זה שאתה לא רואה סיבה אינו מעיד על כך שאין הבדל.oferlaor כתב: אישית אני לא רואה סיבה ש-JITTER ישתנה בין שתי המדיות,...
קיימות סיבות. אתה רק לא מודע להן.
.

אני לא ציניקן, אני סקפטי מטבעי.Joshua_G כתב:אנשים שאינם שומעים הבדלים (והבדלים לא יישמעו במערכות מתחת לסף איכות מסוים), או אנשים שהם ציניקנים מטבעם, יבטלו את דיווחי השמיעה כהזיות.
שיבושם להם....

חלק מהתגובות שלך הן ציניות מאד – כמו זאת שאתה שומע הבדלים בין ספייקים שונים.ziv_r כתב: אני לא ציניקן, אני סקפטי מטבעי....
התחום של מערכות שמע מהקצה העליון ( High End ) הוא עניין של שמיעה, שהיא סובייקטיבית לחלוטין. כאשר הרמקולים בהם בחרתי נשמעים לאוזניי הרבה יותר טוב מאשר רמקולים אחרים – זה כל מה שמעניין אותי וזה מה שהביא אותי לבחור בהם – לא כל נתון טכני זה או אחר.ziv_r כתב: כל נושא הכבלים הדיגיטלים הינו נושא טכנולוגי גרידא, אין כאן מקום לתחושות, אמונות או ממצאים ללא הסבר מדעי....

כל עוד מדובר בדעות – ללא כל ספק – לא ניתן לגשר על דעות שונות.oferlaor כתב:כמו סוגיות רבות אחרות, ככל הנראה שאי אפשר לחבר בין הדעות השונות ולהגיע לקונצנזוס....

התחושה שלי שכל הנתונים שלך מגיעים מדפי נתונים של יצרני כבלים, תקן אותי אם אני טועה.Joshua_G כתב:יש לי תחושה שאינך אודיופיל, דהיינו – אנין טעם במערכות שמע – ולכן אתה כותב את אשר אתה כותב.
תקן אותי אם אני טועה....

אתה טועה.ziv_r כתב: התחושה שלי שכל הנתונים שלך מגיעים מדפי נתונים של יצרני כבלים, תקן אותי אם אני טועה....
ההסבר המבטל הוא שטחי ושגוי.ziv_r כתב: לגבי ההסברים שהצגת ולטענתך בוטלו - ממש לא, הם פשוט לא נכונים וקיבלת הסבר מעמיק לסיבה....

כאשר אני מוצא באופן אמפירי שהחלפת רכיב מסוים משפרת את איכות הצליל במערכת שלי – זה כל מה שאני צריך.liorms כתב:Joshua, תמיד אפשר לטעון שאתה שומע משהו - זה לא עושה את זה נכון אמפירית וכאן מתחיל וניגמר השיח האודיאופילי האין סופי......

בבקשה.liorms כתב:Joshua, אם יש לך אינפורמציה מעניינת - אני אשמח לשמוע, אני בודק את העניין בזמן האחרון....

