HOUSE - עונה 5
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
בדיוק,
רופא שהיה אנטיפטי (אך גאון) ופציעה ברגל שלו השאירה אותו מריר ועצבני על כל העולם. הוא רואה את הכל כפאזל, נדחף לכולם לחיים, לוחץ לכולם על הכפתורים ועושה ניסויים פסיכולוגיים על כולם בכדי לראות מתי הם ישברו ואיך. הסיבה שכולם סובלים אותו היא שהוא גאון בניתוח דיאגנוסטי של מחלות נדירות. הדגש של הסדרה הוא על השילוב בין האישיות שלו והדיאגנוזות (אם כי נושא הדיאגנוזות הופך לפחות ופחות מעניין ועם דגשים יותר על המשמעויות הפסיכולוגיות של פגיעות שונות בגוף).
רופא שהיה אנטיפטי (אך גאון) ופציעה ברגל שלו השאירה אותו מריר ועצבני על כל העולם. הוא רואה את הכל כפאזל, נדחף לכולם לחיים, לוחץ לכולם על הכפתורים ועושה ניסויים פסיכולוגיים על כולם בכדי לראות מתי הם ישברו ואיך. הסיבה שכולם סובלים אותו היא שהוא גאון בניתוח דיאגנוסטי של מחלות נדירות. הדגש של הסדרה הוא על השילוב בין האישיות שלו והדיאגנוזות (אם כי נושא הדיאגנוזות הופך לפחות ופחות מעניין ועם דגשים יותר על המשמעויות הפסיכולוגיות של פגיעות שונות בגוף).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
- danielobreja
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 465
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
הסידרה הטובה ביותר (אני חייב להוריד אותה בHD ) רק צריך ליקנות הרדיסק חדש למה מה שיש עכשיו לא מספיק
how you doin ?
האמת שאני לא ממש הצלחתי להבין מה קרה שם בסוף...oferlaor כתב:פרק 24 ענק - לדעתי הפרק הטוב ביותר של הסדרה הזו אי פעם.
המשך ישיר של פרק 23 עם כמה טוויסטים קשים ולא מעט תובנות לגבי הפרקים האחרונים (לא רוצה לעשות ספויילר למי שעוד לא ראה).
הסוף קטלני במיוחד, אני הייתי בשוק.
איך ימשיכו את הסדרה עכשיו, אין לי כבר מושג ירוק, לקחו אותה עכשיו כל כך רחוק שאני מת לדעת מה יקרה הלאה......
אז האם הכל קרה או לא קרה ?
האם הוא נגמל הוא שזה היה חלום ?
האם היה קטע עם קאדי או שלא היה כלום ?
אפשר הסבר קצר ?
אוריה
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
מרבית פרק 23 +24 היו הזיה תחת ויקודיןאוריה כתב:האמת שאני לא ממש הצלחתי להבין מה קרה שם בסוף...oferlaor כתב:פרק 24 ענק - לדעתי הפרק הטוב ביותר של הסדרה הזו אי פעם.
המשך ישיר של פרק 23 עם כמה טוויסטים קשים ולא מעט תובנות לגבי הפרקים האחרונים (לא רוצה לעשות ספויילר למי שעוד לא ראה).
הסוף קטלני במיוחד, אני הייתי בשוק.
איך ימשיכו את הסדרה עכשיו, אין לי כבר מושג ירוק, לקחו אותה עכשיו כל כך רחוק שאני מת לדעת מה יקרה הלאה......
אז האם הכל קרה או לא קרה ?
האם הוא נגמל הוא שזה היה חלום ?
האם היה קטע עם קאדי או שלא היה כלום ?
אפשר הסבר קצר ?
אוריה...
