שאלה קצת מוזרה - חבילות סיבים 1000/250

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 758
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #41 

25/09/2022 0:52  
oferlap כתב:
זה עובד יפה מאד, פשוט צריך נתב שבנוי להתנהל במקביל עם כמה תשתיות WAN.
אתה יכול לראות שההעלאה שקיבלתי הרגע היא בדיוק סכום המהירויות - 250 מבזק בינלאומי ועוד 104 מסלקום, עד שיפתרו את הפלונטר מול אנלימיטד.
כרגע קיבלתי הורדה קצת נמוכה מהרגיל, אבל כבר הגעתי עם הנתב הזה לתוצאה של כמעט 2.5 ג'יגה כשעדיין הייתי מחובר גם להוטנט בכבלים (כלומר 3 תשתיות במקביל - לכמה ימים מהרגע שביקשתי להתנתק מהם ועד שהחזרתי את המודם בפועל).

כמובן שרק אפליקציות כמו Speedtest ואחרות, שיוצרות יותר מחיבור אחד במקביל, יקבלו מהירויות כאלה ועדיפות כזו. הורדה בדפדפן, למשל, "רואה" רק תשתית אחת שהנתב החליט להקצות לה.
בסופו של דבר אני יכול להסתדר יפה מאד גם עם תשתית סיבים אחת - אפילו הזרמת סרטים באיכות בלוריי ב- Plex לא חונקת חיבור של 250 העלאה, אבל אני לא אוהב להיות תלוי לגמרי בחסדיו של ספק אחד ויחיד, וברגע שכבר החלטתי על חיבור נוסף כגיבוי, עדיף שיהיה סימטרי ובשימוש שוטף מאשר איטי ולא הרבה יותר זול מהראשון, ומנותק משימוש רוב הזמן.

image.png
...
אגב הבעיה במצב שכזה (אני גם עבדתי בשיטה הזאת) היא שהדפדפן עלול להחליף כתובת איפי בכל כמה שניות - ואז אתרי בנקים ואתרים מאובטחים אחרים יתנו לך שגיאה

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שם מלא: דור
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #42 

אז בעצם ברוב מוחלט של המקרים, כולל שליחת קבצים גדולים, אתה לא נהנה ממהירות UPLOAD משולבת, אלה רק יש לך גיבוי. נכון?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #43 

25/09/2022 10:26  
gabif כתב:
אגב הבעיה במצב שכזה (אני גם עבדתי בשיטה הזאת) היא שהדפדפן עלול להחליף כתובת איפי בכל כמה שניות - ואז אתרי בנקים ואתרים מאובטחים אחרים יתנו לך שגיאה
...
אם הנתב מוגדר נכון, אז אין שום בעיה מסוג זה. ובדיוק בשביל זה מגדירים בו את מנגנון של sessions persistent או כפי שזה עוד מכונה sticky connections. אני עובד כך עשרות שנים במקומות רבים ואין שום בעיה. וזה השרטות שממחיש את הנושא:

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #44 

25/09/2022 10:26  
gabif כתב:
...
לא נתקלתי בבעיה כזו עם אתרים מאובטחים, אולי כי הנתב אצלי לא ממהר כל כך להחליף ניתוב אלא אם האתר פותח 3 חיבורים ומעלה, במקביל לאותו יעד ובאותו פורט. ניתוב ברירת המחדל מתחלף כנראה בכל 3-4 דקות, מנסיון עם Dynamic DNS שנמצא על NAS. בכל כמה דקות הוא רושם החלפת כתובת.
אבל בהחלט נדרשתי במשך הזמן להחריג כמה פרוטוקולים ופורטים מהאופציה של Load Balance כדי להימנע מבעיות מוזרות: SIP, NTP, STUN ו- DNS. האחרון גרם לכך שטסלה, רק טסלה לא הסכימה בשום אופן להתחבר לרשת האלחוטית של הבית.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #45 

25/09/2022 10:55  
dor4x כתב:
אז בעצם ברוב מוחלט של המקרים, כולל שליחת קבצים גדולים, אתה לא נהנה ממהירות UPLOAD משולבת, אלה רק יש לך גיבוי. נכון?
...
עניין של נקודת מבט. ברוב המקרים כשאני נמצא ביעד מרוחק ומעוניין לקבל קבצים גדולים מהבית, מה שמגביל אותי זו דווקא מהירות ההורדה באותו יעד - בדרך כלל זה יהיה חיבור סלולרי, נחושת שהוא לא הוט 500, או חבילת סיבים 300/30. אם אין את המגבלה הזו, אני פשוט מוריד 2 קבצים גדולים במקביל, מה שחוסך כמובן זמן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #46 

איזה ראוטרים תומכים ב sticky connection?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

25/09/2022 16:13  
oferlaor כתב:
איזה ראוטרים תומכים ב sticky connection?
...
מאלה שעבדתי אתם ואני זוכר כרגע, אז CISCO, JUNIPER, OpenWRT, pfSense, Opnsense, גרסאות מתקדמות של FortiNet, נתב NSX Edge של VmWare ובטח יש עוד כמה שכרגע אני לא נזכר בהם.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #48 

