תגובות למאמר המלך של שרתי דיסק רשת - +READYNAS NV של NETGEAR
- ha_miki
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 252
אחת הדרכים הכי טובות לבדוק תעבורה זה עם תוכנות כמו IOMETER או FRUN
בחברה בה אני עובד שמייצרת סטוראג'ים קצת יותר גדולים
בודקיםעוד כמה דברים מעבר לתעבורה ברגע נתון אבל זה לא רלבנטי לפה
אחת הדברים שהכי קריטים ב NAS זה התווך שלך וכרטיס הרשת אני מאמין שכרטיס הרשת שיש בשרת ה NAS שיש לך הוא קצת יותר איכותי מהכרטיס שיש לך במחשב
בחברה בה אני עובד שמייצרת סטוראג'ים קצת יותר גדולים
בודקיםעוד כמה דברים מעבר לתעבורה ברגע נתון אבל זה לא רלבנטי לפה
אחת הדברים שהכי קריטים ב NAS זה התווך שלך וכרטיס הרשת אני מאמין שכרטיס הרשת שיש בשרת ה NAS שיש לך הוא קצת יותר איכותי מהכרטיס שיש לך במחשב
- noy84
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
הבעייה המרכזית היא עם הSERVER 2003 הזה שזה *** דבר, תתקין אובונטו סרבר ולא תצטער, הסמבה הזה פשוט עושה בית ספר למייקרובלוף בניהול קבצים ברשת, בחיים עד היום לא קרה לי שסרט נתקע לי בהרצה מהשרת לסלון או לLCDs בחדרי שינה, אבל מצד שני לי יש רשת קווית של 100\1000
, (לא שזה מה שאמור לעשות את ההבדל לפי התאור שלך).
- ra
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2437
d-link ו- linksys בוודאי לא מובילות בתחוםbennybenami כתב: הערה בשוליים:
"חברת NETGEAR ידועה בתור יצרן רציני ומשמעותי של לא מעט ציוד רשת, כגון נתבים (ROUTER), וכן SWITCH ואפילו נגני רשת. אחד מקוי המוצרים המעניינים שלהם הוא מכשירי ה-NAS, הנקראים במותג READYNAS".
יש לי ניסיון רב בפיתוח נתבים ומוצרי אבטחה. יצא לי לעבוד עם ציוד של הרבה מאוד חברות (לצורכי בדיקה/השוואת יכולות/התאמה וכו'). לעניות דעתי, חברת neatgear היא הזנב לשועלים. היא אמנם יותר ידוע מכל מיני יצרניות קיקיוניות המזרח, אבל מפגרת יחסית למובילות הקטגוריה כגון linksys (כיום סיסקו), d-link ואפילו באפלו. במוצרים שלהם שבחנתי בעבר (נתבים) היו בעיות יציבות קשות כשעבדו תחת לחץ. הרכזות (switches) היו מצוינות....
buffalo היא מהותיקות
היו לי מוצרים של שלושתן שלא הבריקו והאכזבה הגדולה היתה buffalo
ה- d-link כל כך זול שהשארתי אצלי
גם promise די פרימיטיבי
netgear חברה ותיקה בתחומים אחרים ודווקא בהם נכוותי מהם
(ראוטר 854 שמשלב draft n + giga switch)
תחום - nas הוא חדש לאחר שרכשו את readynas
שהייתה חברה מעולה לנישה הזאת - לאיכסון כמה טרה - לא אירגוני
המתחרות הן דווקא thecus אם נתעלם מהשם
qnap ו- lacie
ה- nv+ בינתיים הוכיח את עצמו בכל התחומים
פרט למחיר שקצת מוגזם כך שרכשתי מחו"ל
כמו כן החשש מהשתלטות netgear התבדה
בינתיים לשמחתי והתמיכה והפיתוח נמשכים
וגם הפורום הפעיל מאוד
- guy_k
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 899
טוב,
בתור מי שמחזיק את הNAS הזה מעל לחודשיים אש מספר הערות אם אפשר:
א. יש אתר מאוד תומך למכשיר (באנגלית) www.readynas.com - באתר מצויין גם מדידות שנעשו (כמובן) עם IOMETER
ב. השרת מדהים - לא שומעים אותו בכלל (הוא זרוק אצלי בארון תקשורת - הוא מאוד קטן יחסית למוצרים אחרים (הUPS שלי יותר גדול ממנו בצורה משמעותית...)
ג. לגבי סוויץ' - אני קניתי בר"ג (לא זוכר את שם החנות אבל הם יושבים ברחוב עוזיאל בר"ג) סוויץ' של 3COM 3CGSU08 שעובד כמובן על 10/100/1000 ועולה משהו כמו 200 ש"ח.
ובשורה התחתונה - אחת הקניות החכמות שעשיתי...
גיא
בתור מי שמחזיק את הNAS הזה מעל לחודשיים אש מספר הערות אם אפשר:
א. יש אתר מאוד תומך למכשיר (באנגלית) www.readynas.com - באתר מצויין גם מדידות שנעשו (כמובן) עם IOMETER
ב. השרת מדהים - לא שומעים אותו בכלל (הוא זרוק אצלי בארון תקשורת - הוא מאוד קטן יחסית למוצרים אחרים (הUPS שלי יותר גדול ממנו בצורה משמעותית...)
ג. לגבי סוויץ' - אני קניתי בר"ג (לא זוכר את שם החנות אבל הם יושבים ברחוב עוזיאל בר"ג) סוויץ' של 3COM 3CGSU08 שעובד כמובן על 10/100/1000 ועולה משהו כמו 200 ש"ח.
ובשורה התחתונה - אחת הקניות החכמות שעשיתי...
גיא
גיא, אני ואתה ודי!
- zivayalon
-
- חבר פעיל

