המוכר של סינימה פרדיסו.

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #41 

כן, זה די עיצבן אותי ברגע הראשון. אז מה אם באתי לבוש כמו קיבוצניק ושעם פרצוף כמו שלי אני נראה כמו עובד זר? אבל נרגעתי די מהר. אין לי טענות אליהם: זו החנות שלהם והם יכולים לשרת בה את מי שהם רוצים. את התגובה שלי כבר נתתי בחנות אחרת שבה מאוד שמחו לקבל אותי ואת הכסף שלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #42 

חתולי אתה לא יודע כמה אני מת לעשות את מה שאמרת לבוא אם מכנס קצר קרוע וסנדלים או נעלי בית וחולצה מהפח ולהכנס ככה לסוכנות רכב אבל קודם לזכות בטוטו ונשבע לכם שאני הולך ככה לקנות אוטו

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #43 

בזמנו, ככה מכרתי בית ללקוח ב-$570,000
הבחור נכנס למשרד בשורט וכפכפים (אשכרה חזר מהים),
בסוף שנסענו לראות את הבית, הוא אומר לי בו ניסע איתי (רציתי לשאול אותו, איך על האופניים :lol: ), לא תאמינו אבל נכנסנו ל-BMW 730 חדשה.
בסוף הוא היה אחד הלקוחות הכי מהירים שהיו לי אי פעם

לכן, צריך ורצוי לתת את הכבוד לכל אחד ולא משנה איך הוא לבוש או נראה או כל דבר אחר.

ובמידה ובעל החנות קם על צד שמאל ובגלל זה הוא לא נחמד שפשוט לא יפתח חנות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #44 

^^ נכון מאוד. אבל הצד השני של המטבע זה תמיד לעצור שניה ולחשוב האם במקרה או בטעות עשית משהו שמצדיק קבלת יחס מזלזל כי זה בד"כ דו כיווני. במקרה שלי באמת חשבתי שלא עשיתי כלום כדי שזה יגיע לי - אפילו לא הספקתי לפתוח את הפה.

אבל יש מקרים שגם אני לא קם על הצד הטוב שלי ומרוויח ביושר את התגובות העוינות שאני מקבל בחנויות או עמית לעבודה.

מקריאה חוזרת בעמוד זה אני אנקוט בעמדה שיכול להיות שמולי צודק ויכול להיות שלא. אבל בכל מקרה הוא בחר במקצוע שאחד מהתנאים להתנהל בו זה לדעת כיצד להתמודד בכבוד עם לקוחות מעצבנים וטרדניים. גם אם המקרה שתואר בפתיחת השרשור לא התרחש בדיוק לפי הגרסה של חיים30, מולי היה צריך להגיב בשיטה של טוב להיות חכם מצודק וחבל שלא עשה כך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #45 

ובמידה ובעל החנות קם על צד שמאל ובגלל זה הוא לא נחמד שפשוט לא יפתח חנות.[/quote]

צודק. הבעיה שהמוכרים בארץ (לא כולם אבל רובם) ולא רק בתחום הסטריאו והק"ב בונים את הרווחים שלהם על קלינטים בודדים ולכן גם המחירים בהתאם וגם השירות בהתאם.
כמו שאמרתי, מי שהיה באמריקה מכיר את השירות שהוא מקבל בחנויות שמתיימרות להיות רציניות כי עצם הקיום שלהם כרוך בכך. מי שלא נותן שירות כמו שצריך פושט רגל מהר מאוד.
אנחנו כצרכנים בארץ לא מאוחדים וזאת התוצאה.

ראסטי
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 122
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אולי חוזר קצת על דברים, אבל עומד לי על הלשון, חייב לספר....

שליחה #46 

פעם ישבתי בסוכנות של הונדה (מכוניות) מול סוכן מכירות ונכנס אדם (לבוש מאד בפשטות ולא נקי במיוחד) פנימה, והתיישב בסמוך לנו מול סוכן אחר.
הסוכן עצר את שטף דיבורו והפנה את תשומת ליבי לאיש (מתברר שהוא לקוח וותיק ומוכר שלהם) למה שהולך לקרות, תוך מספר דקות בודדות מרגע שהגיע, האיש יצא מהסוכנות לאחר הזמנת שתי הונדה לג'נד (כל יח' מעל 400 אלף ש"ח) אחת לו ואחת לבנו.
הסוכן אמר לי שזה חוזר על עצמו כל שנה, האיש לא בודק, לא נוסע נסיעת מבחן, פשוט מזמין הכי יקר והולך .