יש DAC שנותן חיווי על טעויות כאילו? (קידודים שאינם דו ערוציים לא מעניינים אותי).Joshua_G כתב:בבקשה.liorms כתב:Joshua, אם יש לך אינפורמציה מעניינת - אני אשמח לשמוע, אני בודק את העניין בזמן האחרון....
למעלה במחרוזת העליתי מספר סיבות אפשריות להפרעות ושיבושים בזרם המידע בכבלים דיגיטאליים, אופטיים וחשמליים.
אם תרצה – אוכל לחזור עליהם ולהרחיב. אוכל למנות כל אחד מאותם גורמים ולהסביר כיצד הוא יכול לשבש את זרם המידע הדיגיטאלי.
בשלב זה, לצורך ההסבר העקרוני, אביא דוגמא אחת.
רעש אלקטרומגנטי החודר מהסביבה אל כבל דיגיטאלי חשמלי (קואקסיאלי).
דרך הכבל עובר שטף של אותות – אפס ואחד – המהווה את המידע הדיגיטאלי של האות האנלוגי.
הטיעון הפשטני – והשגוי – הוא שאו שאותות האפס והאחד עוברים, או שהם לא עוברים.
מה שקורה כאשר חודר אות קצר ( pulse ) של הפרעה אל הכבל, אות ההפרעה יצטרף אל שטף אותות המידע העובר דרך הכבל וישבש אותו. אפס מסוים, או קבוצת אפסים, יהפכו לאחדים – ואחד מסוים, או קבוצת אחדים, יהפכו לאפסים.. כתוצאה, שטף האותות המגיע אל היעד (המפענח, או הממיר מדיגיטאלי לאנלוגי) יהיה שונה מהשטף במקור (התקליטור, לדוגמא). התוצאה של זה היא שהאות האנלוגי במוצא המפענח, או הממיר, יהיה שונה במידה מסוימת ובמקומות מסוימים מהאות האנלוגי המקורי (שהומר לדיגיטאלי ונצרב על התקליטור). זה נקרא BER , או Bit Error . בכל מקרה, התוצאה תהיה עיוות על האות האנלוגי. זה לא עיוות הרמוני ולא עיוות מופע (פזה) – אלה שינויים מסוימים בצורת הגל האנלוגי.
לעניין הטיעון שבקידוד DD וכן DTS יש מנגנון תיקון שגיאות.
קיומו של מנגנון כזה אינו מהווה חיסיון בפני שגיאות. לשם כך יש להבין כיצד הוא פועל.
שטף המידע הדיגיטאלי מועבר בקבוצות, או חבילות, כאשר בסופה של כל חבילה יש מילת בדיקת סיכום ( checksum ) המיידעת את המקבל אם החבילה הגיעה תקינה, או לא.
כאשר החבילה הגיעה ליעד משובשת, היעד מבקש מהמקור לשלוח את החבילה שוב. דבר זה אכן נעשה ככל שניתן לשלוח מספר חבילות זהות, בזמן אמת, מבלי לשבש את רצף העברת חבילות המידע. כאשר קיימות הפרעות מתמשכות, לא כל חבילות המידע יצליחו להגיע מהמקור אל היעד ללא שיבושים. במקרה, כזה, המפענח DD או DTS יכול להפיל (להשמיט) חבילה מסוימת, או חבילות מסוימות – והוא יכול לפענח אותן עם השיבושים שבהן.
בכל מקרה, מנגנון תיקון השגיאות בקידודי DD וכן DTS אינו מהווה חיסיון מלא בפני שגיאות בשטף המידע.
....

חשבתי כך עד לא מזמן על כבלי HDMI ... עד ש-audioholics לא עשו מבחן לקבוצה גדולה של כבלים..MartinHSabag כתב: אזי אנחנו בהחלט מסכימים שיכול להיות הבדל בין כבלים (מבלבד דיגיטליים)...

1. בבקשה – בוא נשמע את ההגדרה שלך למהו כבל.MartinHSabag כתב:Joshua_G
שוב אנחנו חוזרים להגדרה הבסיסית של מהו כבל.
אם מבחינתך כל דבר שיש לו שני מחברים הוא כבל, אזי אנחנו בהחלט מסכימים שיכול להיות הבדל בין כבלים (מבלבד דיגיטליים), אבל אז יש לנו בעיה בסיסית יותר - אנחנו פשוט לא מגדירים "כבל" אותו דבר.....אז אין בכלל בינינו ויכוח....

דיברנו זה לא אתה ואני. לא הזדמן להיתקל בהגדרתך את מהו כבל. גם אם אינך רוצה לחזור על הגדרתך, הכול בסדר – נמשיך להסתובב במעגלים סחור-סחור.MartinHSabag כתב: 1. כבר דיברנו על זה אינספור פעמים......
1. אבקש את סליחתך ועם כל הכבוד – זה שכתבת את זה עדיין לא עושה את זה נכון עובדתית.MartinHSabag כתב: 2. בטח חשוף וכבר כתבתי את זה. אם יש בעיות בהעברה, זה יישמע כקליקים וכהפסקות בסאונד ולא כשינוי ב"סאונד", כי זה שינוי שצריך עיבוד אות בשבילו ולא יכול להיעשות רנדומאלית....

