תפקידו בכוח של ה- DAC
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לפי מה שידוע לי וגם משמיעה של הDAC בSB הוא איכותי מאוד.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כמה עובדות שצריך לדעת בנושא
פייר ווייר משמש בכרטיסי קול מקצועיים רק משום העובדה שהם עובדים גם עם הקלטה של מקורות חיצוניים ולעיתים הקלטה מ5-8 מקורות שונים . הם צריכים את רוחב הפס ואת הנקיות שלו
DAC USB עובד טוב בתנאי אחד שאתה משתמש באות של 44/48KHZ ,יש לכולם בעיה כזו כולל לאפוגי' . היחיד שמוכן לתת אות מלא שזה אומר עד 96/192 זה הבנצ'מארק לטענתם הם עשו כניסה מיוחדת לכניסת הUSB שלהם
בהנחה ובונים את המחשב נכון ושמים כרטיס קול מקצועי בסלוט טוב (לא קרוב לשום דבר בעייתי) ומשתמשים בכבלי קואקס טובים ניתן להשיג רמה מעולה יותר מSB3 . עד כמה שידוע לי כמעט כול המשתמשים בSB3 (אלו שמופעים בפורומים רלבנטיים) אומרים שהשידרוג שלו זה או DAC או הדגם הגדול (טרנספורטר ), שהוא עולה כ$2K אאל"ט .
כרטיס קול מקצועי ניתן להשיג במחירים של בין 300-600 דולר ויש בו גם DAC מעולה וגם אפשרות להקלטה (אם צריך את זה איי פעם) לעניות דעתי זה הפתרון הטוב ביותר (אלא אם כן אתה צריך גם מגבר אוזניות ואז DAC עם מגבר אוזניות יכול להיות יותר זול )
פייר ווייר משמש בכרטיסי קול מקצועיים רק משום העובדה שהם עובדים גם עם הקלטה של מקורות חיצוניים ולעיתים הקלטה מ5-8 מקורות שונים . הם צריכים את רוחב הפס ואת הנקיות שלו
DAC USB עובד טוב בתנאי אחד שאתה משתמש באות של 44/48KHZ ,יש לכולם בעיה כזו כולל לאפוגי' . היחיד שמוכן לתת אות מלא שזה אומר עד 96/192 זה הבנצ'מארק לטענתם הם עשו כניסה מיוחדת לכניסת הUSB שלהם
בהנחה ובונים את המחשב נכון ושמים כרטיס קול מקצועי בסלוט טוב (לא קרוב לשום דבר בעייתי) ומשתמשים בכבלי קואקס טובים ניתן להשיג רמה מעולה יותר מSB3 . עד כמה שידוע לי כמעט כול המשתמשים בSB3 (אלו שמופעים בפורומים רלבנטיים) אומרים שהשידרוג שלו זה או DAC או הדגם הגדול (טרנספורטר ), שהוא עולה כ$2K אאל"ט .
כרטיס קול מקצועי ניתן להשיג במחירים של בין 300-600 דולר ויש בו גם DAC מעולה וגם אפשרות להקלטה (אם צריך את זה איי פעם) לעניות דעתי זה הפתרון הטוב ביותר (אלא אם כן אתה צריך גם מגבר אוזניות ואז DAC עם מגבר אוזניות יכול להיות יותר זול )
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
ג'וקר,מצד אחד יש אלמנטים נוספים במחשב כמו טרנספורטר, רעשי מאוררים ודיסק קשיח, אבל מצד שני יש יתרון של מבחר גדול יותר של מדיות לניגון.