ואני שבדקתי במשך חצי שנה את האקורד והייתי בסוכנות מספר פעמים, יצאתי בסוף ללא האוטו, אפילו שבאתי עם ליוויס :lol: .
אסור למהר אפילו שהחיים קצרים, זה עלול לקצר אותם עוד יותר.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #47 

Catskinner כתב:כן, זה די עיצבן אותי ברגע הראשון. אז מה אם באתי לבוש כמו קיבוצניק ושעם פרצוף כמו שלי אני נראה כמו עובד זר? אבל נרגעתי די מהר. אין לי טענות אליהם: זו החנות שלהם והם יכולים לשרת בה את מי שהם רוצים. את התגובה שלי כבר נתתי בחנות אחרת שבה מאוד שמחו לקבל אותי ואת הכסף שלי.
...
אמת ויציב , רק שאם אני הייתי לקוח של החנות , והייתי רואה את זה , הייתי קם והולך . מסיבה פשוטה מאוד , אם הוא יכול להתנהג בגסות ללקוח שנראה שלא במיטבו , סביר מאוד להניח שהשרות שלו תלוי יותר במה שהוא חושב שהוא ירוויח ממני , ופחות בתודעת שירות . כי לבטח הוא לא הפנים שהלקוח הוא מלך .

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #48 

michael123 כתב:
danlior כתב:לשם השוואה, אני דיברתי כמה פעמים עם משה מסטראו סטאר - דווקא היתה שיחה מעניינת,
...

כנ"ל (Y) (Y)
...

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שאלה למוכר

שליחה #49 

mc כתב: לגבי השוק.....החברה שלו ביקשה מחיר מיוחד ושאלתי אותה אם היא רוצה לקנות עכשיו...ואמרה שכן...לאחר קבלת המחיר החליטו הזוג שלא לרכוש-אלמד אותך משהו קטן,התחייבות היא הדדית בין קונה ומוכר ולא נעשתה עד שלב זה שום לחץ בנושא של קניה
אגב המחיר 5800 לא קיים!-לגביך...
...
אני חייב לשאול את המוכר שאלה קטנה ללא קשר ליחס או מה שהיה שם...

אם לקוח אומר שהוא מעוניין לקנות ומקבל את המחיר "הכי טוב" שאתה יכול לתת לו, האם זה אומר שהוא התחייב לקנות?
חשבת אולי שיש לו הזכות לבדוק את המחיר הכי טוב שהוא יכול לקבל גם בחנות אחרת?
ואז להחליט...

אני לא הבנתי אותך כנראה נכונה.
אשמח להסבר מצידך אם כבר כיבדת אותנו בנוכחותך,
תודה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

Re: שאלה למוכר

שליחה #50 

Mash כתב:
mc כתב: לגבי השוק.....החברה שלו ביקשה מחיר מיוחד ושאלתי אותה אם היא רוצה לקנות עכשיו...ואמרה שכן...לאחר קבלת המחיר החליטו הזוג שלא לרכוש-אלמד אותך משהו קטן,התחייבות היא הדדית בין קונה ומוכר ולא נעשתה עד שלב זה שום לחץ בנושא של קניה
...
אני חייב לשאול את המוכר שאלה קטנה ללא קשר ליחס או מה שהיה שם...

אם לקוח אומר שהוא מעוניין לקנות ומקבל את המחיר "הכי טוב" שאתה יכול לתת לו, האם זה אומר שהוא התחייב לקנות?
חשבת אולי שיש לו הזכות לבדוק את המחיר הכי טוב שהוא יכול לקבל גם בחנות אחרת?
ואז להחליט...

