הצצה ראשונה: ה-6500A בארץ!
- mikele
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 171
שאלה נוספת: הבנתי שמהכשיר יוכל לנגן ריפים של בלו-ריי.
השאלה היא האם המכשיר גם יתמוך בפורמטי הסאונד החדשים (אם אינני טועה, ראיתי בתמונות שעופר צילם את הכיתוב HDMI 1.3)?
במידה וכן - איזה סיבה מעשית עוד תישאר לרכישתו של נגן בלו-ריי (בשים לב לפער המחירים העצום שבינם לבינו)?
השאלה היא האם המכשיר גם יתמוך בפורמטי הסאונד החדשים (אם אינני טועה, ראיתי בתמונות שעופר צילם את הכיתוב HDMI 1.3)?
במידה וכן - איזה סיבה מעשית עוד תישאר לרכישתו של נגן בלו-ריי (בשים לב לפער המחירים העצום שבינם לבינו)?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
mikele,
המכשיר בעל יציאת HDMI 1.3 ולכן יוכל לתמוך בפורמטי האודיו החדשים.
2. הורדת תכנים שכאלה הינה מעשה לא חוקי.
3. היום המזרימי-מדיה עדיין לא מסוגלים לנגן כותרי +BD.
1. הרבה יותר קל לקפוץ לספרית ה Blu-ray השכונתית (לאט לאט הם יצוצו) מאשר להוריד 50GB~ של סרט.mikele כתב:איזה סיבה מעשית עוד תישאר לרכישתו של נגן בלו-ריי?...
2. הורדת תכנים שכאלה הינה מעשה לא חוקי.
3. היום המזרימי-מדיה עדיין לא מסוגלים לנגן כותרי +BD.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
זיו,ziv_r כתב:mikele,
המכשיר בעל יציאת HDMI 1.3 ולכן יוכל לתמוך בפורמטי האודיו החדשים.1. הרבה יותר קל לקפוץ לספרית ה Blu-ray השכונתית (לאט לאט הם יצוצו) מאשר להוריד 50GB~ של סרט.mikele כתב:איזה סיבה מעשית עוד תישאר לרכישתו של נגן בלו-ריי?...
...
אני לא ממש מסכים ..
א. הרגלים קשה לשנות. היום הדרך היחידה לצפות בתכני HD היא אינטרנט. ( דגש על תכנים )
ב. עד שיהיו פה ספריות עם BD תצא לי ולך הנשמה והממשלה תתחלף ( וגם אז לא ממש בטוח מה יהיה המבחר, וגם אם יהיה מבחר אז יקח זמן מרגע ההפצה בחו"ל ועד שהסרטים יגיעו לארץ )
ג. בינתיים קוו אינטרנט של 5 גיגה הופך למשהו די סטנדרטי ובמחיר סביר פחות או יותר אפשר להוריד 2.2GB בשעה.
ד. לא חייבים להוריד את ה Rip המלא. גם 8 גיגה בפורמט mkv עושים את העבודה ( צריך לזכור שלא לכולם יש אמצעי תצוגה של 1080 בבית, וההבדלים בין 1080 ל 720 במרחק צפייה סביר הם מינוריים )
ה. נכון, זה לא חוקי אבל זו הופכת להיות סיסמה שאין מאחוריה כלום ( אתה יודע את זה, למעשה כולם יודעים את זה )
כל אלה מביאים אותי למסקנה שספריות BD אם יצוצו, יסגרו עוד לפני שיצליחו לכסות על ההשקעה כי : אלה שמורידים ימשיכו להוריד, ואלה שלא, בלאו הכי מאמצים את הטכנולוגיה הרבה אחרי שהיא הופכת למיושנת.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

Lior_M,
א. yesHD & HOT HD כבר בחוץ, אומנם התכנים עדיין לא עשירים כפי שהיינו רוצים אך זה במגמת שינוי בקרוב.
לגבי עושר התכנים בחו"ל ב HD, יש כל כך הרבה...
ב. & ג. & ייתכן, אך עבור הישראלי הממוצע, הרבה יותר קל לקחת סרט בספרייה מאשר להבין את כל התהליך של הורדת תכנים והכנתם לצפייה.
ד. ראה סעיף קודם. בנוסף, אין ממש קשר לגודל הקובץ, צופה ממוצע לא מעניין אותו כלל דרך אופן השגת הסרט מהרשת. לא איכפת לו אם זה 300MB או 300GB - זה סינית בשבילו (בלי להעליב אף אחד), הוא רוצה לקחת כותר, לשים במכשיר וללחוץ Play.
