ישראל מובילה בפיראטיות משחקים? תורידו מחירים
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני, בניגוד אליכם, לא חושב שזה לא מוסרי. אולי זה לא יפה להגיד, אבל אני פשוט לא חושב כך. אני בתחושה של הגונב מגנב פטור, ופשוט נמאס כבר מהמחירים המטורפים שיש בתחומים מסוימים פה. כמו שרבים ציינו, כל ההסברים המצחיקים של מחסנים ומזכירות ושיווק והפצה קיימים בכל מקום בעולם, אבל איכשהוא רק פה מחשבים אותם כתוספת למחיר חו"ל (שכבר כולל אותם). די, נמאס.
Silence speaks louder than words
אתה צוחק, נכון ?amitbak כתב:עופר אים זה כל-כך גרוע
מדוע חברות התקליטים דיסקים
לא תובעות את חברות האינטרנט?
ביום שזה יקרה אני מבטיח לך שלא יישאר מנויי אחד
לשום ספק אינטרנט....
באמריקה, חברות התקליטים תובעות כל מי שזז (כולל אנשים פרטיים, סטודנטים, אוניברסיטאות), ויש סיפורי הפחדה מפה עד הודעה חדשה על סבתא בת 65 שהיית צריכה לשלם אלפי דולארים כי הנכדה שלה באה לבקר ושיתפה 3 שירים ברשת.
לשמחתינו (עדיין) בישראל זה לא ככה (אחד היתרונות של לחיות בארץ, דרך אגב
לגבי לתבוע את ה-ISPs, חברות התקליטים/סרטים היו מאד שמחות לכופף את ה-ISPs - העניין הוא שה-ISPs לא טיפשים, והם יודעים מה המנויים שלהם עושים בדיוק - אבל הם טוענים שהם לא יכולים לדעת מה המשתמשים עושים.
דרך אגב, לכל ISP יש (כחלק מחבילת ההצתרפות שאתה אמור לחתום עליה) אוסף חוקים שאומר לר שאם תעבור על החוק (תגנוב "מסטיקים וריטואליים") - יעיפו אותך מהשירות. מצד אחד ה-ISP אומר ל-RIAA "תראו - החתמנו אותם", ומצד שני הם מסרבים ל"עקוב" אחרי המשתמשים - כאמור ה-ISP לא טיפשים.
אמיר.
עלו כאן כמה טענות:
1. אין חוק במדינה נגד הסבת קונסולה עם צ'יפ - אמת ויציב. כשאדם מתקין צ'יפ אצלו בקונסולה הוא לא עובר על החוק. גם כשהוא צורב לצרכי גיבוי משחק שקנה במיטב כספו הוא לא עובר על החוק.
כאשר הוא מוריד משחק, צורב אותו ומשחק בו - הוא עובר על החוק.
2. "עושים רווח אסטרונומי על חשבוננו" - אף אחד לא עושה שום דבר על חשבון אך אחד אחר. צד א' מציע את מרכולתו במחיר מסויים, כל אחד יכול להחליט האם זה טוב לו או לא.
אני לא נכנס לכיס של אף אחד, ולא עושה חישובי עלות של היבואן/ יצרן/ נהג/ מפיץ/ כל-דבר-אחר. בסופו של דבר יש מוצר X במחיר Y. ישנן בסך הכל שתי אפשרויות: 1. המחיר מתאים לי. 2. המחיר לא מתאים לי. זהו. האפשרות השלישית של "לגנוב כי זה יקר מדי" לא קיימת, לפחות לא אצלי.
3. "גונב מגנב פטור"- הבעיה היא שיש כאן רק גנב אחד (זה שמוריד משחקים פרוצים). במקרה הזה יותר נכון לומר "גונב מיצרן לא פטור".
4. , Malcontent,
אם כולם היו כמוני - לא היו תאונות דרכים (או יותר נכון: הרוב המוחלט של תאונות הדרכים היה נמנע).
אתה מוזמן לשמור את הדיון הזה בגופו של עניין ולא גופו של אדם. את רמות המוסר שלי תעזוב בצד.
זה שהדוגמא של המרצדס לא "נוחה" לך לא הופך אותה ללא רלוונטית.
5. לפני שקופצים לשאול אותי - אז אצלי בבית אין חלונות לא חוקי (המחשב הזה הוא בכלל לינוקס, ועל הלפטופ של אישתי יש חלונות חוקי שהגיע איתו), כנ"ל אופיס ושאר תוכנות. חיפוש על הודעות שלי מהעבר גם יראה שאין אצלי קבצי MKV... מאותה סיבה בדיוק.
1. אין חוק במדינה נגד הסבת קונסולה עם צ'יפ - אמת ויציב. כשאדם מתקין צ'יפ אצלו בקונסולה הוא לא עובר על החוק. גם כשהוא צורב לצרכי גיבוי משחק שקנה במיטב כספו הוא לא עובר על החוק.
