התחדשתי ב- SVS ULTRA ELEVATION

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
שם מלא: יהלי בר

שליחה

למרות שהחברה מצהירה שהרמקול ניתן לתליה אופקית, לא ההיתי ממהר לעשות את זה מבלי לראות מדידות ספנורמה כדי לוודא שאתה לא מאבד יותר מידי מהספקטרום. ולא הבנתי למה הם משמשים? הם נמוכים מידי כדי להיות אטמוס קדמיים, וגבוהים מידי כדי להיות קדמיים. יש לך המון מקום מעל המסך. עדיף להתקין אותם אנכית כמה שיותר צמוד לתקרה אם המתרטה זה גובה קדמי...

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

כתבתי מה השימוש שלהם.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

סיימנו...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לנושא צורת ההתקנה, אז כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3331391+
ויותר כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3331450+ ובלינק הזה יש עוד הפנייה נוספת לפירוט מעבר מתוך המניואל של ימהה.

סיימנו את ההתקנה + נקיונות על הדרך של אבק, כולל הוצאת הסאב והחזרתו.
תודה רבה לשלומי @Mad שהוקפץ לטובת חיבורי בננות לרמקולים (אש - תירגע...). 🤣
הרמקול כבד ועל הסולם ממרחק של יותר מחצי מטר יש מנוף שעושה אותו יותר כבד וגם להחזיק וגם להתחיל להבריג את הכבל לטרמינל - לא נוח.
ביצענו קידוחים חדשים, לקחתי ספייר קטן של פחות מ-2 ס"מ מצידי הקיר, אם פתאום יבוא ל-SVS עוד כמה שנים שוב לשדרג את הסדרה אז הכינותי מראש.

בעיניי, נראה ליגה והגודל הרבה יותר מרשים מול המצב הקודם, תמונה בעמוד הראשון להשוואה.
הגודל משתלב בפרפורציה טובה יותר עם הקדמיים וכלל הסטאפ.

איכות הבנייה של הרמקול פנטסטית וגימור ה-OAK נראה מדהים.
אפילו חשבו על זווית החיתוך של הגריל ככה שהוא ימשיך את הקו המישורי של תיבת הרמקול. כן, אני יודע שכנראה רק אני רואה את זה...
הטרמינלים של חיבורי הכבלים שודרגו גם בדומה לשאר סדרת האולטרה ויש "מקום" יחסית לחבר בננות כמו שצריך.

זהו, ממשיך עם שאר הסידורים לשישי ורשמי הסאונד בהמשך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7418

שליחה

אבי אמר שזה יכול להיות מדפי . וזה נכון . זה מה שכתבתי . לא אם אבי שאל או לא .
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

06/07/2024 10:13  
עופרפולק כתב:
אבי אמר שזה יכול להיות מדפי . וזה נכון . זה מה שכתבתי . לא אם אבי שאל או לא .
...
עכשיו הכל ברור.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יש מצב שהתאהבתי מחדש...
קצת תמונות של הסטאפ מקדימה.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עוד...
.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

נראה יופי אבי, תתחדש ותהנה.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

חחח, ממש הספמתי פה עם התמונות מרוב ההתלהבות.

בשביל לנעוץ את שרשור ההתחדשות חייב גם התייחסות לסאונד.
אז מבחינת הציפייה, ציפיתי לקבל (בתיאורים סובייקטיביים שכולנו אוהבים) משהו בקטנה שהוא קצת יותר בשרני, יותר מלא, עם נפח גדול יותר של הבמה בשילוב של יותר צלילות.
שהשמיכות ירדו מהרמקולים, שהאבק יעוף באוויר ושהשכנה תשמע מהמטבח שלה את טיפות הגשם שיורדות מלמעלה.
בליווי כמובן של חידוד ודיוק חווית הסראונד העוטפת 360 סביב הסוויט פוינט.

