פלזמה של פיוניר - שאלה כללית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #41 

זה שאתה חושב שאתה צודק זה בסדר, אבל עדיין לא הופך אותך לכזה.
אין פה עיניין של "זו דעתי" אלא הסבר לעובדות.
מכיון שאתה לא קראת את הדוחות הכספיים של החברות הללו (לעומת עפר שדווקא כן), כל מה שאתה עושה זה ספקולציות ועפר לעומתך, מציין עובדות כפי שהחברות הציגו אותן.

מבין את ההבדל או שאתה עדיין רוצה להתווכח על פלונטרים ודובים?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78938
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #42 

NEW_WAVE,

אתה זכאי לדעתך ואני לשלי.

LETS AGREE TO DISAGREE

מה שאני רק מבקש שלא תזרוק דברים באוויר ללא עובדות (למשל רמזים "בקטנה" שפלזמה זו טכנולוגיה מתה או שהיא לא אמינה).

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #43 

לא רוצה להתערב בדיון הספציפי שנעשה כאן, אבל לגופו של ענין פלאזמה לא מתה היום. לדעתי יש סיכוי לא גבוה אבל גם לא זניח שהטכנולוגיה תיעלם תוך כמה שנים, ולא בגלל מה ש NEW_WAVE אמר (אני מסכים לחלוטין עם עופר בעניין הזה). פשוט ההשקעה העולמית ב LCD גדולה משמעותית מאשר בפלזמה, בכל החזיתות: איכות תמונה, אמינות, צריכת חשמל, עלויות ייצור, וכו'. כרגע יש לפלזמה עדיפות טכנולוגית מבחינת איכות תמונה כוללת, אבל הפערים קטנים בהתמדה. ברגע שעדיפות זו תיעלם (אם וכאשר) לא יהיה לאף יצרן כלכלי לייצר פלזמות. באיזשהו מקום זה עשוי ליהיות דומה למה שקורה בשנים האחרונות ל- CRT הישן והטוב. אבל, אף אחד לא נביא, ונראה מה ילד יום...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #44 

israeli2k,

אני יכול להגיד לך בוודאות מתי LCD יהרוג את הפלזמה - כאשר LED BACKLIGHT יתפוס ומאחורי כל פיקסל ישב LED לבן.

זה עדיין רחוק כמה שנים ממימוש אבל כשזה יקרה, LCD לא רק תסגור על הפער, אלא תפתח פור רציני קדימה מכל טכנולוגיה אחרת.

עד היום ראיתי ניסויים של זה רק של סוני וסמסונג (כל אחד בנפרד, לא במסגרת השת"פ בינהם). סמסונג אמורה להיות קרובה יותר למימוש עובד. מקווה שאוכל לראות את זה פועל ב-IFA.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #45 

israeli2k כתב:לא רוצה להתערב בדיון הספציפי שנעשה כאן, אבל לגופו של ענין פלזמה לא מתה היום. לדעתי יש סיכוי לא גבוה אבל גם לא זניח שהטכנולוגיה תיעלם תוך כמה שנים, ולא בגלל מה ש NEW_WAVE אמר (אני מסכים לחלוטין עם עופר בעניין הזה). פשוט ההשקעה העולמית ב LCD גדולה משמעותית מאשר בפלזמה, בכל החזיתות: איכות תמונה, אמינות, צריכת חשמל, עלויות ייצור, וכו'. כרגע יש לפלזמה עדיפות טכנולוגית מבחינת איכות תמונה כוללת, אבל הפערים קטנים בהתמדה. ברגע שעדיפות זו תיעלם (אם וכאשר) לא יהיה לאף יצרן כלכלי לייצר פלזמות. באיזשהו מקום זה עשוי ליהיות דומה למה שקורה בשנים האחרונות ל- CRT הישן והטוב. אבל, אף אחד לא נביא, ונראה מה ילד יום...
...
ושוב ישראל אתה מביא פה דעה שלך ללא כל סימוכין, תאמין לי שאם היצרנים היו חושבים שפלזמה הולכת להעלם תוך כמה שנים אז אני בטוח שפיוניר למשל או חברות נוספות היו מכניסות כבר היום דריסת רגל ב-LCD כדי לא להישאר מאחור.
זה שפיוניר לא עושה זאת מראה לדעתי שהם מאמינים בפלזמה וחושבים שהיא יכולה להתפתח יותר בעתיד.
צריך להבין שיש מקום לשני הטכנולוגיות.
אני גם שמעתי כל מיני שמועות שה-LCD יוחלף בקרוב בטכנולוגיה שנקראת OLED.
אבל אני לא רואה שום בסיס לכך, אני קראתי שהטכנולוגיה קיימת אבל אם ה-LCD לא הבשיל לחלוטין איני חושב שטכנולוגיה חדשה יכולה להיות יותר בשלה ממנה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #46 

סליחה שאני מתערב בדיון הסוער (שכבר מזמן לא קשור לנושא המקורי :wink: ) אבל רק רציתי לומר ש...

