Natvie Rate

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #41 

א. אז שיצאו מפה כבר :)

ב. מה זאת אומרת להגדיר 1366x768 במסך כזה? זה הרי NR! דיברנו על מסכים שלא תומכים ב-NR, למשל מסך שמחייב אותך להגדיר 4:3 ולמתוח ל-16:9 בצורה כלשהיא.

ג. איך תפתור את בעית כותונת הפסים? במתיחה לגובה? אז שוב עיוותנו את התמונה. במצב כזה, לפחות תן לי להגדיר NR ולמתוח את התמונה בעזרת הנגן במחשב, כי העיבוד שלו תמיד יהיה טוב יותר מהעיבוד של המסך.

ד. (תשובה גם ל-Catskinner): רזולוציה של 1366x768 אפשר להוציא ב-powerstrip בלי בעיה. הבעיה של חלוקה בשמונה היא בעיה של כרטיסי המסך, לא של התוכנה. התוכנה תתן לך להגדיר מה שאתה רוצה.

ה. (Y)

ו. לא התאמצת מספיק... :)
Silence speaks louder than words

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #42 

Catskinner,

דרך אגב, 768 כן מתחלק ב-8... הבעיה היא רק ב-1366.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #43 

MetalliJoe כתב:
ב. מה זאת אומרת להגדיר 1366x768 במסך כזה? זה הרי NR! דיברנו על מסכים שלא תומכים ב-NR, למשל מסך שמחייב אותך להגדיר 4:3 ולמתוח ל-16:9 בצורה כשלהיא.

ג. איך תפתור את בעיית כותונת הפסים? במתיחה לגובה? אז שוב עיוותנו את התמונה. במצב כזה, לפחות תן לי להגדיר NR ולמתוח את התמונה בעזרת הנגן במחשב, כי העיבוד שלו תמיד יהיה טוב יותר מהעיבוד של המסך.

ד. (תשובה גם ל-Catskinner): רזולוציה של 1366x768 אפשר להוציא ב-powerstrip בלי בעיה. הבעיה של חלוקה בשמונה היא בעיה של כרטיסי המסך, לא של התוכנה. התוכנה תתן לך להגדיר מה שאתה רוצה.

ו. לא התאמצת מספיק... :)
...
ב. אני מדבר על מסך שיודע לקבל NR אבל לא יודע לעקוף את מעבד הווידאו-Just Scan (גם במקרה שהוא לא יודע לקבל NR אז בדוגמה שלי תגדיר בכרטיס המסך 720p/i ועדיין בצפיית סרט ההבדל לא יהיה משמעותי)
ג. ידועה לי שאין פתרון, בגלל שכל אחד בתעשייה מגדיר מה שהוא רוצה ואין תיאום בין 16/9
ל 1:2.35 (ולכן אתה לא יכול לפתור לי את הבעייה ולכן אני נשאר עם ה NR :) )
ד. נו אז אם הכרטיס שלי לא יודע להוציא 1366 אז עכשיו גם הייתי אמור להחליף אותו
ו. אני משתפר ?!

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

ב. מסך שיודע לקבל NR אבל לא לעקוף את העיבוד בכלל מוציא אותי מדעתי. זה בכלל הפלא השמיני בעיני. מה חשב לעצמו המהנדס שהחליט למתוח תמונה שממילא מתאימה בול למסך, זאת חידה בעיני. לגבי רזולוציה של 1280x720, השאלה היא אם המסך יודע למתוח בול מהרזולוציה הזאת ל-1366x768. רוב המסכים יציגו מתיחה שתחרוג מגבולות התמונה, ושוב הרסנו. בקיצור, NR pixel mapping 1:1 זה הפתרון הכי פשוט, בסיסי וטוב.

ג. זה נכון שאין כללים, אבל בכל זאת זה לא ג'ונגל מוחלט. רוב שידורי הטלויזיה (בעולם הנאור, לא השלישי) מכוונים ל-16:9, ורוב הסרטים בקולנוע מכוונים ל-1:2.35. אין מה לעשות, צריך להתפשר. אז קונים 16:9 ומחליטים אם למתוח או להישאר עם הפסים. אצלי, חצי מהמקרים אני מותח וחצי אני משאיר, תלוי מה בא לי באותו הרגע. אבל לפחות זאת ההחלטה שלי, לא של המסך!

ד. מה פתאום? אל תחליף כלום, תגדיר עם powerstrip. ויודע מה? גם להחליף זה לא כזה נורא, כי יותר ויותר כרטיסים תומכים ברזולוציות האלה. אז זאת בעיה שתיעלם עם הזמן.

ו. ועוד איך! 40 אחוז שיפור! :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”