אני לא הבנתי אותך כנראה נכונה.
אשמח להסבר מצידך אם כבר כיבדת אותנו בנוכחותך,
תודה.
...
אני רק לא מבין אותך , אחרי הציטוט שאתה ציטטה , וטיפה המשך
mc כתב: אגב המחיר 5800 לא קיים!-לגביך...
אז לגבי השוק שאתה מדבר עליו זה לא אני .זה אתה....ואל תבקש מחיר מיוחד ללא כל התחייבות מצידך ואל תציג דברים באופן חד צדדי.....יש לי חנות מוקלטת 24 שעות ביממה ואני יכול להפריך את דבריך באמצעות עורך דין לגבי הוצאת לשון הרע
...
מי שאומר ללקוח בנימת איום המחיר הזה הוא לא בשבילך יותר , אתה עדיין חושב שיש טעם לשאול את השאלה ששאלת ?
למקרה ולא הבנת , הוא עושה טובה שהוא מוכר , והוא עושה טובה שהוא נותן מחיר טוב , שאין לי שום ספק שהוא מרוויח על המחיר הזה
ואם תראה את תחילת הציטוט
mc כתב:אלמד אותך משהו קטן,התחייבות היא הדדית בין קונה ומוכר
...
מאימתי לכול הרוחות יש לי התחייבות לקנות כשאתה נותן לי הנחה ? , אני יכול להבין התחייבות מצפונית לא ללכת לבקש הדגמה אם אין לך שום כוונה לקנות אצלו איי פעם , אבל התחייבות לקנות בגלל הנחה?!!!!! WTF ? לא נעים לי לומר אבל זה דיבור של מישהו שהשתן עלה לו לראש , וחושב שהצרכן חייב לו

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #51 

ממש כך (Y)

אוי, אני מקווה שעכשיו לא נחשפנו לתביעת דיבה... :oops:
Silence speaks louder than words

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #52 

אגב אני לפני שבועיים ביקרתי במספר חנויות לצורך התרשמות מרמקולים.
1.זימקס.
2. סאונד אנד ויז'ן(שהיו בשיפוצים)
3. אניגמה
4. היי-פיי

בכל המקומות לא הסכימו לתת לי מחירים סופיים אם אני לא מתחייב לקנות (n)
באניגמה הבטיחו לי לתאם לי סט להאזנה ולא חזרו אליי (n)
בהיי- פיי היה יחס יפה וגם שמעתי כמה אופציות + ניתנה לי הבטחה שאם אני קונה דרכם אני אקבל את המערכת לשבועיים נסיון ואם לא אהיה מרוצה אוכל להחזירה. אבל הרגשתי שממש לוחצים עליי לקנות ולא הסכימו לתת לי מחיר לצורך סקר שוק מחירים.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #53 

יענו, קודם תתחייב לקנות, ואז יעשו טובה ויגלו לך מה המחיר שתשלם ?

טוב, גם בלוטו קודם קונים ואח"כ מגלים במה זוכים :-)

זה נשמע כהמשך טבעי ל "אנו לא מוסרים מחירים בטלפון" :?
משה

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #54 

איך מישהו אמר, עדיף לקנות על עיוור ולא במקומות כאלה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #55 

moco כתב:טוב, גם בלוטו קודם קונים ואח"כ מגלים במה זוכים :-)
...
:lol: :lol: הרגת אותי.

בכל מקרה, לא נשמע טוב, אני מקווה שזה לא מדבק ושכל החנויות יידבקו בזה.

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

מהתגובה של המוכר ניתן להבין הכל...

שליחה #56 

...
(n) (n) (n)

moco כתב:
טוב, גם בלוטו קודם קונים ואח"כ מגלים במה זוכים
...
(Y) (Y) (Y) [/quote]

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

למה ציפית שיתייחסו אליך יפה???

שליחה #57 

shraga007 כתב:אגב אני לפני שבועיים ביקרתי במספר חנויות לצורך התרשמות מרמקולים.
1.זימקס.
2. סאונד אנד ויז'ן(שהיו בשיפוצים)
3. אניגמה
4. היי-פיי

בכל המקומות לא הסכימו לתת לי מחירים סופיים אם אני לא מתחייב לקנות (n)
באניגמה הבטיחו לי לתאם לי סט להאזנה ולא חזרו אליי (n)
בהיי- פיי היה יחס יפה וגם שמעתי כמה אופציות + ניתנה לי הבטחה שאם אני קונה דרכם אני אקבל את המערכת לשבועיים נסיון ואם לא אהיה מרוצה אוכל להחזירה. אבל הרגשתי שממש לוחצים עליי לקנות ולא הסכימו לתת לי מחיר לצורך סקר שוק מחירים.
...
ראיתי אותך בוידאו, מגיע בג'ינס קרועים ובלויים, גופייה לבנה\ ועם סנדלים תנכיות עם גרביים, שלא לדבר על זה שהגעת בסובארו 82, וחבשת כובע טמבל..

