yairf כתב:אז כנראה שעוד לא שמעת RC מכוון היטב...
מגברים עם בקרי טון-כן או לא
יורם, לא נראה שלי שיש אי-הסכמה בינך לבין יאיר (וביני). Tone Control אנלוגי מקלקל, זה לא אומר ש- Tone Control מיותר בכלל – הוא רק צריך להיות דיגיטאלי ולהשתלב לפני המרת האות לאנלוגי (כלומר, לפני המגבר).
ויטלי
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לאופיר: הכל תלוי במגבר ואיך בנו אותו.
יש מגברים שבהם ברגע שזה מתבטל סוויץ' מבטל את זה והאות קצר יותר. למשל אצלי. סתם דוגמא. אני בטוח שיש עוד.
מוסיף על יאיר. היום למשל בונים את רוב האלבומים שישמעו טוב באוזניות בהמרה ל MP3 , ברדיו וכו...
עקב כך מוסיפים בהמון דיסקים המון באס. למשל . ואז אדם עם מערכת שלרוב בדיסקים רגילים תתן באס FLAT והכל ישמע נהדר,
מאבדת את הצפון , ומויצא עתודות באס שהיא משתגעת . אז עושים טיפה פחות בבאס, וזה מתאזן לרמות השמיע.
יש מגברים שבהם ברגע שזה מתבטל סוויץ' מבטל את זה והאות קצר יותר. למשל אצלי. סתם דוגמא. אני בטוח שיש עוד.
מוסיף על יאיר. היום למשל בונים את רוב האלבומים שישמעו טוב באוזניות בהמרה ל MP3 , ברדיו וכו...
עקב כך מוסיפים בהמון דיסקים המון באס. למשל . ואז אדם עם מערכת שלרוב בדיסקים רגילים תתן באס FLAT והכל ישמע נהדר,
מאבדת את הצפון , ומויצא עתודות באס שהיא משתגעת . אז עושים טיפה פחות בבאס, וזה מתאזן לרמות השמיע.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
מה יש כאן להסביר ? כל הכלים שרשמת ניתנים לשיפור אם זה עניין סובייקטיבי של השומעילדיעפים כתב:אז אני רוצה שתסביר לי איך אתה משפר בעזרת טרבל ובס או דומיהם סקסופון,קלרינט,גיטרה אקוסטית או קלאסית
פסנתר אקוסטי,פסנתר חשמלי,כלי הקשה,תופים,חצוצרה,אבוב,קרן יער,נבל,חליל צד,ועוד הרשימה ארוכה
זה לא רק וואקלי...
מעולם לא שמעת סקסופון "צורח" ? פסנתר חשמלי בהיר /כהה מידי ? , הכל נשמע לך פנטסטי בפלאט ?
אם כן , הייתי רוצה לבחון את זה , אם ישמיעו לך מגבר במבחן עצימת עיניים תוכל לזהות ולומר האם המגבר שאתה שומע הוא בעל טון קונטרול או לא ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
-
ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
כנראה שלא הובנתי כהלכה-זה לא הענין אם אתה יכות לזהות מגבר בעצימת עינים או לא
אני אתן דוגמא לדעתי-אם אבוא להדגמה שיש בה נניח עשרה מגברי פלאט מול עשרה מגברים עם ברקים אנלוגיים
(אני לא שמעתי לא את המגבר של אורי ולא את המקינטוש- אבל שמעתי הרבה אחרים ב30 שנה)מגברי הפלאט
ינצחו כמו שארפובה-תבדוק גם אצל החברות עצמן,למרות שאני באופן אישי לא זקוק לדעתן
אני אתן דוגמא לדעתי-אם אבוא להדגמה שיש בה נניח עשרה מגברי פלאט מול עשרה מגברים עם ברקים אנלוגיים
(אני לא שמעתי לא את המגבר של אורי ולא את המקינטוש- אבל שמעתי הרבה אחרים ב30 שנה)מגברי הפלאט
ינצחו כמו שארפובה-תבדוק גם אצל החברות עצמן,למרות שאני באופן אישי לא זקוק לדעתן
אמן מייסר
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

יורם אתה יודע מה יכול להיות מבחן מעניין.
