האצת חומרה בניגון קבצי mkv
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
בדקתי שנית עם POWER DVD על אותו סרט עולם המים רק בגרסת HDDVD מלאה - האצת חומרה עובדת 17-22 אחוז CPU
הסרט מתנגן חלק!!! ( רק ללא כתוביות עברית ) - האם ניתן לפתוח את הכתוביות הצרפתיות למשל, ולשתול שם עברית IDX ?
הסרט מתנגן חלק!!! ( רק ללא כתוביות עברית ) - האם ניתן לפתוח את הכתוביות הצרפתיות למשל, ולשתול שם עברית IDX ?
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
,תומר,
ראשית, מזל טוב. לפחות אנחנו יודעים שבהחלט יש האצת חומרה בסרטי HD-DVD ו- BLUERAY. לגבי סרטי H.264 אני יכול להפנות אותך לאיזה פורום שבו טוענים שיש לקודד מחדש את הסרטים לפי הגדרות מסויימות על מנת להפעיל את האצת החומרה. לא בדקתי זאת עדיין מאחר ואין לי כונן קשיח מספיק גדול וזמן פנוי לעשות זאת (אשתי תהרוג אותי!!!)
לגבי כתוביות, אני חושב שיש איזה פילטר שאולי ניתן להוסיפו לנגן שיריץ כתוביות. נתקלתי בבעיה כזו בזמנו עם media center שלא הריץ לי כתוביות מתוכו ואחרי שהתקנתי איזה פילטר (לא זוכר את שמו) הוא עבד יפה.
אני אשאל את אחי (שעל המחשב שלו זה מותקן) ואני אחזור אלייך.
ראשית, מזל טוב. לפחות אנחנו יודעים שבהחלט יש האצת חומרה בסרטי HD-DVD ו- BLUERAY. לגבי סרטי H.264 אני יכול להפנות אותך לאיזה פורום שבו טוענים שיש לקודד מחדש את הסרטים לפי הגדרות מסויימות על מנת להפעיל את האצת החומרה. לא בדקתי זאת עדיין מאחר ואין לי כונן קשיח מספיק גדול וזמן פנוי לעשות זאת (אשתי תהרוג אותי!!!)
לגבי כתוביות, אני חושב שיש איזה פילטר שאולי ניתן להוסיפו לנגן שיריץ כתוביות. נתקלתי בבעיה כזו בזמנו עם media center שלא הריץ לי כתוביות מתוכו ואחרי שהתקנתי איזה פילטר (לא זוכר את שמו) הוא עבד יפה.
אני אשאל את אחי (שעל המחשב שלו זה מותקן) ואני אחזור אלייך.
- tobenary
- חבר ותיק

VOBSUB עובד עם POWER DVD ?
בקשר להאצה - ידענו שישנה האצת חומרה בכרטיסים אבל רק!!! בסרטים לא דחוסים.
השוואה: 10 ג'יגה דחוס מול 18 לא דחוס ( אך עם כתוביות באנגלית )
ציטוט: לגבי סרטי H.264 אני יכול להפנות אותך לאיזה פורום שבו טוענים שיש לקודד מחדש את הסרטים לפי הגדרות מסויימות על מנת להפעיל את האצת החומרה. לא בדקתי זאת עדיין מאחר ואין לי כונן קשיח מספיק גדול וזמן פנוי לעשות זאת (אשתי תהרוג אותי!!!)
1) תפנה אותי.
2) לכולנו אותה בעייה
אנחנו מסתדרים איתה - והיא איתנו.....
בקשר להאצה - ידענו שישנה האצת חומרה בכרטיסים אבל רק!!! בסרטים לא דחוסים.
השוואה: 10 ג'יגה דחוס מול 18 לא דחוס ( אך עם כתוביות באנגלית )
ציטוט: לגבי סרטי H.264 אני יכול להפנות אותך לאיזה פורום שבו טוענים שיש לקודד מחדש את הסרטים לפי הגדרות מסויימות על מנת להפעיל את האצת החומרה. לא בדקתי זאת עדיין מאחר ואין לי כונן קשיח מספיק גדול וזמן פנוי לעשות זאת (אשתי תהרוג אותי!!!)
