ניתוקים בלתי פוסקים פרטנר סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

בדקתי מתוך סקרנות אצלי בארון של הבניין (46 דיירים) ונראה שיש אמת בזה שפרטנר מתקינים סוויץ שמגביל את כל הדיירים.

הארון של פרטנר
z3.jpg

הארון של פרטנר פתוח
z2.jpg

והדגם מקרוב
z1.jpg

המפרט של הסוויץ:
https://progreso.com.sg/newsite/wp-cont ... S-3128.pdf

מצד שני, מה אנחנו מצפים שיותקן, סוויץ של 100Gb? בדקתם את העלויות של ציוד כזה? זה יתגלגל בסופו של דבר לתשלום החודשי.

@sys_admin
איזה סוויץ בזק מתקינה בבניינים?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
שם מלא: דור

Re:

שליחה

03/08/2022 8:11  
ziv_r כתב:
בדקתי מתוך סקרנות אצלי בארון של הבניין (46 דיירים) ונראה שיש אמת בזה שפרטנר מתקינים סוויץ שמגביל את כל הדיירים.
...
הסתכלתי בקישור ששלחת.
כתוב שם במפרט:
non-blocking 56Gbps switching fabric

חיפשתי בגוגל מה זה אומר
The maximum port speed on each switch port, add them all up
1000*2*28=56Gbps

אם אני מבין נכון, המגבלה לכל מי שמחובר היא 56GB אבל 1GB לכל חיבור בודד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

@ziv_r
את העובדה הלא מפתיעה זו "שיש אמת בזה שפרטנר מתקינים סוויץ שמגביל את כל הדיירים" תיארתי כבר לפני זה ואפילו כבר צירפתי קישור ישיר לדיון שהתנהל כאן, שבו הלקוח "המרוצה" של "פרייבט פייבר" מספר את החוויות שימוש בו וגם אחרי שהיו עוד כאלה שלא מוכנים להפנים את זה ולהשלים עם העובדה זו, אז גם הוא מצרף את התמונה שצילם בה את התכולה של ארון תקשורת של הבניין שלו. וזה באמת נראה בדיוק כפי כמו זה שאתה ראית וצילמת. כך שאני לא יותר מדי מופתע ממה שרואים בצילומים שלך.

ועכשיו לשאלה של: "מצד שני, מה אנחנו מצפים שיותקן, סוויץ של 100Gb?" גם כאן התשובה היא די פשוטה וברורה, שלא אנו לא מצפים שיותקן סוויץ של 100Gb. וזה מסיבה די פשוטה, והיא שזה יהיה מיותר ויותר מכך, בין מהירויות של 1Gb ל 100Gb יש עוד כמה באמצע. למשל לצורך של ציוד גישה לבניין, שספק מספק דרך ציוד זה חבילות של עד 1Gb נהוג היה להשתמש במתגים שהחיבור Uplink שלהם מורכב מפורטים של 10Gb. למשל לחיבור בבניין שיש נגיד סדר גודל של עשרה לקוחות משתמשים בפורט בודד כזה, בניין של עשרים ומשהו לקוחות, משתמשים ב LAG של שני פורטים כאלה, בבניין שיש בו ארבעים ומשהו לקוחות משתמשים ב LAG של ארבע פורטים כאלה של 10Gb. ומדובר על ציודים זולים ביותר. ואפילו ליצרן עלום שם ברמה של כבלים פירטיים, אותו היצרן זה שפרטנר משתמשים בציוד שלו יש גם מתגים כאלה.
למשל מתג כזה ל 24 פורטים:
DS-S123_FOS-5128_A04_20210209 (ctsystem.com)

ואחד כזה ל 48 פורטים של אותו היצרן:
https://www.ctsystem.com/storage/product-files/DS-S130_FOS-5152_A02_20210818.pdf

על ציוד של יצרנים אמתיים שמייצרים ציוד גישה תקני ברמה נדרשת של Carrier grade , שמשמש לספקי תקשורת אני אפילו כבר לא מדבר, בגלל ששם כבר משתמשים בפורטי Uplinks של 25GB, של 40GB, של 50Gb לפי הצורך וכו'.

