1080p ו-768p ניראים זהה - מה לא בסדר ?
- unsound_methods
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
לנוחותכם - חישבתי מרחקי הבחנה, לפי הנוסחה וההסבר לעיל, עבור גדלי מסכים פופולריים:
42''
1.65 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 1080P
2.5 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P
50''
2 מטרים ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 1080P
3 מטרים ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P
65''
2.6 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 1080P
3.85 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P
צריך לזכור, שהנוסחה לעיל היא שערוך, ושהיא מתייחסת לראיית אדם תקינה ממוצעת.
כפי שנאמר כבר לעיל, יש לזכור, כי התכנים עצמם (לדוגמא 1080P) לא באמת מכילים כל הזמן אינפורמציה ב"הפרדה" מלאה של 1080P, בגלל קודק דחיסת הוידאו.
בהנתן ההערכות והאזהרות לעיל - שכל אחד יעשה חושבים - בהתאם לגודל הסלון שלו וסוגי התכנים שהוא צופה - איזה מסך הוא צריך.
42''
1.65 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 1080P
2.5 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P
50''
2 מטרים ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 1080P
3 מטרים ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P
65''
3.85 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P
צריך לזכור, שהנוסחה לעיל היא שערוך, ושהיא מתייחסת לראיית אדם תקינה ממוצעת.
כפי שנאמר כבר לעיל, יש לזכור, כי התכנים עצמם (לדוגמא 1080P) לא באמת מכילים כל הזמן אינפורמציה ב"הפרדה" מלאה של 1080P, בגלל קודק דחיסת הוידאו.
בהנתן ההערכות והאזהרות לעיל - שכל אחד יעשה חושבים - בהתאם לגודל הסלון שלו וסוגי התכנים שהוא צופה - איזה מסך הוא צריך.
-
boloni
-
- טרול

- תגובות: 141
וואו , איזו השקעה ! תודה unsound_methods . זה מסביר לחלוטין את מה שאני הבחנתי בו בצורה מעשית .
מעניין אותי לדעת אם יש תשובה חד משמעית לשאלה מה קורה בטווחים גדולים מהמרחקים שציינת? ברור שאמורים לראות פחות הבדלים בין שתי הרזולוציות ככל שהמרחק גודל אבל האם ניתן להצביע על מרחק מסויים שממנו לא ניראה בכלל הבדלים בין שתי הרזולוציות ?
מעניין אותי לדעת אם יש תשובה חד משמעית לשאלה מה קורה בטווחים גדולים מהמרחקים שציינת? ברור שאמורים לראות פחות הבדלים בין שתי הרזולוציות ככל שהמרחק גודל אבל האם ניתן להצביע על מרחק מסויים שממנו לא ניראה בכלל הבדלים בין שתי הרזולוציות ?
- GT23
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
ברור שניתן.boloni כתב:מעניין אותי לדעת אם יש תשובה חד משמעית לשאלה מה קורה בטווחים גדולים מהמרחקים שציינת? ברור שאמורים לראות פחות הבדלים בין שתי הרזולוציות ככל שהמרחק גודל אבל האם ניתן להצביע על מרחק מסויים שממנו לא ניראה בכלל הבדלים בין שתי הרזולוציות ?...
אם העין שלך מסוגלת לראות ממרחק מסויים X פרטים (כשX = 720), היא לא תבדיל בין הX לבין ה1.5X שאתה מציג לה. ובכל זאת, כשזה נאמר, אני מניח שהחסרת הפרטים שהעין מבצעת מתוך אותם 1080 קווים, תהיה עדיפה על תוכנה\חומרה שמבצעת זאת בעצמה. השאלה היא עד כמה זה משמעותי, כשאני מניח שלרוב התשובה תהיה - לא כלכך.
דעתי בנושא היא שרזולוציית הFHD עומדת על "גבול הטעם הטוב" של גדלי התצוגות שאנשים מן השורה ישלבו בביתם, ועל המחיר שידרש על מנת להפיק את מלוא התועלת שבה. ואפילו כשהמחיר הזה ירד, ואנשים יתרגלו לקונספט שטלוויזיית 29" CRT זה כבר לא נחשב מסך גדול, אני עדיין לא רואה את רובם מנצלים את יתרונות הFHD.
הטכנולוגיה הזאת הולכת על חבל דק לדעתי, היא מציעה לחלק מהאוכלוסייה יותר ממה שהיא רוצה, ופונה בעיקר לקהל שמחפש מרכזי בידור מושקעים שמשתלטים על חדרים שלמים. אני מבין שעם הזמן הכוונה היא שFHD יהיה השידור העיקרי, אך זה פשוט נראה לי מיותר...
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
אישית - עבורי, המספרים של UNSOUND טיפה שונים.
