מדריך - ביצוע BiAmping עם T-Amp (בקיצור Bi-T-Amping)

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
zion1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

אהה תגיד ועם הרסיבר שלי לא תומך amp אני יכול בכול זאת לחבר עוד חוט ליציאה למטהשל הרמקול ואז לסרואנד בק וזה יעבוד כמו amp דרך אגב יש לי yamaha rxv 757?

zion1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

והרמקולים שלי תומכים ב bi amp סרווין ווגה cls 12

masterdomo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שליחה

yairf כתב:"
היתרון בשיטה שציינתי, שכל צד מקבל מגבר שלם, כשרוב האנרגיה מופנית לתחום הנמוך.
אפשר גם לעבוד בשיטה של מגבר גבוהים ומגבר נמוכים, אבל זה יבטל את הערך המוסף של הוספת מגבר, שכן יהיה לך מגבר גבוהים שכמעט לא עובד ומגבר נמוכים שממשיך להתאמץ כמו קודם. זה רלוונטי רק במקרה ומגבר הנמוכים שלך הוא בריון קשקשים, ומגבר הגבוהים שלך הוא סתם חלשלוש. יש כאלו שעובדים כך עם שילוב של מגבר מנורות לגבוהים ומגבר טרנזיסטורי או דיגיטלי לנמוכים.
...
אין פה יתרון למעשה, כי בכל מקרה לכל וופר בכל רמקול יוקדש ערוץ במגבר כלשהו בכל שיטה שלא תחבר. לחיבור קרוס לפני המגברים יש שני יתרונות בולטים: 1. יחס אות לרעש טוב יותר שנובע מכך שהאות לא מונחת ב 3DB כתוצאה מהמפצל
2. בידוד הגבוהים מההשפעות של הנמוכים (IM) ורווח קטן בהספק בצד של הנמוכים כתוצאה מסינון הגבוהים.
במגברים חלשים כל וואט קובע ולכן עדיף השימוש בקרוס.

בכל מקרה, למי שרוצה להינות ממגברים מבוססים tripath בעוצמות גבוהות, אני ממליץ לשקול את הקיטים בקישור הבא:

http://www.41hz.com/

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

זה נכון שעדיף שימוש בקרוס אקטיוי, רק שלא תמיד זה אפשרי, הנושא נטחן היטב בשרשור הזה. את שאר הטיעונים שלך לא הבנתי (3DB??)

masterdomo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

yairf כתב:זה נכון שעדיף שימוש בקרוס אקטיוי, רק שלא תמיד זה אפשרי, הנושא נטחן היטב בשרשור הזה. את שאר הטיעונים שלך לא הבנתי (3DB??)
...
הטיעון היה ששלא קרוס, לא משנה איך תחבר התוצאה אותה תוצאה מבחינת עומס ערוצים/מגברים. כלומר תמיד יהיו שני ערוצים מועמסים יותר ושניים פחות.

מפצל Y מחלק האות לשניים ומכאן הנחתה של 3 דציבל

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

זה נכון אולי ב-RF, לא רלוונטי באודיו

masterdomo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

yairf כתב:זה נכון אולי ב-RF, לא רלוונטי באודיו
...
לשיטתך אין הנתחה?

כלומר אם נפצל נגיד ל 100 לא נקבל הנחתה?

וכל קוני הכבלים העבים רוכשים לחינם?

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לחלוטין, ומה הקשר לכבלים עבים?

masterdomo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

yairf כתב:לחלוטין, ומה הקשר לכבלים עבים?
...
טוב - אתה טועה לחלוטין תיאורטית ואמפירית. זו אלקטרוניקה בסיסית.

כבלים עבים מפצים על הנחתה הנובעת מאורכים משמעותיים (=התנגדות גדולה של הכבל). אם אין הנחתה אפשר להסתפק בכבלים דקים. (ואני מכוון פה לאותות נמוכים, לא ברמת הגברה של רמקולים ששם זה מובן מאליו)

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

שליחה

MASTERDOMO, לא יאיר לא טעה, כבל עבה לא יועיל למעשה. אפילו עם כבל בעל התנגדות של 10 אוהם, מה שלא סביר כי זה הרבה הרבה פחות גם עבור כבל הכי הכי "מסכן" באורכים של מטרים בודדים, ועכבת כניסה של מגבר שהיא בסביסות ה20 קילואוהם, אתה מקבל מפל מתח חלקי על הכבל של 0.0005 (חצי אלפית) של מתח המוצא של המכשיר שדוחף. זה כל כך לא משמעותי.
לגבי לפצל ל100 זה משהו אחר. אם עכבת כניסה של כל מכשיר כ20 קילאוהם, 100 כאלה במקביל יהוו עומס של 200 אוהם בלבד למכשיר שצריך לדחוף אותם. אין מכשירים שיכולים לדחוף עומס כזה, אבל לדחוף שניים ולא 100 רוב הציודים יעשו ללא מאמץ מיוחד.

yairf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

תודה - חיכיתי שמישהו יגאל אותי מהויכוח המיותר הזה

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239

שליחה

joel כתב:אוקי, אני טעיתי ואני מתנצל. אני מקבל את דברי כל קודמי: יאיר, רמקול וזי.

