רן, אל תדאג, הוא ישקע לעמודים האחרונים בשלב כזה או אחר
סוני רובי VW100
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
רן, אתה שוב נופל למלכודת הבורות בכל הקשור ל-CRT.
מה אם אי אפשר לכוון "פרפקט"?
מדובר כאן בפשרות, ופשרה של אחד לא בהכרח פחות טובה משל אחר, אם שתיהן לא מצליחות להגיע לכיוון אופטימלי.
לגבי ה-HD2K, פרט לכך שהאנסי קונטרסט לא יותר טוב מ-CRT, אני בהחלט מסכים.
אם הקונטרסט הנראה לעין ברובי יהיה ברמה דומה ל-CRT שלי, ובהנחה שהוא לא נופל מה-HD2K בשאר הפרמטרים, אכן הוא יהיה טוב יותר.
עד כמה זו שאלה אחרת.
אבל גם "האם" זו שאלה שלא תיפתר עד שלא נראה את שניהם.
מה אם אי אפשר לכוון "פרפקט"?
מדובר כאן בפשרות, ופשרה של אחד לא בהכרח פחות טובה משל אחר, אם שתיהן לא מצליחות להגיע לכיוון אופטימלי.
לגבי ה-HD2K, פרט לכך שהאנסי קונטרסט לא יותר טוב מ-CRT, אני בהחלט מסכים.
אם הקונטרסט הנראה לעין ברובי יהיה ברמה דומה ל-CRT שלי, ובהנחה שהוא לא נופל מה-HD2K בשאר הפרמטרים, אכן הוא יהיה טוב יותר.
עד כמה זו שאלה אחרת.
אבל גם "האם" זו שאלה שלא תיפתר עד שלא נראה את שניהם.
רומן,
אומנם אני בור בכל מה שקשור ל-CRT, אבל בדיגיטלי או כיוונים PER-SE אני מבין טיפ טיפה...
אני לא מוכן לקבל את המשפט הזה:
הרי אמרת כך:
"אם מכוונים את המקרן לקבלת shadow detail מקסימלי, דופקים את השחורים (כרגיל ) ואיתם את הקונטרסט. רוב בעלי ה-CRT מוותרים טיפה על הפרטים הללו, לקבלת שחורים עמוקים יותר. "
ז"א שהם מוותרים על כיוון נכון, כדי לקבל משהו שהם מעדיפים. לא צריך להיות גאון ב-טכנולוגית CRT (אוקסימורון) כדי להבין את זה.
עכשיו נשאלת השאלה, איך בדיוק כל משתמש מכוון?!
הרי אחד יעדיף אפור כהה יותר ופחות SHADOW DETAIL לעומת שני שיעדיף הפוך. הרי ברור לך שלפי גישה כאמור אי אפשר להמשיך בדיון.
לא ברור לי המשפט הזה:
"זה שונה מאשר במקרנים דיגיטלים, שם השחורים (סליחה האפורים) לא ממש משתנים כאשר יש black crush..."
יש שחור נכון אחד. נקודה. במקרה של DLP השחור נמצא בדיוק במקום בו המראות מפסיקות לזוז. קל מאד לראות את זה.
רן
אומנם אני בור בכל מה שקשור ל-CRT, אבל בדיגיטלי או כיוונים PER-SE אני מבין טיפ טיפה...
אני לא מוכן לקבל את המשפט הזה:
גם לשיטתך הכיוון שאנשי ה-CRT מבצעים הוא תולדה של רצון ל-שחורים טובים יותר (כבר עמדתי במקום אחר שאין "שחורים טובים יותר", אלא אפורים כהים יותר).מה אם אי אפשר לכוון "פרפקט"?...
הרי אמרת כך:
"אם מכוונים את המקרן לקבלת shadow detail מקסימלי, דופקים את השחורים (כרגיל ) ואיתם את הקונטרסט. רוב בעלי ה-CRT מוותרים טיפה על הפרטים הללו, לקבלת שחורים עמוקים יותר. "
ז"א שהם מוותרים על כיוון נכון, כדי לקבל משהו שהם מעדיפים. לא צריך להיות גאון ב-טכנולוגית CRT (אוקסימורון) כדי להבין את זה.
עכשיו נשאלת השאלה, איך בדיוק כל משתמש מכוון?!
הרי אחד יעדיף אפור כהה יותר ופחות SHADOW DETAIL לעומת שני שיעדיף הפוך. הרי ברור לך שלפי גישה כאמור אי אפשר להמשיך בדיון.
לא ברור לי המשפט הזה:
"זה שונה מאשר במקרנים דיגיטלים, שם השחורים (סליחה האפורים) לא ממש משתנים כאשר יש black crush..."