אם נטו מה שאתה מחפש זה סאונד בלבד והמקור שלך הוא המרה דיגיטלית (קבצי MP3, FLAC וכו'), ייתכן שלמרבית האנשים SB3 יספק מכל הבחינות. כמובן שזהו לא הסאונד האולטימטיבי לכוווולם, אבל ייתכן שרמתו מספיק גבוה לספק אנשים שרצונם הוא בסאונד ממקור דיגיטלי בשחזור מדוייק במסגרת תקציב עלות ה SB3
אני רוצה רק להוסיף שלפי החישוב שלי, מחשב HTPC שקט בסיסי, בהנחה שאין לך סביבה בעייתית מבחינת השראה וכאלה, בכיף מתחיל מכ-2000 ש"ח, שזה מעל מחיר ה SB3, ובכל מקרה הקירור בו אינו פסיבי (כלומר שקט ככל שיהיה הוא מבוסס מאווררים וחלקי מכנים בדיסק הקשיח). למחשב נטול רעש לחלוטין - אתה לא יוצא בנזק של פחות מכ-6000 ש"ח וזאת בהנחה שהסביבה נטולת הפרעות/השראות, שלא לדבר על זה אני לוקח בחשבון כרטיס קול ברמת ה EMU1212 במערכת הזאת, ספק פסיבי ללא מאורר ודיסק קשיח מבוסס רכיבי פלאש בנפח 32 ג'יגה
נ.ב. זה פתרון לדרייב לא מכני וזול לעומת SSD
http://cgi.ebay.com/Gigabyte-i-RAM-2-0- ... dZViewItem
אם נטו מה שאתה מחפש זה סאונד בלבד והמקור שלך הוא המרה דיגיטלית (קבצי MP3, FLAC וכו'), ייתכן שלמרבית האנשים SB3 יספק מכל הבחינות. כמובן שזהו לא הסאונד האולטימטיבי לכוווולם, אבל ייתכן שרמתו מספיק גבוה לספק אנשים שרצונם הוא בסאונד ממקור דיגיטלי בשחזור מדוייק במסגרת תקציב עלות ה SB3
אני רוצה רק להוסיף שלפי החישוב שלי, מחשב HTPC שקט בסיסי, בהנחה שאין לך סביבה בעייתית מבחינת השראה וכאלה, בכיף מתחיל מכ-2000 ש"ח, שזה מעל מחיר ה SB3, ובכל מקרה הקירור בו אינו פסיבי (כלומר שקט ככל שיהיה הוא מבוסס מאווררים וחלקי מכנים בדיסק הקשיח). למחשב נטול רעש לחלוטין - אתה לא יוצא בנזק של פחות מכ-6000 ש"ח וזאת בהנחה שהסביבה נטולת הפרעות/השראות, שלא לדבר על זה אני לוקח בחשבון כרטיס קול ברמת ה EMU1212 במערכת הזאת, ספק פסיבי ללא מאורר ודיסק קשיח מבוסס רכיבי פלאש בנפח 32 ג'יגה
נ.ב. זה פתרון לדרייב לא מכני וזול לעומת SSD
http://cgi.ebay.com/Gigabyte-i-RAM-2-0- ... dZViewItem
רומן , אני בזמנו בדקתי את אתר ומצאתי שהם רושמים את זה , אבל גם אפוגי רושמים את זה , רק כשאתה בא לדף PDF של המכשיר , אתה רואה שהם לא תומכים בזה . בבנצ'מארק הם אומרים שהם סידרו שעון מיוחד ,אאל"ט ,שדואג לכך שלא יהיו בעיות ג'יטר , אני לא מצאתי איזכור לכך בדף של הסטלו . אז אם יש לך את הדף של המוצר תבדוק את זה ,או שאולי תשלח אליהם אי מייל כדי לדעת איך הם עובדים עם בעיית הגיטר של הUSB .vitalyi כתב:הוא לא היחיד - גם Stello עושה up scaling ל-192kH מכל הכניסות (כולל USB)...truejoker כתב: היחיד שמוכן לתת אות מלא שזה אומר עד 96/192 זה הבנצ'מארק לטענתם הם עשו כניסה מיוחדת לכניסת הUSB שלהם......