- תגובות: 78
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
לגבי בדיקת ביצועים במהירות 1 גיגה, לא חייבים סוויץ. אני הייתי מבקש, אם אפשר, שתחבר פשוט מחשב באופן ישיר אל המארז, וכך תוכל לבדוק ביצועים. ברור שצריך שחיבור הרשת של המחשב יהיה במהירות 1G, אבל אני מניח שיש לך כזה.
התוצאה של בדיקה כזו מעניינת אותי מאוד מכיוון שבעבר היה לי מפח נפש גדול עם כונן חיצוני של WD - מיי בוק וורלד אדישן, שיש לו חיבור רשת במהירות 1G, אבל קצב העברת הנתונים בפועל היה 4 מגה בייט לשניה בלבד...
העניין הוא שכדי להגיע למהירויות גבוהות לא מספיק חיבור רשת מהיר, אלא גם CPU חזק יחסית.
אם מדברים על העברת (לא הזרמה, העתק) של תכני HS - חיבור ב 100MB הופך להיות איטי.
התוצאה של בדיקה כזו מעניינת אותי מאוד מכיוון שבעבר היה לי מפח נפש גדול עם כונן חיצוני של WD - מיי בוק וורלד אדישן, שיש לו חיבור רשת במהירות 1G, אבל קצב העברת הנתונים בפועל היה 4 מגה בייט לשניה בלבד...
העניין הוא שכדי להגיע למהירויות גבוהות לא מספיק חיבור רשת מהיר, אלא גם CPU חזק יחסית.
אם מדברים על העברת (לא הזרמה, העתק) של תכני HS - חיבור ב 100MB הופך להיות איטי.
- dante
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
השוואה מעמיקה לאפשרויות NAS אחרות?
איפה אפשר למצוא השוואה איכותית בין פתרונות שונים? יצרנים ודגמים, פיצ'רים, אלטרנטיבות לבניה עצמית? אפשרויות שופינג בארץ/בחו"ל?
לעניות דעתי זה הפך לפריט הכרחי במערכת שאותה (כנראה) מחזיק כל אחד מבאי הפורום הזה. המהירות וההגנה מאיבוד מידע שפתרון RAID טוב (ואני מדגיש- טוב!) יכול לספק הם פשוט הכרחיים כשמחזיקים ספריה דיגיטלית גדולה, של כמה מאות ג'יגה- ובוודאי אם יותר מכך.
העלות נעה בין חינם- למי שמסתפק ב-RAID בתוכנה והפיכת המחשב הקודם לבית חם ואוהב לאוסף דיסקים קשיחים שהצטברו אצל אספן הווידאו הממוצע, לבין כמה אלפי שקלים לקופסה סגורה מעוצבת ומקונפגת...
...ומה יש באמצע?
איסוף המידע הזה הוא ממש מתבקש, והסקירה המצויינת שהכין עפר היא נקודת פתיחה טובה לתחום הזה. כאמור, תחום שהוא כנראה רלבנטי למרבית מבקרי האתר.
ונשאיר בצד פתרונות מקצועיים של ממש מתחום המיחשוב האירגוני. הרי מי רוצה להחזיק בבית ארון תקשורת וקופסת 3U עם מקום של כמה עשרות טרה. רגע- למה אני רואה פה ידיים מורמות? מי אמר "אני"?
לעניות דעתי זה הפך לפריט הכרחי במערכת שאותה (כנראה) מחזיק כל אחד מבאי הפורום הזה. המהירות וההגנה מאיבוד מידע שפתרון RAID טוב (ואני מדגיש- טוב!) יכול לספק הם פשוט הכרחיים כשמחזיקים ספריה דיגיטלית גדולה, של כמה מאות ג'יגה- ובוודאי אם יותר מכך.