יש שחור נכון אחד. נקודה. במקרה של DLP השחור נמצא בדיוק במקום בו המראות מפסיקות לזוז. קל מאד לראות את זה.
רן
תרשו לי להיכנס באמצע של דיון מעניין זה בין שני מומחים.
הויכוח בעצם הוא סביב השאלה שעולה פה מידי פעם "האם יש כיוון וידיאו אופטימלי אוביקטיבית ?"
אני תחת הרושם (מקריאה) שאין, כי כיוון של פרמטרים שונים מתנגש - כלומר יש trade off בין כיוונם , ולכן איפה לוותר קצת זה עינין סוביקטיבי.
זה מוסכם או שאני טועה?
הויכוח בעצם הוא סביב השאלה שעולה פה מידי פעם "האם יש כיוון וידיאו אופטימלי אוביקטיבית ?"
אני תחת הרושם (מקריאה) שאין, כי כיוון של פרמטרים שונים מתנגש - כלומר יש trade off בין כיוונם , ולכן איפה לוותר קצת זה עינין סוביקטיבי.
זה מוסכם או שאני טועה?
משה
משה,
אני לא חושב שזה הדיון.
אני פשוט אמרתי ש-CRT זה *** של טכנולוגיה ורומן צעק חמס.
וברצינות, אין כיוון של "הנאה" בוידאו. לדידי יש רק כיוון נכון בהתאם לסטנדרטים מסוימים.
היות ולכל כלל יש יוצא מן הכלל, אחרת הוא לא היה כלל, היוצא מן הכלל מבחינתי, זה רמות שונות של גמה.
רן
אני לא חושב שזה הדיון.
אני פשוט אמרתי ש-CRT זה *** של טכנולוגיה ורומן צעק חמס.
וברצינות, אין כיוון של "הנאה" בוידאו. לדידי יש רק כיוון נכון בהתאם לסטנדרטים מסוימים.
היות ולכל כלל יש יוצא מן הכלל, אחרת הוא לא היה כלל, היוצא מן הכלל מבחינתי, זה רמות שונות של גמה.
רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 06/11/2005 19:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כנראה לא הבנת, מחיר המחירון בחו"ל הוא 10K כאשר מחיר הרחוב זה 8-9K שזה מחיר בהחלט שפוי, אבל בארצנו הקטנטונת בטח המחיר יאמיר ל 15K שזה קצת מוגזם..תומרצין כתב:אתה מכיר חברה המוכרת מקרן ב-20% פחות ממחיר חו"ל?lironk כתב:אם המחיר בארץ היה בסביבות ה 8K אז היה על מה לדבר אבל 15K קצת כבד......
תומר...
moco צודק לגמרי.
רן, מה קורה אם למשל כאשר אתה מעלה את ה-brightness לקבלת shadow detail טוב יותר אתה דופק משהו אחר?
למשל את הגמא? ומקבל wash out רציני?
אני בכלל לא בטוח שאפשר להגיע ל-D65 כמו שצריך..
יש כאן פשרות, וכל אחד יכוון לפי הפשרות שהוא מוכן לקבל.
ומכיוון שכל שינוי קטן (גם במדידה) מוביל לשינוי מהותי בקונטרסט הנמדד, אלה התוצאות...
כמו שכתבת, אתה מבין הרבה במקרנים דיגיטלים, אבל לא במקרני CRT, ולכן אתה לא מבין שמשפט כמו "יש שחור נכון אחד. נקודה. במקרה של DLP השחור נמצא בדיוק במקום בו המראות מפסיקות לזוז. קל מאד לראות את זה" הוא בדיוק המהות של טכנולוגיה דיגיטלית.
זה היתרון הגדול שלה, ולכן כאשר הקונטרסט יגיע לרמה של ה-CRT, הוא למעשה יעבור אותה בגלל הקונסיסטנטיות של התוצאות.
CRT זו חיה (נכחדת) אחרת לגמרי, ותצטרך לקבל את העובדה הזו.
רן, מה קורה אם למשל כאשר אתה מעלה את ה-brightness לקבלת shadow detail טוב יותר אתה דופק משהו אחר?
למשל את הגמא? ומקבל wash out רציני?
אני בכלל לא בטוח שאפשר להגיע ל-D65 כמו שצריך..
יש כאן פשרות, וכל אחד יכוון לפי הפשרות שהוא מוכן לקבל.
ומכיוון שכל שינוי קטן (גם במדידה) מוביל לשינוי מהותי בקונטרסט הנמדד, אלה התוצאות...
כמו שכתבת, אתה מבין הרבה במקרנים דיגיטלים, אבל לא במקרני CRT, ולכן אתה לא מבין שמשפט כמו "יש שחור נכון אחד. נקודה. במקרה של DLP השחור נמצא בדיוק במקום בו המראות מפסיקות לזוז. קל מאד לראות את זה" הוא בדיוק המהות של טכנולוגיה דיגיטלית.