ה. לא נכון כלל. בשאר העולם ובמיוחד ב US הגישה לנושא הינה הרבה יותר מחמירה ופחות סובלנית. הציבור הרבה יותר מודע לנושא החוקיות ומתייחס אליו בהתאם. לא סתם ישראל נחשבת כאחת המדינות הפיראטיות ביותר בעולם בנושא תוכנה פיראטיות תוכנה.
זה ויכוח שבקלות היה יכול להתקיים בפורום בסין, שמה יכולים להתווכח כי פורמט ה DVD מת מכיוון שמאוד קל להוריד תכנים מהרשת - ובאמת מספר ספריות הוידאו בסין יחסית לאוכלוסיה די נמוך. האם זה אומר שפורמט ה DVD מת ועברנו לתכנים שמקורם מהרשת בלבד?
א. yesHD & HOT HD כבר בחוץ, אומנם התכנים עדיין לא עשירים כפי שהיינו רוצים אך זה במגמת שינוי בקרוב.
לגבי עושר התכנים בחו"ל ב HD, יש כל כך הרבה...
ב. & ג. & ייתכן, אך עבור הישראלי הממוצע, הרבה יותר קל לקחת סרט בספרייה מאשר להבין את כל התהליך של הורדת תכנים והכנתם לצפייה.
ד. ראה סעיף קודם. בנוסף, אין ממש קשר לגודל הקובץ, צופה ממוצע לא מעניין אותו כלל דרך אופן השגת הסרט מהרשת. לא איכפת לו אם זה 300MB או 300GB - זה סינית בשבילו (בלי להעליב אף אחד), הוא רוצה לקחת כותר, לשים במכשיר וללחוץ Play.
ה. לא נכון כלל. בשאר העולם ובמיוחד ב US הגישה לנושא הינה הרבה יותר מחמירה ופחות סובלנית. הציבור הרבה יותר מודע לנושא החוקיות ומתייחס אליו בהתאם. לא סתם ישראל נחשבת כאחת המדינות הפיראטיות ביותר בעולם בנושא תוכנה פיראטיות תוכנה.
זה ויכוח שבקלות היה יכול להתקיים בפורום בסין, שמה יכולים להתווכח כי פורמט ה DVD מת מכיוון שמאוד קל להוריד תכנים מהרשת - ובאמת מספר ספריות הוידאו בסין יחסית לאוכלוסיה די נמוך. האם זה אומר שפורמט ה DVD מת ועברנו לתכנים שמקורם מהרשת בלבד?
- reuven_br
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
ziv_r
להערכתך, במידה וה6500 מחובר לרשת, וכונני BD למחשב הופכים להיות זולים
האם קיימת אפשרות בעתיד שה- 6500 ינגן ישירות מכונן ה BD במחשב?
להערכתך, במידה וה6500 מחובר לרשת, וכונני BD למחשב הופכים להיות זולים
האם קיימת אפשרות בעתיד שה- 6500 ינגן ישירות מכונן ה BD במחשב?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

reuven_br,
אין שום קשר לעלות הכונן. ניתן לעשות זאת כבר היום עם כונן DVD כאשר הוא מחובר לאחד מדגמי ה 4000/4100/5000 ישירות ב USB או דרך שיתוף NFS. סביר להניח כי ניתן יהיה לעשות זאת גם עם דגם ה 6500 כאשר הוא מחובר בצורה זהה לכונן Blu-ray.
חשוב להזכיר כי זה יעבוד רק אם כותר ה DVD יהיה חסר CSS DRM וכותר ה Blu-ray | HD DVD יהיה חסר AACS DRM.
אין שום קשר לעלות הכונן. ניתן לעשות זאת כבר היום עם כונן DVD כאשר הוא מחובר לאחד מדגמי ה 4000/4100/5000 ישירות ב USB או דרך שיתוף NFS. סביר להניח כי ניתן יהיה לעשות זאת גם עם דגם ה 6500 כאשר הוא מחובר בצורה זהה לכונן Blu-ray.
חשוב להזכיר כי זה יעבוד רק אם כותר ה DVD יהיה חסר CSS DRM וכותר ה Blu-ray | HD DVD יהיה חסר AACS DRM.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
הלוואי, אבל זה יקח זמן וגם אז לא בטוח שהשידור יהיה במקביל לשידור בארה"ב..ziv_r כתב: Lior_M,
א. yesHD & HOT HD כבר בחוץ, אומנם התכנים עדיין לא עשירים כפי שהיינו רוצים אך זה במגמת שינוי בקרוב....