זה לא שייך לסטלו אבל זה כמעט כול הDAC אומרים לך באותיות הקטנות שלהם :
supports 24bit/192kHz sampling frequency via S/PDIF COAX and AES/EBU, up to 24Bit/96kHz via TOSLink and 44.1kHz via USB
לFISF72 , אני לא הבנתי מה זה קירור פאסיבי ? ובנוגע לSSD , בקישור שהבאת יש אפשרות רק ל4GB , כשהיום יש כרטיסים עם 16GB זה נראה לי מעט מאוד . לא ממש נראה לי צריך להגיע לכך . אתה יכול לשים זכרון של 4G RAM ולעשות מחשב שישמש רק את מערכת ההפעלה באופן רזה , ואת תוכנת הפלייר שלך
1.אני לא רומן אלא ויטליtruejoker כתב: רומן , אני בזמנו בדקתי את אתר ומצאתי שהם רושמים את זה , אבל גם אפוגי רושמים את זה , רק כשאתה בא לדף PDF של המכשיר , אתה רואה שהם לא תומכים בזה . בבנצ'מארק הם אומרים שהם סידרו שעון מיוחד ,אאל"ט ,שדואג לכך שלא יהיו בעיות ג'יטר , אני לא מצאתי איזכור לכך בדף של הסטלו . אז אם יש לך את הדף של המוצר תבדוק את זה ,או שאולי תשלח אליהם אי מייל כדי לדעת איך הם עובדים עם בעיית הגיטר של הUSB .
זה לא שייך לסטלו אבל זה כמעט כול הDAC אומרים לך באותיות הקטנות שלהם :
supports 24bit/192kHz sampling frequency via S/PDIF COAX and AES/EBU, up to 24Bit/96kHz via TOSLink and 44.1kHz via USB...
2. יש לי גם את המוצר וגם את החוברת (manual) שלו - Stello 100DA יכול לעשות up scaling ל- 192kHz מכל הכניסות (USB, קואקס ושני TOSlink).
ויטלי
ויטלי מצטער על הטעות הפרוידאנית בשם , חשבתי על מישהו אחר .
אם אתה בטוח וניסית אני לא אתווכח איתך כי אתה יודע יותר טוב , אבל לשם סקרנות אתה יודע אולי איך הם פתרו את הבעיה של הUSB ?
ודרך אגב אני מבין שהמחיר שלו בחו"ל הוא 700 דולר , ויש רק מע"מ על כרטיסי קול , אז איך זה מגיע לטיפה מעל 1000 דולר כאן ? כמה כבר עולה הובלה של כרטיס קול ?
mma02 זה שוייסטה טוענת שאתה יכול להשתמש טוב ב4GB זה בסדר , אבל העובדה היא שגם XP משום מה עובדת יותר טוב עם יותר זכרון מהמומלץ . ועקב העובדה שאם המערכת עובדת אתה יכול לשמוע רעשים של טיקים מתוכנות שונות , מומלץ מאוד שזכרון הראם יהיה גדול ככול האפשר כדי שהוא יהווה מעין בפר ויוביל DATA יותר נקיה . כמו כן עדיף מערכת הפעלה רזה כדי שהPC יהיה שרת ייעודי למוסיקה .
כול הדברים האלו זה כדי להגיע לאיכות המקסימאלית שניתן להגיע אליה
ולגבי מערכת ההפעלה , ממה שאני הבנתי ברשת יש קונצנזוס שהXP יותר טובה לזה מאשר הויסטה
אם אתה בטוח וניסית אני לא אתווכח איתך כי אתה יודע יותר טוב , אבל לשם סקרנות אתה יודע אולי איך הם פתרו את הבעיה של הUSB ?
ודרך אגב אני מבין שהמחיר שלו בחו"ל הוא 700 דולר , ויש רק מע"מ על כרטיסי קול , אז איך זה מגיע לטיפה מעל 1000 דולר כאן ? כמה כבר עולה הובלה של כרטיס קול ?
mma02 זה שוייסטה טוענת שאתה יכול להשתמש טוב ב4GB זה בסדר , אבל העובדה היא שגם XP משום מה עובדת יותר טוב עם יותר זכרון מהמומלץ . ועקב העובדה שאם המערכת עובדת אתה יכול לשמוע רעשים של טיקים מתוכנות שונות , מומלץ מאוד שזכרון הראם יהיה גדול ככול האפשר כדי שהוא יהווה מעין בפר ויוביל DATA יותר נקיה . כמו כן עדיף מערכת הפעלה רזה כדי שהPC יהיה שרת ייעודי למוסיקה .