ועכשיו לשאלה: "איזה סוויץ בזק מתקינה בבניינים?"
והתשובה היא שבזק.... לא מתקינה שום מתגים בבניינים. 😄
זו גם הסיבה שרשת סיבים של בזק לא מושפעת מהפסקות חשמל בבניין, בגלל שאין לה שום ציוד אקטיבי מותקן בו. וזו גם הסיבה שבזק גם לא צריכה לבקש את האישור של בניין לחיבור לחשמל של הארון תקשורת שלה, כי הוא לא מחובר לחשמל. ואז גם אין את כל הכאב ראש זה שאם הדייר אחד או הועד לא מסכימים, אז אלה שכן רוצים חיבור סיבים בבניין, נשארים ללא חיבור זה. ואת הדיונים על כך בהקשר של פרוטנר למשל ראינו חוזרים על עצמם כאן בפורום זה בשנים אחרונות.
לבזק כל הציוד תקשורת אקטיבי נמצא ב MSAG שלהם, שמותקן אי שם ברחוב וממנו יוצאים סיבים אופטיים לכל הבניינים שמחוברים לשירות. בתוך הMSAG יש כמובן מתג שהמודולים נתיקים שלו הם מודולים של OLT, שכל אחד יכול להיות מפוצל לעד 128 לקוחות או לשרת לקוח בודד לפי הצורך ולפי התכנון של רשת זו. כמובן גם שלא מדובר שם על ציוד ברמה של כבלים פירטיים, אלה של Carrier grade אמתי ולמתגים אלה שב MSAG , שמשרת כמה מאות של לקוחות החיבור Uplink כבר באמת מורכב מחיבורים של 100Gb אחד או יותר לפי הצורך. גם כל MSAG מצוייד ביחידת אל פסק, בבקר בשבילו ובסל מצברים שלו, כך שגם שיש הפסקת חשמל, עדיין השירות ממשיך לעבוד ללא שום בעיה לשעות רבות ללא חשמל חיצוני.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 03/08/2022 10:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: Re:

שליחה

03/08/2022 9:34  
dor4x כתב:
הסתכלתי בקישור ששלחת.
כתוב שם במפרט:
non-blocking 56Gbps switching fabric

חיפשתי בגוגל מה זה אומר
The maximum port speed on each switch port, add them all up
1000*2*28=56Gbps

אם אני מבין נכון, המגבלה לכל מי שמחובר היא 56GB אבל 1GB לכל חיבור בודד.
...
זה בסך הכל ה backbone הפנימי של המתג ותו לא. :lol:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2689

שליחה

התמונות האלו כבר עלו בעבר, אין ספק שיש מקומות שזה המצב. מה קורה בבניינים שבהם יותר מ24 אנשים מחוברים? יש שניים כאלו?
אגב, אצלנו מסיבה כזאת או אחרת פרטנר החליפו את הציוד לפני כמה חודשים. לפני ההחלפה, לא היה ניתן לקחת חבילה של 1000/250 ומהירויות ההורדה היו קצת יותר נמוכות (בין 800 ל 900). עכשיו המהירויות הן מלאות.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כבר נתתי את הדגם המדייק של מתג שפרטנר מתקינים במקומות שיש להם בהם 48 לקוחות פעילים. מן הסתם שברוב המוחלט של המקומות זה מתג עם פורט בודד של 1G, כפי שכבר הסברתי את זה לא פעם.
כפי שניתן לראות את זה, בחברות כמו פרטנר, דמיונות וסיפורים שיווקיים לחוד ומציאות לחוד.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 03/08/2022 11:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509

שליחה

אותי מעניין רק מבחן התוצאה.
זה יתחיל להפריע לי במקרה שלא אקבל את המהירות הצפויה.
כרגע זה לא קורה.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 03/08/2022 11:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אז כנראה שכל השכנים שלי משלמים על אינטרנט, אבל בפועל רק קוראים ספרים כל היום. אני משתמש כבד, מאוד. לא מסתדר איך שאר השכנים מסתדרים בזמן שאני מוריד, ואיך אין מהומה בבניין (ויש מהומות על הפסקת אינטרנט של 5 דקות אצלנו).

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
שם מלא: דור

שליחה

אצלי בבניין יש 2 סווצים. וכך גם בבניין הצמוד.

sys_admin - אתה צודק.
בזק ורק בזק הכי טובים וכל השאר נותנים *** של שרות ומגבילים את המהירות לכל השכנים ככה שהם בקושי יכולים לגלוש.
תודה על מידע.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אתם טיפה טומנים את הראש. אם הפורט של הסוויץ הוא רק 1GbE, אז זה מה שכל הדיירים בבניין שמחוברים לסוויץ יכולים לקבל, לא יותר.
יכול להיות שיש לכם סוויץ מתקדם יותר, אבל כל עוד לא תבדקו את זה (כמו שאני עשיתי), אין לכם באמת ביטחון.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ברור שבמקום שזה המצב, אז זה מה שאפשר לקבל.
מניח שיש גם מקומות שזה לא המצב (יש גם כמה אנשים שהתחברו אליהם לחבילה של 3 ג'יגה לפני שביטלו אותה). בסבירות גבוהה מניח שאצלי זה לא המצב (אולי 2 סוויטצ'ים?) אבל בפועל, לא מרגיש מגבלה.