לקחת מגבר כזה נגד משוה באזור ה 8-10 אלף.
אחד שיש לו טון קונטרול.
לקחת עוד אחד כמוהו ולעקוף את זה. פשוט ככה, לפתוח, לשים כבל סופר איכותי ולעקוף.
וזו ההשוואה הכי טובה.
לקחת מגבר כזה נגד משוה באזור ה 8-10 אלף.
אחד שיש לו טון קונטרול.
לקחת עוד אחד כמוהו ולעקוף את זה. פשוט ככה, לפתוח, לשים כבל סופר איכותי ולעקוף.
וזו ההשוואה הכי טובה.
יורם
ראה את תגובתו של יאיר - נכון שבחלק גדול מהמקרים אם לא ברוב המקרים מגברים ללא בקרי הסאונד יישמעו יותר טוב מאשר אלו עם בקרי הסאונד.
למה ? התשובה פשוטה - בדרך כלל רוב החברות דואגות מראש לייצר את הליין הגבוה יותר של מגברים את הליין האיכותי יותר של מגברים - ללא בקרי סאונד מפני שזה מה שקהילת האודיופילים צרכני מוצרי ההי אנד מצפה .
אם חברת אודיו תצייד את המגברים האיכותיים ביותר שלה או את הליין הגבוה שלה בבקרי סאונד - מבחינה תדמיתית אוטומטית ירד ערכו של מגבר כזה בעיני קהילת צרכני מוצרי ההי אנד. מפני שצרכני ההי אנד שבויים בדיעה הקדומה כאילו בקרי סאונד בהכרח גורעים מאיכות המגבר.
כמו שיאיר כתב - יצרניות האודיו מייצרות את מה שהצרכן רוצה - במוצרי היי אנד הצרכן אינו רוצה בקרי סאונד כי לדעתו זה כביכול גורע מאיכות המגבר . זה עדיין לא אומר שדיעה רווחת זו של צרכני האודיו נכונה או מוטעית (לדעתי מוטעית) אבל זו הדיעה הרווחת ויצרני ההי אנד לא ממש מתכוונים לחנך מחדש את הצרכנים אלא למכור להם כמה שיותר ממה שהם מבקשים.
דרך אגב סתם להשכלה כללית גם אני שבוי בדיעה רווחת ומוטעית זו ולמרות שאני יודע שאין בזה שום הגיון אני אעדיף מגבר נטול בקרי סאונד..למה...ככה הרגש והדיעה הקדומה שלי אומרים..לכן גם למגבר שלי אין בקרי סאונד...פחחחח...לכן יש לי אחלה מגבר היי אנד...פחחחח
שלמה
ראה את תגובתו של יאיר - נכון שבחלק גדול מהמקרים אם לא ברוב המקרים מגברים ללא בקרי הסאונד יישמעו יותר טוב מאשר אלו עם בקרי הסאונד.
למה ? התשובה פשוטה - בדרך כלל רוב החברות דואגות מראש לייצר את הליין הגבוה יותר של מגברים את הליין האיכותי יותר של מגברים - ללא בקרי סאונד מפני שזה מה שקהילת האודיופילים צרכני מוצרי ההי אנד מצפה .
אם חברת אודיו תצייד את המגברים האיכותיים ביותר שלה או את הליין הגבוה שלה בבקרי סאונד - מבחינה תדמיתית אוטומטית ירד ערכו של מגבר כזה בעיני קהילת צרכני מוצרי ההי אנד. מפני שצרכני ההי אנד שבויים בדיעה הקדומה כאילו בקרי סאונד בהכרח גורעים מאיכות המגבר.
כמו שיאיר כתב - יצרניות האודיו מייצרות את מה שהצרכן רוצה - במוצרי היי אנד הצרכן אינו רוצה בקרי סאונד כי לדעתו זה כביכול גורע מאיכות המגבר . זה עדיין לא אומר שדיעה רווחת זו של צרכני האודיו נכונה או מוטעית (לדעתי מוטעית) אבל זו הדיעה הרווחת ויצרני ההי אנד לא ממש מתכוונים לחנך מחדש את הצרכנים אלא למכור להם כמה שיותר ממה שהם מבקשים.
