפיתוח זה בדיוק מה שהקבוצה השנייה רוצה.
ההתערבות בפעולת הדפדפן היינה חציית קווים אדומים. מדובר ב- Malware שהותקן במכשיר ללא ידיעת המשתמש וגובל בפלילים.
בעוד מספר שנים הם יסתכלו אחורה ויבינו...
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... 86,00.html
אני מעריך את היכולת והתרומה של החברה האלה ומבין את התסכול שלהם אבל:
במקום להתמודד עם הבעיות בצורה חכמה הם בחרו בדרך ילדותית שגרמה להם רק נזק.
הרושם שמתקבל (מההתנסחות וההתנהגות שלהם) הוא מדובר בקבוצת ילדים עם בעיית רגשי נחיתות.
הפסקת הפיתוח זה בדיוק מה שהקבוצה השנייה רוצה.
ההתערבות בפעולת הדפדפן היינה חציית קווים אדומים. מדובר ב- Malware שהותקן במכשיר ללא ידיעת המשתמש וגובל בפלילים.
בעוד מספר שנים הם יסתכלו אחורה ויבינו...