1) תפנה אותי.
2) לכולנו אותה בעייה
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
תומר,
הנה האתר: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503
אם אתה מצליח לעשות משהו עם זה תדווח.
הנה האתר: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503
אם אתה מצליח לעשות משהו עם זה תדווח.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
tobenary,
מישהו פירסם מדריך פה להוספת כיתוביות ל-HDDVD (לתפריטים שלהם)
וההאצה עובדת יופי עם כיתוביות (גם בלוריי)
הבעיה היא כמובן MKV 1080P...
וזה שברוב הנגנים (למעט BSPLAYER) הוספת כיתוביות מנטרלת את האצת החומרה.
מישהו פירסם מדריך פה להוספת כיתוביות ל-HDDVD (לתפריטים שלהם)
וההאצה עובדת יופי עם כיתוביות (גם בלוריי)
הבעיה היא כמובן MKV 1080P...
וזה שברוב הנגנים (למעט BSPLAYER) הוספת כיתוביות מנטרלת את האצת החומרה.
- tobenary
- חבר ותיק

1) אני אחפש מדריך. תודה ( להוספת כיתוביות ל-HDDVD )
2) אני מנסה לעשות מה שרשום בהפנייה שלו ( למרות שזה לוקח יותר מ 40 דקות כבר )
ואני מדבר רק על החלק הראשון ( פיצול הקובץ של 10 ג'יגה )
ואני מדבר רק על החלק הראשון ( פיצול הקובץ של 10 ג'יגה )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
קצת להוסיף:
-הקודקים של CyberLink (ה H264) יודעים להשתמש בDXVAׁ (האצת חומרה) במידה וזה נתמך עי כרטיס המסך
-קיימת בעייה שקשורה להאצת חומרה בניגון קבצי MKV (בעיקר 1080p) שקשורה להגדרות קידוד שלא נתמכות בהאצה ע"י כרטיסי המסך (זה קשור להגדרות שנקראות Profiles@Levels) כדי לקבל האצה דרוש קידוד מחדש עם הפרמטרים הנכונים
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
-ה CoreAVC לא תומך בשימוש בהאצת חומרה וזה אמור להיווסף בעתיד (לפחות כך רשום באתר הבית)
-ברגע שמנגנים סרט שמשתמש בהאצה בחומרה (לדוגמה TS) ומנסים להוסיף תמיכה בכתוביות שתעשה ע"י הוספה של פילטר FFDSHOW בין Decoder לבין ה Renderer (כגון ה EVR) אז מאבדים את ההאצה בחומרה
-כנראה שהסיבה שמקבלים מסך שחור בניגון קובץ MKV דרך שימוש בקודק של CyberLink קשורה לנסיון של הקודק להשתמש בהאצה שעל כרטיס המסך למרות שהכרטיס לא תומך בכך בגלל פרופיל לא מתאים (אם תשנו את ה EVR ל Renderer אחר זה כנראה יעבוד רק בלי ההאצה)
-הקודקים של CyberLink (ה H264) יודעים להשתמש בDXVAׁ (האצת חומרה) במידה וזה נתמך עי כרטיס המסך
-קיימת בעייה שקשורה להאצת חומרה בניגון קבצי MKV (בעיקר 1080p) שקשורה להגדרות קידוד שלא נתמכות בהאצה ע"י כרטיסי המסך (זה קשור להגדרות שנקראות Profiles@Levels) כדי לקבל האצה דרוש קידוד מחדש עם הפרמטרים הנכונים
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
-ה CoreAVC לא תומך בשימוש בהאצת חומרה וזה אמור להיווסף בעתיד (לפחות כך רשום באתר הבית)
-ברגע שמנגנים סרט שמשתמש בהאצה בחומרה (לדוגמה TS) ומנסים להוסיף תמיכה בכתוביות שתעשה ע"י הוספה של פילטר FFDSHOW בין Decoder לבין ה Renderer (כגון ה EVR) אז מאבדים את ההאצה בחומרה
-כנראה שהסיבה שמקבלים מסך שחור בניגון קובץ MKV דרך שימוש בקודק של CyberLink קשורה לנסיון של הקודק להשתמש בהאצה שעל כרטיס המסך למרות שהכרטיס לא תומך בכך בגלל פרופיל לא מתאים (אם תשנו את ה EVR ל Renderer אחר זה כנראה יעבוד רק בלי ההאצה)
שמעתי על האצת החומרה ש BSPLAYER יודע לעשות אבל אני חייב להגיד שאת ה BSPLAYER אני לא מכיר לכן אין לי מושג לגבי היכולות שלו בהאצת חומרה.guyezra כתב:osherov,
אתה צודק בעיקרון, רק שאני עוד מקווה שהוספת כיתוביות דרך BSPLAYER לא תבטל את ההאצה (אם בכלל זה יעבוד...)...
