תגובות למאמר בנושא SPDIF

איך משהו עובד? למה זה ככה?
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

ArturZ כתב:האם קיים כרטיס קול אשר משלב גם רמת אודיו משתווה לנגנים\רסיברים מצוידים במעבדים אודיופילים וגם יכולות משחק ?
...
אני לא בדקתי כרטיסי High-End ולכן איני יודע את התשובה,
אני מניח שקיימים כרטיסי קול (יקרים מאוד) שיעשו עבודה טובה לפחות כמו הרסיבר

הנה סתאם דוגמה קטנה לחברה שאני מאוד מחזיק ממנה ולכרטיס שהייתי מוכן שיהיה ברשותי
http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php

אגב, הכרטיס אודיו החדש שלהם שאמור לצאת ברבעון השני השנה, יתמוך ב 1.3 HDMI ולטעמי הוא הכרטיס קול הכי מסקרן ומעניין שיוצא לשוק בזמן הקרוב !!
http://www.auzentech.com/site/company/press.php

http://www.floppyhead.com/2008/01/18/au ... y-true-hd/

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ArturZ כתב:השאלה היא למה מעבד D\A של המרנץ נחות בהרבה על הנייר מה X-FI בחיים עובד טוב יותר? אולי חיווט? לא הצלחתי למוצע כבל PL-RCA ברמה שיכנס שלושה בתור לכניסות הדחוסות :(
...
איך בדקת והגעת למסקנה שה DAC ברסיבר טוב יותר מזה של כרטיס הקול ?
בזמן חיבור אנלוגי בין כרטיס הקול לרסיבר מסלול האודיו עובר 3 המרות
1. המרה מ D/A על כרטיס הקול
2. המרה מ A/D בכניסה האנלוגית ברסיבר ואז מתבצע עיבוד על האודיו
3. המרה מ D/A ביציאה מהרסיבר (בדר"כ לרמקולים)

בניגון דרך הערוץ האודיו הדיגיטלי ,כגון ה SPDIF, אין את המרות 1 ו 2 ולכן יש פחות איבוד מידע.

"צוואר הבקבוק" באיכות בשימוש החיבור האנלוגי אצלך יכול להיות הרכיב D/A שיושב על כרטיס הקול או הרכיב A/D שיושב ברסיבר. כדי לבדוק את זה בצורה מדויקת אתה צריך מכשיר (מקצועי) שיודע להוציא (ולקבל) סיגנל אנלוגי נקי (audio analyzer)

לדוגמה - הנה אחד מפורסם שאגב עולה הרבה כסף http://ap.com/products/index.html
(כל הנושא הזה זה ממש עולם ומלואו שאני אומנם מתמצא בו פחות אבל יש הרבה אחרים בפורום שמתחמים בנושאים האלה)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

תוספת קטנה להודעה הקודמת שלי,
הנה תרשים שמתאר את הזרימה של האודיו ברסיבר סטנדרטי

ניתן בבירור לראות איך השימוש בערוץ ה SPDIF (וגם ב HDMI) חוסך המרה של ADC
(וגם חוסך את הרכיב שמסומן בתמונה כ Amp שתפקידו להוריד רעשים והפרעות מהסיגנל האנלוגי לפני ההמרה)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

הערה קטנה שאומנם לא קשורה לנושא ה SPDIF אבל אם כבר הגענו לדבר על איכות מגברים\רסיברים ורכיבי ADC אז שווה לדבר על תכונה נוספת שמשפיעה על האיכות:

כמעט בכול רסיבר מהדור החדש יש תצורת עבודה שנקראת "direct" או "bypass" או "Pure Direct" (או משהו דומה)
השימוש בתצורה זו בעצם גורמת למעקף של מנגנון ה DSP של הרסיבר
(בתמונה בהודעה הקודמת זה הבלוק שנקרא Audio Processor)
עקיפה זאת תגרום להוצאת צליל עם פחות עיבודים ולכן קרוב יותר למקור המשודר (זה לא אומר בהכרח שזה ישמע טוב יותר, ההפך ,לעתים, הוא הנכון ולהרבה מאזינים דווקא אותם עיבודי קול ישפרו את חוויית השמיעה !).
אני מניח שרוב האודיופילים שמאזינים לשמע דו ערוצי ישתמשו בתכונה זאת (לדוגמה ניתן לקרוא את ההתרשמות מההבדלים בשימוש בתכונה זאת במבחן הרסיברים הגדול שנערך לא מכבר באתר)

הדבר המעניין והחשוב
הוא שגם בעבודה בתצורת ה direct ,ברוב הרסיברים , עדיין מתבצעת המרה של של D/A לאות האנלוגי שמגיע ולכן עדיין יש כאן ירידה באיכות !!!