העלות נעה בין חינם- למי שמסתפק ב-RAID בתוכנה והפיכת המחשב הקודם לבית חם ואוהב לאוסף דיסקים קשיחים שהצטברו אצל אספן הווידאו הממוצע, לבין כמה אלפי שקלים לקופסה סגורה מעוצבת ומקונפגת...
...ומה יש באמצע?
איסוף המידע הזה הוא ממש מתבקש, והסקירה המצויינת שהכין עפר היא נקודת פתיחה טובה לתחום הזה. כאמור, תחום שהוא כנראה רלבנטי למרבית מבקרי האתר.
ונשאיר בצד פתרונות מקצועיים של ממש מתחום המיחשוב האירגוני. הרי מי רוצה להחזיק בבית ארון תקשורת וקופסת 3U עם מקום של כמה עשרות טרה. רגע- למה אני רואה פה ידיים מורמות? מי אמר "אני"?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
כמה עשרות טרה לא נכנס ל-3U, אתה צריך מגירות נוספות
ולמה ארגונים מחזיקים NAS?
אולי אירגונים קטנים..
SAN זה הדבר האמיתי. NAS למיניהם כמו NetApp הם יותר filer ואיטיים - בהשוואה לפתרונות אחרים - SAN ו-DAS
ראיתי כמה אתרים שעושים השוואת ביצועים למארזים קטנים כאלה לבית, אבל הבעיה שכל אחד ממציא test משלו, מה שאתה תריץ בבית יכול להיות שונה.. חבר שלי הריץ מחיקה של קבצים, והוידאו נתקע (כך ש-unRAID שחשבתי לקנות - כבר לא רלוונטי)
ביצועים גם מאוד תלויום (כמובן) בסוג הדיסקים ובקונפיגורציה
ולמה ארגונים מחזיקים NAS?
אולי אירגונים קטנים..
SAN זה הדבר האמיתי. NAS למיניהם כמו NetApp הם יותר filer ואיטיים - בהשוואה לפתרונות אחרים - SAN ו-DAS
ראיתי כמה אתרים שעושים השוואת ביצועים למארזים קטנים כאלה לבית, אבל הבעיה שכל אחד ממציא test משלו, מה שאתה תריץ בבית יכול להיות שונה.. חבר שלי הריץ מחיקה של קבצים, והוידאו נתקע (כך ש-unRAID שחשבתי לקנות - כבר לא רלוונטי)
ביצועים גם מאוד תלויום (כמובן) בסוג הדיסקים ובקונפיגורציה
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4655
לאיזה שרת יש את היכולת לקבל USNET CLIENT,
4 דיסקים של 1TB ,
והוא יהיה מספיק מהיר ברשת של פורטקול N כדי לקבל תכני 1080P.
ומה זה בדיוק סוויץ' ?
4 דיסקים של 1TB ,
והוא יהיה מספיק מהיר ברשת של פורטקול N כדי לקבל תכני 1080P.
ומה זה בדיוק סוויץ' ?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
סוויטץ' זה מתג רשת שמאפשר חיבור תקשורת בין מכשירים ומחשבים שונים ברשת 10baseT או 100 או 1000.
השימוש הנרחב ב rar, par, סיסמאות וכו' הופכים קליינט יוזנט להרבה פחות אפקטיבי מ bt למשל.
השימוש הנרחב ב rar, par, סיסמאות וכו' הופכים קליינט יוזנט להרבה פחות אפקטיבי מ bt למשל.
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