יש לי כמה שאלות:
-באיזה פילטרים הוא משתמש כדי לפענח תכנים ? האם יש לו פילטרים פנימיים ?
-האם הוא בונה גרף לפי עדיפות הפילטרים המותקנים במערכת כלומר ה merit לפי סוג התוכן (Media Type) ? או שהוא בונה גרף פנימי בלי קשר להגדרות אלו (כמו שה MPlayer עושה) ?
-מישהו בדק האם הוא יודע לשמור על ההאצה גם בשימוש בקובץ כתוביות חיצוני ?
-איזה תכנים הוא יודע להאיץ ?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אני בדקתי.
H264 1080P ב-17% (פורמט TS) עם קובץ כיתוביות SRT.
מחשב P4 2.8GHZ
כרטיס 2600XT
למיטב ידיעתי הוא משתמש ב-MERIT וניתן לטעון לו פילטרים כדי לעשות OVERRIDE.
יש לו פילטר פנימי לכיתוביות וזה כנראה מה שגורם להאצה להישמר.
H264 1080P ב-17% (פורמט TS) עם קובץ כיתוביות SRT.
מחשב P4 2.8GHZ
כרטיס 2600XT
למיטב ידיעתי הוא משתמש ב-MERIT וניתן לטעון לו פילטרים כדי לעשות OVERRIDE.
יש לו פילטר פנימי לכיתוביות וזה כנראה מה שגורם להאצה להישמר.
סיקרנת אותי,
אני יתקין וינסה לשחק איתו קצת
guyezra,
אם זה יהרוס לי את ההגדרות העדינות והעובדות שקימות אצלי עכשיו במחשב אני מאשים אותך
אני יתקין וינסה לשחק איתו קצת
guyezra,
אם זה יהרוס לי את ההגדרות העדינות והעובדות שקימות אצלי עכשיו במחשב אני מאשים אותך
תומר, מה קורה עם הקידוד? מצפה לתשובות בקוצר רוח.tobenary כתב:1) אני אחפש מדריך. תודה ( להוספת כיתוביות ל-HDDVD )
ואני מדבר רק על החלק הראשון ( פיצול הקובץ של 10 ג'יגה )...
גיא גם אתה הצלחת להפעיל האצת חומרה עם כתוביות?
הקטע האידיוטי אצלי שאין לי צורך בהאצת חומרה (למרות שיש לי את ה 2600XT) כי המערכת אצלי עובדת יפה מאוד בכל סוגי התכנים מחומרי SD פשוטים, דרך סרטי DVD עד תכני 1080p הכבדים !
כל זה עובד אצלי יפה מאוד גם בלי האצה אבל.........................כמו שאמרתי זה קטע אידיוטי אצלי שבסוף יגרום לי להתקין הכול מחדש !