זה היתרון הגדול שלה, ולכן כאשר הקונטרסט יגיע לרמה של ה-CRT, הוא למעשה יעבור אותה בגלל הקונסיסטנטיות של התוצאות.
CRT זו חיה (נכחדת) אחרת לגמרי, ותצטרך לקבל את העובדה הזו.
כמובן.תומרצין כתב:אתה מכיר חברה המוכרת מקרן ב-20% פחות ממחיר חו"ל?lironk כתב:אם המחיר בארץ היה בסביבות ה 8K אז היה על מה לדבר אבל 15K קצת כבד......
תומר...
הפנסוניק AE700, כשיצא, עלה $3200 בחו"ל (מחיר ריטייל, שאליו התייחסת בדוגמה של הרובי), וכ-13K ש"ח בארץ.
אוקי, לא 20% פחות ממחיר חו"ל אלא רק 10%, אבל מכיוון שהמס על המקרנים מוגבל ל-2500 שקל, ההנחה במקרן כמו הרובי צריכה להיות גבוהה יותר...
כמובן שהכל תלוי בהנחה שהיבואן מקבל מהיצרן, וכנראה במקרה של הרובי ישפאר מקבלים מחיר ממש גרוע (הם קונים מאירופה, שם הריטייל הוא 10 אלף יורו...) אבל להשוות מחיר "רחוב" בארץ למחירי הריטייל הוא לא לגמרי נכון או הוגן.
CRT Vs. Digital
מעבר לפרמטרים ה"יבשים", יש סגנון אחר לתמונה, אי אפשר להשוות רק מספרים!
בCRT אין עיבוד דיגיטלי כבד כמו במקרנים הדיגיטליים, לא צריך Iris דינמי וכו'
(למה התערבתי בכלל?
)
בCRT אין עיבוד דיגיטלי כבד כמו במקרנים הדיגיטליים, לא צריך Iris דינמי וכו'
(למה התערבתי בכלל?
מצטרף למרטין ותגובה לרומן ורן
אני ארכוש אותו אחרי שכמה כבר יתחלקו עליו...
ושיהייה לו מחיר קצת יותר שפוי.
אני די חושש מהסיפור הזה עם המנורה. חוץ מזה לדעתי יהיו ל RUBY כמה מתחרים, כך שאני בטוחני שהמחיר שלו ייצנח בטווח של השנה.
דרך אגב, שמתם לב לירידות המחירים של המקרנים קדמיים\אחוריים\פלסמות וכו...
אני סוגר עכשיו שנה בארה"ב ונראה לי שחוק מור חל גם אלה
(אולי רק בטווח של קצת יותר מחצי שנה)
מה שבטוח שעד שאני אחזור לארץ, הרובי אולי יעלה כמו INFOCUS

ושיהייה לו מחיר קצת יותר שפוי.
אני די חושש מהסיפור הזה עם המנורה. חוץ מזה לדעתי יהיו ל RUBY כמה מתחרים, כך שאני בטוחני שהמחיר שלו ייצנח בטווח של השנה.
דרך אגב, שמתם לב לירידות המחירים של המקרנים קדמיים\אחוריים\פלסמות וכו...
אני סוגר עכשיו שנה בארה"ב ונראה לי שחוק מור חל גם אלה
מה שבטוח שעד שאני אחזור לארץ, הרובי אולי יעלה כמו INFOCUS
Re: מצטרף למרטין ותגובה לרומן ורן
RBA כתב:ותגובה לרומן ורן
...
תתעלמו מהחלק הזה.(אני סתם זונת רייטינג)
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
יש המון תאוריות.
שמעתי היום דעה שכדאי להמתין חצי שנה לפחות בכדי שכולם יתאמו עצמם ל-1080P בעלויות שפויות ושהמחירים ירדו באופן מטורף בשנה הקרובה.
מה אני אגיד, אני תמיד מעריך אנשים עם אורך רוח שיכולים לחכות בסבלנות שהמחיר של משהו חדש ירד. אני לא כזה (למזלי, אני לא איש מקרנים, אז זה לא בעייתי עבורי במקרה הזה...).
שמעתי היום דעה שכדאי להמתין חצי שנה לפחות בכדי שכולם יתאמו עצמם ל-1080P בעלויות שפויות ושהמחירים ירדו באופן מטורף בשנה הקרובה.
מה אני אגיד, אני תמיד מעריך אנשים עם אורך רוח שיכולים לחכות בסבלנות שהמחיר של משהו חדש ירד. אני לא כזה (למזלי, אני לא איש מקרנים, אז זה לא בעייתי עבורי במקרה הזה...).