דרך אגב סתם להשכלה כללית גם אני שבוי בדיעה רווחת ומוטעית זו ולמרות שאני יודע שאין בזה שום הגיון אני אעדיף מגבר נטול בקרי סאונד..למה...ככה הרגש והדיעה הקדומה שלי אומרים..לכן גם למגבר שלי אין בקרי סאונד...פחחחח...לכן יש לי אחלה מגבר היי אנד...פחחחח
שלמה
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

מגבר היי אנד עם טון קונטרול :
arcam fmj 32
יש כאלו. אמנם שוב ההבדל הוא שפה זה לא פוטנציומטר אנלוגי.
כאשר משתמשים בכאלו אנלוגים זה ללא ספק משפיע. כל דבר משפיע. אבל כל דבר.
arcam fmj 32
יש כאלו. אמנם שוב ההבדל הוא שפה זה לא פוטנציומטר אנלוגי.
כאשר משתמשים בכאלו אנלוגים זה ללא ספק משפיע. כל דבר משפיע. אבל כל דבר.
נערך לאחרונה על ידי אורי_ו ב 03/02/2008 21:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

זה בדיוק העניין, כי אתה טוען שמגברי טון קונטרל לא נשמעים לך טוב , השאלה אם המח שלך מסוגל להבחין במגבר טון קונטרול בלי לתת לו אינדיקציה מראש, ואז לראות אם זה באמת יפריע לך , אם כן ? סימן שאתה מזהה את המעגל בסאונד ואני לא מאמין שתזהה , צריך אוזן ביונית בשביל לדעת האם מה שאתה שומע הוא בפלאט או שעם משחק עדין בטון קונטרול לכאן או לכאן , אגב כתבת שאתה שומע ג'אז , בג'אז שיש גיטרות חשמליות הן כבר מגיעות עם צבע לפי בחירתו של הנגןילדיעפים כתב:כנראה שלא הובנתי כהלכה-זה לא הענין אם אתה יכות לזהות מגבר בעצימת עינים או לא
ינצחו כמו שארפובה-תבדוק גם אצל החברות עצמן,למרות שאני באופן אישי לא זקוק לדעתן...
באס, טרבל, מיד , ופרסנס ז''א אין משמעות לפלאט , נקודדת הפתיחה היא לא פלאט
תוסיף לזה את הסט אפ שלך -שגם לו יש נקודת פתיחה ,אצל אחד בהיר , אצל השני כהה יותר, לכן אין שום חשיבות לפלאט
לגבי הסקסופון יש הקלטות שהוא צורם { במיוחד בווליום גבוה, אז אני מעמעם אותו מעט עם הטרבל, מה לא מובן? אתה יכול לספר לי על עניינים טכנים מהיום עד מחר ועל שינוי עקומות וכו'....... זה לא משנה , התוצאה הסופית היא שאם לא אעמעם מידי את הסקסופון הצורם לא אוכל להקשיב ולהנות מאותו קטע , ולהפך ,
נסה להקשיב למשל לדיסקים של פיטר גבריאל למשל האלבום US , יש אצלו בד''כ באס חזק, ענק מנופח , ממש לא נשמע כמו באס רגיל , בווליום גבוה יש אנשים שזה יציק להם , זה משתלט על הסאונד הכללי, אז מה עושים ? מנחיתים קצת את הבאס
- bossgt6
- חבר מביא חבר

אני אשאל אותך אחרת , ניתן לך להקשיב לשלושה מגברים, אחד בלי טון קונטרול
זה שלדעתך נשמע הכי טוב , השני עם טון קונטרול בפיור דיירקט , והשלישי עים טון קונטרול מווסת לכאן או לכאן וויסות עדין , אתה חושב שבשמיעה עיוורת אתה תוכל להגדיר מי איכותי יותר ומי פחות מ1 עד 3 כשהראשון יהיה ללא , השני פיור דיירקט והשלישי עים טון קונטרול מווסת ? ז''א תוכל לזהות אותם ? , אני חושב שלא
אם כן , שיחקת אותה קנה רק ללא טון קונטרול
זה שלדעתך נשמע הכי טוב , השני עם טון קונטרול בפיור דיירקט , והשלישי עים טון קונטרול מווסת לכאן או לכאן וויסות עדין , אתה חושב שבשמיעה עיוורת אתה תוכל להגדיר מי איכותי יותר ומי פחות מ1 עד 3 כשהראשון יהיה ללא , השני פיור דיירקט והשלישי עים טון קונטרול מווסת ? ז''א תוכל לזהות אותם ? , אני חושב שלא
אם כן , שיחקת אותה קנה רק ללא טון קונטרול
אין חשיבות אמיתית לבקרים אלו מבחינת ההקלטה , ושום סיבוב של כפתור לא ישפר אותה.