פשוט כל הנושא הזה מסקרן אותי מאוד ובעיקר נושא ההאצה בכרטיסי המסך (או חוסר ההאצה בתכנים מסוימים כגון ה MKV)
כבר יצא לי לכתוב פילטר אחד או שתיים וגם לשחק לא מעט בעבודה מול קודקים (בעיקר מסוגMPEG2ׂ) וגם לעבוד מול ה DXVA
ולכן מאוד מסקרן אותי להבין למה, לכל הרוחות, משהו שנראה על פניו מאוד פשוט למימוש ותיקון ע"י כרטיסי המסך (יכולת עבודה מול פרופילים אחרים של דחיסה X264) לא נפתר עדיין. הרי זאת בעייה שנוגעת כמעט לכולם (רוב התכנים הם הרי ב MKV)
אגב,
נעשה נסיון מעניין ע"י אחד המשתמשים בפורום doom9 בו הוא ניסה לקחת קובץ H.264-1080P ולשנות ידנית ע"י עורך HEX את האיזור בקובץ שם מוגדר ref frames.
אז הוא ניסה להריץ ולראות האם כרטיס המסך יודע לקבל נתונים אלה והאם הוא יודע לפענח בחומרה את הערוץ והכי מעניין האם הוידאו המשודר נראה טוב !!!
לפי בדיקתו זה עובד עם בעיות מינוריות בזמן הניגון (זה נשמע מאוד מוזר מכיוון שהשינוי הזה אמור לשבש את פעולת ה decoder ולכן ההיגיון אומר שאולי ההאצה הייתה עובדת אבל הוידאו יצא משובש)
למי שמעוניין לנסות ולשחק - זה לא כל כך קשה לפענח ב Header-ים את השדות (שכתובים בתחילת קובץ הH.264 ) ובעיקר למצוא את השדה ref framed ולשנות אותו
*זה עדיין קצת יותר מסובך ממה שזה נשמע בהתחלה מכיוון ששינוי שדה ref frames משפיע על כל שאר השדות שבאים אחריו ולכן זה דורש לבצע shifting של כמה בתים.
הסיבה לזה קשורה לדרך שהדברים נשמרים בערוץ ה H26L (נקרא lossless data compression) שמשתמש באלגוריתם UVLC (שזה נושא מרתק בפני עצמו)
כל זה עובד אצלי יפה מאוד גם בלי האצה אבל.........................כמו שאמרתי זה קטע אידיוטי אצלי שבסוף יגרום לי להתקין הכול מחדש !
פשוט כל הנושא הזה מסקרן אותי מאוד ובעיקר נושא ההאצה בכרטיסי המסך (או חוסר ההאצה בתכנים מסוימים כגון ה MKV)
כבר יצא לי לכתוב פילטר אחד או שתיים וגם לשחק לא מעט בעבודה מול קודקים (בעיקר מסוגMPEG2ׂ) וגם לעבוד מול ה DXVA
ולכן מאוד מסקרן אותי להבין למה, לכל הרוחות, משהו שנראה על פניו מאוד פשוט למימוש ותיקון ע"י כרטיסי המסך (יכולת עבודה מול פרופילים אחרים של דחיסה X264) לא נפתר עדיין. הרי זאת בעייה שנוגעת כמעט לכולם (רוב התכנים הם הרי ב MKV)
אגב,
נעשה נסיון מעניין ע"י אחד המשתמשים בפורום doom9 בו הוא ניסה לקחת קובץ H.264-1080P ולשנות ידנית ע"י עורך HEX את האיזור בקובץ שם מוגדר ref frames.
אז הוא ניסה להריץ ולראות האם כרטיס המסך יודע לקבל נתונים אלה והאם הוא יודע לפענח בחומרה את הערוץ והכי מעניין האם הוידאו המשודר נראה טוב !!!