האם ניתן לחבר סוויטץ לרואטר? שהרואטר מחובר לכונן רשת MY BOOK2 של WD, תוך שימוש בסטרימר?
האם ההזרמה תהיה יותר חלקה?
האם ההזרמה תהיה יותר חלקה?
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

אני אחדד את השאלות שלי.
האם ההזרמה מדיסק רשת כמו MY BOOK 2 של WD שונה מהזרמה של NAS בכל הנוגע בתכני HD וסטרימרים?
בהנחה שלא, מה השיקולים שצריכים להיות בבחירת NAS על פני כונן רשת?, הרי אם מסתכלים על זה מבחינה כלכלית, כונן רשת כמו:MY BOOK2 של 1TB עולה פחות מאלף ש"ח, ואילו רק המארז של NAS מתחיל מעל אלף ש"ח וזאת עוד בלי כונן.
האם ההזרמה לסטרימר שמחובר בחיבור קווי/אלחוטי לרואטר בפרוטקל N ישתנה ברגע שנחבר בניהם גם סוויטץ? כלומר ההזרמה תהיה יותר חלקה.
איך הסוויטץ יודע לעשות את ההבחנה ולהשקיע את המאמצים בחיבור מסוים על פני חיבור אחר?
תודה למשיבים
[/b]
בהנחה שלא, מה השיקולים שצריכים להיות בבחירת NAS על פני כונן רשת?, הרי אם מסתכלים על זה מבחינה כלכלית, כונן רשת כמו:MY BOOK2 של 1TB עולה פחות מאלף ש"ח, ואילו רק המארז של NAS מתחיל מעל אלף ש"ח וזאת עוד בלי כונן.
האם ההזרמה לסטרימר שמחובר בחיבור קווי/אלחוטי לרואטר בפרוטקל N ישתנה ברגע שנחבר בניהם גם סוויטץ? כלומר ההזרמה תהיה יותר חלקה.
איך הסוויטץ יודע לעשות את ההבחנה ולהשקיע את המאמצים בחיבור מסוים על פני חיבור אחר?
תודה למשיבים
- oferlaor
-
- מנהל

Nir11,
הגעתי לכ 150mbps לכל חיבור, לא בדקתי איך זה עובד כיש כמה העברות כבדות במקביל. בלוריי למשל מגמגם אם אני מעתיק בקצב הזה תוכן לתוכו.
Ronen61,
לא מכיר את דיסק הרשת הזה, ה nas חכם מסתם דיסק אני מקווה שזה ברור בכתבה.
חיבור חוטי דרך סוויץ' תמיד יהיה אמין יותר מאשר חיבור אלחוטי. הרעיון בסוויץ' הוא שהוא דואג למקסימום רוחב סרט סין כל שני חיבורים בתוך הסוויץ'. מעבר לזה אין לו שום העדפות.
הגעתי לכ 150mbps לכל חיבור, לא בדקתי איך זה עובד כיש כמה העברות כבדות במקביל. בלוריי למשל מגמגם אם אני מעתיק בקצב הזה תוכן לתוכו.
Ronen61,
לא מכיר את דיסק הרשת הזה, ה nas חכם מסתם דיסק אני מקווה שזה ברור בכתבה.
חיבור חוטי דרך סוויץ' תמיד יהיה אמין יותר מאשר חיבור אלחוטי. הרעיון בסוויץ' הוא שהוא דואג למקסימום רוחב סרט סין כל שני חיבורים בתוך הסוויץ'. מעבר לזה אין לו שום העדפות.
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

