מערכת ק"ב - תקציב 7000 - ז ה י ר ו ת מ מ כ ר ! !
לדעתי יש לך בעיה במיקום הסאב בחדר (לכן אתה מגיע לגבולות המכניים של הדרייבר ללא תוצאות מרצות), מה גודל החדר? האם ניסית את "שיטת מרטין למיקום הסאב" ?מכיוון הרסיבר +6DB, אבל הווליום בסאב עצמו על פחות מחצי, והווליום הכללי בכלל לא גבוה......
מיכאל .
לא הבנתי אם אצלך נפתרה הבעייה, או לא ?leshets כתב:sunny_jim, על כמה הווליום של הסאב מכוון מכיוון הרסיבר? מה שאתה מתאר הוא הרעש שהסאב שלי (PC10A) עושה כאשר הוא (כמו שמרטין אמר) מגיעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית ....
לא מאמין שזה בגלל מיקום לא נכון .. מיקום לא נכון אולי יגרום לשמע פחות טוב .. אבל לא אמור לגרום לרעשים כמו ש- sunny_jimלדעתי יש לך בעיה במיקום הסאב בחדר (לכן אתה מגיע לגבולות המכניים של הדרייבר ללא תוצאות מרצות), מה גודל החדר? האם ניסית את "שיטת מרטין למיקום הסאב" ?...
מתאר...
אם אנחנו מדברים על אותו הדבר אז אין מה לפתור כאן זה המקסימום של הוופר (מבחינה מכנית).לא הבנתי אם אצלך נפתרה הבעייה, או לא ?...
לא אמרתי שהרעשים הם בגלל המיקום, אלא שהוא מגיע ל"מקסימום" של הסאב ללא תוצאות מרצות , כלומר או שהמיקום לא טוב (מה שמאוד יכול להיות מפני שבסאבים מיקום הוא אחד הפרמטרים המשפיעים ביותר על הסאונד הסופי) או שהסאב חלש מידי למימדי החדר.לא מאמין שזה בגלל מיקום לא נכון .. מיקום לא נכון אולי יגרום לשמע פחות טוב .. אבל לא אמור לגרום לרעשים כמו ש- sunny_jim
מתאר......
מיכאל .
להזכיר , sunny_jim, דיבר על רעשים של "טאק טאק טאק.."
עכשיו , נשאלות השאלות ,
1. האם מיקום לא נכון בחדר , זה משהו שיכול לגרום לסאב ל-"הגעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית" ??
2. והאם "הגעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית" בכלל אמורה לגרום לרעשים כאלו ? אם כן, זה נכון לגבי כל סאב ?
עכשיו , נשאלות השאלות ,
1. האם מיקום לא נכון בחדר , זה משהו שיכול לגרום לסאב ל-"הגעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית" ??
2. והאם "הגעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית" בכלל אמורה לגרום לרעשים כאלו ? אם כן, זה נכון לגבי כל סאב ?
מה שגורם לסאב להגיע לגבול יכולתו זו העוצמה אליה הוא מכוון, ברגע שהמיקום לא טוב כדי להגיע לתוצאה רצויה (מבחינת עוצמה) תצטרך להגביר את הסאב יותר, מה שיכול להביאו לגבול יכולתו.1. האם מיקום לא נכון בחדר , זה משהו שיכול לגרום לסאב ל-"הגעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית" ??...
יצא לי לגרום לכמה סאבים להגיע לגבול יכולתם2. והאם "הגעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית" בכלל אמורה לגרום לרעשים כאלו ? אם כן, זה נכון לגבי כל סאב ?...
מיכאל .
אל תתייחסו לטאק טאק טאק!
כמו שמיכאל אמר, זה מעין שיעול שקצת קשה לתאר...