לאנשים שונים דעות שונות.oferlaor כתב: 1. גם לי וגם למרטין יש תואר הנדסאי אלקטרוניקה. מרטין בעל מערכת שבטוח שקופה ויקרה כמעט יותר מכל אחד באתר. למיטב ידיעתי הוא אודיופיל ובכ"ז מחזיק בדעה (הלא פופולרית בפורום זה) שאין הבדלים בין אופטי לקואקס....
בהנחה שאתה מדבר על כבלי Interconnect אנלוגיים, יש בדבריך ערבוב של מספר דברים:oferlaor כתב: 2. יש לך בלבול במונחים. אם הנושא הוא סובייקטיבי, כלומר שהוא נמצא בהעדפת השומע. אמת ומדע מתעסקים אך ורק באובייקטיבי, כלומר אינם יכולים להתעסק בנושאים כמו טעם ולכן אינם יכולים לקבוע איזו מערכת (או רכיב במערכת) נשמעת טוב יותר למאזין....
כאן אנחנו מסכימים.oferlaor כתב: כשמדובר במערכות אנלוגיות קל מאוד לקבוע שיש הבדלים, כי בין כל כבל לכבל אחר יש הבדלים,...
הבעייתיות היא רק של כותבי ביקורות בבואם להמליץ המלצות גורפות על כבל זה או אחר, או של אנשים המבקשים להביא "הוכחות מדעיות" להבדלים בין כבלים שונים.oferlaor כתב: הטענה שם היא שאנחנו לא יודעים או לא מבינים שההבדלים הללו הם ניתנים לשמיעה על ידי אנשים מסויימים. זה כבר מאוד בעייתי לקבוע ולכן הנושא הזה פתוח כבר הרבה מאוד שנים....
אם במבחן האזנה השוואתי בין כבלים שונים משתנה גורם אחר כלשהו, קטן כגדול, לבד מהצלבת כבלים – המבחן אינו נכון והוא חסר כל משמעות.oferlaor כתב: עם זאת, בתחום הדיגיטלי, קל מאוד להוכיח שגם ברמת המדידה המידע עובר מנקודה A לנקודה B בלי בעיות (על ידי מדידה של BER). מדידות כאלה עושים שגרתית על כל סוג תווך ומדיה (כהנדסאי אלקטרוניקה עסקתי בתחום רעש והפרעות במדיות שונות עוד בסוף שנות השמונים).
3. הבדלים פשוטים כמו מיקום השומע, הזזת רמקול או אפילו תזוזה של כלב או מישהו ברחבי הבית יכולים לגרום לאפקטים אקוסטיים שעלולים בהחלט לגרום לך להרגיש שיש אולי הבדל בין כבל אופטי לקואקס....
תודה.oferlaor כתב: 4. אתה מתבלבל בין זיהוי שגיאות (על ידי CHECKSUM) ותיקון שגיאות. SPDIF הוא פרוטוקול חד כיווני. כלומר, מידע אינו יכול להיות משודר בחזרה אם יש תקלה (זה לא פרוטוקול רשת). ולכן, ב-DD מובנה תיקון שגיאות. זה לא סתם CHECKSUM אלא מידע נוסף שמשודר באופן כזה שאם יש עד עוצמת רעש כלשהי (BER כלשהו שנקבע מראש) אז מנגנון התיקון מוציא מידע תקין לחלוטין כאילו שלא היו שגיאות מעולם. אם זה גבוה יותר, המערכת מזהה זאת ואף מידע לא יעבור (כלומר, ישמע שקט).
כלומר, עם DD יש שני מצבים - או שמידע עובר תקין או שהוא לא עובר בכלל... זה לא משנה כמה הכבל דפוק, מה סוג המדיה או מה סוג הרעש (אלקטרומגנטי, שבר בסיב או כל סיבה אחרת)....
1. כבלים קואקסיאליים שונים הם בעלי עכבה מדויקת שונה. יתר-על-כן, כבלים קואקסיאליים שונים שומרים במידה שונה על עכבה אחידה לכל טווח התדרים אותו הם מעבירים.oferlaor כתב: ב-PCM הבעיה קשה יותר כי אם יש רעש הוא בפירוש ישתקף במידע. כלומר, תוסיף GROUND LOOP או EMI ויש לך רעש בצליל. אם הרעש עדין מספיק יתכן שהוא לא יורגש ויפגע באיכות הצליל באופן מאוד עדין.
עם זאת, כבל קואקס הוא בעל עכבה מסויימת וסיכוך - דבר שמקנה לו עמידות טובה כנגד רעשים מהסוג הזה. עם זאת, הוא עדיין בהחלט רגיש יותר לרעשים (בעיקר ב-PCM) ביחס לחיבור אופטי וזה (ביחד עם נושא ה-GROUND LOOP) זה היתרון האמיתי של הכבל האופטי וגם הסיבה שמראש הציעו את החיבור האופטי כאלטרנטיבה מוצלחת לחיבור קואקס.
לכן ציינתי שאני משווה רק חיבורים תקינים. אם יש הפרעה או בעיה כלשהי (כמו השראה מגנטית), צריך להתייחס לזה בפירוש כאל בעיה. אם יש חשד שיש מקרה של הפרעות ברמה הזו, צריך לזכור שזה לא החוט היחיד במערכת ושרעש כזה יכול גם להשפיע על כבלים כמו INTERCONNECT ואפילו כבלי רמקולים....