נכון,ziv_r כתב: ב. & ג. & ייתכן, אך עבור הישראלי הממוצע, הרבה יותר קל לקחת סרט בספרייה מאשר להבין את כל התהליך של הורדת תכנים והכנתם לצפייה....
רק שהישראלי הממוצע לא יודע מה ההבדל בין פלזמה ל LCD כך שאין לי יסוד להניח שהוא באמת מבין אם הרגע הוא ראה כותר BD או DVD.
גם אני היתי שותף לתחושה כאילו בארה"ב באמת נלחמים בתופעת ההורדות אבל הגעתי למסקנה שהתקשורת מאוד אוהבת להבליט את הסיפורים על ילדות בנות 12 שנתבעו על ידי חברת תקליטים בסכומים של מליונים. ואני :ziv_r כתב: בשאר העולם ובמיוחד ב US הגישה לנושא הינה הרבה יותר מחמירה ופחות סובלנית. הציבור הרבה יותר מודע לנושא החוקיות ומתייחס אליו בהתאם....
1. לא יודע כמה זה נכון ( גורמים אינטרסנטים יש מפה ועד להודעה חדשה )
2. כמה תביעות כאלה הסתימו בפשרה בה חותם הנתבע על נייר שבו הוא מתחייב להפסיק לשתף ובתמורה לא משלם סנט
3. כמה תביעות יש ביחס לגולשים שמורידים ומשתפים. ( כנראה שהיחס הוא מאוד מאוד מאוד קטן )
כל אלה לא באים חלילה לרמוז שלהוריד זה בסדר או חוקי אבל זו המציאות. הפסקה של הורדה ושיתוף הם משהו שהגולש לא יכול לעמוד בו.
רשתות השיתוף מגדירות את המהות של האינטרנט, יתרה מכך, הן מגדירות אותנו כחברה.
זה לא משהו שאפשר לשנות בשנה או שנתיים. מדובר על תהליך שהוא בבסיסו חברתי-חינוכי. מאוד יכול להיות שהשינוי ( הפסקת שיתוף ) הוא משהו שאינו בר ביצוע.
אני לא יודע אם ה DVD מת או לא, אבל תראה מה קרה ל CD .. פחות ופחות חנויות. אני מניח שאותו הדבר יקרה ל DVD. זה לא אומר שהוא מת, להיפך, אם תבדוק את כמות מכירות המדיות הריקות תגלה שהאנשים צורבים בבית את התכנים שהם מורידים מהאינטרנט ..ziv_r כתב: זה ויכוח שבקלות היה יכול להתקיים בפורום בסין, שמה יכולים להתווכח כי פורמט ה DVD מת מכיוון שמאוד קל להוריד תכנים מהרשת - ובאמת מספר ספריות הוידאו בסין יחסית לאוכלוסיה די נמוך. האם זה אומר שפורמט ה DVD מת ועברנו לתכנים שמקורם מהרשת בלבד?
...
לפחות יצרני המדיות יכולים לישון בשקט ..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

Lior_M,
אם אתה זוכר, התחלנו את הדיון לגבי צפייה של תכני HD מהרשת לעומת השכרה של כותרים.
, מספיק שתצפה בכמה פודקסטים, תוכניות אירוח, מאמרים, פורומים - כולם מדברים על רכישת תכנים בתשלום (ואל תגיד שאלו אנשים שתולים - ניתן לעשות את ההבחנה).
לעומת זאת, אצלנו משום מה זה מאוד
, בכל תוכנית TV או רדיו המנחים עצמם מדברים על הפרקים שהם הורידו מהרשת, מדברים בנוחות על eMule & torrent. בהחלט דרוש חינוך ואיזשהו פיקוח.
אם אתה זוכר, התחלנו את הדיון לגבי צפייה של תכני HD מהרשת לעומת השכרה של כותרים.
זה לא משנה, הדיוט ממוצע ימתין עד שהכותר יהיה זמין בספרייה או יצפה ב yes | HOT.הלוואי, אבל זה יקח זמן וגם אז לא בטוח שהשידור יהיה במקביל לשידור בארה"ב.....
זה לא חשוב להדיוט הממוצע אם זה DVD או HD, העיקר שיהיה לו מדיה פיזית ביד שיוכל להכניס למכשיר, בלי להתעסק הם הורדת תכנים והכנתם לצפייה.רק שהישראלי הממוצע לא יודע מה ההבדל בין פלזמה ל LCD כך שאין לי יסוד להניח שהוא באמת מבין אם הרגע הוא ראה כותר BD או DVD....