כאשר הוא מוריד משחק, צורב אותו ומשחק בו - הוא עובר על החוק.
2. "עושים רווח אסטרונומי על חשבוננו" - אף אחד לא עושה שום דבר על חשבון אך אחד אחר. צד א' מציע את מרכולתו במחיר מסויים, כל אחד יכול להחליט האם זה טוב לו או לא.
אני לא נכנס לכיס של אף אחד, ולא עושה חישובי עלות של היבואן/ יצרן/ נהג/ מפיץ/ כל-דבר-אחר. בסופו של דבר יש מוצר X במחיר Y. ישנן בסך הכל שתי אפשרויות: 1. המחיר מתאים לי. 2. המחיר לא מתאים לי. זהו. האפשרות השלישית של "לגנוב כי זה יקר מדי" לא קיימת, לפחות לא אצלי.
3. "גונב מגנב פטור"- הבעיה היא שיש כאן רק גנב אחד (זה שמוריד משחקים פרוצים). במקרה הזה יותר נכון לומר "גונב מיצרן לא פטור".
4. , Malcontent,
אני לא יודע כמה שנים אתה על הכביש וזה לא רלוונטי. אני מעולם לא עברתי על קו לבן, מעולם לא עברתי באדום, מעולם לא "החלקתי" עצור, מעולם לא נסעתי בשוליים או במהירות מופרזת. מעולם לא הייתי מעורב בתאונה.לפי הדוגמא הזאת, אתה האדם הכי גרוע כאן בפורום. יש פה כמה אנשים שמעתיקים משחקים, או שחושבים שזה בסדר להעתיק משחקים, ואתה מטיף להם מוסר, בזמן שלפי מה שכתבת פה, אתה יודע איך להימנע באופן ודאי מתאונות דרכים, ואתה עדיין מניח לאלפי אנשים למות כל יום ברחבי העולם. תפסיק להשתמש בדוגמא המופרכת הזאת של המרצדס....
אם כולם היו כמוני - לא היו תאונות דרכים (או יותר נכון: הרוב המוחלט של תאונות הדרכים היה נמנע).
אתה מוזמן לשמור את הדיון הזה בגופו של עניין ולא גופו של אדם. את רמות המוסר שלי תעזוב בצד.
זה שהדוגמא של המרצדס לא "נוחה" לך לא הופך אותה ללא רלוונטית.
5. לפני שקופצים לשאול אותי - אז אצלי בבית אין חלונות לא חוקי (המחשב הזה הוא בכלל לינוקס, ועל הלפטופ של אישתי יש חלונות חוקי שהגיע איתו), כנ"ל אופיס ושאר תוכנות. חיפוש על הודעות שלי מהעבר גם יראה שאין אצלי קבצי MKV... מאותה סיבה בדיוק.
You are never fully dressed without a smile
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
נו באמת,MetalliJoe כתב:אני, בניגוד אליכם, לא חושב שזה לא מוסרי. אולי זה לא יפה להגיד, אבל אני פשוט לא חושב כך. אני בתחושה של הגונב מגנב פטור, ופשוט נמאס כבר מהמחירים המטורפים שיש בתחומים מסוימים פה. כמו שרבים ציינו, כל ההסברים המצחיקים של מחסנים ומזכירות ושיווק והפצה קיימים בכל מקום בעולם, אבל איכשהוא רק פה מחשבים אותם כתוספת למחיר חו"ל (שכבר כולל אותם). די, נמאס....
בנתיים תמחור גבוה לאלקטרוניקה בידורית ודומיה אינו נחשב בגדר גניבה ו\או עבירה על החוק.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

Shed,
תהיה בריא. אתה יותר מוסרי ממני. לשם אתה חותר? אם אתה לא מרגיש שהתמחור בתחומים בארץ הוא מטורף, בגדר חוקי אבל מסריח, ושיבואנים רבים פשוט סוחטים מאיתנו סכומי כסף שממש לא מגיעים להם, אז כנראה שלעולם לא תבין אותנו.
המשפט "זה המחיר ועכשיו תבחר אם לקנות או לא" הוא בגדול נכון, אבל קח יבואן שדופק מחירים מטורפים, ויש מספיק אנשים שמשלמים לו ולכן הוא לא מוריד מחירים. זה הופך את מה שהוא עושה למוסרי וסביר? ממש לא. הוא סוחט אותי ואת שכמותי ומאלץ אותנו לקנות במחיר מטורף. ואל תגידו שכוחות השוק יכתיבו לו להוריד מחירים, ושיהיה יבוא מקבילי. לא תמיד זה עובד כך.
כל זה נכון כמובן גם לגבי יצרנים, ולא רק יבואנים. לא תמיד יש תחליפים, לא תמיד השוק מצליח לאלץ אותם להפסיק לשדוד אותנו.