הסם גורם לו לחשוב שנגמל כדי שימשיך לקחת סם
זה נראה יותר כמו הפרעה נפשית או בעיה נוירולוגית מאשר סתם קריז
לכן כנראה הוא מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי ולא במכון גמילה
Enjoy the Silence
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
OferL - אם ההזיות נגרמו עקב שימוש בסם, האם גמילה היא לא הפיתרון הנכון? אני אישית הנחתי (עד שראיתי את השלט בבירור) שהוא מאשפז את עצמו במכון גמילה ולא במוסד פסיכאטרי. הרי הוא בעצמו הבין בפרק לפני שאם הסם גורם לו להזיות גמילה היא הפיתרון ולכן הוא נכנס לתהליך גמילה (בראש שלו מסתבר בדיעבד) עם קאדי - למה לא ליישם את זה אחרי ההבנה שזו היית ההזיה? הסם גורם להזיות, הסם הוא הבעייה, הפתרון הוא גמילה מהסם.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
הבעיה שלו נראית לי (ואני לא רופא...) חמורה יותר מהזיות שנגרמו ע"י סמים. הוא חווה יומיים של אירועים שלא היו ולא נבראו והמשיך לתפקד כרופא תוך כדי ההזיות. המוח שלו החליף בצורה רציונלית לחלוטין בין הויקודין לשפתון. דימיין את הנוכחות של קאדי. תהליך גמילה שלם. סקס... טוב זו לא דוגמה טובה לרציונל. כלומר הבעיה היא לא ההזיות אלא התהליך הנפשי שמחבר את ההזיה עם המציאות בלי תפרים. מסומם יכול לדמיין מישהו מת שמדבר אליו. אבל חולה נפש הופך את ההזיה להגיונית ולחלק מהמציאות. זו לא CTB שידוע לו שהיא רק בדימיון שלו. נוצר לו עולם מקביל בתוך המוח. וזה הבדל גדול ממה שקרה לו בפרק 23.
Enjoy the Silence
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
הבנתי למה הוא אושפז שם דווקא. המוסד שבו הוא אישפז את עצמו הוא מוסד שמתמחה בנזקי סמים.. שם גם היה מאושפז האח של ווילסון מאותה סיבה בדיוק אגב.
נכון לעכשיו מתוכננות עוד 2 עונות לפחות אגב - הקרובה מצולמת בימים אלה ממש ועולה לשידור בספטמבר. בעונה הבאה ע"פ השמועות האוס יישאר בבית המשוגעים הזה ויעזור שם למאושפזים. פרט לכך כמעט ולא ידוע כלום על העונה הבאה.
עוד 4 חודש. אין הרבה סדרות שגורמות ל 4 חודש בלעדיהן להישמע כזמן כ"כ ארוך...
נכון לעכשיו מתוכננות עוד 2 עונות לפחות אגב - הקרובה מצולמת בימים אלה ממש ועולה לשידור בספטמבר. בעונה הבאה ע"פ השמועות האוס יישאר בבית המשוגעים הזה ויעזור שם למאושפזים. פרט לכך כמעט ולא ידוע כלום על העונה הבאה.
עוד 4 חודש. אין הרבה סדרות שגורמות ל 4 חודש בלעדיהן להישמע כזמן כ"כ ארוך...
Huber ואוהבי האוס אחרים
האוס היא בהחלט הסידרה הכי טובה שנוצרה.
אני מוצאת את עצמי צוחקת כשאני רואה פרק של האוס אפילו שאני לבד מול הטלויזיה. הכול בסידרה גאוני הכתיבה השחקנים המוזיקה-
אי אפשר להגיד משהו רע בחיים לא התאכזבתי מהעלילה או הדמויות.
מצחיק ומתוחכם בטירוף.
L.B
האוס היא בהחלט הסידרה הכי טובה שנוצרה.
אני מוצאת את עצמי צוחקת כשאני רואה פרק של האוס אפילו שאני לבד מול הטלויזיה. הכול בסידרה גאוני הכתיבה השחקנים המוזיקה-
אי אפשר להגיד משהו רע בחיים לא התאכזבתי מהעלילה או הדמויות.
מצחיק ומתוחכם בטירוף.
L.B