תתפלא, ב US נושא השיתוף הינו מאודזה לא משהו שאפשר לשנות בשנה או שנתיים. מדובר על תהליך שהוא בבסיסו חברתי-חינוכי. מאוד יכול להיות שהשינוי ( הפסקת שיתוף ) הוא משהו שאינו בר ביצוע....
לעומת זאת, אצלנו משום מה זה מאוד
התופעה של הורדת תכני אודיו בתשלום מהרשת הרבה יותר נפוצה מהורדת תכני וידאו בתשלום ולכן המצב שונה.אני לא יודע אם ה DVD מת או לא, אבל תראה מה קרה ל CD .. פחות ופחות חנויות......
- mikele
-
- חבר פעיל מאוד

מישהו יודע מה הצפי להגעת המכשיר ארצה למכירה סדירה?
- mikele
-
- חבר פעיל מאוד

ziv_r כתב:mikele,
זהו, כבר אי אפשר לדחות יותר את שדרוג הרסיבר...(בהנחה שהמכשיר מגיע בזמן הקרוב)...
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

mikele,
אין צורך למהר, DViCO כבר הודיעה כי יקח לה פרק זמן מסויים עד שתוכל לממש passthrough של פורמטי האודיו החדשים.
אין צורך למהר, DViCO כבר הודיעה כי יקח לה פרק זמן מסויים עד שתוכל לממש passthrough של פורמטי האודיו החדשים.
- gameboy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1900
טרם ידוע..mikele כתב:מישהו יודע מה הצפי להגעת המכשיר ארצה למכירה סדירה?...
מה שכן ידוע הוא שהמכשיר בתצורת הקושחה שאיתה הוא מגיע הוא גולם אחד גדול(ביצועים מינימליים),מלא תקיעות ובאגים...
זה דומה למצב שבו היה ה-4100 חצי שנה אחורה
אז:
אם בכיף שלך להיות שותף ל"גדילה" שלו-אז אחלה..כי הנאה מהביצועים שלו לא תפיק בחודשים הראשונים,ההיפך)
ואם יש לך סבלנות-תחכה 3-4 חודשים(לדעתי מומלץ)..
ומי יודע...אולי לבסוף יתברר שה-4100 כדאי יותר כלכלית..................
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
או שה-A-100 עדיף 
- dizingof
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2518
גם HI-JACK חושב שה6500 בכלל לא נבדל כרגע משמעותית מדגמים קודמים.. של DVICO.. לא כל שכן ממתחרה כמו הפופקורן...gameboy כתב:טרם ידוע..mikele כתב:מישהו יודע מה הצפי להגעת המכשיר ארצה למכירה סדירה?...
מה שכן ידוע הוא שהמכשיר בתצורת הקושחה שאיתה הוא מגיע הוא גולם אחד גדול(ביצועים מינימליים),מלא תקיעות ובאגים...
זה דומה למצב שבו היה ה-4100 חצי שנה אחורה![]()
אז:
אם בכיף שלך להיות שותף ל"גדילה" שלו-אז אחלה..כי הנאה מהביצועים שלו לא תפיק בחודשים הראשונים,ההיפך)
ואם יש לך סבלנות-תחכה 3-4 חודשים(לדעתי מומלץ)..
ומי יודע...אולי לבסוף יתברר שה-4100 כדאי יותר כלכלית.....................
שווה ציטוט: "אם רק היה לפופקורן USB SLAVE הוא היה מנצח .."
If only the PoPCorn had a USB slave it would have scored better on the convenience score and could have come out as the winner
http://www.mpcclub.com/modules.php?name ... le&sid=473
כך או אחרת..מי שחושב לקנות את ה6500 בגלל פורמטי האודיו החדשים המתוכננים להתווסף מתי שהוא..
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

dizingof,
אין צורך להסחף, ניתן לרכוש רסיברים מתאימים בעלות הרבה יותר זולה (לדוגמה, Onkyo TX-SR605).
לגבי USB SLAVE, לצערי מפספסים פה את הכוונה העיקרית של המכשיר - Streamer!
ה A-100 עושה זאת בצורה כזאת טובה שאין בכלל צורך לחבר אותו למחשב. סתם לידיעה, אני מעולם לא היה לי צורך להשתמש ב USB Slave של ה TViX... (כמובן שהמצב שונה עבור אלו שחסרים רשת ביתית).
בנוסף, חוסר המצאותו של USB Slave לא מהווה ממש חסרון, הרבה יותר קל לנייד כונן קשיח חיצוני נייד מאשר את ה A-100 בשל כל החיבורים הנוספים שהוא דורש.
