שתי סוגיות בנוגע ל-HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
yorams
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #41 

את שורת הנתונים שהבאתי לא הבאתי מראשי אלא העתקתי אותה אחד-לאחד מרשימת הפרמטרים של LG החדשה, אשר היבואן אומר לגביה שיש לה תמיכה מלאה מ HD.

מה שאתה אומר בעצם זה שמישהו מנסה לעבוד על רוכשים תמימים וחסרי ידע ?

וחוצמזה, מה המשמעות של הנתון 1080I

תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #42 

yorams,

לא - אם זה מציג תוכן בפורמט 1080i, אז הוא לא עובד על אף אחד בעיניים - זה מה שהוא כותב, שזה מסוגל להציג את זה על גבי המסך.

צריך לזכור שגם מסכי HD אינם מציגים את מלוא המידע (אין להם הרי 1080 שורות, נכון)?

לגבי פורמט 1080i, תעשה חיפוש - נכתב על זה המון מידע באתר ובפורומים שלנו.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

האם תוכל להמליץ על דגם אחר של פנסוניק כאלטרנטיבה ל-PWD7?

שליחה #43 

טוב אז מאחר ואצלי הקטע שיותר מפריע זה אור היום , אני אצטרך להקפיד יותר על בחירת מסך עם בהירות גבוהה, או במלים אחרות, מסך עם תפוקה אור חזקה כפי שהגדרת!

עופר, באחד ההודעות הקודמות, המלצת לי 42PWD7 של פנסוניק או על VR5 של NEC.
אני מניח שלדעתך המסכים האלה הם האיכותיים ביותר בטווח המחירים הזה, רק העניין הוא ששני המכשירים האלה הם בעצם מסכים (ללא טיונר ורמקולים) ולא טלוויזיות. עובדה זו עלולה להוות בעיה מסוימת, היות ואצטרך לחבר את המסך לרסיבר, כדי לשמוע את הסאונד, ואני מעדיף להימנע מכך!

בחיפוש שערכתי ב"זאפ" גילתי שיש עוד כמה דגמים של פנסוניק המסתובבים סביב טווח המחירים הזה, ושהם כן כוללים בתוכם טיונר ורמקולים.
לכן האם כאלטרנטיבה תוכל להמליץ על אחד מהדגמים האלה, שמבחינת איכות הוא די קרוב לרמה של ה-PWD7?
לגבי ה-NEC לא מצאתי במחיר הזה דגם אחר שהוא טלוויזיה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #44 

bariko,

אנחנו בד"כ ממליצים על מסכי פלאזמה (ולא טלויזית פלאזמה שכוללת גם טיונר, רמקולים וכו').

הסיבה היא שזו הדרך האיכותית ביותר לראות ולשמוע את המערכת - דרך הרסיבר.

למרות שיש רבים שמעדיפים לשמוע את הטלויזיה דרך רמקולים יעודיים, אני אישית לא מבין את התפיסה הזו - אני חושב שרצוי לראות ולשמוע סרטים וגם טלויזיה דרך הרסיבר - זה לא "מבזבז" את הרסיבר או את הרמקולים.

יש מעט יחסית מבחר בתחום טלויזיות פלאזמה, והמובילות הן בעיקר טושיבה ופיליפס.

בכל מקרה, רצוי מאוד לציין את כל הדרישות מראש במקום שכל פעם ניתן לך המלצה ותשנה שוב ושוב את הדרישות...

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #45 

עופר, הסיבה היחידה שלא ציינתי את העובדה הזו קודם, היא פשוט בגלל שלא הייתי מודע בכלל להבדל הזה...

yorams
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

עופר, בלבלת אותי. תעשה לי בבקשה סדר בבלאגן.

שליחה #46 

כתבתי לך את הנתונים של LG והשבת לי שזה לא HD.

שאלתי אותך לגבי 1080I שמופיע בנתונים תחת חיבור קומפוננט ואמרת לי שהיבואן לא עובד עלינו באומרו שהטלויזיה היא HD.

אז, התבלבלתי קצת.

1. האם אותה טלויזיה בחיבור קומפוננט תוך ניצול הפורמט של 1080I תוכל להראות לי תכנים ב HD באותה רמת רזולוציה של HD?

2. אם התשובה ל 1 שלילית, האם זה אומר שלמרות שלא אוכל לצפות ב HD, איכות התמונה תשופר.

תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #47 

1. תוכל לראות ברזולוציה של המסך - אין דרך למסך עם 480 שורות להציג 720 שורות פיזיות...

2. שוב, זה לא אומר שאתה לא רואה ב-HD, אתה פשוט לא רואה אותו באופן אופטימלי. כאמור, אם יש לך מקור 1080i, גם אז מסך שהוא 720 (או יותר) לא יציג לך את מלוא הרזולוציה אלא רק 720 מתוך 1080 שורות.

בכל מקרה, ככל שהמקור איכותי יותר, כך תראה יותר טוב ללא קשר בסוג המסך.

בעיקרון, לא אמור להיות שיפור דרמטי בין מקור PAL טוב (DVD) לבין HDTV ע"ג מסך מסוג זה (בשטח כמעט HDTV תמיד יראה יותר טוב גם מ-DVD הכי טוב...). שניהם יתנו לך תוצאה יפה מאוד. ע"ג מסך עם יותר פיקסלים פשוט תראה יותר פרטים במקור HDTV.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”