לפי בדיקתו זה עובד עם בעיות מינוריות בזמן הניגון (זה נשמע מאוד מוזר מכיוון שהשינוי הזה אמור לשבש את פעולת ה decoder ולכן ההיגיון אומר שאולי ההאצה הייתה עובדת אבל הוידאו יצא משובש)
למי שמעוניין לנסות ולשחק - זה לא כל כך קשה לפענח ב Header-ים את השדות (שכתובים בתחילת קובץ הH.264 ) ובעיקר למצוא את השדה ref framed ולשנות אותו
*זה עדיין קצת יותר מסובך ממה שזה נשמע בהתחלה מכיוון ששינוי שדה ref frames משפיע על כל שאר השדות שבאים אחריו ולכן זה דורש לבצע shifting של כמה בתים.
הסיבה לזה קשורה לדרך שהדברים נשמרים בערוץ ה H26L (נקרא lossless data compression) שמשתמש באלגוריתם UVLC (שזה נושא מרתק בפני עצמו)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עד כמה שידוע לי, ואשמח לקבל תיקונים במידה ואני טועה, תופעה של מסך שחור בניגון קבצי H.264 באריזת MKV עם PowerDVD היא בגלל באג ב PowerDVD בטיפול בקידודים שנעשו עם פרופיל 5.1.
המצב בחזית ההאצה בחומרה די עצוב. על פניו, PowerDVD נראית כמו התוכנה המועדפת אבל...היא לא מנגנת יותר תכנים מהדיסק, היא תוקעת קבצי WMV (לא תמיד אבל בתכיפות מספיקה כדי להמאיס את החוויה), התמיכה שלה ב H.264 ללא האצה היא די עלובה - הרבה פחות טובה מ CoreAVC ומ ffdshow - ויש לה הרגל מעצבן לשלב את הפילטרים והמפענחים שלה גם כשלא צריך.
Nero די דומה לה מהרבה בחינות, רק הרבה פחות יציבה ובנוסף היא תדפוק את יצירת ה thumbnails בספריות הסרטים.
החברים מ CoreAVC בכלל לא מעוניינים להיכנס להאצה בחומרה.
Damien Bain מצוות ffdshow התייאש וטוען שללא תמיכה מאסיבית ממיקרוסופט אין סיכוי שצוות המפתחים - שהם כולם מתנדבים - יוכלו להרים את הפרוייקט.
וכפי שכבר גילו לא מעטים, כל דבר שנכנס בין המפענח ל renderer מבטל את ההאצה, וזה כולל כמובן כיתוביות.
כתוצאה מכך אני הרבה פחות אופטימי לגבי הסיכויים שנזכה לראות פתרונות האצה שעובדים ביעילות ובאמינות.
המצב בחזית ההאצה בחומרה די עצוב. על פניו, PowerDVD נראית כמו התוכנה המועדפת אבל...היא לא מנגנת יותר תכנים מהדיסק, היא תוקעת קבצי WMV (לא תמיד אבל בתכיפות מספיקה כדי להמאיס את החוויה), התמיכה שלה ב H.264 ללא האצה היא די עלובה - הרבה פחות טובה מ CoreAVC ומ ffdshow - ויש לה הרגל מעצבן לשלב את הפילטרים והמפענחים שלה גם כשלא צריך.
Nero די דומה לה מהרבה בחינות, רק הרבה פחות יציבה ובנוסף היא תדפוק את יצירת ה thumbnails בספריות הסרטים.
החברים מ CoreAVC בכלל לא מעוניינים להיכנס להאצה בחומרה.
Damien Bain מצוות ffdshow התייאש וטוען שללא תמיכה מאסיבית ממיקרוסופט אין סיכוי שצוות המפתחים - שהם כולם מתנדבים - יוכלו להרים את הפרוייקט.
וכפי שכבר גילו לא מעטים, כל דבר שנכנס בין המפענח ל renderer מבטל את ההאצה, וזה כולל כמובן כיתוביות.
כתוצאה מכך אני הרבה פחות אופטימי לגבי הסיכויים שנזכה לראות פתרונות האצה שעובדים ביעילות ובאמינות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.