יש 3 קטגוריות ולא 2.

מגבר אחד ו-4 כבלים - bi-wire
- תמונה 1

שני מגברים ללא קרוס אקטיבי - passive bi-amp
- תמונה 2

שני מגברים עם קרוס אקטיבי - active bi-amp
- תמונה 3

מצויין, עכשיו הכל ברור ופשוט!

הערה:
bi-wire מאוד דומה ל passive bi-amp ואין בו את רוב היתרונות המשמעותיים של active bi-amp, ויש לשים לב לכך.

מכאן נבע הרצון שלי לאחד את bi-wire ו- passive bi-amp תחת הגדרה אחת (bi-wire בקיצור) ולקרוא ל-active bi-amp גם כן בשם קצר יותר: bi-amp. אני מבין שהדבר גורם לבילבול הרבה יותר גדול מכפי שחשבתי...

מקור התמונות: http://forums.soundandvisionmag.com/rss ... e.id=25328
...
(Y) (Y)
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239

הבהרות בנושא A\B וגם שימוש ב BI-AMP ברסיברי 7.1

שליחה

shlezman כתב: ניתן גם להשתמש ברסיבר עם AB (אני יודע שמדובר באותו ספק ובכל זאת זה עובד בדוק) עם פחות כבלים מפוצלים וחיבורים אקראיים.

כל שאר המושגים הם כבר על גבול הוודו
...
רסיבר עם חיבור A\B עושה שימוש באותן יחידות הגברה ל A ול-B ולכן זה למעשה BI-WIRE אבל מהסוג המסוכן - מוריד את הרסיבר ל-4 הום שכן מתבצע חיבור במקביל. הסיבה היחידה שזה נשמע יותר חזק זו ההנחתה בהתנגדות.
לסיכום חלק זה- לא מדובר ב BI-AMP. (n)

לנושא השימוש ב BI-AMP ברסיברים 7.1:
אצל רוב היצרנים הרסיברים מהסדרות הגבוהות תומכים באפשרות של BI-AMPING.
למעשה מתבצע שימוש בערוצי ההגברה של ה BACK SURROUND.
ערוצי הגברה הפנויים הללו אלו זהים לחלוטים לאלו של הFRONT (ברוב המוחלט של הרסיברים המאפשרים זאת)
כך למעשה מקבלים BI-AMP אמיתי (במקרה זה פאסיבי- שעושה שימוש בקרוס הפנימי של הרמקולים)

לצורך המחשה- רסיבר 7X100 יתן בראש 200 וואט לכל קדמי בתצורת BI-AMP. (Y)
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

masterdomo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ariekarp כתב:MASTERDOMO, לא יאיר לא טעה, כבל עבה לא יועיל למעשה. אפילו עם כבל בעל התנגדות של 10 אוהם, מה שלא סביר כי זה הרבה הרבה פחות גם עבור כבל הכי הכי "מסכן" באורכים של מטרים בודדים, ועכבת כניסה של מגבר שהיא בסביסות ה20 קילואוהם, אתה מקבל מפל מתח חלקי על הכבל של 0.0005 (חצי אלפית) של מתח המוצא של המכשיר שדוחף. זה כל כך לא משמעותי.
לגבי לפצל ל100 זה משהו אחר. אם עכבת כניסה של כל מכשיר כ20 קילאוהם, 100 כאלה במקביל יהוו עומס של 200 אוהם בלבד למכשיר שצריך לדחוף אותם. אין מכשירים שיכולים לדחוף עומס כזה, אבל לדחוף שניים ולא 100 רוב הציודים יעשו ללא מאמץ מיוחד.
...
דווקא לדבריך יאיר טעה. מבלי לפגוע בכבודו, כבודך וכבוד כל המומחים באתר.

הויכוח ביני לבין יאיר לא היה לגבי כבלים אלא לגבי המפצל. יאיר טען שאין הנחתה,הוא טעה, על מנת להמחיש זאת בכוונה הקצנתי לפיצול ל100 ועדיין הוא טען שאין הנחתה. אתה מסכים שיש הנחתה ומכאן שאתה טוען שהוא טעה. קורה לכולנו. שים לב שלא טענתי שהפתרון של מפצל Y לא יעבוד, אלא רק שתהיה שם הנחתה של 3db. מה שנכון. ומה שהופך את הפתרון הזה לפחות איכותי.

לגבי הכבלים - הרמתי להנחתה. פעם הבאה שמישהו יטען שהוא שומע במה ברורה יותר, כלים שלא היו וכו' כתוצאה מהתקנת כבל RCA ב 5000 ש"ח, אשלח אותו לקטע הזה בשרשור הזה.

masterdomo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

yairf כתב:תודה - חיכיתי שמישהו יגאל אותי מהויכוח המיותר הזה
...
ראה תגובתי לאריה

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341

שליחה

תודה רבה
החכמתי בעוד נושא מעניין
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

חזור אל “DIY והדפסות 3D”