ביקור אצל שלמה KOOKE
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
ידידי,KOOKE כתב:אלוני
אני בהחלט התכוונתי לשתי מערכות נפרדות אבל לא בגלל שלPRE סטריאו מפריע חיבור זוג הקונקטורים מהרסיבר (לדעתי זה לא משפיע על הצליל) אלא מסיבות אחרות:
נתחיל ממשהו שנראה אולי טריוויאלי והרבה לא מקדישים לו תשומת לב - במערכת ק"ב בדרך כלל בין זוג הרמקולים הקדמיים ממוקמים טלויזיה\ מסך שטוח (בודדים משתמשים במקרן) + רמקול סנטר + שידה \ מזנון וכו'. לעומת זאת בסטריאו בדרך כלל ההמלצה היא שעד כמה שאפשר לא יהיה כלום בין הרמקולים הקדמיים.
הדרישות לאופי צלי מסויים יכולות להיות שונות בין סטריאו לק"ב - נניח שפלוני מעדיף לשמוע מוסיקת ג'אז בהרכבים קטנים, מוסיקה ווקאלית וכו' - בוחר רמקולים שמתאימים לכזו מוסיקה. רמקולים כאלו ייתכן ולא יתאימו לנדרש בקולנוע ביתי - הרבה אקשיין פיצוצים וכו' - רמקולים שמדגישים קצוות כאילו הטרבל מופעל.
לבסוף, גם הקולנוע הביתי עלול ל"סבול" מחוסר איזון שבשילוב עם הגברת סטריאו נפרדת לקדמיים + כל יתר הרמקולים שמוגברים על ידי הרסיבר.
לכן, אם הייתה לי אפשרות מבחינת מקום ואם היו לי פינאנסים פנויים לכזו השקעה - הייתי עושה הפרדת כוחות טוטאלית - תופר מערכת סטריאו שתתאים בול לטעמי במוסיקה + מערכת קולנוע ביתי שתתאים להרבה רעש וצילצולים והוא אהה של סרטי האקשיין האהובים עליי.
אבל, אנחנו חיים בעולם של פשרות ולכן שילוב כמו אצלי של ק"ב + הגברה ומקור נפרדים לסטריאו מבחינתי מהווה פשרה סבירה.
שלמה...
מסכים לחלוטין לגבי ההערות על המזנון (טלויזיה דקה פחות בעייתית לדעתי) אבל אין שום קשר לק"ב, כי אולי מישהו ירצה לעשות את ההפרדה ככה שהסטראו בסלון והק"ב במרתף...
עם שאר ההערות אני לא מסכים, לדעתי אם מצאת רמקולים שמתאימים לך בסטראו (ולא חשוב הסגנון שאתה נוהג לשמוע) בק"ב הם לא יהיו כל כך רלוונטיים כי שם החשיבות היא על הסנטר והסאב (הרי אנחנו מדברים על רמקולים נורמאליים לא רמקולים של מחשב)..
HiFiMusic IL
אלוני
עד כמה שאני יודע...בקולנוע ביתי עיקר הצלילים או החשיבות היא לקדמיים. להשלמת החוויה בהחלט מומלץ על סאב ועל רמקולים אחוריים. למהדרין מומלץ גם הסנטר .
בכל אופן אנסה לתת דוגמא לכוונתי - שמעתי מערכת לקולנוע ביתי של רמקולי קליפש..מאאאד אהבתי את התוצאה בקולנוע ביתי אבל אני לא בטוח שהייתי יכול להנות מהרמקולים האלו בהאזנה ממושכת בסטריאו.
דוגמא הפוכה אם כי בערבון מאד מאד מוגבל...לפני המון זמן שמעתי רמקולים אלקטרוסטאטיים של מרטין לוגאן...התוצאה הייתה קסומה בסטריאו..אני לא בטוח שרמקולים כאלו יחיו בשלום עם הדרישות בקולנוע ביתי - במיוחד בסרטי פעולה.