לגבי מיקום הסאב בסלון, אני לא רוצה להעביר אותו למקום אחר בגלל 2 סיבות:
א. אני מרוצה מהביצועים של הסאב(כשהוא לא עושה את הרעשים)
ב. אני לא יכול לתת לסאב שלי לעמוד באמצע הסלון :\
ואין שום סיכוי שהסאב הזה מגיע לגבול יכולתו! שוב פעם, הווליום שלו על פחות מחצי, והווליום הכללי ברסיבר לא גבוה! הסאב הלא תקין שיש אצלי, אולי מגיע לגבול יכולתו, אבל אני לא מאמין שקיים סאב בכלל, שהוא תקין, ובפחות מחצי ווליום נחנק...
לגבי מיקום הסאב בסלון, אני לא רוצה להעביר אותו למקום אחר בגלל 2 סיבות:
א. אני מרוצה מהביצועים של הסאב(כשהוא לא עושה את הרעשים)
ב. אני לא יכול לתת לסאב שלי לעמוד באמצע הסלון :\
ואין שום סיכוי שהסאב הזה מגיע לגבול יכולתו! שוב פעם, הווליום שלו על פחות מחצי, והווליום הכללי ברסיבר לא גבוה! הסאב הלא תקין שיש אצלי, אולי מגיע לגבול יכולתו, אבל אני לא מאמין שקיים סאב בכלל, שהוא תקין, ובפחות מחצי ווליום נחנק...
דובר לגבי ה-PC12+, שנכון ללפני שבוע לא הגיע לארץ... זה פשוט הדגם החדש של ה-A. כנראה אותו מצב ב-PC10 . ממה שהבנתי הבדלים מינורים מבחינה טכנית, רב ההבדלים בעיצוב..sunny_jim כתב:אגב, אני זוכר שמישהו אמר שה POWERCUBE 10+ לא נמכר בארץ, אלא רק ה10A, אז הרגע בדקתי את הדגם של הסאב שלי, ושלי הוא ה10+... זה טוב? זה רע?...
אגב, לפי השיטה של מרטין, בסוף אתה מגיע לזה שאתה צריך לשים את הסאב על הראש , או לשבת עליו ...
לא קשור, עצם העובדה שאתה מגיע למקסימם של הסאב (וזו דעתי לגבי התופעה שתארת) אומרת שהמיקום של הסאב רחוק מלהיות אידיאלי, במיקום טוב יותר תוכל להגיע לתוצאות טובות הרבה יותר גם בווליום נמוך יותר בלי לעבור את הגבול.א. אני מרוצה מהביצועים של הסאב(כשהוא לא עושה את הרעשים)...
מיכאל .
על איזה ווליום? 0? אני חושב שווליום של פחות מחצי, הוא ווליום סביר בהחלט, ושום סאב וופר (או רמקול בכלל) לא אמור להגיע למקסימום על פחות מחצי ווליום.
בכל מקרה, אני הלכתי אל מולי, ומה אני אגיד לכם, שירות חלומי. באתי ביחד עם הסאב, והבאתי דיסק הדגמה לקטע שבו יש את הבעיה, הראתי לו אותה, והוא אמר שאם אני רוצה הוא יכול להביא לי סאב חדש, אבל אין טעם כי יהיה אותו דבר, כי אני לא יכול לצפות להרבה מסאב שעולה 1000~ ש"ח... הוא אמר לי שאני יכול לשדרג ל12+ אם אני רוצה, אבל שוב פעם, אין טעם, כי עדיין יהיה את זה, ורק סאבים יקרים מאד יהיו ללא ההשתעלויות הללו. הוא חיבר לי איזה סאב של MORDAUNT SHORT בשביל להראות לי שגם שם יהיה את זה, ובאמת היה, אבל הרבה פחות.
הוא הציע לי לקחת לשבועיים סאב PC12 ביחד עם הנוכחי שלי, להשוות ביניהם בבית, ואם אני ארצה אז אני אחזיר לו את ה10+ ואשלם את הפרש המחירים ביניהם... בתאחלס הוא אמר שאני יכול לקחת איזה סאב שאני רוצה במקום...
מה אני אגיד לכם... אפשר לקבל שירות יותר טוב מזה? אני לא חושב
לא היה לו במלאי את ה12+, אבל הוא הזמין ומחר או מחרתיים אני כבר אוכל לקחת... אתן רשמים וחוויות מהסאב השני אז 
בכל מקרה, אני הלכתי אל מולי, ומה אני אגיד לכם, שירות חלומי. באתי ביחד עם הסאב, והבאתי דיסק הדגמה לקטע שבו יש את הבעיה, הראתי לו אותה, והוא אמר שאם אני רוצה הוא יכול להביא לי סאב חדש, אבל אין טעם כי יהיה אותו דבר, כי אני לא יכול לצפות להרבה מסאב שעולה 1000~ ש"ח... הוא אמר לי שאני יכול לשדרג ל12+ אם אני רוצה, אבל שוב פעם, אין טעם, כי עדיין יהיה את זה, ורק סאבים יקרים מאד יהיו ללא ההשתעלויות הללו. הוא חיבר לי איזה סאב של MORDAUNT SHORT בשביל להראות לי שגם שם יהיה את זה, ובאמת היה, אבל הרבה פחות.
הוא הציע לי לקחת לשבועיים סאב PC12 ביחד עם הנוכחי שלי, להשוות ביניהם בבית, ואם אני ארצה אז אני אחזיר לו את ה10+ ואשלם את הפרש המחירים ביניהם... בתאחלס הוא אמר שאני יכול לקחת איזה סאב שאני רוצה במקום...
מה אני אגיד לכם... אפשר לקבל שירות יותר טוב מזה? אני לא חושב
על איזה ווליום? 0? אני חושב שווליום של פחות מחצי, הוא ווליום סביר בהחלט, ושום סאב וופר (או רמקול בכלל) לא אמור להגיע למקסימום על פחות מחצי ווליום....
עובדה שזה בדיוק מה שאמר הסוחר שלך
מיכאל .
-10DB ברסיבר (במדד של 0-20 ) וחצי בסאב, ועוד פעם אני מדגיש מיקום של סאב הוא דבר קריטי ביותר לתוצאות שלו, אתה יכול לקנות מפלצת 18'' עם וופר סופר נציל ומגבר של קילו וואט ובמיקום לא נכון התוצאות לא יהיו טובות (הכל יחסי ועניין של טעם אישי כמובן).
מיכאל .
ואני מדגיש שמיקום של סאב לא יכול להשפיע בגרוש על הרעשים האלה שהוא עושה... ולא משנה איפה אני אשים אותו, הוא עדיין יעשה את הרעשים על ווליום פחות מחצי, והגדרות שונות כמו חוץ מהסקלה שמשפיעות על הBASS (יש כפתור BASS ברסיבר שמעלה ומוריד בס, בסקאלה של -6 עד +6) על הכי נמוך...
תגיד אתה בכלל קורא את מה שכתבתיואני מדגיש שמיקום של סאב לא יכול להשפיע בגרוש על הרעשים האלה שהוא עושה......
מי דיבר על זה שהמיקום הוא זה שגורם לרעש? אמרתי במפורש, שמה שגורם לרעש הוא הוופר שיוצא משליטה דבר אשר נגרם מהווליום שמגיע אליו, מיקום טוב יותר לא יעלים את הרעש אלא יתן לך אפשרות לעבוד בווליום נמוך יותר (אשר בו הסאב לא עושה רעשים) תוך כדי קבלת תוצאה טובה יותר (מבחינת עוצמה).
בכל אופן אני מרים ידיים, שיהיה בהצלחה.ציטוט:1. האם מיקום לא נכון בחדר , זה משהו שיכול לגרום לסאב ל-"הגעה לגבול יכולתו מבחינה מכנית" ??...
מה שגורם לסאב להגיע לגבול יכולתו זו העוצמה אליה הוא מכוון, ברגע שהמיקום לא טוב כדי להגיע לתוצאה רצויה (מבחינת עוצמה) תצטרך להגביר את הסאב יותר, מה שיכול להביאו לגבול יכולתו....
מיכאל .