42''
2.5 מטר ומטה - מבחין במלוא הפרטים האפשריים של 1080P
3.5 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P
לא בדקתי מרחקים עבור מסכים גדולים יותר.
42''
לא בדקתי מרחקים עבור מסכים גדולים יותר.
- ironman
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
וואלה יש כאן חבר'ה רציניים, שהקשיבו בשיעורי פיזיקה. כל הכבוד על ההסבר ואם הוא היה מפורסם בחנויות הוא היה חוסך לאנשים הרבה כסף. סחתיין 
- ironman
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
כמובן זו הכוונה, זה שרשור שצריך לגזור ולשמור.
- tiptip
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
בקיצור עובדים עלינו בחנויות (אולי לא בכוונה
)
שאתה רואה שם מסכים אתה לרוב מסתכל
ממרחק קרוב מאוד ורק אז הולך 3-4 מטר אחורה
אם יש שם מקום....
עכשיו בכלל בלבלתם אותי
אז לא לקנותFHD אם אני קונה 46' ויושב היום ממרחק של 4 מטר?
אני לא אראה הבדל גדול עם בכלל? חבל על הכסף?
אם יש שם מקום....
עכשיו בכלל בלבלתם אותי
אני לא אראה הבדל גדול עם בכלל? חבל על הכסף?
אור שפע ואהבה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
נראה לי מרחקים קטני מדי...unsound_methods כתב: 65''
3.85 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P...
- harel1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 205
אם אתה שואל אותי בזבוז- 46 " FHD מ 4 מטר, חשוב לך כל כך FHD ?אם לא, פלזמה 50" יכולה להיות רעיון מצויןtiptip כתב:בקיצור עובדים עלינו בחנויות (אולי לא בכוונה)
אם יש שם מקום....
עכשיו בכלל בלבלתם אותי![]()
אני לא אראה הבדל גדול עם בכלל? חבל על הכסף?...
- harel1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 205
גם אני חושב , זה אמור להיות יותר בכיוון ה3.5+ , זה עדיין 65" (!!!)guyezra כתב:נראה לי מרחקים קטני מדי...unsound_methods כתב: 65''
3.85 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P......
- unsound_methods
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
כאמור לעיל, המרחקים חושבו תחת ההנחה המקובלת כי ההפרדה הזויתית של העין האנושית הממוצעת היא 1/60 המעלה.guyezra כתב:נראה לי מרחקים קטני מדי...unsound_methods כתב: 65''
3.85 מטר ומטה - נבחין במלוא הפרטים האפשריים של 720P......
הנוסחה היא כדלקמן:
נניח H גובה הפאנל (ידוע)
נניח R מספר השורות (720 או 1080, ידוע)
נניח D המרחק המתאים להפרדה של 1/60 המעלה, תחת הנתונים לעיל, אותו אנו מעוניינים לחשב
אזי טריגונומטריה פשוטה תוביל ל-
[left]
sin(1/60) ~= (H/R) / D
[/left]
ומכאן
[left]
D ~= 3438 * H / R
[/left]
פאנל של מסך 65'' הוא בערך בגובה 81 ס"מ.
לכן עבור R שהוא 720 נקבל מרחק 387 ס"מ,
ועבור R שהוא 1080 נקבל מרחק 258 ס"מ.
ברור שהנוסחה מתייחסת לתכנים תאורטיים שמכילים את הפירוט הרב ביותר האפשרי (גם ב 720 וגם ב 1080).
הסיבה שמרחקים אלה נשמעים קצרים מדי, נעוצה בעובדה שבמציאות, התכנים אינם "אידאליים" - אין כמעט בכלל אינפורמציה בתדרים הגבוהים ביותר האפשריים תאורטית עבור אותה רזולוציה (תהא זו 720P או 1080P)- בגלל קודקי דחיסה וכולי.
כלומר, אם ניקח את תוכן 1080P טוב, ונסתכל על התדר הגבוה ביותר המצוי בכל פריים, ככל הנראה הוא יפרוש רזולוציה של פחות מאשר 1080P.
אם נניח לדוגמה כי התדר המקסימלי מקביל לרזולוציה אנכית של 800 שורות, אז נוכל להבחין בהפרדה זו החל ב 3.5 מטרים - שזה מן הסתם מתחיל להשמע יותר "הגיוני", נכון?
לכן שאנחנו צופים ב1080P אנחנו "מרגישים" שאנחנו מתחילים לזהות פרטים (לעומת 720P לדוגמא),, גם במרחקים גדולים מאשר אלו שהנוסחה התאורטית היבשה קובעת.
-
boloni
-
- טרול

לדעתי הנקודה החשובה במקרה הזה היא על כמה כסף מדובר כשמשווים את שתי הרזולוציות .