:lol: :lol: :lol: :lol:

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #58 

אומנם תודעת השירות בארץ בכלל היא לא מדהימה אבל חוסר הרצון של סוחרים לקבוע מחיר סופי ואת שיעור ההנחה בטרם ביצוע בפועל של עיסקת המכירה מובן בהחלט...

די עם ההצטדקות...תסתכלו רגע במראה ותבחנו את עצמכם..כל אחד ואחד מכם נהג כך בהזמנויות שונות...

חלק גדול מאיתנו אם לא רובנו עבר חוויה של רכישת או מכירת רכב ביד שנייה מאדם פרטי ...איזה מוכר היה מוכן לסגור איתכם מחיר סופי בטלפון...איזה מוכר היה מוכן לסגור מחיר סופי לפני שנוהל משא ומתן רציני המעיד על כוונה רצינית שלכם לקנות..אתם בעצמכם כמה פעמים אמרתם למתעניינים בטלפון "תבוא תראה את הרכב ונדבר על המחיר..."

אני מוכן שתנסו זאת גם בתחום האודיו.כנסו כאן ללוחות באתר ותנסו לסגור עיסקה בטלפון או לנהל משא ומתן על המחיר בטלפון לגבי פריט אודיו כזה או אחר..מעניין מה התגובות שתקבלו ומעניין אם מישהו יהיה מוכן לסגור איתכם מחיר בטלפון..

גם לגבי הלבוש...בתכלס כולם נוהגים על פי האמירה הבגד עושה את האדם..כולם מגבשים דיעתם על מי שהם פוגשים לראשונה על פי מראה הבגדים ויתר סמלי הסטטוס שלו..

אמחיש בדוגמא אבסורדית...נניח ואתם בעלים של חנות לממכר נקניקי חזיר יוקרתיים הנמכרים ב- 1,000 ש"ח לקילו...נניח ונכנס אל החנות שלכם אדם הלבוש כחרדי..קפוטה ושטריימל שחורים זקן וכו'...אותו אחד מתעניין ברכישת הנקניק ומבקש שתעשו לו מחיר...איך תתיחסו אליו ??? עד כמה תעריכו את רצינות כוונתו לקנות ותהיו מוכנים לנהל איתו מו"מ ולהציג לו את מבחר הנקניקי חזיר שיש לכם...

שלמה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #59 

KOOKE כתב:חוסר הרצון של סוחרים לקבוע מחיר סופי ואת שיעור ההנחה בטרם ביצוע בפועל של עיסקת המכירה מובן בהחלט...
...
שלמה,

מאיפה הבאת את זה? איך בדיוק אתה מבין את הסוחר שלא רוצה לספר לך מה המחיר הסופי לפני שסגרת? מה דעתך שאני אתן לו את הויזה והוא כבר יעשה לי הפתעה, שאני אבדוק בסוף החודש מה היה החיוב?
Silence speaks louder than words

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #60 

אני רק יכול להגיד שביקרתי בלא מעט חנויות והם באמת לא עושים את זה מתוך רוע לב או מתוך רצון לרמות, אלא פשוט מתוך הכירות עם הקונה הישראלי הממוצע.

מהזוית ראיה של המוכר, אני בטוח שקרה להם לא פעם שבא מישהו, הוציא את הארנק והניח על השולחן ושאל כמה המחיר האחרון והכי טוב. דקה אחרי זה הוא בחנות המתחרה עם אותו ארנק על השולחן ואומר לשני - כמה אתה חותך לי מהמחיר של השני.

כמובן שהמוכר השני מתעצבן, רווח הוא כבר לא יעשה כאן, מיד מתקשר אל היבואן ומתלונן על המחיר השערורייתי של החנות הראשונה ואיך אי אפשר להרוויח כאן כסף.

דקה אחרי זה, המוכר הראשון מקבל בטלפון על הראש מהיבואן שאם עוד פעם הוא מוכר במחיר הזה הוא לא יקבל יותר סחורה מאותו יבואן.

ישבתי בחנות וראיתי את זה קורה בזמן אמת. יוצא שבשביל הנחה של 100 ש"ח, לא רק שאותו ישראלי לא יקבל את המחיר הזה, אלא שגם אף אחד אחריו גם לא יקבל אותו יותר כי המוכר כבר מפחד למכור במחיר הזה.

ואח"כ כולם מתלוננים למה אין תחרות אמיתית בין החנויות ושהמחירים יקרים מדי בארץ...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”