ע"פ רוב סיבוב כפתור יפגע בתוצאה הסופית מאחר וה TUNE מבוצע לתחום רחב של תדרים בבת אחת .
אני מוצא לא פעם שמגברים בעלי יכולת הזו (TUNE ) נשמעים טוב יותר במצב FLAT .
אי לכך אני מגיע למסקנה הארוכה הבאה
אם המגבר נישמע טוב ב FLAT ויש לו את היכולת ,סבבה עוד כפתורים ללא חשיבות .
אם המגבר מגיע ללא היכולת ונשמע טוב , נהדר מראה נקי .
אם המגבר עם או בלי כפתורים ונישמע רע , כדאי לא לרכוש .
אם סיבוב הכפתור נותנת למאזין תוצאה טובה , גם זה נהדר .
הסיפורים על מסלולים קצרים \ ארוכים נחמדים לצורך הדיון הפילוסופי בלבד ורחוקים מהציאות .
ולכל אלו שמחפשים מסלול קצר
כמה מהם פתחו את מגבר ולקחו סרגל ומדדו את המרחק
את מי זה מעניין כמה מניפולציות עוברים בדרך , חשוב מכל התוצאה הסופית.
אם המסלול היה רלוונטי חברות שלמות היו נעלמות מהמפה כגון : וואדיה , NAIM , דנסן , ועוד רבים שמבצעים אין ספור מניפולציות על הסאונד באופן גלוי ומצהר.
ובעצם , חשוב שהמגבר יהיה נהדר עם או בלי כפתורים .
ע"פ רוב סיבוב כפתור יפגע בתוצאה הסופית מאחר וה TUNE מבוצע לתחום רחב של תדרים בבת אחת .
אני מוצא לא פעם שמגברים בעלי יכולת הזו (TUNE ) נשמעים טוב יותר במצב FLAT .
אי לכך אני מגיע למסקנה הארוכה הבאה
אם המגבר נישמע טוב ב FLAT ויש לו את היכולת ,סבבה עוד כפתורים ללא חשיבות .
אם המגבר מגיע ללא היכולת ונשמע טוב , נהדר מראה נקי .
אם המגבר עם או בלי כפתורים ונישמע רע , כדאי לא לרכוש .
אם סיבוב הכפתור נותנת למאזין תוצאה טובה , גם זה נהדר .
הסיפורים על מסלולים קצרים \ ארוכים נחמדים לצורך הדיון הפילוסופי בלבד ורחוקים מהציאות .
ולכל אלו שמחפשים מסלול קצר
כמה מהם פתחו את מגבר ולקחו סרגל ומדדו את המרחק
את מי זה מעניין כמה מניפולציות עוברים בדרך , חשוב מכל התוצאה הסופית.
אם המסלול היה רלוונטי חברות שלמות היו נעלמות מהמפה כגון : וואדיה , NAIM , דנסן , ועוד רבים שמבצעים אין ספור מניפולציות על הסאונד באופן גלוי ומצהר.
ובעצם , חשוב שהמגבר יהיה נהדר עם או בלי כפתורים .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים