·Catskinner כתב:@HadarR
·לדעתי @ahersko צודק אבל אם אני קורא בין השורות, המסקנה שלו כנראה נובעת מדעה שאני לא מסכים איתה - והיא שיש שוני מהותי בין רסיברים "שהם טובים לרב ערוצי" לבין מגברי סטיריאו "שהם טובים לדו ערוצי". אם אני ועה אז ההתנצלות שלי היא מיידית.
אין הרבה טעם לקבל החלטה על רכישת רסיבר כשיושבים בחדר האזנה בחנות וצופים בסרט ויש לכך כמה סיבות והראשונה היא שעודף מידע לא יאפשר לך להתרכז במה שבאמת חשוב, מעין השלכה לפתגם שמרוב העצים לא רואים את היער. כמו כן, האקוסטיקה של אותו חדר ומיקום הרמקולים יפעלו ביחד כדי ליצור סביבה אקוסטית שונה לחלוטין מזו שתחווה בביתך.
אבל יש הרבה טעם בהמלצה שלי להקשיב לרסיבר כשמשמיעים דרכו מוזיקה דו ערוצית וממקמים את הרמקולים כמה שיותר קרוב כדי לבטל ככל האפשר את השפעות החדר, משהו כמו צורה של משולש שווה צלעות כשכל צלע היא בערך 2.5-3 מטר ואתה יושב בקודקוד. אם יש בחנות רמקולים כמו שיש לך בבית - עוד יותר טוב.
הסיבה היא שהבסיס לכל מערכת רב ערוצית טובה היא יכולת טובה להשמיע אודיו דו ערוצי. תוך כדי הקשבה צריך לבחון עד כמה ההפרדה בין הערוצים טובה, היכולת "לייצר במה" כלומר לתת גם עומק והיכולת ליצור מירכוז מתאים. אני יודע שזה נשמע כמו הפרחת ביטויים אודיופיליים פלצניים אבל אם זה מעניין אותך שאל ואשתדל לענות בהודעה אחרת כי אני לא רוצה להסיט את הדיון יותר מידי.
הסיכום שלי הוא שקשה מאוד לעלות על כשלים של רסיבר כשמקשיבים ברב ערוצי, אבל זה קל יותר לזהות אותם כשמקשיבים בדו ערוצי ואת זה אפשר לעשות גם בחנות. הפיצ'רים האחרים הם בדיוק זה: פיצ'רים אחרים והם לא שווים הרבה אם הם לא נבנים על בסיס טוב שאותו באמת לא ניתן לבדוק בצורה נכונה בהאזנה לרב ערוצי בחנות.
זה בעקיפין גם נותן תשובה ל @theezway בגלל שרסיבר זה לא רק מערכת כיול + הגברה. אפשר להפיק צליל מחריש אוזניים גם ממגבים שמסוגלים להוציא רק וואטים בודדים ולמרות שמערכת כיול טובה יכולה לפצות על לא מעט בעיות אקוסטיות היא לא יכולה לטפל בכולן או להפוך פחם ליהלום. החלק של הקדם מגבר הוא לא פחות חשוב כי שם מתבצע בעצם רוב הקסם....
אהבתי את התגובה.
למדתי ממנה משהו מאוד נכון... "דרכו מוזיקה דו ערוצית וממקמים את הרמקולים כמה שיותר קרוב כדי לבטל ככל האפשר את השפעות החדר, משהו כמו צורה של משולש שווה צלעות כשכל צלע היא בערך 2.5-3 מטר ואתה יושב בקודקוד."
אני חושב שאתה צודק וזאת עצה מצויינת.
אני כן חושב שיש רסיברים שמצטיינים בפונקציה אחת או נעימים לשמיעה באופן סובייקטיבי.
היו לי מה ימים להתבשל עם עצמי על מה אני צריך או רוצה
סדרת ה X80 של ימאהה כבר בסוף ימיה וקשה מאוד למצוא מלאי בחנויות - אולי כדאי לחכות ל X90
אונקיו בכלל נעלמו מעל פני האדמה... 740/840 כבר אין ולא מדברים בכלל עלדגמים עתידים
את האנתם לא היה לי זמן לשמוע, אבל אני לא חושב שאני אוציא סכום כפול ממגבר טוב אחר, כל עוד יש לי רמקולים בינונים, זאת ועוד האחוריים לא מוגברים ע"י המגבר בכלל אלא ע"י מגבר אלחוטי של RocketFish
בינתים המגבר הישן עובד (דרך יציאת ה HDMI השניה), הוא בטח לא יחייה לנצח.
אני אחכה לסדרה 90 או לחזרת דגמים מחודשים של אונקיו.
בכל מקרה תודה על השרשור הפורה והמעניין.
כיף לשמוע פילוסופיות שונות של אנשים.
רק בבריאות טובה!