שלמה
עד כמה שאני יודע...בקולנוע ביתי עיקר הצלילים או החשיבות היא לקדמיים. להשלמת החוויה בהחלט מומלץ על סאב ועל רמקולים אחוריים. למהדרין מומלץ גם הסנטר .
בכל אופן אנסה לתת דוגמא לכוונתי - שמעתי מערכת לקולנוע ביתי של רמקולי קליפש..מאאאד אהבתי את התוצאה בקולנוע ביתי אבל אני לא בטוח שהייתי יכול להנות מהרמקולים האלו בהאזנה ממושכת בסטריאו.
דוגמא הפוכה אם כי בערבון מאד מאד מוגבל...לפני המון זמן שמעתי רמקולים אלקטרוסטאטיים של מרטין לוגאן...התוצאה הייתה קסומה בסטריאו..אני לא בטוח שרמקולים כאלו יחיו בשלום עם הדרישות בקולנוע ביתי - במיוחד בסרטי פעולה.
שלמה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
איך מגבר משולב ורסיבר שונים בהגדרתם?
הם אותו דבר...לא?
יש דברים בגו גם בדבריך, שלמה, וגם בדבריך, אלוני.
אתייחס כרגע למקרה שלי. אין לי כרגע מקום אחר בבית למערכת נוספת.
פרט לכך, אני יודע מנסיון שאם אפריד בין שתי המערכות, אזניח אחת מהן, והיא פשוט תתבזבז.
בקשר לרמקולים שלי, אני יודע שהם ישמעו טוב גם מוזיקלית וגם לסרטים. גם זה מנסיון.
מעבר לכך שלמה צודק, הסנטר והסאב עושים הרבה יותר הבדל בסרטים מהקדמיים....אולי לא יסכימו איתי רבים, אך זו דעתי.
ולסיום אציין כי אינני מעוניין כרגע במשהו ברמה הגבוהה ביותר, אלא משהו ברמת הביניים שיפק אותי גם בסטריאו כמו שכרגע אני מסופק מסרטים.
הם אותו דבר...לא?
יש דברים בגו גם בדבריך, שלמה, וגם בדבריך, אלוני.
אתייחס כרגע למקרה שלי. אין לי כרגע מקום אחר בבית למערכת נוספת.
פרט לכך, אני יודע מנסיון שאם אפריד בין שתי המערכות, אזניח אחת מהן, והיא פשוט תתבזבז.
בקשר לרמקולים שלי, אני יודע שהם ישמעו טוב גם מוזיקלית וגם לסרטים. גם זה מנסיון.
מעבר לכך שלמה צודק, הסנטר והסאב עושים הרבה יותר הבדל בסרטים מהקדמיים....אולי לא יסכימו איתי רבים, אך זו דעתי.
ולסיום אציין כי אינני מעוניין כרגע במשהו ברמה הגבוהה ביותר, אלא משהו ברמת הביניים שיפק אותי גם בסטריאו כמו שכרגע אני מסופק מסרטים.
אופיר
מגבר משולב סטריאו ורסיבר קולנוע ביתי מאד שונים בהגדרתם והם לא אותו דבר.
במגבר משולב סטריאו יש הרבה פחות רכיבים - הוא כולל הגברה רק לשני ערוצים + חלק של הPRE שאחראי על מיתוג בין המקורות ושליטה על הצליל (בעיקר ווליום ויש כאלו שיש להם גם שליטה על גובה הצליל מה שנקרא "בס" ו-"טרבל")
לעומת זאת ברסיבר קולנוע ביתי יש לך הרבה יותר רכיבים - יש הגברה לחמישה ערוצים לפחות, יש טיונר לקליטת שידורי רדיו, יש מעבדי אותות לפיענוח אותות דיגיטליים וחלוקתם לערוצים השונים, יש מעבדי אותות להדמיית אפשרויות צלילים רב ערוציים שונים, יש את חלק ה PRE למיתוג ועוד ועוד...בקיצור ב"קופסה" אחת של רסיבר קולנוע ביתי יש המווווווון אלקטרוניקה והמון תכונות שלא בהכרח שימושיות ונחוצות לצורכי האזנה בסטריאו.