במבחני ההאזנה עצמם, הקטעים המוכרים לכולנו שנטחנו עד דק דק עד כדי פודרה, דיסק דמו של אטמוס, ומוזיקה בסגנונות שונים.
האמת, לא קיבלתי את זה...
קיבלתי הרבה יותר וחייב לציין שבצורה שמאוד הפתיעה אותי.

פתחתי במוזיקה (שאותה אני שומע ב-9CH סטריאו) והשינוי נשמע מיידית על השניות הראשונות.
כמו שרשמתי לחבר קבוצת הווטסאפ / פורום יקר זה קודם כל זה הטיס את הבמה מקדימה מבחינת הגבוהים והוסיף בשרניות "וניפוח" לסאונד הכללי.
הצלילים בגבוהים יותר "חדים" והסאונד הקדמי "מנופח ומלא". כן, יותר ממוקדם.
בקולנוע ביתי במצב DSP של ניוראל X הכל יושב מהודק ומדויק, קטעי אטמוס מרגישים ריאליסטיים ונכונים.

למה זה הפתיע אותי ? כי לא באתי עם ציפיות בכלל.
הרהרתי לעצמי כמה כבר שינוי יכול להיות לרמקול אווירה שמותקן אצלי כקדמי גבוה ונותן פה ושם סאונד כזה או אחר (בסרטים).
אז מסתבר שיש שינוי. שינוי שמיע ומובחן לחלוטין.
אם אני מחפש רפרנס להשוואה אז משול לקפיצת המדרגה משדרוג הסאב בזמנו מה-2000 ל-3000 הנוכחי.

בתוצאה ובשילוב של איך שהכל נראה בול לטעמי אין ספק שגם האפקט הפסיכולוגי כנראה משפיע פה לטובה על כלל החוויה.

שורה תחתונה: מאוד מרוצה, שמח על המהלך הספונטני ועל זריקת המרץ הנקודתית שנכנסה לסט-אפ.

רק בריאות !!
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קטע שגם בהתחדשות הקודמת של ה-Elevation הייתה מעורבת פלטת עץ פרוסה (אפשר לראות בשרשור הישן).
זה הפרויקט הנוכחי...
.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7418

שליחה

נכון מולדר . צודק . אני ואתה התכוונו בערך לאותה שאלה
Sony 1040
Monitor mass

vania_bt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184

שליחה

יפה מאד אבי

האם הבנתי נכון, אין לך בכלל רמקולי אטמוס?
L/R - Perlisten R5i, C - None
Sur: Polk 65RT, SUB: JLAudio E112
Anthem MRX1140, JVC NX7, ATV4K

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

08/07/2024 20:45  
vania_bt כתב:
יפה מאד אבי

האם הבנתי נכון, אין לך בכלל רמקולי אטמוס?
...
לא. לא הבנת נכון... :-)
תקרא את התשובה וההפניות בהודעה הקודמת שעניתי לך, זה מפורט שם לפרטי פרטים.
יש לי רמקולי אטמוס שמותקנים כקדמיים גבוהים.

לימהה יש פיצ'ר / אלגוריתם שמאפשר התקנה של קדמיים גבוהים (במיקום הספציפי כפי שמוגדר במניואל, שמתי גם צילום בהודעות מקודם) וכאשר מתנגן פסקול בקידוד של של אטמוס הם "נהפכים" לרמקולי אטמוס.

בתצורה הזו אני נהנה מכל העולמות כי עיקר הסאונד בפסקול מגיע מקדימה (ובמישור הנמוך) ולא מלמעלה (אטמוס במישור הגבוה), לכן העדפתי "להרחיב" את הבמה הקדמית והאחורית בעוד רמקולים.