תהיה בריא. אתה יותר מוסרי ממני. לשם אתה חותר? אם אתה לא מרגיש שהתמחור בתחומים בארץ הוא מטורף, בגדר חוקי אבל מסריח, ושיבואנים רבים פשוט סוחטים מאיתנו סכומי כסף שממש לא מגיעים להם, אז כנראה שלעולם לא תבין אותנו.
המשפט "זה המחיר ועכשיו תבחר אם לקנות או לא" הוא בגדול נכון, אבל קח יבואן שדופק מחירים מטורפים, ויש מספיק אנשים שמשלמים לו ולכן הוא לא מוריד מחירים. זה הופך את מה שהוא עושה למוסרי וסביר? ממש לא. הוא סוחט אותי ואת שכמותי ומאלץ אותנו לקנות במחיר מטורף. ואל תגידו שכוחות השוק יכתיבו לו להוריד מחירים, ושיהיה יבוא מקבילי. לא תמיד זה עובד כך.
כל זה נכון כמובן גם לגבי יצרנים, ולא רק יבואנים. לא תמיד יש תחליפים, לא תמיד השוק מצליח לאלץ אותם להפסיק לשדוד אותנו.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

MarioMan,
איפה כתבתי שהתמחור שלהם לא חוקי? אם לא הסברתי את עצמי, התכוונתי שהעתקת תוכנות (למשל) היא בהחלט לא חוקית, אבל אני אישית ממש לא מרגיש שהיא גם לא מוסרית.
איפה כתבתי שהתמחור שלהם לא חוקי? אם לא הסברתי את עצמי, התכוונתי שהעתקת תוכנות (למשל) היא בהחלט לא חוקית, אבל אני אישית ממש לא מרגיש שהיא גם לא מוסרית.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
זה חבל מאוד שאנשים לא עושים את השיקולים האלה, כי כרגע, היבואנים פשוט עושקים את הגיימרים בארץ. אני לא חושב שגניבת משחקים היא דרך לגיטימית להיאבק בעניין, אבל מה לעשות שהרבה אנשים כן מרגישים ככה. אני אישית מתכוון, ברגע שיהיה לי PS3 (ומדובר בעתיד הקרוב), לקנות משחקים אך ורק בחו"ל, עד שירדו המחירים בארץ.Shed כתב: 2. "עושים רווח אסטרונומי על חשבוננו" - אף אחד לא עושה שום דבר על חשבון אך אחד אחר. צד א' מציע את מרכולתו במחיר מסויים, כל אחד יכול להחליט האם זה טוב לו או לא....
ואיך זה רלוונטי בדיוק? האם אתה טוען שברוב התאונות כל הנהגים עבריינים? האם לא ראינו מספיק מקרים של נהג אחד שיכור/מסטול/סתם חסר אחריות שהרג כמה וכמה אנשים שפשוט היו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון?Shed כתב: אני לא יודע כמה שנים אתה על הכביש וזה לא רלוונטי. אני מעולם לא עברתי על קו לבן, מעולם לא עברתי באדום, מעולם לא "החלקתי" עצור, מעולם לא נסעתי בשוליים או במהירות מופרזת. מעולם לא הייתי מעורב בתאונה....
זהו, שזה לא נכון. אם הייתה דרך ודאית לצאת לכביש ולדעת שגם תחזור משם בלי שום נזק, הדוגמא הייתה רלוונטית, אבל אין שום דרך. אני לא מדבר עכשיו על תאונת דרכים קטלנית, או סתם כזאת שתהרוס את האוטו. אני מדבר גם על ילדים שגונבים סמלים, או שמוציאים מפתח מהכיס ומשאירים שורת מכוניות שרוטות. אני מדבר על אנשים שלא הכי טובים בחניה ומשאירים אותך עם פגוש מעוקם. אני מדבר גם על בלאי שנגרם למנוע ברגע שהנעת אותו. אם תראה לי איך הורדה של משחק פוגעת בעותק המשחק המקורי שמישהו אחר קנה, הדוגמא תהיה רלוונטית. דוגמא שהיא קצת פחות לא רלוונטית תהיה גניבת מכוניות ממחסני מרצדס - אז אין אדם פרטי ששילם את מיטב כספו על רכב ורכבו נגנב, אבל גם הדוגמא הזאת לא רלוונטית. אולי אם היית מספר על מהנדס שצילם את התכניות של מרצדס ועכשיו מייצר חיקויים שהם זולים אבל לא נופלים באיכותם מהמקור, היה על מה לדבר.Shed כתב: אם כולם היו כמוני - לא היו תאונות דרכים (או יותר נכון: הרוב המוחלט של תאונות הדרכים היה נמנע).
זה שהדוגמא של המרצדס לא "נוחה" לך לא הופך אותה ללא רלוונטית....