אם זה היה כמו בארה"ב וטלויזיה 46 אינץ איכותית בעלת רזולוציה 720P היתה עולה $1499 וטלויזיה FHD 46 אינץ איכותית עולה $2199 אז הבחירה היתה הרבה יותר קלה .
אבל בארץ השאלה היא אם לשלם 9000 שח או 24000 שח וזה מקשה מאוד גם על אלו שמאוד אוהבים איכות ללא פשרות .
לדעתי , מהנסיון , ההבדל בין האיכויות של שתי הרזולוציות לא מצדיקות הפרש כל כך גבוה .
אם זה היה כמו בארה"ב וטלויזיה 46 אינץ איכותית בעלת רזולוציה 720P היתה עולה $1499 וטלויזיה FHD 46 אינץ איכותית עולה $2199 אז הבחירה היתה הרבה יותר קלה .
אבל בארץ השאלה היא אם לשלם 9000 שח או 24000 שח וזה מקשה מאוד גם על אלו שמאוד אוהבים איכות ללא פשרות .
לדעתי , מהנסיון , ההבדל בין האיכויות של שתי הרזולוציות לא מצדיקות הפרש כל כך גבוה .
tiptip כתב:בקיצור עובדים עלינו בחנויות (אולי לא בכוונה)
אם יש שם מקום....
אני לא אראה הבדל גדול עם בכלל? חבל על הכסף?...
- tiptip
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
בולוני בכלל בלבלת אותי
אז אם אני קונה46' בניו יורק וכמו שאמרת ההבדל לא גדול כמו פה
אז כן לקנות FHD? לא אמרת שרואים יותר טוב ב720?
אז אם אני קונה46' בניו יורק וכמו שאמרת ההבדל לא גדול כמו פה
אז כן לקנות FHD? לא אמרת שרואים יותר טוב ב720?
אור שפע ואהבה
- noam23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1373
רגע, לא פירטת מה ההגדלה שאתה שם במשקפת... אם ההגדלה היא פי 2-3 אז זה יפה, אבל אם פי 20-30 זה לא חכמה.אישית - עבורי, המספרים של UNSOUND טיפה שונים.
42''
לא בדקתי מרחקים עבור מסכים גדולים יותר....
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
tiptip,
46 נראה לי מושלם ל-4 מטר. לך לגור, זוג צעיר. תתחדש ותהנה, תמונות.
46 נראה לי מושלם ל-4 מטר. לך לגור, זוג צעיר. תתחדש ותהנה, תמונות.
Silence speaks louder than words
-
boloni
-
- טרול

אם אתה רוצה להביא טלויזיה מניו יורק אז כדאי לחכות לסיילים של סוף השנה .
גם בגלל שכרטיס הטיסה יהיה לך זול יותר , בערך $600 וגם בגלל שתוכל להוציא את כל הוצאות הנסיעה אם תביא משם לפטופ בחצי מחיר מהארץ וטלויזיה FHD בשליש מחיר מהארץ .
חוץ מזה , ניו יורק בחורף , ברודווי , הצגות , נקניקיות חמות ב-5th avenue , סנטרל פארק , החלקה על הקרח ברוקפלר סנטר ליד רדיו סיטי , מופעים ...
אין כמו ניו יורק .
אולי רק לונדון משתווה . לונדון , הצגות , הייד פארק , פיקדילי סירקוס , מלכת אנגליה , וומבלי . אבל מה , בלונדון יפוצצו אותך במחיר של מוצרי חשמל , לא פחות מהארץ .
אז בכל זאת ניו יורק .
גם בגלל שכרטיס הטיסה יהיה לך זול יותר , בערך $600 וגם בגלל שתוכל להוציא את כל הוצאות הנסיעה אם תביא משם לפטופ בחצי מחיר מהארץ וטלויזיה FHD בשליש מחיר מהארץ .
חוץ מזה , ניו יורק בחורף , ברודווי , הצגות , נקניקיות חמות ב-5th avenue , סנטרל פארק , החלקה על הקרח ברוקפלר סנטר ליד רדיו סיטי , מופעים ...
אין כמו ניו יורק .
אולי רק לונדון משתווה . לונדון , הצגות , הייד פארק , פיקדילי סירקוס , מלכת אנגליה , וומבלי . אבל מה , בלונדון יפוצצו אותך במחיר של מוצרי חשמל , לא פחות מהארץ .
אז בכל זאת ניו יורק .
boloni כתב:לדעתי הנקודה החשובה במקרה הזה היא על כמה כסף מדובר כשמשווים את שתי הרזולוציות .
tiptip כתב:בקיצור עובדים עלינו בחנויות (אולי לא בכוונה)
אם יש שם מקום....
אני לא אראה הבדל גדול עם בכלל? חבל על הכסף?......