פיוניר 508 -ביקורת מהללת ב hdtvtest

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
נועם1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 301

שליחה

כל הכבוד crusader

ניסוח מושלם ואינטיליגנטי.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238

שליחה

crusader
באם רצית לעשות השוואה נכונה היית מעמיד שני דגמים דומים,מאותו דור
...
לא ני העמדתי אותם, אלא הסוקר של האתר וסיבותיו עימו....
הרי לכולנו ברור שהשוק הזה הוא דינמאי ,הרבה יותר מקונטרסט של המסכים הללו,את זה אתה לא מחדש לאף אחד
...
דווקא התקשר אלי מישהו מאילת והודה לי על זה שדווקא כן חידשתי לו....
וברצינות אם היית קורא בעיון את מה שרשמתי הרי היית מבין שמה שאתה רושם ברישום הזה הוא למעשה מחזק את מה שאני רשמתי לפני הרישום שלך...
וכפי שמודגשות ברוב הסקירות,לפחות כאלו שאני קראתי
...
ככה זה נראה יותר טוב מ"ע"פ דעת כל העולם"... מסכים איתי ?
כפי שנועם דאג להדגיש
...
נועם דאג להדגיש רק דבר אחד והוא:- פיוניר, לא היה כמו פיוניר ולא יהיה כמו פיוניר...
קראת משהו אחר שהוא הדגיש ?

כל טוב, שבת שלום...

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238

שליחה

נועם1 כתב:כל הכבוד crusader

ניסוח מושלם ואינטיליגנטי.
...
אכן, רק רחוק מהאמת...
אבל זה בטל בשישים....

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה

נועם1,
איזה רמקולים החלפת וקיבלת ?
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

נועם1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

החלפתי ל GAMUT L5

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

crusader כתב:shlafirg,
יש לי רק בעיה אחת עם הטענות שלך,באם רצית לעשות השוואה נכונה היית מעמיד שני דגמים דומים,מאותו דור,היות והביקורת שהובאו והתארים שניתנו מדברים אך ורק על הדור החדש.
הרי לכולנו ברור שהשוק הזה הוא דינמאי ,הרבה יותר מקונטרסט של המסכים הללו,את זה אתה לא מחדש לאף אחד,אבל נכון להיום,רוב הביקרות מדברות על פריצת דרך ומשב רוח חדש מפיוניר,מה יהיה שפנסוניק יוציאו את הדגם החדש שלהם נדע רק שזה יקרה...
ככה שלבוא היום ולומר יש יותר טובות,זה יפה,אבל לגבות את הטענה הזו,נראה לי בפועל יותר קשה,בטח אם כל שמצאת הוא לינק על דור קודם,שם לב,כפי שנועם דאג להדגיש לך כמה פעמים (וכפי שמודגשות ברוב הסקירות,לפחות כאלו שאני קראתי) אלו דורות בעלי פערים משמעותיים לעומת הדור השמיני.
רק למען הסר ספק,אני עוד לא ראיתי את המסך החדש בעצמי ככה שכל שאני יכול להעיד הוא מהסקירות בלבד.
...
crusader, אני חושש ששניכם שואבים יותר מדי מעולם הרכב שבו לשנות ייצור ודורות יש משמעות קבועה ו"סטנדרטית". דברים לא קורים ככה במציאות בתחום שלנו.

פיוניר ופנסוניק לא מוציאות את הדגמים החדשים שלהם בתיאום, מבקרים לא תמיד יכולים לבדוק ולהשוות בין דגמים פיזיים שקיימים על המדף לבין דגמים אבסטרקטיים שקיימים על הנייר, והכי חשוב - את הלקוח הממוצע (ותסלחו לי - אנחנו לא לקוחות ממוצעים) עניין הדורות לא מעניין והוא קונה מתוך מה שיש לו כרגע על המדף ולא מתוך מה שיהיה בשוק בעוד חצי שנה.
בנוסף כל ההתעסקות הזו עם המושג "פערים משמעותיים" בין דור כזה לדור אחר נראית לי קצת לא לעניין ונראה לי שאתם מייחסים לזה יותר מדי חשיבות. מי החליט שאלה באמת פערים משמעותיים - מחלקת השיווק של פיוניר/פנסוניק?

נועם1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כן.

רק כמה חבל שיש לפחות שני עובדים בכירים ביורוקום שיש להם פיוניר.

ואני לא משקר. :roll:

אחד מהם חבר שלי...................

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה זה קשור?

נועם1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עובדים בכירים ביורוקום קונים פיוניר...
מעניין מאוד.

כנראה יש להם מידע פנימי....

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוי באמת. מה הקשר?
הרי לפי ההגיון שלך כל עובדי יורוקום מדברים אך ורק בסלולריים של נוקייה, מחוברים רק ל-Yes, גולשים באינטרנט רק בקווי זהב, עושים קניות ברשת רק ב-P1000, ושומעים רק 100FM.
אולי משלמים להם יותר מדי וצריך לקצץ להם במשכורות כדי שלא יבזבזו אותה על שטויות??

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

:lol:
HiFiMusic IL

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

נעם1

שליחה

מקריאת השירשור ושאר התגובות שלך אני תוהה איך זה שאתה מחליף פלזמות כמו גרביים

השאלה הגדולה מה אתה עושה הם כל המסכים שאתה הספקת כעבור חודשיים ללכת צעד קדימה ולהחליפם באחר ,יש לך מרתף יינות שבו אתה משכן פלאזמות :wink: .

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מחלק נדבות לעניים... סתם סתם.
NEW_WAVE, נועם כבר אמר שהוא מעביר אותן למשפחה ולחברים.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

dragonflyXXL

אפשר לשאול היכן ראית את הדגם הנ"ל?
מיכוון שהדגם האמריקאי נופל באיכותו מהאירופאי
....

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

איזה מהם? אם כוונתך ל-5080 אפשר למצוא אותן כמעט בכל מקום. ממש לא מדובר כאן באיזה דגם נדיר.
Best Buy (אחת הרשתות הגדולות לאלקטרוניקה כאן) אפילו לא מחזיקות אותן בחנויות ה-Magnolia שלהם (שמיועדות לציוד High-end) אלא באיזור המכירה הכללי.
את הצפייה שלי ערכתי בבית של חבר בזמן ולאחר שהמסך עבר כיול ISF.
אגב איך הגעת למסקנה שהדגם האירופאי שונה או נופל באיכותו מהאמריקאי?

נועם1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

על מה אתם מדברים?

הבהרה - ה 5080 לא נמצא בארץ באולמות תצוגה .

עובדה - עובד החברת יורוקום מקבל מחירי עלות מינוס למוצרי פנסוניק. אבל הוא בחוכמה חייב אני לציין, העדיף להוסיף סכום לא מבוטל לדבר איכותי יותר.

תאמין לי שהוא היה באין ספור תערוכות ונחשף לציוד רב.

ה 5080HD מקביל ל 508XD.
+ רמקולים בונוס.

תאמינו לי ,פיוניר שינתה את סטנדארט איכות הצפייה מקצה אל קצה.

לשאלת השידרוגים -
חברה, אני עובד קשה מאוד. שני תחומים שגורמים לי הנאה הם ציודי HIGH END
ומולטימדיה.
חמישה 5 מסכים משנת 2003 זה לא נורא כ"כ.
(לא כולל החלפות LCD בחדר שינה, הפנמתי את העובדה שב LCD המצב די אבוד
ותמונה טובה אין סיכוי שאקבל)

חברי ברחבי הארץ מחליפים CD ,AMP וכ"ו בתדר גבוהה ביותר,מדובר בסכומי עתק,
בעבר גם אני שאלתי אותם את אותה השאלה שאתם שואלים אותי .
הבעייה היא כשאתה נחשף למוצר איכותי יותר קשה לך לוותר עליו במצב זה הרגש גובר על ההיגיון.

נ.ב. צריך לדווח לפיוניר העולמי שבישראל הגדולה שם נמכרים כ 90% מהמוצרים שלה
ישנה חנות חשובה ביותר שהחליטה לא להציג את ה 5080 בחדר ה HIGH END.
הם מה זה יתאכזבו.
אני בטוח שהם יעצרו את פס הייצור בעקבות המידע הרגיש הזה.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952

שליחה

dragonflyXXL,
דווקא ההשואה לתחום הרכב היא לא נכונה בעליל לעניות דעתי,אתה רוצה לומר לי שכל שנת ייצור המפעל משנה פלטפורמה?גיר?מנוע?
אין לי מושג מאיפה אתה מביא את המידע הזה שלך,אבל לידעתך,אחת לכמה שנים בלבד מתבצע שינוי משמעותי בדגם,כל שאר הפעמים השינוי הוא קוסמטי בלבד.
בדיוק כמו במקרה לעיל,שכן,אני טענתי טענה אחת,שאתה וshlafirg מתעלמים ממנה בגלוי.
אותי,לא ממש מעניין שכרגע אין על המדף פנסוניק שמתחרה,או לצורך העניין כל חברה אחרת,מה שנועם טען,ובצדק הוא דבר אחד,שכרגע אין אחת שקיבלה את אותן מחמאות...זה שלפני שנה היתה אחרת,ולפני שנתיים גם,זה לא מעניין,אנחנו מדברים על נתון נוכחי בזמן נוכחי.
הרי מה שאתה טוען זה שבגלל שלמבקר לא היתה פלסמה אחרת טובה וחדשה יותר לבדוק זה לא רלוונטי?
אז אם ככה,בוא ניגש למגזין What Hi-Fi של שנת 95 ונבדוק איזה פלאסמה הוכתרה אז,ונגדיר אותה כטובה ביותר...הולך?
שם לב כי טענתי היחידה היתה,השוואה אמפירית ככל האפשר,כיום בהיצע הנפוץ הפיוניר לוקחת,אחרים טוענים שלא,זו זכותם הלגיטימית,אבל לדעת מרבית המבקרים כן...מפה ועד הסקת מסקנות כזו או אחרת או לקיחה אישית של התוצאות זה נראה לי מופרז ותלוש.
אגב המוטו שלי היה תמיד,שאין דבר טוב יותר ממראה עיניים,אני מעולם לא הצהרתי,רק פיוניר,למרות שאני בעליה של פלאסמה כזו,יצא לי לראות דגמים שהתעלו על שלי,וכאלו שלא במרוצת הזמן,בסופו של יום,כל אחד עושה את השיקולים שלו,עלות מול תועלת...
ומי שמושפע מכתבות במגזינים וקונה אחת לפי הביקרות לא ממש מהווה פקטור עבורי (ראה ערך אין טוב ממראה עיניים).
shlafirg,
לגבי דעותיו של נועם,אין לי שליטה ורצון להסבירם,הוא אדם בר דעת וזכותו לרשום את אשר רשם.
אבל כמו שציינתי בתחילת התגובה,הבעיה שלי היתה עניין ההשוואה...אך ורק זה.
מקווה שירדתם לסוף דעתי.
ושתהיה שבת שלום.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

(מתנצל בפני כולם. זה הולך להיות ארוך....)
מה קשור איפה נמצאת ה-5080 לאיכויות שלה?
מה קשור כמה מוכן לשלם עובד עלום של יורוקום בשביל "מוצר איכותי יותר"?
ממתי כמות האנשים שמוכנה להוציא כסף לקנות מוצר מסויים קובעת את איכותו? כשה-PRO FHD-1 יצאה מחירה היה 8000$ והיום היא נמכרת בפחות מ-4000$. האם זה אומר שפתאום היא נהפכה לפחות איכותית בגלל שמוכנים להוציא עליה פחות כסף?

כנראה שלא הבנת למה נתתי דווקא את Best Buy כדוגמא.

קצת רקע בביזנס שמאחורי הקלעים: Best Buy (שאין לה שום קשר לזאת שבתחנה המרכזית בעפולה או כל חנות אחרת בארץ) היא רשת ענקית של 550 סניפים שמוכרת בשנה ל-300 מיליון לקוחות. זה כל ישראל כפול 50, כל שנה.