25/09/2022 11:28  
sys_admin כתב:
אם הנתב מוגדר נכון, אז אין שום בעיה מסוג זה. ובדיוק בשביל זה מגדירים בו את מנגנון של sessions persistent או כפי שזה עוד מכונה sticky connections. אני עובד כך עשרות שנים במקומות רבים ואין שום בעיה. וזה השרטות שממחיש את הנושא:
...
השאלה האם הנתב שלי תומך RT-AX88U אסוס

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

25/09/2022 18:13  
gabif כתב:
השאלה האם הנתב שלי תומך RT-AX88U אסוס
...
תוכנת יצרן של נתבים מסוגים כאלה לא תומכים בדרך כלל בשום אפשרויות ניתוב מתקדמות. וגם נתב ספציפי זה מוגבל מבחינת חומרה ולא תומך אפילו בגרסאות קושחה צד ג', כזו כמו OpenWRT. כך שלא ניתן גם להתקין עליו תוכנה חילופית מתאימה.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #50 

25/09/2022 19:22  
sys_admin כתב:
תוכנת יצרן של נתבים מסוגים כאלה לא תומכים בדרך כלל בשום אפשרויות ניתוב מתקדמות. וגם נתב ספציפי זה מוגבל מבחינת חומרה ולא תומך אפילו בגרסאות קושחה צד ג', כזו כמו OpenWRT. כך שלא ניתן גם להתקין עליו תוכנה חילופית מתאימה.
...
יש את גרסאות צד 3 של מרלין עבור אסוס

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

25/09/2022 19:34  
gabif כתב:
יש את גרסאות צד 3 של מרלין עבור אסוס
...
Asuswrt-Merlin מן הסתם גם לא תומכת באפשרות זו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #52 

חזרה לנושא השרשור. היה אצלי טכנאי שלהם ביום שישי. שמע מה הבעיה ומייד ציין שזו בעיה ידועה אצלהם שהוא כל הזמן נשלח ל"תקלות" שווא כאלו. בדק מול התמיכה שלו והודיעו לו שזה אמור "להיפתר" עד ה 29 לחודש (מועד החיוב שלי אצלהם?). בא, התלונן על החברה בה הוא עובד, והלך.

חברה הזויה.

מחר אבדוק אם באמת התעדכן.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3468
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 334 פעמים

שליחה #53 

חברה פושטית... בטח תחייב אותך בעוד שקל, ממועד הבקשה.. :)
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #54 

rafi_d - עם כל הזלזול זו החברה היחידה שהצליחה לחבר אותי עם נתב שלי. הוט ובזק שלחו טכנאים שהתסבכו לחלוטין והתייאשו והלכו.

אז...

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #55 

לא מכיר, מי אלו... ;) משווה לסלכלום ואנלימיטד (עם הנתב שלי...)...

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #56 

28/09/2022 14:23  
Huber כתב:
חזרה לנושא השרשור. היה אצלי טכנאי שלהם ביום שישי. שמע מה הבעיה ומייד ציין שזו בעיה ידועה אצלהם שהוא כל הזמן נשלח ל"תקלות" שווא כאלו.
...
אצלי בערך אותה התרחשות - היה טכנאי, אמר שזו חבילה ממש חדשה, שככל שהוא יודע, רק הראוטר החדש ביותר שהם משכירים תומך בה בכלל, התקשר לאן שהתקשר כדי לקבל הבהרות, ולאחר דין ודברים עם גורמים שונים במערכת סיכם שהבעיה היא אצלם - סינכרון בין התשתית (אנלימיטד במקרה שלי) לספק. הוא התנצל שזה יטופל רק אחרי ראש השנה, כלומר אתמול (רביעי). היום קיבלתי הודעה מחברת האשראי על הוראת קבע חדשה לטובת סלקום, שלא הצלחתי עדיין לצפות בה. כנראה שזה קשור. המהירות? בינתיים כמו מאומה לא קרה.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #57 

08/09/2022 14:59  
oferlaor כתב:
דיברתי היום עם סלקום. יש להם סידור ממש מוזר של שדרוג חבילות. הם מעדנים רק במחזורי חיוב בלבד. זה אומר שיתכן שיקח עד חודש לשדרג מהירות כתלות מתי מחזור החיוב שלך ומתי הזמנת. תבדוק את זה. אצלי במזל המחזור חיוב קורה עוד כמה ימים.
...
על איזו תשתית הם יושבים אצלך? אנלימיטד כמו אצלי? או בזק?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #58 

העלילה מסתבכת. אחרי כמה שבועות שהכל עובד מצויין זה פשוט התנדף לי וחזרתי באופן לא ברור ל 1/100

אני מול התמיכה אבל הם לא מצליחים להבין מה הבעיה בינתיים

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #59 

10/10/2022 23:23  
oferlaor כתב:
העלילה מסתבכת. אחרי כמה שבועות שהכל עובד מצויין זה פשוט התנדף לי וחזרתי באופן לא ברור ל 1/100

אני מול התמיכה אבל הם לא מצליחים להבין מה הבעיה בינתיים
...
על איזו תשתית? בזק או אנלימיטד?

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #60 

מנסיון, באנלימיטד אין בעיות כאלו... בטח שוב חוסר תיאום של סלכלום מול בזק...
כל עוד (אם) יש בשטח ספקית עם תשתית "עצמונית" שלה - עדיף ... בזב"ל (שזה בזק פרקטית) או פרטנר פייבר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”