ישנם מערכות (רכיב Pre-Amp) שממש יודעות לבצע מעקף מלא בלי המרה בכלל של האות לסיגנל דיגיטלי (analog pre-amp) וכך איבוד האיכות והקירבה לסיגנל המקורי הוא המקסימלי שניתן להשיג בעולם האנלוגי (אגב לחלקם אין בכלל DSP והם ישירות מעברים את האות ליחידת ההגברה)

הנה דוגמה למערכת אחת "זולה" :D כזאת שגם הייתי שמח להחזיק:
http://www.bryston.ca/sp2_m.html

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238

שליחה

איך בדקת והגעת למסקנה שה DAC ברסיבר טוב יותר מזה של כרטיס הקול ?

בדיקת סאונד סובייקטיבית שלי ושל כמה חברה טובים ומביני עניין :D :D :D

ברוב סוגי המדיה הנגישים לנו ( DVD-AUDIO , DD , DTS , BR ,FLAC ,APE , WAV) הסאונד דרך SPDIF היה טוב יותר .
כמובן הכל נמצה ב DIRECT + VIDEO OFF

אנשה לתת תרשים חיבור

מחשב מחובר ב 5.1 אנלוגי ו SPDIF (אופטי) לרסיבר מרנץ SR5400 . ממנו PRE OUT ל מגבר A1000 של ימהה ישירות לכניסות ה DIRECT שלו. (הוצאתי את הגשרים כך שיחידת הפרה הזבעתית של ימהה לא מתערב).

לא הבנתי במה כרטיס של AUZENTECH יותר טוב אם הוא מבוסס על אותו צ,יפ ואין לו פאנל קדמי נוח?

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

בדקתי ובמרנץ טוענים שבמצב SOURCE DIRECT הרסיבר לא מבצע שום עיבוד צליל בכניסה אנלוגית!

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ArturZ כתב: לא הבנתי במה כרטיס של AUZENTECH יותר טוב אם הוא מבוסס על אותו צ,יפ ואין לו פאנל קדמי נוח?
...
לא טענתי שהוא כרטיס יותר טוב (למרות שהייתי מהמר שהוא איכותי יותר על אף שלא בדקתי אתם). אגב, יש עוד כמה תכונות לכרטיס קול שתורמות לאיכות שלו בנוסף לרכיב שמבצע עיבוד קול (במידה וזה הצ'יפ שאליו התכוונת)

gifondo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

emu0404

שליחה

גורו נכבד
הצלחתי להבין קצת יותר ואכן אני מעוניין בכמה שפחות המרות ולכן אני מסיק שלצאת מהכרטיס דיגיטלית אולי עדיף ואני חושב שבמבחן שמיעה אכן יציאה דיגיטלית נותנת קצת יותר פרטים אבל פחות חום אגב האם יציאה אופיטית ויציאה קואקסיאלית זה למעשה אותה גברת?
אם לא אז מה עדיף?
יש לציין שהמחשב והרסיבר הם במרחק קצר אחד מהשני ככה שהכבל קואקס או אופטי יהיו באורך מטר.
תודה

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

אישיות של כרטיס קול... :D
הוודו הגיע גם לHTPC :D
Enjoy the Silence

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

Re: emu0404

שליחה

gifondo כתב: אגב האם יציאה אופיטית ויציאה קואקסיאלית זה למעשה אותה גברת?
אם לא אז מה עדיף?
יש לציין שהמחשב והרסיבר הם במרחק קצר אחד מהשני ככה שהכבל קואקס או אופטי יהיו באורך מטר.
תודה
...
אפשר להתחיל לדבר על ההבדלים בין כבל אופטי (Toslink) לכבל קואקסלי:
לדבר על סיכוי ל ground loop בקואקס מול jitter באופטי, על זה שבשימוש בכבל ארוך עדיף הקואקס וכו (יש אין סוף חומר ודעות ברשת על מי עדיף).
דעתי (עד שמישהו יוכיח לי אחרת) היא שאין הבדל רלוונטי בין שניהם ופשוט צריך לבחור את את הכבלים על לפי החיבורים הקיימים
אני אישית מעדיף את הקואקסלי רק בגלל שהוא פחות "שברירי" מהכבל אופטי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ArturZ כתב: איך בדקת והגעת למסקנה שה DAC ברסיבר טוב יותר מזה של כרטיס הקול ?
בדיקת סאונד סובייקטיבית שלי ושל כמה חברה טובים ומביני עניין

הסאונד דרך SPDIF היה טוב יותר .
כמובן הכל נמצה ב DIRECT + VIDEO OFF

אנסה לתת תרשים חיבור

מחשב מחובר ב 5.1 אנלוגי ו SPDIF (אופטי) לרסיבר מרנץ SR5400 . ממנו PRE OUT ל מגבר A1000 של ימהה ישירות לכניסות ה DIRECT שלו. (הוצאתי את הגשרים כך שיחידת הפרה הזבעתית של ימהה לא מתערב).
...

אין צורך לשכנע אותי שיש הבדל באיכות בשתי השיטות האלה (לטובת ה SPDIF) השאלה היא האם מכך נובע שהאשם הוא כרטיס הקול או האם זה רכיב אחר במערכת אצלך.

לי קשה להאמין שמי שאחראי להבדל האיכות זה כרטיס הקול.
השימוש ב Pre Out אצלך אכן מעביר את הסיגנל האנלוגי למגבר ומשם לרמקולים אך עדיין הסיגנל עובר שתי דרגות הגברה האחד של הרסיבר והשני של המגבר.

ניסוי מעניין שהייתי מנסה לעשות זה לבצע Loop בין היציאה האנלוגית של כרטיס הקול לכניסה שלו ואז מצד אחד הייתי מנגן קובץ אודיו 2 ערוצים ומהצד השני מקליט על המחשב קובץ חדש (אחרי שעבר D/A ומייד A/D לתוך המחשב)
עכשיו הייתי משדר את הקובץ המוקלט דרך יציאת ה SPDIF ובודק איך הוא נשמע ביחס לניגון קובץ המקור דרך ה SPDIF,
דעתי היא שלמרות ההמרות שנעשו על הקובץ המוקלט אתה לא תרגיש כמעט בהבדל

liraneli
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

ממממ... הרשו לי להכות את המומחה
באת לי בטוב, בדיוק פתחתי דיון בנושא ואני מחפש עזרה :)
יש לי מחשב נייד שאני רוצה לחבר לרסיבר שלי
במחשב יש 3 יציאות PL כאחת מהם בעצם מתפקדת כיציאת SPDIF (כמובן על ידי שינוי במאפיינים - אחרת מתפקדת כיציאה ל-2 ערוצים).
עד כה ניסיתי לחבר בין המחשב לרסיבר בעזרת כבל קואקסיאלי RCA ל RCA וממיר קטן כזה שממיר מRCA לPL (כך בעצם חיברתי אותו למחשב), לא הלך לי, המגבר לא מקבל שום אותות דיגיטליים, יותר מזה הוא לא מנגן סאונד בכלל :/
הסתכלתי קצת במאפיינים של המחשב והיה רשום יציאה אופטית, יתכן וזה יתפקד רק כיציאה אופטית עם כבל אופטי?
איזה כבל אני צריך לרכוש?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

liraneli כתב:ממממ... הרשו לי להכות את המומחה
באת לי בטוב, בדיוק פתחתי דיון בנושא ואני מחפש עזרה :)
יש לי מחשב נייד שאני רוצה לחבר לרסיבר שלי
במחשב יש 3 יציאות PL כאחת מהם בעצם מתפקדת כיציאת SPDIF (כמובן על ידי שינוי במאפיינים - אחרת מתפקדת כיציאה ל-2 ערוצים).
עד כה ניסיתי לחבר בין המחשב לרסיבר בעזרת כבל קואקסיאלי RCA ל RCA וממיר קטן כזה שממיר מRCA לPL (כך בעצם חיברתי אותו למחשב), לא הלך לי, המגבר לא מקבל שום אותות דיגיטליים, יותר מזה הוא לא מנגן סאונד בכלל :/
הסתכלתי קצת במאפיינים של המחשב והיה רשום יציאה אופטית, יתכן וזה יתפקד רק כיציאה אופטית עם כבל אופטי?
איזה כבל אני צריך לרכוש?
...
אם רשום לך שזה יציאה אופטית אז כנראה אתה צריך פשוט מתאם בין PLA לאופטי
משהו כזה: http://www.ultrapro.co.il/products/89907
ואז לחבר בכבל אופטי רגיל בין המתאם לרסיבר