מכיוון שהפסקה הייתה קצת ארוכה, אני אתמצת אותה בשלוש שורות:
אדם קונה רכב->הרכב נגנב->הקונה ניזוק
אדם קונה משחק->אדם אחר מוריד עותק של המשחק מהרשת->הקונה לא ניזוק
הקונה ניזוק <> הקונה לא ניזוק (מ.ש.ל)
למיטב ידיעתי, החוק אוסר העתקה לשימוש מסחרי.Shed כתב:
כאשר הוא מוריד משחק, צורב אותו ומשחק בו - הוא עובר על החוק....
על כן, שימוש פרטי אינו עברה על החוק.
malcontent:
א. טיעון ראשון: בשני המיקרים יש נזק.
. אדם קונה רכב -> הרכב נגנב -> הקונה ניזוק.
2. אדם מיצר משחק -> אדם אחר מוריד את המשחק בלי לשלם עליו -> היצרן ניזוק.
הקונה ניזוק == היצרן ניזוק. (מ.ש.ל) (הרי אין באמת הבדל מהו עיסוקו של בעל הקניין שנפגע).
ב. טיעון שני: בכלל לא חשוב האם ניזוק ישיר או לא. בוא נסתכל על הדוגמא הבאה:
משה עובד כאיש מכירות בחברת X. הוא יכול למכור את המוצר במליון דולר לחברה Y. חברה Y פונה ישירות למשה ואומרת לו שאם הוא ימכור לה את המוצר בחצי מליון, הם ישלמו לו שוחד לכיס בגובה מאה אלף דולר.
משה מחליט ללכת על העסקה.
מה היה לנו כאן?
אם משה לא היה הולך על העסקה - חברה X לא היתה מרוויחה כלום.
כאשר משה הלך על העסקה - חברה X הרוויחה פחות, אבל עדיין הרוויחה.
האם משה לא עבר על החוק? ברור שכן.
הדוגמא הנ"ל היא הטענה הנגדית שלי לטיעון ש"כאשר אני מוריד משחק, אני לא גורם נזק ליצרן שלו כי לא הייתי משלם עליו בכל מקרה".
ג. חזרה לנושא המרצדס. בגלל שלקחת את הדוגמא הזו למקומות לא קשורים בעליל, אני אתן לה קצת טיפול קוסמטי:
השכן שלי, בעל מרצדס, טס לחו"ל. אני רוצה להשוויץ ולכן לוקח את המרצדס שלו ושם אותה אצלי בחנייה הפרטית (אני גר בבית פרטי ויש לי חניה סגורה ומוגנת כמו פורט נוקס כך שאין חשש שיגנבו את המרצדס). אני מראה לכל אורח שמגיע אלי הביתה את "האוטו החדש שלי" ומשוויץ בו. יום לפני שהשכן שלי מגיע חזרה לביתו, אני מחזיר לו את האוטו ללא כל פגע או שריטה.
דרך אגב, באותה הזדמנות, אני גם לוקח לו את הפלזמה, כדי להינות מ-FHD בזמן שהוא מטייל בחו"ל, אני לא גורם לו שום נזק לטלוויזיה כמובן, ומחזיר אותה כמו שהיתה.
אני אגיב לטענה השגויה שלך בכמה דרכים:מכיוון שהפסקה הייתה קצת ארוכה, אני אתמצת אותה בשלוש שורות:
אדם קונה רכב->הרכב נגנב->הקונה ניזוק
אדם קונה משחק->אדם אחר מוריד עותק של המשחק מהרשת->הקונה לא ניזוק
הקונה ניזוק <> הקונה לא ניזוק (מ.ש.ל)...
א. טיעון ראשון: בשני המיקרים יש נזק.
. אדם קונה רכב -> הרכב נגנב -> הקונה ניזוק.
2. אדם מיצר משחק -> אדם אחר מוריד את המשחק בלי לשלם עליו -> היצרן ניזוק.
הקונה ניזוק == היצרן ניזוק. (מ.ש.ל) (הרי אין באמת הבדל מהו עיסוקו של בעל הקניין שנפגע).
ב. טיעון שני: בכלל לא חשוב האם ניזוק ישיר או לא. בוא נסתכל על הדוגמא הבאה:
משה עובד כאיש מכירות בחברת X. הוא יכול למכור את המוצר במליון דולר לחברה Y. חברה Y פונה ישירות למשה ואומרת לו שאם הוא ימכור לה את המוצר בחצי מליון, הם ישלמו לו שוחד לכיס בגובה מאה אלף דולר.
משה מחליט ללכת על העסקה.
מה היה לנו כאן?
אם משה לא היה הולך על העסקה - חברה X לא היתה מרוויחה כלום.
כאשר משה הלך על העסקה - חברה X הרוויחה פחות, אבל עדיין הרוויחה.
האם משה לא עבר על החוק? ברור שכן.
הדוגמא הנ"ל היא הטענה הנגדית שלי לטיעון ש"כאשר אני מוריד משחק, אני לא גורם נזק ליצרן שלו כי לא הייתי משלם עליו בכל מקרה".
ג. חזרה לנושא המרצדס. בגלל שלקחת את הדוגמא הזו למקומות לא קשורים בעליל, אני אתן לה קצת טיפול קוסמטי:
השכן שלי, בעל מרצדס, טס לחו"ל. אני רוצה להשוויץ ולכן לוקח את המרצדס שלו ושם אותה אצלי בחנייה הפרטית (אני גר בבית פרטי ויש לי חניה סגורה ומוגנת כמו פורט נוקס כך שאין חשש שיגנבו את המרצדס). אני מראה לכל אורח שמגיע אלי הביתה את "האוטו החדש שלי" ומשוויץ בו. יום לפני שהשכן שלי מגיע חזרה לביתו, אני מחזיר לו את האוטו ללא כל פגע או שריטה.
דרך אגב, באותה הזדמנות, אני גם לוקח לו את הפלזמה, כדי להינות מ-FHD בזמן שהוא מטייל בחו"ל, אני לא גורם לו שום נזק לטלוויזיה כמובן, ומחזיר אותה כמו שהיתה.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

על הנייר, זה נכון. בפועל, רוב האוכלוסיה תופסת את היבואנים (ובוא לא נשכח - רוב מורידי המשחקים לא מסתכלים מעבר ליבואן כשהם חושבים מי נפגע מההורדה) כעלוקות ולא רק שלא מרגישים רע עם פגיעה בהם, אלא שהם מרגישים טוב עם פגיעה בהם. אתה יכול להתווכח עד מחר על האם זה נכון או לא נכון להרגיש ככה (רמז - דעותינו בנושא דומות), זה לא ישנה את העובדה שכך מרגישים רוב האנשים.Shed כתב: הקונה ניזוק == היצרן ניזוק. (מ.ש.ל) (הרי אין באמת הבדל מהו עיסוקו של בעל הקניין שנפגע)....
הנעת את המרצדס שלו בשביל להזיז אותה? גרמת בלאי למנוע.Shed כתב: השכן שלי, בעל מרצדס, טס לחו"ל. אני רוצה להשוויץ ולכן לוקח את המרצדס שלו ושם אותה אצלי בחנייה הפרטית (אני גר בבית פרטי ויש לי חניה סגורה ומוגנת כמו פורט נוקס כך שאין חשש שיגנבו את המרצדס). אני מראה לכל אורח שמגיע אלי הביתה את "האוטו החדש שלי" ומשוויץ בו. יום לפני שהשכן שלי מגיע חזרה לביתו, אני מחזיר לו את האוטו ללא כל פגע או שריטה.
דרך אגב, באותה הזדמנות, אני גם לוקח לו את הפלזמה, כדי להינות מ-FHD בזמן שהוא מטייל בחו"ל, אני לא גורם לו שום נזק לטלוויזיה כמובן, ומחזיר אותה כמו שהיתה....
צפית בפלזמה שלו? ביזבזת חלק מאורך החיים של הפאנל.
לא, אתה לא מחזיר לו, לא את הפלזמה ולא את המכונית, כמו שהיו.
רק בשביל להיות קטנוני, אני עדיין אגיב לטענות שלך.
גניבה היא גניבה נקודה.
א. לא הנעתי את המרצדס - דחפתי אותה עם הידיים.
ב. לא הפעלתי את הפלזמה רק שמתי אותה אצלי בסלון, כדי שאנשים יחשבו שיש לי.
האם אז זה מוצדק? מוסרי? חוקי?
אפשר לפתוח כאן דיון תיאורטי האם זה נכון לגנוב מעשירים ולחלק למעוטי יכולת סטייל רובין הוד. אבל אין שום דבר דומה בין מעשה רובין הוד לבין גניבת משחקים.
זה בדיוק הכשל החינוכי שעליו אני מדבר. שיש אחוז נכבד של אנשים (לא עשיתי מחקר האם זה רוב או לא, אבל זה לא משנה למהות הדיון) שלא אכפת להם לגנוב, רק כי זה "קל", "נגיש", "לא יתפסו אותי" ובכלל "זה מגיע לרשעים האלה שמנסים לגנוב ממני".כעלוקות ולא רק שלא מרגישים רע עם פגיעה בהם, אלא שהם מרגישים טוב עם פגיעה בהם....
גניבה היא גניבה נקודה.
אם אתה רוצה להמשיך עם קטנוניות אפשר לעשות Fine tuning לדוגמא.הנעת את המרצדס שלו בשביל להזיז אותה? גרמת בלאי למנוע.
צפית בפלזמה שלו? ביזבזת חלק מאורך החיים של הפאנל.
לא, אתה לא מחזיר לו, לא את הפלזמה ולא את המכונית, כמו שהיו....
א. לא הנעתי את המרצדס - דחפתי אותה עם הידיים.
ב. לא הפעלתי את הפלזמה רק שמתי אותה אצלי בסלון, כדי שאנשים יחשבו שיש לי.
האם אז זה מוצדק? מוסרי? חוקי?
אפשר לפתוח כאן דיון תיאורטי האם זה נכון לגנוב מעשירים ולחלק למעוטי יכולת סטייל רובין הוד. אבל אין שום דבר דומה בין מעשה רובין הוד לבין גניבת משחקים.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

או, סוף סוף הגענו ללב הדיון. אתה מבטל את הנקודה הזאת בהינף יד, אבל בדיוק עליה מתנהל הדיון הזה. אתה אומר - גניבה זו גניבה. הצד השני אומר - יש הצדקה לגניבה כשקורבן הגניבה מושחת. האמת נמצאת אי שם באמצע. כן, לגנוב זה רע. היבואנים, מסואבים או לא, נפגעים מהגניבות. אבל כל זה לא משנה את העובדה שהמצב הזה, שבו כולם גונבים, לא הופיע פתאום, יש מאין. משהו יצר אותו. והמשהו הזה הוא התנהלות הגורמים שעושים רווח מתעשיית המשחקים.Shed כתב:אפשר לפתוח כאן דיון תיאורטי האם זה נכון לגנוב מעשירים ולחלק למעוטי יכולת סטייל רובין הוד. אבל אין שום דבר דומה בין מעשה רובין הוד לבין גניבת משחקים....
אני מניח שעכשיו תיקח את המשפט שלי שאומר ש"האמת נמצאת אי שם באמצע", ותגיד שזה לא נכון. אם אתה מתכוון להתעקש על הנקודה הזאת, אז כנראה שהדיון מיותר.
לא הבנת אותי לחלוטין.
רובין הוד, שגנב מעשירים כדי לתת אוכל לרעבים עשה מעשה אחד, שגם אם הוא לא חוקי, עדיין יכול להתיישב לנו עם אמות מדיה של מוסר.
ברמה התיאורטית (בלי להיכנס לשיקולי גועליציה ושחיתות מוסדית) הרי שמנגנון מס הכנסה ומע"מ הוא בדיוק כזה: ניקח יותר כסף מעשירים וניתן לחבר'ה שאין להם בפאתי באר שבע, או במתנ"ס בפתח תקווה.
המקרה שכאן מדברים עליו הוא מקרה אחר לגמרי:
1. הגונב לא גונב בשביל להקל על אחרים, הוא גונב בשביל לעשות רווח לעצמו.
2. המוצר הנגנב הוא לא מוצר צריכה, לא מוצר יסוד, ואין בו שום אלמנט של אנושיות או מוסריות.
מי שמנסה לבצע הקבלה בין שני התרחישים פשוט זורה חול בעיני עצמו.
הנסיון להצביע על ה"יבואן המושחת" ש"עושק" את הצרכן המסכן וגורם לו לגנוב כי אין לו כסף לשלם מזכיר את הטיעון של האנס שטען שהנאנסת "הגיעה בלבוש מגרה" ולא השאירה לו ברירה אלא לאנוס אותה.
הנאנסת יכולה ללבוש מה שהיא רוצה - לאף אחד אסור לגעת בה.
היבואן/יצרןו/מוכר יכול לבקש איזה מחיר שהוא רוצה. לאף אחד זה לא נותן לגיטימציה לגנוב ממנו.
הסיבות שאנשים רבים מרשים לעצמם לגנוב משחקים, תוכנות ושירים הן:
1. זה קל.
2. נעשה באופן פרטי.
3. אין סיכוי להיתפס.
כל שאר הטיעונים הם רק תירוצים. תוכנה ממוצעת לפאלם או WM עולה בין 5 ל-20 דולר. כמה ישראלים באמת משלמים על התוכנות האלה לדעתך? הטיעון של העלות הוא פשוט תירוץ.
רובין הוד, שגנב מעשירים כדי לתת אוכל לרעבים עשה מעשה אחד, שגם אם הוא לא חוקי, עדיין יכול להתיישב לנו עם אמות מדיה של מוסר.
ברמה התיאורטית (בלי להיכנס לשיקולי גועליציה ושחיתות מוסדית) הרי שמנגנון מס הכנסה ומע"מ הוא בדיוק כזה: ניקח יותר כסף מעשירים וניתן לחבר'ה שאין להם בפאתי באר שבע, או במתנ"ס בפתח תקווה.
המקרה שכאן מדברים עליו הוא מקרה אחר לגמרי:
1. הגונב לא גונב בשביל להקל על אחרים, הוא גונב בשביל לעשות רווח לעצמו.
2. המוצר הנגנב הוא לא מוצר צריכה, לא מוצר יסוד, ואין בו שום אלמנט של אנושיות או מוסריות.
מי שמנסה לבצע הקבלה בין שני התרחישים פשוט זורה חול בעיני עצמו.
הנסיון להצביע על ה"יבואן המושחת" ש"עושק" את הצרכן המסכן וגורם לו לגנוב כי אין לו כסף לשלם מזכיר את הטיעון של האנס שטען שהנאנסת "הגיעה בלבוש מגרה" ולא השאירה לו ברירה אלא לאנוס אותה.
הנאנסת יכולה ללבוש מה שהיא רוצה - לאף אחד אסור לגעת בה.
היבואן/יצרןו/מוכר יכול לבקש איזה מחיר שהוא רוצה. לאף אחד זה לא נותן לגיטימציה לגנוב ממנו.
הסיבות שאנשים רבים מרשים לעצמם לגנוב משחקים, תוכנות ושירים הן:
1. זה קל.
2. נעשה באופן פרטי.
3. אין סיכוי להיתפס.
כל שאר הטיעונים הם רק תירוצים. תוכנה ממוצעת לפאלם או WM עולה בין 5 ל-20 דולר. כמה ישראלים באמת משלמים על התוכנות האלה לדעתך? הטיעון של העלות הוא פשוט תירוץ.
תשאל את עצמך את השאלה, למה בישראל התופעה הזאת כל כך רווחת לעומת מדינות מערביות אחרות.
במה שונה ישראל מהן? בעיקר במחירים הגבוהים
מערכת הערכים שמצדיקה את כל התופעה הזאת התפתחה בעקבות העובדה שהמחירים של המכשירים והמשחקים מחוץ לטווח היד של חלק גדול מהאוכלוסיה.
וכשיש אנשים רבים שעדיין משתוקקים למכשירים האלה, הם מעתיקים / פורצים ומצדיקים את זה בטיעונים שכולם ציינו כאן (שלא מדובר באמת בגניבה, שהיבואנים הם הגנבים האמיתיים, שגם ככה לא יתפסו אותם וכו').
וככל שיותר אנשים עושים את זה, אנשים סביבם רואים ומרגישים שזה לגיטימי (כי כולם עושים).
אז הדרך הכי טובה להפסיק את התופעה זה לטפל בגורם הראשוני שלה - המחירים הגבוהים.
כך יותר ויותר אנשים יקנו והלגיטימיות של ההעתקה / פריצה תרד.
במה שונה ישראל מהן? בעיקר במחירים הגבוהים
מערכת הערכים שמצדיקה את כל התופעה הזאת התפתחה בעקבות העובדה שהמחירים של המכשירים והמשחקים מחוץ לטווח היד של חלק גדול מהאוכלוסיה.
וכשיש אנשים רבים שעדיין משתוקקים למכשירים האלה, הם מעתיקים / פורצים ומצדיקים את זה בטיעונים שכולם ציינו כאן (שלא מדובר באמת בגניבה, שהיבואנים הם הגנבים האמיתיים, שגם ככה לא יתפסו אותם וכו').
וככל שיותר אנשים עושים את זה, אנשים סביבם רואים ומרגישים שזה לגיטימי (כי כולם עושים).
אז הדרך הכי טובה להפסיק את התופעה זה לטפל בגורם הראשוני שלה - המחירים הגבוהים.
כך יותר ויותר אנשים יקנו והלגיטימיות של ההעתקה / פריצה תרד.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
spook,
אני לא מסכים איתך לגבי הסיבות שבישראל זה נפוץ. לדעתי זה נפוץ כי:
1. אנחנו מתירנים יותר בעניינים הללו
2. הגישה הישראלית של "לדפוק את המערכת"
3. הגישה הישראלית של לא לצאת פריירים (השכן הוריד, אני אשלם)?
עכשיו לעניין, אני חושב ש:
1. זה לא מוסרי
2. זה לא חוקי
3. כמעט כולם עושים את זה
4. יש עוד דברים שאם החוק לא היה מתיר, בכ"ז היינו עושים (יש מישהו שיכול להגיד עם פנים ישרות שבחיים לא עבר את המהירות המותרת או לחץ על הגז באור צהוב?)
5. אנחנו משחקים כאן על דרגות של אפור.
בנושא משחקים ותוכנה, אני חד משמעית נגד שימוש בתוכנה גנובה. לעיתים אני משתמש ב-TRIAL VERSION, אבל תמיד רכשתי את WINDOWS, סביבות הפיתוח, עריכה, גרפיקה וכו' שאני עושה בהם שימוש בעבודה ואפילו ביום יום.
בנוגע לתוכן, אני טיפה יותר בתחום האפור. זה לא מתוך רצון, אלא הכרח - עד שהטכנולוגיה והרשיונות של התוכן תעמוד במקום שאני נמצא בו כרגע. כלומר,אני כרגע זקוק ל-HD PVR. אין כזה, אבל אני מסוגל "לייצר לי כזה" עם תכנים מהסוג הזה.
דוגמא פרקטית. אני לקוח של יס. אתמול היה פרק סוף העונה של KYLE XY והמקס שלנו התחרפן וסירב בכל תוקף להקליט אותו. מכיוון שיס לא שידרו את התוכנית בשידור חוקר, החוסר בטכנולוגיה מכריח אותי להוריד את זה מהאינטרנט. יש לי "רשיון" לקלוט את התוכן הזה, אבל הדרך שאני מעביר אותה לטלויזיה היא בעייתית. כמה אפור/שחור המקרה הספציפי הזה? לא יודע להחליט אפילו..
אני לא מסכים איתך לגבי הסיבות שבישראל זה נפוץ. לדעתי זה נפוץ כי:
1. אנחנו מתירנים יותר בעניינים הללו
2. הגישה הישראלית של "לדפוק את המערכת"
3. הגישה הישראלית של לא לצאת פריירים (השכן הוריד, אני אשלם)?
עכשיו לעניין, אני חושב ש:
1. זה לא מוסרי
2. זה לא חוקי
3. כמעט כולם עושים את זה
4. יש עוד דברים שאם החוק לא היה מתיר, בכ"ז היינו עושים (יש מישהו שיכול להגיד עם פנים ישרות שבחיים לא עבר את המהירות המותרת או לחץ על הגז באור צהוב?)
5. אנחנו משחקים כאן על דרגות של אפור.
בנושא משחקים ותוכנה, אני חד משמעית נגד שימוש בתוכנה גנובה. לעיתים אני משתמש ב-TRIAL VERSION, אבל תמיד רכשתי את WINDOWS, סביבות הפיתוח, עריכה, גרפיקה וכו' שאני עושה בהם שימוש בעבודה ואפילו ביום יום.
בנוגע לתוכן, אני טיפה יותר בתחום האפור. זה לא מתוך רצון, אלא הכרח - עד שהטכנולוגיה והרשיונות של התוכן תעמוד במקום שאני נמצא בו כרגע. כלומר,אני כרגע זקוק ל-HD PVR. אין כזה, אבל אני מסוגל "לייצר לי כזה" עם תכנים מהסוג הזה.
דוגמא פרקטית. אני לקוח של יס. אתמול היה פרק סוף העונה של KYLE XY והמקס שלנו התחרפן וסירב בכל תוקף להקליט אותו. מכיוון שיס לא שידרו את התוכנית בשידור חוקר, החוסר בטכנולוגיה מכריח אותי להוריד את זה מהאינטרנט. יש לי "רשיון" לקלוט את התוכן הזה, אבל הדרך שאני מעביר אותה לטלויזיה היא בעייתית. כמה אפור/שחור המקרה הספציפי הזה? לא יודע להחליט אפילו..
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
רשמת בתגובה שאליה הגבתי "אני בתחושה של הגונב מגנב פטור", ואל המשפט הזה התגובה התייחסה. מה שאני בא לומר זה שאין פה שום מקרה של גונב מגנב אלא גונב מבעל עסק נטו.MetalliJoe כתב:MarioMan,
איפה כתבתי שהתמחור שלהם לא חוקי? אם לא הסברתי את עצמי, התכוונתי שהעתקת תוכנות (למשל) היא בהחלט לא חוקית, אבל אני אישית ממש לא מרגיש שהיא גם לא מוסרית....
בנוסף:
אני לא חושב שיש פה חוסר מוסר בנוגע לתמחור. מה לעשות, שוק חופשי, והנה דוגמה טובה שהובאה במהלך הדיון:MetalliJoe כתב: קח יבואן שדופק מחירים מטורפים, ויש מספיק אנשים שמשלמים לו ולכן הוא לא מוריד מחירים. זה הופך את מה שהוא עושה למוסרי וסביר? ממש לא. הוא סוחט אותי ואת שכמותי ומאלץ אותנו לקנות במחיר מטורף. ואל תגידו שכוחות השוק יכתיבו לו להוריד מחירים, ושיהיה יבוא מקבילי. לא תמיד זה עובד כך....
ד"א, אני גם הולך להתחדש ב-PS3 או XBOX 360 בקרוב, ואפעל לפי אותה מדיניות.Malcontent כתב: אני אישית מתכוון, ברגע שיהיה לי PS3 (ומדובר בעתיד הקרוב), לקנות משחקים אך ורק בחו"ל, עד שירדו המחירים בארץ....
למעשה, אם נתייחס לגניבת תוכן בתחום המשחקים אז ה"עמידה בפיתוי" קלה עוד יותר.
זה קל כי:
א. יש אין ספור אתרי ביקורות
ב. גם MS וגם SONY מציעות לך דמואים להורדה.
אני, בתור אחד שמתקשה בלא מעט משחקים כבר בשלב הראשון ופשוט זונח אותם מוצא בשילוב הנ"ל פתרון מצוין. ראשית אני מוריד את הדמו ואם אני מסתדר איתו ומתרשם לטובה אז אני קורא ביקורת, ומחליט האם לקנות את המשחק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים