שאלה קצת מוזרה - חבילות סיבים 1000/250
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
גם אצלי משהו דומה כרגע עם סלקום. שדרגתי לפני כמה ימים ל 1000/250, בפועל מקבל 1000/100. מתקשר לתמיכה שלהם ונחשו מה? "יש לך נתב פרטי - הבעיה בנתב שלך".
הזכרתי להם שהם טענו את זה גם במעמד החיבור שהאינטרנט לא עבד, ורק אחרי שהתחברתי ישירות למתאם שלהם עם חייגן PPOE והראיתי להם שהבעיה לא בציוד שלי הם טרחו לבדוק יסודי ולגלות שהמתאם שלהם לא מתאים לציוד בשטח. גם הפעם הייתי צריך לריב עם הנציגים שלהם ולאיים בהתנתקות בשביל שיפסיקו להאשים את הציוד שלי ולפתור את הבעיה.
ישלחו טכנאי עם נתב שלהם ביום שישי "לבדוק".
מתיש איך דברים עובדים במדינה הזו.
הזכרתי להם שהם טענו את זה גם במעמד החיבור שהאינטרנט לא עבד, ורק אחרי שהתחברתי ישירות למתאם שלהם עם חייגן PPOE והראיתי להם שהבעיה לא בציוד שלי הם טרחו לבדוק יסודי ולגלות שהמתאם שלהם לא מתאים לציוד בשטח. גם הפעם הייתי צריך לריב עם הנציגים שלהם ולאיים בהתנתקות בשביל שיפסיקו להאשים את הציוד שלי ולפתור את הבעיה.
ישלחו טכנאי עם נתב שלהם ביום שישי "לבדוק".
מתיש איך דברים עובדים במדינה הזו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
בתור אחד שעבד במוקד תמיכה של בזק, זה פשוט הנוהל שלהם.
א. הם לא תומכים בציוד פרטי.
ב. בטח דורשים מהם לעמוד בזמנים. כשיש לקוח עם ציוד פרטי, הכי קל להאשים את הציוד ולשלוח אותו לחפש. כך גם זה מגדיל את סיכוי שמישהו ייכנע ויקנה\ישכיר מהם ציוד ואז הם מקבלים בונוס\הטבות על מכירה.
ג. סביר להניח שהם כבר מכירים את הבעיה, אתה לא הראשון ולא האחרון שנתקל בבעיה הזו. ויכול להיות שאין לה פתרון (לפחות כרגע) או שזה תהליך ארוך והתעסקות, ואף אחד לא מחק את סעיף ב.
יצא לי להתווכח עם מנהל אחרי שיחות שבהן ללקוח יש ציוד פרטי, ונתתי ללקוח תמיכה. כי היה לי ברור שהבעיה לא נובעת מהציוד, אז למה לטרטר סתם את הלקוח? הוא גם ככה יחזור שוב או פשוט יתנתק.
א. הם לא תומכים בציוד פרטי.
ב. בטח דורשים מהם לעמוד בזמנים. כשיש לקוח עם ציוד פרטי, הכי קל להאשים את הציוד ולשלוח אותו לחפש. כך גם זה מגדיל את סיכוי שמישהו ייכנע ויקנה\ישכיר מהם ציוד ואז הם מקבלים בונוס\הטבות על מכירה.
ג. סביר להניח שהם כבר מכירים את הבעיה, אתה לא הראשון ולא האחרון שנתקל בבעיה הזו. ויכול להיות שאין לה פתרון (לפחות כרגע) או שזה תהליך ארוך והתעסקות, ואף אחד לא מחק את סעיף ב.
יצא לי להתווכח עם מנהל אחרי שיחות שבהן ללקוח יש ציוד פרטי, ונתתי ללקוח תמיכה. כי היה לי ברור שהבעיה לא נובעת מהציוד, אז למה לטרטר סתם את הלקוח? הוא גם ככה יחזור שוב או פשוט יתנתק.