לדעתי האישית, מתוך בחינת התהליכים השונים שקורים שתחום ה-LCD והפלזמה, נראה שבדיוק אותן סיבות שמנה NEW_WAVE ובהן: עלות ייצור זולה יותר ועלות תיקונים/חלפים/תמיכה טכנית, דווקא הן סיבות מצויינות במקרים רבים למה לא להעדיף LCD על פני פלזמה, ואני אסביר למה.

ברוב המקרים אותן סיבות מאפשרות מחירים נמוכים יותר, פוטנציאל שוק נרחב יותר והרבה יותר שמות חדשים שנכנסים לתחום, אבל צריך וחשוב להבין שאלה בדיוק הסיבות שמאפשרות מבחר הרבה יותר גדול של מוצרים פחות טובים, ולא טובים או מתקדמים יותר, כפי שטוען NEW_WAVE. בסופו של דבר המטרה של אותם יצרנים היא להרוויח ואם כדי להגיע לרווח גדול יותר הם מצליחים לחסוך בעליות ייצור ולעגל פינות, אותו רווח נכנס לכיס שלהם ולא בהכרח מושקע חזרה בפיתוח נוסף (רמז עבה נוסף לכך הוא הגיאות במספר מוצרי המדבקה בשוק הזה, היות ובמוצרים אלה לא מושקע שום פיתוח עצמאי.)

כבעלים של מספר לא מבוטל של מסכי LCD מדורות קודמים ואחרי בדיקות די מקיפות אני דווקא עד למספר גדל והולך של מסכים (אפילו מאותן חברות שעד היום ייצרו מוצרי LCD מדהימים כמו שארפ למשל) שמיוצרים היום ונופלים ברמתם מדגמים שהם החליפו, והסיבה לכך די פשוטה ולגיטימית: אם בדורות קודמים התחום היה הרבה יותר מצומצם והיה חשוב לחברות הנ"ל לייצר מוצרים שהם באיכות גבוהה יותר ומתקדמים יותר טכנולוגית משום שהם בעיקר כיוונו לקהל יעד של early adopters, הרי שהיום הם יכולים למכור הרבה יותר בעלות יותר נמוכה ולקהל הרבה יותר רחב מבעבר גם אם הם בסופו של דבר מייצרים מוצר פחות טוב ומהסיבה הפשוטה שהם יכולים.
90-95% מהקונים החדשים יתרשמו יותר משם ה-brand ופחות מאיכות התמונה או מהרמה הטכנולוגית, ורובם לא ידעו לבחון את האיכות בגלל שהם לעולם לא ראו שום דבר טוב יותר לצורך ההשוואה - מה שמאפשר ליצרן "לעגל פינות".

דווקא בתחום כמו תחום הפלזמה, בעיקר בגלל שרוב השחקנים שנשארו בו הרבה יותר קטן ומורכב ברובו מיצרנים שהם יותר dedicated ושליוו את הטכנולגיה במשך כל השנים האלה ולא קפצו מעגלה לעגלה (שים לב שבתחום הזה כמעט ואין מוצרי מדבקה) כדי לחסוך בעלויות ולהרוויח יותר, צפוי להמשיך ולהתקדם טכנולוגית ולהפיק מוצרים ברמה גבוהה יותר בגלל שהוא פונה לקהל בנישה יותר מצומצמת הדורשת איכות גבוהה יותר והמצדיקה רמות מחיר גבוהות יותר.

אם נחזור לשאלה שלנו:
אם מה שמשפיע על ההחלטה שלך בקנייה של מסך היא הפגיעה בכיס שלך, רוב הסיכויים שרכישה של LCD היום תהיה פחות משמעותית אבל זה יבוא בהכרח על חשבון דברים אחרים כמו איכות.
אם איכות חשובה לך ואתה מוכן לשלם עליה למסכי הפלזמה יש בדרך כלל פתרון טוב יותר, לפחות באופק הנוכחי.
כלקוח לא מעניין אותך מאזנים שנתיים או מעטפת יחסי הציבור סביב הסיבות לאיזה יצרן מייצר מה ולמה. שתי הטכנולוגיות עדיין בשטח ולא מראות שום סימן שהן מתות, רק שהם מכוונות לקהלי יעד שונים.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #47 

dragonflyXXL כתב:סליחה שאני מתערב בדיון הסוער (שכבר מזמן לא קשור לנושא המקורי :wink: ) אבל רק רציתי לומר ש...

לדעתי האישית, מתוך בחינת התהליכים השונים שקורים שתחום ה-LCD והפלזמה, נראה שבדיוק אותן סיבות שמנה NEW_WAVE ובהן: עלות ייצור זולה יותר ועלות תיקונים/חלפים/תמיכה טכנית, דווקא הן סיבות מצויינות במקרים רבים למה לא להעדיף LCD על פני פלזמה, ואני אסביר למה.

ברוב המקרים אותן סיבות מאפשרות מחירים נמוכים יותר, פוטנציאל שוק נרחב יותר והרבה יותר שמות חדשים שנכנסים לתחום, אבל צריך וחשוב להבין שאלה בדיוק הסיבות שמאפשרות מבחר הרבה יותר גדול של מוצרים פחות טובים, ולא טובים או מתקדמים יותר, כפי שטוען NEW_WAVE. בסופו של דבר המטרה של אותם יצרנים היא להרוויח ואם כדי להגיע לרווח גדול יותר הם מצליחים לחסוך בעליות ייצור ולעגל פינות, אותו רווח נכנס לכיס שלהם ולא בהכרח מושקע חזרה בפיתוח נוסף (רמז עבה נוסף לכך הוא הגיאות במספר מוצרי המדבקה בשוק הזה, היות ובמוצרים אלה לא מושקע שום פיתוח עצמאי.)

כבעלים של מספר לא מבוטל של מסכי LCD מדורות קודמים ואחרי בדיקות די מקיפות אני דווקא עד למספר גדל והולך של מסכים (אפילו מאותן חברות שעד היום ייצרו מוצרי LCD מדהימים כמו שארפ למשל) שמיוצרים היום ונופלים ברמתם מדגמים שהם החליפו, והסיבה לכך די פשוטה ולגיטימית: אם בדורות קודמים התחום היה הרבה יותר מצומצם והיה חשוב לחברות הנ"ל לייצר מוצרים שהם באיכות גבוהה יותר ומתקדמים יותר טכנולוגית משום שהם בעיקר כיוונו לקהל יעד של early adopters, הרי שהיום הם יכולים למכור הרבה יותר בעלות יותר נמוכה ולקהל הרבה יותר רחב מבעבר גם אם הם בסופו של דבר מייצרים מוצר פחות טוב ומהסיבה הפשוטה שהם יכולים.
90-95% מהקונים החדשים יתרשמו יותר משם ה-brand ופחות מאיכות התמונה או מהרמה הטכנולוגית, ורובם לא ידעו לבחון את האיכות בגלל שהם לעולם לא ראו שום דבר טוב יותר לצורך ההשוואה - מה שמאפשר ליצרן "לעגל פינות".

דווקא בתחום כמו תחום הפלזמה, בעיקר בגלל שרוב השחקנים שנשארו בו הרבה יותר קטן ומורכב ברובו מיצרנים שהם יותר dedicated ושליוו את הטכנולגיה במשך כל השנים האלה ולא קפצו מעגלה לעגלה (שים לב שבתחום הזה כמעט ואין מוצרי מדבקה) כדי לחסוך בעלויות ולהרוויח יותר, צפוי להמשיך ולהתקדם טכנולוגית ולהפיק מוצרים ברמה גבוהה יותר בגלל שהוא פונה לקהל בנישה יותר מצומצמת הדורשת איכות גבוהה יותר והמצדיקה רמות מחיר גבוהות יותר.

אם נחזור לשאלה שלנו:
אם מה שמשפיע על ההחלטה שלך בקנייה של מסך היא הפגיעה בכיס שלך, רוב הסיכויים שרכישה של LCD היום תהיה פחות משמעותית אבל זה יבוא בהכרח על חשבון דברים אחרים כמו איכות.
אם איכות חשובה לך ואתה מוכן לשלם עליה למסכי הפלזמה יש בדרך כלל פתרון טוב יותר, לפחות באופק הנוכחי.
כלקוח לא מעניין אותך מאזנים שנתיים או מעטפת יחסי הציבור סביב הסיבות לאיזה יצרן מייצר מה ולמה. שתי הטכנולוגיות עדיין בשטח ולא מראות שום סימן שהן מתות, רק שהם מכוונות לקהלי יעד שונים.
...

אתה מוזמן לתרגם את זה לאנגלית ולשלח למהנדסי החומרה של סוני ושארפ ואחרים ,אותי שכנעת ,מי יודע אולי הם יאמצו את האידאולגיה שלך יעשו U TRUN וישלחו לך הצעת עבודה או לחילופין תקבל תשובה מתקבלת על הדעת.

הכל ברוח טובה :D .
יכול להיות שאני גם ישאל ויישלח איימל או ישאל בפורום מחו"ל לגבי מה שכתוב לעיל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #48 

OLED, אני זוכר את הימים הטובים לפני 4+ שנים בפורומים ב-AVS.

שם הסבירו לי בפרוטרוט איך בעוד שנתיים (דאז) OLED יהרוג את LCD ואת הפלזמה. אחרי שנה, זה נשאר שנתיים בעתיד וכיום (כאמור, אחרי 4 שנים) אנחנו עדיין "רק" 2-3 שנים מפריצת ה-OLED הגדולה...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

זו לא אידאולוגיה או business plan שמיועד ל-Sony או Sharp. רק חוות דעת וניתוח של מביט מהצד וצרכן פוטנציאלי.
לחברות האלה יש אנשי מוצר, פיתוח ו-BizDev שיודעים הרבה יותר ממני ובוודאי יודעים למה הם בעסק הזה מלכתחילה: לעשות כסף.
וזה מה שתמיד אבל תמיד צריך לזכור.
התמורה שאתה כלקוח מקבל בשביל הכסף שאתה משלם היא משנית מבחינה עיסקית: קיבלת משהו טוב - הרווחת. לא קיבלת - נקווה שלא תספר לחברים שלך.
נערך לאחרונה על ידי dragonflyXXL ב 17/07/2007 18:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #50 

dragonflyXXL כתב:זו לא אידאולוגיה או business plan שמיועד ל-Sony או Sharp. רק חוות דעת וניתוח של מביט מהצד וצרכן פוטנציאלי.
לחברות האלה יש אנשי מוצר, פיתוח ו-BizDev שיודעים הרבה יותר ממני ובוודאי יודעים למה הם בעסק הזה מלכתחילה: לעסוק כסף.
וזה מה שתמיד אבל תמיד צריך לזכור.
התמורה שאתה כלקוח מקבל בשביל הכסף שאתה משלם היא משנית מבחינה עיסקית: קיבלת משהו טוב - הרווחת. לא קיבלת - נקווה שלא תספר לחברים שלך.
...

OK עכשיו זה בהיר וברור יותר.

laad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #51 

אז מי ניצח בעצם?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

אני :D
סתם סתם...
מה זה משנה? הטובים ניצחו.

lironanav1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #53 

אני חושב שבארץ יותר משתלם כלכלית LCD אבל אם שואלים מה יותר טוב אני עדיין
חושב שלפלזמות יש עדייו יתרון קטן באיכות התמונה(שחורים טיבעיות וכן במיוחד עבור הארץ הם ניראים טוב יותר בשידורים רגילים)כמובן אני מדבר על פנסוניק ופיוניר וגם הדגם החדש של סמסונג ניראה טוב מאוד אני בדיוק חוזר מארה"ב שם לטעמי התמונה ברורה יותר (מחירים שפויים)
החלוקה מתבצעת אצל הרוב ביחס גודל איכות וכמובן המחיר שאני מחלק קטןעד 47 אינץ FHD
כמובך LCD מעל לגודל הזה יש יתרון ברור לפלזמה מ59 אינץ עדיף ללכת על הקרנה אחורית טובה כדוגמת הסוני XBR המיצובישי מהסדרות הגבוהות או ה LCOS של JVC
מעבר לזה רק אנשים עמידים מאוד יכולים (אני מדבר על 80 ומעלה)

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #54 

לפחות יצא שהחכמנו ולמדנו עוד כמה דברים על שני הטכנולוגיות.
העיקר שהכח ברוח טובה כי...................מכל מלמדי השכלתי (Y)
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”