זיו, אתה בפרטנר? אתה בחבילה של 1000/250 במקרה?
כי אצלי, עד שלא החליפו ציוד, לא היה אפשר להתחבר. מעניין מה היה לפני ומה אחרי, כי כמו שכתבתי, גם היה שיפור במהירות ההורדה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אני בפרטנר בחבילה של 1000/100

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ויש לך אפשרות טכנית להתחבר ל1000/250?
מעניין...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

זה אפשרי עבורי ללא החלפת הציוד, אבל אני לא הדיון פה.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הדיון הוא לא אתה
עניין אותי אם מחליפים ציוד במקרה כזה באופן גורף (ולאיזה).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

לא מחליפים בפרטנר. יש לי מישהו בבניין עם חיבור 1000/250 וכולנו מחוברים לאותו סוויץ של 1GbE. הסכימו גם לחבר אותי כשדיברתי איתם לפני שעה (אבל לא שדרגתי). מאכזב לשמוע שכולנו מחוברים לסוויץ כזה וכולנו מוגבלים באמת.

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736

שליחה

03/08/2022 11:48  
OMRIJ כתב:
אז כנראה שכל השכנים שלי משלמים על אינטרנט, אבל בפועל רק קוראים ספרים כל היום. אני משתמש כבד, מאוד. לא מסתדר איך שאר השכנים מסתדרים בזמן שאני מוריד, ואיך אין מהומה בבניין (ויש מהומות על הפסקת אינטרנט של 5 דקות אצלנו).
...
יש הבדל גדול מאוד בין "הפסקת אינטרנט של 5 דקות" שבו לא יכולים לגלוש בכלל לבין איטיות בגלישה שחולפת אחרי כמה דק'/שניות.
גם אם אתה משתמש כבד מאוד, עדיין יכולות להיות כמה סיבות שאתה לא משפיע על השכנים:
1. מופעל QOS במתג פרטנר ואתה מקבל יותר בזמן שאין פעילות של השכנים, ופחות כשהם עובדים
2. הגלישה שלהם לא צורכת הרבה ועיכוב של 2 שניות בהעלאת דף או פתיחת אפליקצית חדשות לא מפריעה להם
3. אתה לא "לוקח" את כל רוחב הפס בכל אורך היום כמו שזה נשמע (משתמש כבד, מאוד)

לגבי 3, סתם אני תוהה
לכאורה, אתה מוריד בכל רוחב הפס, סרטים של 4k remux בגודל 50GB כ"א
לוקח לך 10 דק' לכל קובץ (הגזמתי לרעה).
אחרי שעה, 6 סרטים, אחרי יום של 20 שעות הורדה אתה עם 120 סרטים.
אחרי שבוע אתה כבר עם נפח של 56TB אחסון.

אז או שעל דלת הכניסה שלך כתוב "משפחת Netflix" או שאתה לא משתמש כבד שמשבית את כל לקוחות פרטנר בבניין.
סורי אם יצאתי ציני, :roll:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא מוריד 24/7....
אבל יש דקות ארוכות (לא שניות) כמעט בכל יום שבו יש הורדות. ואני לא רואה מקרים בהם רוחב הפס לא מנוצל במלואו במקרים האלו.
אני פשוט מכיר את האנשים בבניין, ואת הלחץ שלהם כל פעם שמשהו לא מתפקד (ואין סיכוי שכשאני מנצל את כל רוחב הפס, שהם (עשרות שכנים) רואים נטפליקס או ערוץ 2 באחת החברות IPTV וכו')
וכן, ההורדות שלי הן ביחידות של טרה ולא בג'יגה :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אז מה ההסבר שלך כאשר אתה מחובר לסוויץ עם שאר הדיירים ורוחב הפס המשותף של כולכם ביחד הוא 1Gb?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אין לי הסבר, למעט אולי שיש כמה סוויטצ'ים בבניין (כמו שdor4x) כתב או שיש דגם אחר (אולי מישהו בבניין התחבר בזמנו לחבילה של 3 ג'יגה?).
בשורה התחתונה, אני בטח לא מרגיש שאני מוגבל בדרך כלשהי.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”