שלמה
מגבר משולב סטריאו ורסיבר קולנוע ביתי מאד שונים בהגדרתם והם לא אותו דבר.
במגבר משולב סטריאו יש הרבה פחות רכיבים - הוא כולל הגברה רק לשני ערוצים + חלק של הPRE שאחראי על מיתוג בין המקורות ושליטה על הצליל (בעיקר ווליום ויש כאלו שיש להם גם שליטה על גובה הצליל מה שנקרא "בס" ו-"טרבל")
לעומת זאת ברסיבר קולנוע ביתי יש לך הרבה יותר רכיבים - יש הגברה לחמישה ערוצים לפחות, יש טיונר לקליטת שידורי רדיו, יש מעבדי אותות לפיענוח אותות דיגיטליים וחלוקתם לערוצים השונים, יש מעבדי אותות להדמיית אפשרויות צלילים רב ערוציים שונים, יש את חלק ה PRE למיתוג ועוד ועוד...בקיצור ב"קופסה" אחת של רסיבר קולנוע ביתי יש המווווווון אלקטרוניקה והמון תכונות שלא בהכרח שימושיות ונחוצות לצורכי האזנה בסטריאו.
שלמה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

...לא הבנת את השאלה ,שלמה.
התכוונתי מה ההבדל בין רסיבר סטריאו, למשולב סטריאו...?
התכוונתי מה ההבדל בין רסיבר סטריאו, למשולב סטריאו...?
למיטב ידיעתי "רסיבר סטראו" זה כבר דבר פסה ולכן שלמה ענה כפי שענה.ofir-harlev כתב:...לא הבנת את השאלה ,שלמה.
התכוונתי מה ההבדל בין רסיבר סטריאו, למשולב סטריאו...?...
ב"רסיבר" יש לרוב (ואולי בהכרח) גם טיונר ב"משולב" אין טיונר, זאת בנוסף לייעודו העיקרי- ריכוז ומיתוג מקורות אודיו ווידאו ושוב במשולב יכול להיות טיפול רק במקור אחד...
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- ofir-harlev
- חבר ותיק

בטוחני שבמשולבים יותר מכניסה אחת....או שאני טועה?
צודק, רסיבר באמת היה מאופיין בכך שיש בו טיונר.
ח איזה קטע מטופש 
צודק, רסיבר באמת היה מאופיין בכך שיש בו טיונר.
אופיר
אם אני מבין נכון את כיוון שאלותייך, אתה כיום מרוצה מהתוצאה בקולנוע ביתי ומעוניין לשפר\ לשדרג את איכות הצליל בסטריאו בתקציב של כ 11,000 ש"ח ? נכון ?
אם אני מבין נכון תפרט מה הציוד שיש לך היום ומה אתה מקווה להשיג בשיפור תחום הסטריאו. כך החברים כאן יוכלו למקד את עיצותיהם.
שלמה
אם אני מבין נכון את כיוון שאלותייך, אתה כיום מרוצה מהתוצאה בקולנוע ביתי ומעוניין לשפר\ לשדרג את איכות הצליל בסטריאו בתקציב של כ 11,000 ש"ח ? נכון ?
אם אני מבין נכון תפרט מה הציוד שיש לך היום ומה אתה מקווה להשיג בשיפור תחום הסטריאו. כך החברים כאן יוכלו למקד את עיצותיהם.
שלמה
- ofir-harlev
- חבר ותיק

אני מתכוון להחליף גם את הרסיבר בשביל יציאת פרה, שכרגע אין לי בנמצא.
ככה ש11K ילכו על רסיבר קולנוע ביתי+ משולב סטריאו.
אני עובד עם רסיבר Yamaha 557
שוב פעםאחזור על כך, מועד הקניה לא בפתח עוד...
ככה ש11K ילכו על רסיבר קולנוע ביתי+ משולב סטריאו.
אני עובד עם רסיבר Yamaha 557
שוב פעםאחזור על כך, מועד הקניה לא בפתח עוד...