מכאן התצורה שאני עובד בה היא 7.1.2 בשילוב של קדמיים גבוהים. במקום תצורה של 5.1.4 שיכולה להיות מיושמת אצלי בנקל באמצעות החלפת חיבורי הרמקולים ברסיבר.
שים לב לצילום של הבמה מאחורה, יש לי 2 רמקולים שמותקנים בתקרה שאפשר להגדיר אותם כאטמוסים במקום סראונד שמוגדר כרגע.
הרמקולים מאחורי הספה מוגדרים כסראונד אחורי.
.

vania_bt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

08/07/2024 22:36  
avihuli כתב:
לא. לא הבנת נכון... :-)
תקרא את התשובה וההפניות בהודעה הקודמת שעניתי לך, זה מפורט שם לפרטי פרטים.
יש לי רמקולי אטמוס שמותקנים כקדמיים גבוהים.

לימהה יש פיצ'ר / אלגוריתם שמאפשר התקנה של קדמיים גבוהים (במיקום הספציפי כפי שמוגדר במניואל, שמתי גם צילום בהודעות מקודם) וכאשר מתנגן פסקול בקידוד של של אטמוס הם "נהפכים" לרמקולי אטמוס.

בתצורה הזו אני נהנה מכל העולמות כי עיקר הסאונד בפסקול מגיע מקדימה (ובמישור הנמוך) ולא מלמעלה (אטמוס במישור הגבוה), לכן העדפתי "להרחיב" את הבמה הקדמית והאחורית בעוד רמקולים.

מכאן התצורה שאני עובד בה היא 7.1.2 בשילוב של קדמיים גבוהים. במקום תצורה של 5.1.4 שיכולה להיות מיושמת אצלי בנקל באמצעות החלפת חיבורי הרמקולים ברסיבר.
שים לב לצילום של הבמה מאחורה, יש לי 2 רמקולים שמותקנים בתקרה שאפשר להגדיר אותם כאטמוסים במקום סראונד שמוגדר כרגע.
הרמקולים מאחורי הספה מוגדרים כסראונד אחורי.
...

הבנתי תודה על ההסבר המפורט, אז עכשיו תסביר לי למה העדפת למקם את הרמקולים הללו אופקית ולא אנכית? לכאורה כאשר הם במוד אטמוס ובצורה אנכית תקבל סאונד שמגיע מלמעלה למטה , יותר מתאים לפרופיל של רמקולי אטמוס...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

בשמחה רבה.
לגבי ההתקנה האופקית, תקרא כאן את ההסבר המלא:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p2954154+

עקרונית הגובה המומלץ ע"י ימהה הוא 1.80 מטר מהרצפה ואם היו מותקנים אנכית שלא בתקרה הזווית שלהם לא הייתה מאפשרת לסאונד להגיע לנקודת ההאזנה אלא יותר לקצת לפני השולחן.

בנוסף SVS מציינים כי אין שום בעיה להתקין גם בצורה אופקית ולראייה (ככל שאני מבין) מימשו את היכולת הזו בכך שלא הוציאו דגם חדש לסראונד של הסדרה הקודמת. ראה כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3331391+

אגב, מבחינת הסאונד כמה שזה אולי נשמע מוזר אני עדיין מקבל אותו "מלמעלה".
.

vania_bt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

(Y)
09/07/2024 0:33  
avihuli כתב:
בשמחה רבה.
לגבי ההתקנה האופקית, תקרא כאן את ההסבר המלא:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p2954154+

עקרונית הגובה המומלץ ע"י ימהה הוא 1.80 מטר מהרצפה ואם היו מותקנים אנכית שלא בתקרה הזווית שלהם לא הייתה מאפשרת לסאונד להגיע לנקודת ההאזנה אלא יותר לקצת לפני השולחן.

בנוסף SVS מציינים כי אין שום בעיה להתקין גם בצורה אופקית ולראייה (ככל שאני מבין) מימשו את היכולת הזו בכך שלא הוציאו דגם חדש לסראונד של הסדרה הקודמת. ראה כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3331391+

אגב, מבחינת הסאונד כמה שזה אולי נשמע מוזר אני עדיין מקבל אותו "מלמעלה".
...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

התקדמנו קצת היום...
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מהשאריות...
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עקרונית די סיימנו (חסר מדפון קטן לפיניש).
.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”