מי שמחוברים עם ממיר סיב שסלקום נותנים - הצלחתם להתחבר לממשק הניהול שהשמועות אומרות שיש לו? אם כן, באיזו כתובת (192.168.100.1 ?), באיזה פרוטוקול (HTTP, Telnet ?) ובאיזו קונפיגורציית חיבור (ישיר למחשב עם כתובת IP שנקבעה ידנית?).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
חוזר ואומר את מה שכתבתי קודם. זה קשור למחזור החיוב. זה יכול להכנס לכם לתוקף רק במחזור החיוב (למה? מישהו התעצל לחשב שם שברים של 10₪).
למזלי היה לי רק איזה 3-4 ימים להמתין אבל זה יכול גם להיות חודש כי רק אלוהים והם יודעים מתי אתם מחוייבים בפועל.
למזלי היה לי רק איזה 3-4 ימים להמתין אבל זה יכול גם להיות חודש כי רק אלוהים והם יודעים מתי אתם מחוייבים בפועל.
- Huber
- חבר במועדון HT

oferlaor - אף אחד לא מתווכח אאיתך, רק הזוי שאצלהם לא מודעים לדבר כ"כ בסיסי ועוד יותר הזוי שבמקום זה מאשימים את הלקוח.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

אז הסכמנו שכל הסיטואציה הזויה?
השאלה איך גורמים לחברות המטופשות הללו לעכל שהם פוגעות בלקוחות שלהם...
אין לנו אף אחד בפורום שעובד בסלקום/נטוויזיון?
השאלה איך גורמים לחברות המטופשות הללו לעכל שהם פוגעות בלקוחות שלהם...
אין לנו אף אחד בפורום שעובד בסלקום/נטוויזיון?
זה יותר מורכב. כבר קיבלתי חשבונית עם חיוב של דמי מעבר חבילה (אמורים לזכות אותי בהמשך ולחייב שוב מהרגע שאקבל את המהירות בפועל), וכרגע לא נותר לדרג הגבוה ביותר של התומכים שם אלא לשלוח אלי טכנאי לבדוק את התשתית....
יתכן כי ישנה בעיה של back to back במידה וסלקום לדוגמא רוכבים על תשתית של בזק, ובזק מחייבים אותם במחזורים של חודש בלבד.
לגבי סלקום: מהאינטראקציה איתם עד כה, הם עדיין בעיצומה של עקומת הלמידה וההטמעה, עם פערי ידע משמעותיים גם של "מומחים", כמו גם חבלי ילדות של המערכת.
לגבי סלקום: מהאינטראקציה איתם עד כה, הם עדיין בעיצומה של עקומת הלמידה וההטמעה, עם פערי ידע משמעותיים גם של "מומחים", כמו גם חבלי ילדות של המערכת.
בכמה הספקיות מעלות את דמי המנוי בשדרוג UPLOAD מ100 ל 250?
תלוי בספקית....
בזק בינלאומי לא מעלה את המחיר החודשי ולא גובה דמי מעבר כלשהם.
סלקום גובה דמי מעבר חד פעמיים של 99 ש"ח, ומעלה את המחיר החודשי ל- 129 ש"ח (במקום 109 ש"ח שעלתה לי חבילת 1000/100).
אגב סלקום עדיין לא הצליחו להבין מדוע החבילה שלי לא מוכנה להתעדכן. טכנאי שהיה היום אצלי החזיר את הכדור למחלקת הנדסה.
ומה ההפרש בפרטנר ? בזק גובים 120 כפי שרשום באתר, או פחות?23/09/2022 14:40oferlap כתב: תלוי בספקית.
סלקום גובה דמי מעבר חד פעמיים של 99 ש"ח, ומעלה את המחיר החודשי ל- 129 ש"ח (במקום 109 ש"ח שעלתה לי חבילת 1000/100).
אגב סלקום עדיין לא הצליחו להבין מדוע החבילה שלי לא מוכנה להתעדכן. טכנאי שהיה היום אצלי החזיר את הכדור למחלקת הנדסה....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בפרטנר בפעם האחרונה שבדקתי ההפרש הוא 10 ש"ח (120 מול 130).
אבל אני כרגע על תוכנית ישנה ומשלם 100. רציתי לשדרג אבל אמרו לי שאצטרך לשלם 130.
הייתי מוכן להוסיף 10% למחיר אבל אני לא מוכן להוסיף 30%. לשימושים שלי זה לא משתלם.
הייתי מוכן להוסיף 10% למחיר אבל אני לא מוכן להוסיף 30%. לשימושים שלי זה לא משתלם.
אני חושב שאני על אותה תוכנית "ישנה" ...23/09/2022 17:39TheCoolest כתב: בפרטנר בפעם האחרונה שבדקתי ההפרש הוא 10 ש"ח (120 מול 130).
הייתי מוכן להוסיף 10% למחיר אבל אני לא מוכן להוסיף 30%. לשימושים שלי זה לא משתלם....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יכול להיות, בינתיים אני לא מעלה הרבה כדי שבאמת אצטרך את הרוחב פס הנוסף. עבורי זה עניין של "למה לא?" אם זה רק עוד 10 ש"ח.
בזק בינלאומי אכן גובים 120, למשך לא זוכר כמה חודשים ואחר כך זה עולה. נדמה לי שלמשך שנתיים. ועושים הכל כדי לגרום לך להאמין שאתה מוכרח לשכור מהם ראוטר כדי להתחבר....
מניסיון עבר, זה כנראה שהתשתית לא מסונכרנת עם נתוני הספק.23/09/2022 14:40oferlap כתב: תלוי בספקית.
אגב סלקום עדיין לא הצליחו להבין מדוע החבילה שלי לא מוכנה להתעדכן. טכנאי שהיה היום אצלי החזיר את הכדור למחלקת הנדסה....
שיוודאו שהתשתית (כלומר- בזק) מסונכרן לפי 250 מגה ולא 100.
זה גם קורה לפעמים....
לא תקבל 2 גיגה קווי מפעמיים 1 ותשלם כפול.24/09/2022 15:43koby50 כתב: איך החיבור לשתי תשתיות קורה? זה עובד תקין מקבלים את כל המהירות ? הנתב עובד עם זה בצורה טובה?...
מעשית זה לגיבוי בלבד כשיש תקלה.
זה עובד יפה מאד, פשוט צריך נתב שבנוי להתנהל במקביל עם כמה תשתיות WAN.24/09/2022 15:43koby50 כתב: איך החיבור לשתי תשתיות קורה? זה עובד תקין מקבלים את כל המהירות ? הנתב עובד עם זה בצורה טובה?...
אתה יכול לראות שההעלאה שקיבלתי הרגע היא בדיוק סכום המהירויות - 250 מבזק בינלאומי ועוד 104 מסלקום, עד שיפתרו את הפלונטר מול אנלימיטד.
כרגע קיבלתי הורדה קצת נמוכה מהרגיל, אבל כבר הגעתי עם הנתב הזה לתוצאה של כמעט 2.5 ג'יגה כשעדיין הייתי מחובר גם להוטנט בכבלים (כלומר 3 תשתיות במקביל - לכמה ימים מהרגע שביקשתי להתנתק מהם ועד שהחזרתי את המודם בפועל).
כמובן שרק אפליקציות כמו Speedtest ואחרות, שיוצרות יותר מחיבור אחד במקביל, יקבלו מהירויות כאלה ועדיפות כזו. הורדה בדפדפן, למשל, "רואה" רק תשתית אחת שהנתב החליט להקצות לה.
בסופו של דבר אני יכול להסתדר יפה מאד גם עם תשתית סיבים אחת - אפילו הזרמת סרטים באיכות בלוריי ב- Plex לא חונקת חיבור של 250 העלאה, אבל אני לא אוהב להיות תלוי לגמרי בחסדיו של ספק אחד ויחיד, וברגע שכבר החלטתי על חיבור נוסף כגיבוי, עדיף שיהיה סימטרי ובשימוש שוטף מאשר איטי ולא הרבה יותר זול מהראשון, ומנותק משימוש רוב הזמן.