עופר אני יסביר לך למה אני מתכוון.
יש לי סטרימר HDX1000 שמחובר אלחוטי לרואטר EDIMAX בפרוטקול N, הדונגל שמחבר אותו זה של TP LINK.
בנוסף הרואטר מחובר בחיבור חוטי לכונן רשת MY BOOK 2.
לפעמים בצפיה של סרטי 720P , הסרט קצת מגמגם, האם שימוש בסיווץ יפתור זאת?, או לחילופין, מעבר לNAS יפתור זאת?
יש לי סטרימר HDX1000 שמחובר אלחוטי לרואטר EDIMAX בפרוטקול N, הדונגל שמחבר אותו זה של TP LINK.
בנוסף הרואטר מחובר בחיבור חוטי לכונן רשת MY BOOK 2.
לפעמים בצפיה של סרטי 720P , הסרט קצת מגמגם, האם שימוש בסיווץ יפתור זאת?, או לחילופין, מעבר לNAS יפתור זאת?
- oferlaor
-
- מנהל

- ronen61
-
- חבר מביא חבר

- ronen61
-
- חבר מביא חבר

יש משהו שלא הבנתי מהמאמר.
"בעוד שב-HTTP הקצב היה 5Mpbs בלבד, וב-HTTPS אפילו איטי יותר: 3Mbps.
תופעה מוזרה בשירות ה-HTTP היה "צינזור" (העלמות) של חלק מהקבצים. קבצי TS למשל פשוט לא נמצאים ברשימה של ההורדות ב-HTTP באופן לא מוסבר לחלוטין... לא כ"כ רלוונטי עבורינו כי UP&P, SMB ו- NFS תמכו בזה ללא בעיה."
זה אומר שלא יהיה ניתן להשתמש בmediajukebox?
ועוד שאלה קטנה, אם אני מייבא את זה לארץ, האם אני יאלץ לשלם גם מכס? ממה שהבנתי על חלקי מחשב לא משלמים מכס.
תודה,
"בעוד שב-HTTP הקצב היה 5Mpbs בלבד, וב-HTTPS אפילו איטי יותר: 3Mbps.
תופעה מוזרה בשירות ה-HTTP היה "צינזור" (העלמות) של חלק מהקבצים. קבצי TS למשל פשוט לא נמצאים ברשימה של ההורדות ב-HTTP באופן לא מוסבר לחלוטין... לא כ"כ רלוונטי עבורינו כי UP&P, SMB ו- NFS תמכו בזה ללא בעיה."
זה אומר שלא יהיה ניתן להשתמש בmediajukebox?
ועוד שאלה קטנה, אם אני מייבא את זה לארץ, האם אני יאלץ לשלם גם מכס? ממה שהבנתי על חלקי מחשב לא משלמים מכס.
תודה,
- SARAS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 931
מה ההבדל בין Netgear ReadyNAS Duo לבין +Ready NAS NV
שלום לכולם
מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים בין דגם Netgear ReadyNAS Duo לבין הדגם שמסוקר כאן?
ברור שיש הבדלים בנפחים של הכוננים וכו',האם ייתכן שנקבל את אותם ביצועים שעופר תיאר בסקירתו גם במוצר הנ"ל?.
קיים הפרש מחירים די רציני בין 2 המוצרים ,האם מצדיק את ההפרש?
מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים בין דגם Netgear ReadyNAS Duo לבין הדגם שמסוקר כאן?
ברור שיש הבדלים בנפחים של הכוננים וכו',האם ייתכן שנקבל את אותם ביצועים שעופר תיאר בסקירתו גם במוצר הנ"ל?.
קיים הפרש מחירים די רציני בין 2 המוצרים ,האם מצדיק את ההפרש?
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST
THE ALL TIME GREATEST
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
ההבדל הבולט ביותר הוא שה DUO תומך רק בשני דיסקים ואין לו למעשה שום אפשרות ל RAID.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
-
- מנהל

הוא מאפשר רק MIRROR.
זה יותר כשצריך פשוט דיסק גדול. הוא מוגבל כמובן גם בגודל המקסימלי.
היום אני ממש מצטער שלא הלכתי על גודל דיסקים מקסימלי...
זה יותר כשצריך פשוט דיסק גדול. הוא מוגבל כמובן גם בגודל המקסימלי.
היום אני ממש מצטער שלא הלכתי על גודל דיסקים מקסימלי...