כול הדברים האלו זה כדי להגיע לאיכות המקסימאלית שניתן להגיע אליה
ולגבי מערכת ההפעלה , ממה שאני הבנתי ברשת יש קונצנזוס שהXP יותר טובה לזה מאשר הויסטה
truejoker
אין ספק שכמה שיותר זיכרון זה יותר טוב ולגבי הרעשים המעצבנים האלה אני מכיר את הבעיה
פשוט לפי ההודעה היה נראה שאתה אומר שזו דרישת סף.
"ממה שאני הבנתי ברשת יש קונצנזוס שהXP יותר טובה לזה מאשר הויסטה"
הרצתי אצלי את ה media center של הויסטה premium גרסא 64 ביט (שמתאימה למעבד שלי)
ואכן ממש אי אפשר לעבוד איתה במקביל, המחשב חייב להיות ייעודי עם הויסטה (לפחות לפי הניסיון שלי עם ה MC).

אין ספק שכמה שיותר זיכרון זה יותר טוב ולגבי הרעשים המעצבנים האלה אני מכיר את הבעיה
פשוט לפי ההודעה היה נראה שאתה אומר שזו דרישת סף.
"ממה שאני הבנתי ברשת יש קונצנזוס שהXP יותר טובה לזה מאשר הויסטה"
הרצתי אצלי את ה media center של הויסטה premium גרסא 64 ביט (שמתאימה למעבד שלי)
ואכן ממש אי אפשר לעבוד איתה במקביל, המחשב חייב להיות ייעודי עם הויסטה (לפחות לפי הניסיון שלי עם ה MC).
אין לי מושג איך הם פתרו את הבעיה של USB (האמת, אפילו לא הייתי מודע שהבעיה קיימתtruejoker כתב:
ודרך אגב אני מבין שהמחיר שלו בחו"ל הוא 700 דולר , ויש רק מע"מ על כרטיסי קול , אז איך זה מגיע לטיפה מעל 1000 דולר כאן ? כמה כבר עולה הובלה של כרטיס קול ?...
לגבי המחיר - Stello הוא לא כרטיס קול אלא יחידה אוטונומית. את ה-DAC שלי קניתי מיד שנייה (התמזל לי המזל, וגם הייתה לי אפשרות להתרשם ממנו לפני הקנייה), ומן הסתם שילמתי פחות. שקלתי לקנות ישירות מהחברה דגם גבוהה יותר ויצרתי איתם קשר - לכן ידוע לי כמה עולה המשלוח: כ-200$. בארץ אתה צריך לשלם מע"ם - כבר הגענו ל-1000$. בנוסף, מישהו אמר לי שעל ה-DAC (כיחידה נפרדת) יש מס קנייה של 35% - ואז מגיעים אפילו ל- 5K שקל.
ויטלי
ויטאלי יש לך מושג מדוע המחיר האדיר הזה למשלוח ? זה ממש מחיר בשמיים . יהיה מעניין לשאול בחברה אחרת כמה עולה משלוח DAC לישראל
במקסימום אם אחליט על DAC ולא על כרטיס קול אני אנסה למצוא משהו משושמ באודיוגון זה בטוח יעלה לי פחות המשלוח
במקסימום אם אחליט על DAC ולא על כרטיס קול אני אנסה למצוא משהו משושמ באודיוגון זה בטוח יעלה לי פחות המשלוח
הם שולחים באמצעות FEDEX או DHL, אתה לא יכול לבחור חברה אחרת.truejoker כתב:ויטאלי יש לך מושג מדוע המחיר האדיר הזה למשלוח ? זה ממש מחיר בשמיים . יהיה מעניין לשאול בחברה אחרת כמה עולה משלוח DAC לישראל...
בעצם, יתכן גם שמחיר המשלוח תלוי במחיר המוצר (ביטוח וכו'). התעניינתי ב-DAC שעולה כ-1700$ (ומחיר המשלוח היה 200$) - אולי המשלוח של DA100 הוא זול יותר.
ויטלי
truejoker ,
אם אתה רוצה לקנות DAC ולא שמעת קודם על STELLO- כדאי לך לקרוא את השרשור הבא :
http://www.head-fi.org/forums/f7/stello ... ad-238825/
אם אתה רוצה לקנות DAC ולא שמעת קודם על STELLO- כדאי לך לקרוא את השרשור הבא :
http://www.head-fi.org/forums/f7/stello ... ad-238825/
ויטלי