שילוב סאב וופר במערכת דו ערוצית - Velodyn או REL
שלמה,KOOKE כתב:ויטאלי
אני ממש לא פוסל הוספת סאב לצורכי סטריאו.
אבל אתה בעצמך עברת מסלול לא קל כדי להגיע לאיזון טונאלי כשהוספת סאב לצורכי סטריאו.
כלאמר זו משימה לא קלה להגיע לשילוב מוצלח של סאב + רמקולים קדמיים לצורכי סטריאו.
בדרך כלל עוברים את המסלול הלא קל הזה מי שבאמת צריך את התוספת הזו בתחום הנמוך - בעיקר רמקולים מדפיים (ויטאלי אם אני לא טועה גם לך יש מדפיים + סאב)
אם כבר יש רמקולים רצפתיים - יותר קל להגיע לתוצאה מאוזנת טונאלית ללא הוספת סאב אלא באמצעים אחרים כמו הגברה, החלפת רמקול וכו'. תוצאה ושתהיה יותר ממספקת בתחום הנמוך..זו דעתי.
שלמה...
כל מה שאתה אומר - נכון. כן, איזון המערכת עם סאב דורש המון עבודה והשקעת זמן רבה (אני עדיין משחק בשינוים הקטנים). כן, קיימים רמקולים שנותנים תוצאה טובה ללא סאב - רק שהרמקולים האלה עולים עשרות אלפי דולרים.... אגב, קראתי באחד הפורומים שמישהו שידך סאבים ל- B&W803D (לכל רמקול הוא הוסיף סאב REL מסדרת reference) - וזה לא נראה לא מיותר.
יש פה גם עניין פיזיולוגי - רגישות אוזן האדם לתדירויות נמוכות. ביקרו אצלי מספר המכרים שלי: היו כאלה שממש התלהבו מנוכחות הסאב, והיו כאלה שלא הרגישו את מה שהוא מוסיף. לכן אני מוכן להוסיף תיקון קל לדבריי – לפני שמשדכים סאב, כדאי לבדוק את רגישות האוזן לתדירויות הנמוכות (לצורך הבדיקה אפשר להיעזר בסאב כלשהו – רק כדי להבין את המגמה). האוזן שלי מאד רגישה לתדירויות הנמוכות, לכן סאב טוב הוא הכרחי בשבילי. שמעתי רמקולים רצפתיים במחיר שפוי (עד 30K) - ואף אחד מהם לא נתן לי תחושה שנותן לי הסאב שלי (אגב, בימים אלה אני עוסק בשדרוג שלו ל-REL B2).
ויטלי
- Sheffield-Tunes
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 270
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
ירון, גם אני מרחובות אבל המערכת נמצאת כרגע בצפון.
בשאיפה בקרוב מאוד היא תעבור למרכז!
דרך אגב גם אצלי הגודל של החדר דומה מאוד...
בשאיפה בקרוב מאוד היא תעבור למרכז!
דרך אגב גם אצלי הגודל של החדר דומה מאוד...
Maggies, because you can never be too thin...
כבל טוב הוא כזה שמסוגל לכסות את כל ספקטרום התדרים בצורה מאוזנת. נסיתי כמה כבלים אחד נתן יותר גבוהים אבל פחות באס, אחד נתן הרבה באס מעט גבוהים ובמה "צרה".
כבל אחד טוב שנתן האיזון הרצוי (ולצערי היה גם היקר יותר) איתו אני רץ ולדעתי יתאים לכל סטאפ, הסטאפ מן הסתם שככל הנראה ואצלי זה עוד ישתנה וישודרג יותר מפעם אחת, נקווה שלא נצטרך להתאים CDP לכבלים...
כבל אחד טוב שנתן האיזון הרצוי (ולצערי היה גם היקר יותר) איתו אני רץ ולדעתי יתאים לכל סטאפ, הסטאפ מן הסתם שככל הנראה ואצלי זה עוד ישתנה וישודרג יותר מפעם אחת, נקווה שלא נצטרך להתאים CDP לכבלים...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ירון
בזמנו שהיו לי הרמקולים האלה, הודגם בביתי הסאב של הסדרה הזו (900 משהו) ואוכל לדווח שזה סאב מדהים!
השילוב עם הרמקול הזה היה מעולה. סאב 12" שגם טוב במוזיקה, וגם בק"ב.
ממש ממליץ עליו.
הרמקול הוא "פול ריינג'", אבל הבאס שלו אכן יכול לקבל עזרה מסאב טוב.
בזמנו שהיו לי הרמקולים האלה, הודגם בביתי הסאב של הסדרה הזו (900 משהו) ואוכל לדווח שזה סאב מדהים!
ממש ממליץ עליו.
הרמקול הוא "פול ריינג'", אבל הבאס שלו אכן יכול לקבל עזרה מסאב טוב.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שדרוג כמובן. מה האופציות?

אולי תזכיר לנו מה גודל החדר שלך,איתי_הגיתי כתב:ירון
ממש ממליץ עליו.
הרמקול הוא "פול ריינג'", אבל הבאס שלו אכן יכול לקבל עזרה מסאב טוב....
לבחור יש חדר בגודל של 3.5 על 3.5 - חדר קטן , וה- 926 לפי מיטב הכרותי איתם בהחלט מספיקים.
הבנתי שהוא רוצה סאב כדי לשמוע את התדרים שתחת - 38 הרץ
כן יש לי מן אוזן ביונית...itzo כתב:אולי תזכיר לנו מה גודל החדר שלך,איתי_הגיתי כתב:ירון
ממש ממליץ עליו.
הרמקול הוא "פול ריינג'", אבל הבאס שלו אכן יכול לקבל עזרה מסאב טוב....
לבחור יש חדר בגודל של 3.5 על 3.5 - חדר קטן , וה- 926 לפי מיטב הכרותי איתם בהחלט מספיקים.
הבנתי שהוא רוצה סאב כדי לשמוע את התדרים שתחת - 38 הרץ...