למיקום דגם בחנויות של הרשת הזו יש השפעה ישירה על מחזורי המכירות של יצרנים כמו פיוניר, פנסוניק, סוני וכל השאר. כל יחידה שנמכרת מתוך חנויות ה-Magnolia של Best Buy משלשלת לכיס היצרן והחנות רווח שבין 20-50 אחוז מעל מה שנכנס להם לכיס מיחידה שיושבת באגף הכללי. אם לוקחים בחשבון שהחנויות האלו מוכרות בעשרות ומאות אלפי יחידות בשנה אנחנו מדברים כאן על עשרות אם לא מאות מיליוני דולרים.
עד כמה משפיע מחזור מכירות כזה על היצרנים: הנה דוגמא - בזמן שבכל ארה"ב מכרו את ה-5070 פיוניר ייצרו עבור רשתות כמו Best Buy, Costco ו-WalMart דגמים מיוחדים כדי שיעמדו בקריטריונים שונים של הרשתות הללו (כמו דגם ה-5071) ע"מ להעמיד את הדגמים האלה במקום שבו הם יוכלו להרוויח עליהם יותר.
עכשיו אני מקווה תצליח להבין למה ציינתי שה-5080 לא הצליח להכנס לחנויות ה-High End שלהם: כנראה שהוא לא היה מיוחד מספיק בשביל להחשב ככזה. ה-PRO FHD-1 הייתה כזו ולכן היא לא נמכרה לקהל הרחב אלא רק מהחנויות האלה, ולכן פיוניר ו-Best Buy היו יכולים לדרוש ולקבל עליה 8000$ ליחידה, בעוד שה-5080 עולה פחות ממחצית הסכום הזה ולא שווה להשקיע במקום מדף עבורה בזמן שיש דגמים של יצרנים אחרים שכן מתאימים לקריטריון הזה ואפשר להרוויח עליהם יותר. (במקרה אחד מהדגמים האלה היא ה-PZ750 אבל זה לא העניין.)

ואיך כל זה קשור לאיכויות של המוצר? אולי זה לא קשור אבל יש שני דברים שצריך לזכור: ראשית - יצרנים לא ממשיכים לפתח מוצרים שהם לא מרוויחים מהם מספיק כדי לממן את עלויות הפיתוח של הדור הבא שלהם, וזה ממש לא משנה כמה המוצר איכותי. זה לא לשכת הסעד. ושנית - כשרשת כזו קובעת שדגם מסויים לא נחשב כ-High End (ויהיו הסיבות לכך אשר יהיו) ויש מוצרים אחרים שנחשבים בעיניה כטובים יותר, יש לך עדר של 200-300 מיליון לקוחות פוטנציאליים שמקבלים את זה כתורה מסיני כשהם באים לרכוש את הטלויזיה הבאה שלהם, וביקורת שקובעת אחרת ב-HDTVtest מעניינת להם את הבוהן הקטנה ברגל שמאל.

(נערך בצירוף התנצלות ו- :) )
נערך לאחרונה על ידי dragonflyXXL ב 18/08/2007 11:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

חברה',

אני מציע שתורידו את הטונים ומהר.
תירגעו, שתו כוס מים.
תחזרו, תקראו את ההודעות שלכם ותערכו אותן מכל הפניוץ האישיות ומהסגנון שלא מתאים לאתר שלנו.

כולה פלזמה, מה קורה איתכם ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

נועם1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הבהרה-
ה PRO FHD-1 עולה בארה"ב 3800$.
זה זמן מה.

אתה כתבת על BEST BUY בישראל.

כולי תקווה שפנסוניק יגברו על פיוניר בעתיד.
המחירים של פיוניר גבוהים ואינם מאפשרים רכישת המוצר ע"י הקהל הרחב.

ובכל זאת , נכון להיום אין מוצר שווה ערך באיכותו לדור החדש שלהם.
בכל רחבי אירופה ארה"ב סינגפור ויפן דור המסכים החדש של פיוניר נחשב לאיכותי ביותר.
במיוחד באנגליה- אני מבקר שם די הרבה.

לסיכום - אין בר דעת אחד שירכוש את הדור החדש של פנסוניק במחיר של הדור החדש דל פיוניר.
כולל אנשים שמתפרנסים מהמותג פנסוניק.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”