אין צורך להסחף, ניתן לרכוש רסיברים מתאימים בעלות הרבה יותר זולה (לדוגמה, Onkyo TX-SR605).
לגבי USB SLAVE, לצערי מפספסים פה את הכוונה העיקרית של המכשיר - Streamer!
ה A-100 עושה זאת בצורה כזאת טובה שאין בכלל צורך לחבר אותו למחשב. סתם לידיעה, אני מעולם לא היה לי צורך להשתמש ב USB Slave של ה TViX... (כמובן שהמצב שונה עבור אלו שחסרים רשת ביתית).
בנוסף, חוסר המצאותו של USB Slave לא מהווה ממש חסרון, הרבה יותר קל לנייד כונן קשיח חיצוני נייד מאשר את ה A-100 בשל כל החיבורים הנוספים שהוא דורש.
- BEI-COM
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 10
6500
סוף סוף באמת רואים סוףף במסכים .וווו
עכשיו כשיש פלייר פגז אפשר באמת להשוות בין המסכים. ההבדלים ממש מודגש יותר.
עכשיו כשיש פלייר פגז אפשר באמת להשוות בין המסכים. ההבדלים ממש מודגש יותר.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

BEI-COM,
לא כל כך הבנתי מה הקשר של ההודעה שלך ל TViX 6500.
איזה "פלייר פגז"? איזה "הבדלים בין מסכים"?
לא כל כך הבנתי מה הקשר של ההודעה שלך ל TViX 6500.
איזה "פלייר פגז"? איזה "הבדלים בין מסכים"?
- digworld
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 36
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
האמת שראינו כבר פגז גם קודם עם המכשירים הקודמים.
לפי הדיווחים, יש שיפור גם ב-DECODING של קבצים מהסוגים הישנים. כלומר, תוכן קיים נראה טוב יותר על גבי המכשיר מאשר על נגנים קודמים.
אין לי מושג אם זה אפשרי או נכון, רק מדווח מה שאני שמעתי (סרן שמועתי). עקרונית זה אפשרי. כבר ראינו דברים דומים בזמנו עם MPEG2 DECODERS שונים שמניבים איכויות שונות של תמונה. למשל ה-DECODER של פנסוניק DVD לעומת המתחרים, למי שזוכר לפני 4-5 שנים.
העניין ב-HD הוא שבד"כ רוכשים את ה-MPEG DECODER מאותה חברה וזה עובר עוד דור ועוד דור של ציוד. הבדל באיכות התמונה יכול להשתנות בגלל שינוי במבנה ה-DECODER, או בגלל פילטרים כאלה או אחרים שמופעלים. מעניין שאני אישית לא ראיתי הבדלים בין נגני 8620 לבין 8623 או 8634 באיכות התכנים שהם תומכים (כלומר, כולם הוציאו תמונה זהה).
יתכן מאוד שזה סובייקטיבי, אבל מעניין יהיה לבדוק את התאוריה הזו.
לפי הדיווחים, יש שיפור גם ב-DECODING של קבצים מהסוגים הישנים. כלומר, תוכן קיים נראה טוב יותר על גבי המכשיר מאשר על נגנים קודמים.
אין לי מושג אם זה אפשרי או נכון, רק מדווח מה שאני שמעתי (סרן שמועתי). עקרונית זה אפשרי. כבר ראינו דברים דומים בזמנו עם MPEG2 DECODERS שונים שמניבים איכויות שונות של תמונה. למשל ה-DECODER של פנסוניק DVD לעומת המתחרים, למי שזוכר לפני 4-5 שנים.
העניין ב-HD הוא שבד"כ רוכשים את ה-MPEG DECODER מאותה חברה וזה עובר עוד דור ועוד דור של ציוד. הבדל באיכות התמונה יכול להשתנות בגלל שינוי במבנה ה-DECODER, או בגלל פילטרים כאלה או אחרים שמופעלים. מעניין שאני אישית לא ראיתי הבדלים בין נגני 8620 לבין 8623 או 8634 באיכות התכנים שהם תומכים (כלומר, כולם הוציאו תמונה זהה).
יתכן מאוד שזה סובייקטיבי, אבל מעניין יהיה לבדוק את התאוריה הזו.
- reuven_br
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
חברה שקנו במשלוח הראשון בדיגיטל קונקשין!!!!!!
הראשון שמקבל הודעה שהמשלוח יצא לדרך.... יודיע כאן בפורום...... מ ו ס כ ם........
הראשון שמקבל הודעה שהמשלוח יצא לדרך.... יודיע כאן בפורום...... מ ו ס כ ם........