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

יש בדיקה של 192 KHZ היום ! הסגתי דיסק של DEEP PURPLE שכולל רצועות 5.1 24\96
ו 2.0 192KHZ וגם DD . תוצעות מיד :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ArturZ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

שמעתי סוף סוף את הדיסק ויתאחזבתי סופית ביציאה אנלוגית של הכרטיס . גם בסטריאו 192Khz הסאונד בSPDIF אשר עבד רק על 96K היה טוב יותר! למרות פירוט מצוין ב 192 .
נעשיתי גם לבטל את הפרה ולחבר את המחשב ישירות למגבר . טוב יותר אבל עד עין חסר משהו ! בזה אני מאשים את הכבלים PL-RCA יחפש תחלופה
תודה רבה לגורו (Y) (Y) (Y)

RoNXxX
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה

קניתי שלושה כבלים של 3.5 מ"מ שממנו יוצאים שני RCA את האנלוגי אני יודע לאן לחבר.. ואז ראיתי שזה נראה שונה מהתמונה שהבאתה.... כאילו הצד האחורי של הרסיבר יש לי VSX517 של םיוניר אז לאן אני מחבר את הRCA?
http://www.pioneerelectronics.com/pio/p ... AR_med.jpg

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

RoNXxX כתב:קניתי שלושה כבלים של 3.5 מ"מ שממנו יוצאים שני RCA את האנלוגי אני יודע לאן לחבר.. ואז ראיתי שזה נראה שונה מהתמונה שהבאתה.... כאילו הצד האחורי של הרסיבר יש לי VSX517 של םיוניר אז לאן אני מחבר את הRCA?
http://www.pioneerelectronics.com/pio/p ... AR_med.jpg
...
לא הבנתי על איזה תמונה אתה מדבר ?
אתה מדבר על חיבור דיגיטלי ?
בתמונה של הרסיבר שהבאת יש לך 2 כניסות Coax (לשם מכניסים את מחבר ה RCA) ויש לך גם כניסה אופטית אחת

RoNXxX
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

בתגובה הקודמת שלך לשאלה שלי פרסמת תמונה עם הכבלים ועם כניסות שש כניסות שלשם הם יכנסו.. במצב שאני רוצה לחבר את המחשב לרסיבר ודרכו לרמקולים ולשמוע 5.1 אמיתי.. אז הבנו שדרך הSPDIF זה ךא אפשרי אך דרך היציאות האנלוגיות זה כן.. אז השאלה שלי היא לאן אני מחבר את הRCA כי זה שונה מהתמונה שהבאתה.. יכול להיות שאני פשוט לא יכול חבר אצלי ? כאילו שהפונקציה הזאת לא קיימת?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

RoNXxX כתב:בתגובה הקודמת שלך לשאלה שלי פרסמת תמונה עם הכבלים ועם כניסות שש כניסות שלשם הם יכנסו.. במצב שאני רוצה לחבר את המחשב לרסיבר ודרכו לרמקולים ולשמוע 5.1 אמיתי.. אז הבנו שדרך הSPDIF זה ךא אפשרי אך דרך היציאות האנלוגיות זה כן.. אז השאלה שלי היא לאן אני מחבר את הRCA כי זה שונה מהתמונה שהבאתה.. יכול להיות שאני פשוט לא יכול חבר אצלי ? כאילו שהפונקציה הזאת לא קיימת?
...
הבשורה הרעה היא שאין לך כניסה 5.1 אנלוגי ולכן אתה לא יכול לקבל סראונד בדרך זו.
הבשורה הטובה היא שדרך טובה יותר לקבל סראונד בניגון בסרטים (לא משחקים) היא ע"י חיבור יציאת ה SPDIF בכרטיס הקול לכניסה לדיגיטלית ברסיבר (יש לך גם כניסת קואקס וגם כניסה אופטית) אתה תקבל סראונד מלא ואיכותי בניגון סרטים (יותר "איכותי" מאשר בשימוש בחיבור 5.1 אנלוגי במידה והיה לך כזה)

RoNXxX
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הבנתי... אמממ ומה יהיה יותר איכותי הRCA או האופטי? ובאיזה הבדל?..

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”