רק כמה שנים עברו מאז השתמשנו ב WI-FI 6 והנה כבר מגיעה WI-FI 7 שמבטיח את המהירות של 30GBPS .

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

@nir11
·קודם כל תודה
האם יתכן כי ה VTECH משמש כמודם בלבד כלומר מוגדר Bridge ומי שעושה את החיוג הוא בעצם ה NETGEAR ?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@Nissim
· מה אתה רוצה ציוד לא רע בכלל...

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@Batnun
· ברור אבל אם כבר מישהוא מוכר ציוד בכזאת רמה אני מצפה שכל שאר הרשת תיהיה ברמה דומה...
זה ציוד שנמכר בזמנו בארה"ב בלפחות 795 דולר ופה בארץ בכמה אלפים טובים ומיועד בד"כ לשימוש עם 512 משתמשים בו זמנית זה עוגיפלצת. 4 יחידות בבית זה פיצוץ אפרופו Overkill מטורף בכל קנה מידה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

arotman כתב:@nir11
·קודם כל תודה
האם יתכן כי ה VTECH משמש כמודם בלבד כלומר מוגדר Bridge ומי שעושה את החיוג הוא בעצם ה NETGEAR ?
...
·ה VTECH הוא מודם וגם ראוטר. לנטגיר שלי אין בכלל חיבור טלפון, לא חושב שהוא יכול לתפקד כמודם. אני לא בטוח שאני יודע למה אתה מתכוון ב 'חיוג'. אני מניח שמה שמחייג 8,38 (כמדומני) זה רק המודם. בכל אופן, הויתק הוא זה שמקצה כתובות ברשת. בכל שאר נקודות הגישה פורט ה WAN לא מחובר לכלום.

שתי סיבות שאולי מסבירות למה זה עובד לי
1) אני בבזק. שמעתי על כל כך הרבה בעיות בהוט, שאני מתגבר על הפיתוי (מהירות גבוהה יותר) ונשאר נאמן ל ADSL מהיום הראשון.
2) יש לי הבנה טובה ברשתות. אני מניח שיש אנשים שקונים נקודת גישה, ולא מכבים את ה DHCP. זה לבד יכול לגרום בדיוק לרשת מקרטעת שבה דברים לפעמים עובדים ולפעמים לא. גם מעגלים כאמור זה משהו שלא יהיה אצלי. ייתכן שאנשים מחברים סוויץ לסוויץ ואז בסוף סוגרים מעגל בין מספר סוויצים. תסריט פחות סביר בעיני, לא חושב שלרוב האנשים יש הרבה מתגים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

למעשה, ככל שאני חושב על זה, הקטע עם ה DHCP - יכול להיות שהוא מפרנס הרבה מומחים לרשתות ביתיות.
אדם מן הישוב שקונה נקודת גישה, צריך להתגבר על שתי מכשלות לא פשוטות
1) לחבר בה פורט LAN ולא את פורט ה WAN
2) לכבות את שרות ה DHCP.

בחלק מנקודות הגישה יש היום וויזארד התקנה, אבל גם הוא לא תמיד ברור. הנטגיר שלי הגיע עם אפליקציה מעצבנת שרק הקשתה עלי את החיים.

בכל אופן, כשילון למלא אחת מההוראות למעלה יגרום לכל מני תופעות נוראיות, ואני לא אופתע אם טכנאי רשת למיניהם מנצלים את זה כדי לצקצק בשפתיים ולומר ללקוח שקנה "ציוד ***" ושצריך לשים "ציוד מקצועי".
אני כמובן לא טוען לרגע שזה מה שהחברים פה עושים, אבל לא אתפלא אם זה קורה.
לאדם מן הישוב אין כמעט סיכוי לחבר AP כמו שצריך.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

שמע הפתעת אותי בגדול כל מי שאני מכיר את הנתב הזה ה ND403 מקלל אותו בלי חשבון
אין לך ממש ציוד רע בבית אם כבר הייתי הופך את ה Vtech למודם בלבד כדי לבצע זאת אתה צריך לשדרג את הקושחה שלו לקושחה של בזק מכאן
http://147.235.246.142/tmp/tmp/NB403_BZ ... _07_15.bin ואז ניתן להפוך למודם ברידג
פה יש קובץ שהכנתי שהופך את הנתב למודם:
https://www.dropbox.com/s/htswxkdpy2xhh ... 3.cfg?dl=0

ואז משתמש ב netgear שהוא ממש לא נתב רע לנתב שלך עם חייגן PPOE כמובן שאתה צריך את השם משתמש והסיסמא
לגלישה של בזק בינלאומי לפני זאת.
אם תרצה להגיע למתג המנוהל אז הכתובת שלו היא בד"כ 10.90.90.90 כלומר אתה צריך לתת לך למחשב כתובת מהטווח למשל 10.90.90.91 .
הייתי יותר מודאג ממתגים פשוטים NONAME שהם לעיתים מקור לצרות.
לגבי ה Edimax מעדיף לא לדבר...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני מכיר את הכתובות המנוהלות של כל האלמנטים הרלוונטיים, אם כי שוכח לפעמים ואז זה מעצבן...
כבר שנים אומר לעצמי שצריך לשים על כל אחד מהם מדבקה ולא עושה את זה...
כבר מצאתי את עצמי מתחבר אליהם ישירות עם מחשב ועושה סניפינג כדי לראות את הודעות הברודקאסט שהם משדרים...

כמו שאמרתי, אני מתייחס לראוטר כמו אל קופסה לבנה. נער הייתי, וגם בגרתי, זוכר את עצמי מעדכן קושחות של ציודי סיסקו באמצעות כבל RS232 בצבע כחול..
אני יודע איך לעשות את כל זה, אבל למה לי? למה לשדרג קושחה? מה יצא לי מזה? כל העניין הוא ***שאין לי בעיה***, למה לגעת בזה אם זה לא מקולקל?
הבעיה היחידה עם הvtech היא שלוקח לו לדעתי 7 דקות לחזור לחיים אחרי הפסקות חשמל, הכוונה לזמן עד שיש שוב אינטרנט. מעצבן מאוד אבל הפסקות חשמל הן דבר נדיר יחסית.

אני רק מאיר את עיניך, בלי לשים לב בכלל, אתה מציע לי כל מני הצעות לשיפור, ואני אין לי בכלל בעיה...
אתה מבין את הנקודה שלי?
הנטגיר באמת נראה יותר איכותי, יש לו קופסה יותר יפה, עם יותר מנורות, ואנטנות יפות, מעבר לזה אני לא רואה בו שום הבדל. אפילו אין לו איזו עוצמת שידור עדיפה. כבר הבנתי שכל זה מוגבל על ידי תקנים, ללא קשר למחר. אף יצרון לא רוצה לטגן אותך.
אני מתייחס לראוטר כמו אל מקרר. קופסה שעושה משהו מסויים. אני יכול מחר להחליף את מקרר ה LG בן ה 10 שלי במקרר יותר מתוחכם. בסוף אין בזה באמת יותר פיצ'רים. זה מקרר את התכולה לטמפרטורה מסויימת. אין שם כלום מבחינתי חוץ מזה. מקרר הוא עוד איכשהו סוג של רהיט עם ערך ויזואלי, את הראוטר אף אחד לא רואה בכלל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@arotman
·

אגב אני לא מוריד כלום מלינקים שנראים ככה. לא ממש משרה ביטחון..
http://147.235.246.142/tmp/tmp/NB403_BZ ... _07_15.bin

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

arotman כתב:@Nissim
· מה אתה רוצה ציוד לא רע בכלל...
...
כוונתי שאפשר בקלות יחסית לקבל איכות רשת טובה.
חבל שלא תהיה להם גרסה ל Wifi6

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@nir11
·מבין את הגישה אבל בתור מי שעוסק בתחום כל היום זה פשוט לא עושה לי שכל לעבוד כך...
כפי שכבר כתבתי מספר פעמים אשרי לך וטוב לך!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@Nissim
·
https://9to5mac.com/2018/04/26/apple-ai ... cellation/
אין יותר אפל סגרו את הבסטה בייצור של יחידות אלחוטיות

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

אני יודע @Arotman

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

nir11 כתב:@arotman

ראוטר מודם vtech NB403 של בזק בינלאומי.
·
...
·8O
אני ממש לא מאלה שקוראים לכל מוצא ביתי "סבוניה" וכדו אבל המוצר הנ"ל הוא פשוט *** צרוף. לאחותי שי את המטרד הזה ובשיחת הזום השלישית במקביל המכשיר קורס ושם מדובר על סביבה עם 5-6 צרכנים סה"כ.

נשמע מאוד מוזר שהפחית הזו מחזיקה את כל מה שאתה מתאר.
לגבי שאר המכשירים של בזק - רוב הראוטרים שהם סיפקו עד לא מזמן יובאו ע"י חברה שיושבת קומה מתחתי (בינתיים נסגרו). בוא נאמר שגם להם לא היו מילים טובות לומר על הציוד...

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@nir11
·
https://www.dropbox.com/s/40kc7j1glm7rx ... 5.bin?dl=0
בגדול כל מה שאני עושה לפני שמירת הקובץ זה מעיף כל דבר מיותר כולל שרת SMB, שרת מדפסות ואלחוטי

מדובר באתר פנימי של מישהוא מבזק משם הורדתי את הקושחה שנבדקה כמה פעמים ותואמת לקובץ התצורה שצרפתי
מהדרופבוקס הפרטי שלי. מניסיון עבר הקושחה של בזק בינלאומי לא מאפשרת עבודה כ BRIDGE ואז שמשדרגים לקושחה של בזק אז ניתן. מבחינת אבטחה זה ממש לא משנה כי גם אם נתב שמשמש כמודם נפרץ אז אין אפשרות טכנית בד"כ לייצר קישור לרשת הפנימית אלה אם כן מישהוא כתב קושחה ייעודית לנתב שמנסה לפרוץ לנתב הראשי מתוך חיבור ה WAN שלו.
וכל עוד הנתב הראשי במקרה זה Netegar עובד עם הקושחה המעודכנת ואתה משנה את סיסמת הראשונית Password למשהוא נורמלי זה כבר מתחיל ליהיות קשה מאוד.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ag43 כתב:
...
...
·8O
אני ממש לא מאלה שקוראים לכל מוצא ביתי "סבוניה" וכדו אבל המוצר הנ"ל הוא פשוט *** צרוף. לאחותי שי את המטרד הזה ובשיחת הזום השלישית במקביל המכשיר קורס ושם מדובר על סביבה עם 5-6 צרכנים סה"כ.

לגבי שאר המכשירים של בזק - רוב הראוטרים שהם סיפקו עד לא מזמן יובאו ע"י חברה שיושבת קומה מתחתי (בינתיים נסגרו). בוא נאמר שגם להם לא היו מילים טובות לומר על הציוד...
...
·@sys_admin בטח יושב וצוחק עלינו שאנחנו משחקים במה שהילדים שלי שיחיו עושים מידי פעם...
בתחום הביתי לפעמים אני מרגיש כך הרבה פעמים, אבל מה לעשות לא כל אחד יכול להרשות לעצמו בבית חיבור אופטי או מיקרולינק עסקי, גם בבתים הגדולים מאוד ברמה של אחוזות לא ממש מוכנים לעשות זאת, לא מובן לי כי רק התחזוקה של הבתים האלו עומדת הרבה פעמים על מאות אלפי ש"ח בחודש כולל בד"כ צוות שלם של מאבטחים, אנשי תחזוקה, גנן ,מנקה וכו"

וגם יש את עניין הדרישות, תשים איזה נתב Checkpoint או Fortigate בבית חכם זה לא ממש חכם:lol: כי מוצרים ביתיים בד"כ כמו טלביזיות חכמות או קונסולות משחק דורשות פתיחת פורטים באופן דינאמי, אז כן יש לי לקוחות שעובדים עם צקפוינט 750 בבית אבל זה די נדיר כנ"ל לגבי Fortigate.

אתן דוגמא נוספת יחידות אלחוטיות של Aruba באופן דיפולטיבי הורגים את כל שרותי ה Multicast ואז צריך להפעיל ולהוסיף
עוד כמה שורות בשרות ה Airgroup כדי שספוטיפי מול רסיבר יעבוד ולהתפלל לריבונו של עולם שזה ימשיך לעבוד... בעוד שבסביביה עסקית זה ממש לא מעניין אף אחד אלא אם כן זה בחדר ישיבות וגם שם בד"כ אבל לא תמיד שמים ציוד יותר ביתי שמנותק הרבה פעמים מהרשת העסקית לחלוטין, כך לפחות אני ממליץ לדילרים, היו לי בעבר כמה פעמים שיחות שהדילר בשטח מעביר לי עם איש IT של ארגון שמגרד את הראש ולא מצליח להבין איך אפליקציה על טלפון של רסיבר של שקל וחצי לא עובדת להם עם ציוד רשת מקצועי במאות אלפי ש"ח....ברור שהם יכולים להפעיל Capture על הרשת האלחוטית ולמצוא זאת אבל בד"כ מתייחסים לרסיבר בחדר הישיבות כמו איזה סרח עודף... ואין להם זמן להתעסק עם זה.

שבת שלום!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ag43 כתב:
...
...

...
·

אני חושב שזו לא תהיי הגזמה לומר שהקופסה הזו נמצאת בעשרות אלפי בתים. אם היא הייתה קורסת בעיקביות בשיחת הזום השלישית כבר הייתה פה מלחמה. לכן, אין לי מושג מה קרה אצל אחותך, אבל אני חושב שהיא המקרה המיוחד, לא אני.
אני עושה פה כ 10 שיחות וידאו כל יום, שיחות מרובות משתתפים, במקביל כל הבית מחובר, מעולם לא הייתה קריסה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

arotman כתב:@nir11
·
https://www.dropbox.com/s/40kc7j1glm7rx ... 5.bin?dl=0
בגדול כל מה שאני עושה לפני שמירת הקובץ זה מעיף כל דבר מיותר כולל שרת SMB, שרת מדפסות ואלחוטי

מדובר באתר פנימי של מישהוא מבזק משם הורדתי את הקושחה שנבדקה כמה פעמים ותואמת לקובץ התצורה שצרפתי
מהדרופבוקס הפרטי שלי. מניסיון עבר הקושחה של בזק בינלאומי לא מאפשרת עבודה כ BRIDGE ואז שמשדרגים לקושחה של בזק אז ניתן. מבחינת אבטחה זה ממש לא משנה כי גם אם נתב שמשמש כמודם נפרץ אז אין אפשרות טכנית בד"כ לייצר קישור לרשת הפנימית אלה אם כן מישהוא כתב קושחה ייעודית לנתב שמנסה לפרוץ לנתב הראשי מתוך חיבור ה WAN שלו.
וכל עוד הנתב הראשי במקרה זה Netegar עובד עם הקושחה המעודכנת ואתה משנה את סיסמת הראשונית Password למשהוא נורמלי זה כבר מתחיל ליהיות קשה מאוד.
...
·

תודה על המידע, אם אני אלך עם הפרוצדורה הזו אני אזכה בדבר אחד בדיוק - אנשים פה יגידו לי שאני עכשיו יותר מקצוען.
ההערכה הזו לא חשובה לי. יש לי מצב שכמו שתארת - אשרי וטוב לי איתו. אני לא הולך לשנות סידרי עולם ברשת רק כדי שבמקרה הטוב רמת השרות תשאר זהה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

ag43 כתב:
...
...
בשיחת הזום השלישית במקביל המכשיר קורס

...
·

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@nir11
· יותר מקצועי במיוחד בארץ הסמוך על סמוך זה מושג כמעט ערטילאי...:wink:
אם הייתי מקבל 0.1 אחוז מעלות של הפרויקטים המכובדים שהגעתי אליהם ברוך ה' ברמה של מלונות, דיור מוגן ואתרים מוסדיים נוספים ובשביל יום עבודה אחד שלי עם כל הצניעות פתרתי בעיות אינטגרציה שאף ספק בפרויקט שקיבל הרבה מאוד כסף לא טרח לפתור, לעיתים תוך כדי שינוי כל התצורה של יועץ התקשורת תוך כדי עבודה אז הייתי בן אדם עשיר מאוד...

הפעם האחרונה הייתה בפרויקט של דיור מוגן שבו השתמשו בקישור כפול של בזק ב IPVPN עבור מערכת הטלפונייה.
הספק שעבדתי מטעמו סיפק 211 נתבים משולבים עם כניסה אופטית ועם לקוח SIP טלפוניה מובנה בנתב, כל העת היו לנו בעיות של הוצאת וקבלת שיחות, פנינו לתמיכה של היצרן של נציג חברת Avaya,מדובר במרכזית Aura של כל הסניפים של הדיור המוגן, אני ממש לא מומחה טלפוניה ולקח לי הפעם לא מעט ימים ושעות לעלות על הבעייה שהייתה תצורה של HSRP בנתבים של Cisco בבזק, ברגע שביטלנו זאת הכל התחיל לעבוד כראוי. אבל רק אחרי שעברתי עם נציג של בזק על תצורת הנתבים ברמה של קובץ התצורה של הנתבים ושאחרי שהצלחנו בשיתוף כל הגורמים להגיע לאיש תמיכה נורמלי בבזק שהיה מוכן לעבוד איתנו ולפתור את העניין לאחר שכבר ניסינו עם נציגים אחרים.

שמע הייתי אצל כמה מאות לקוחות ועוד לא נתקלי טוב אולי פעם אחת שמישהוא אמר לי שאין לא בעיות עם ה VTECH במיוחד עם ה 403 בד"כ הסטטיסטיקה לרעת המוצר...

סיפר לי אתמול דילר שאני עובד איתו שהוא הרים מערכת אלחוטית של TP-LINK מסוג M9 מנוהלת באמצעות אפליקציה בענן, הבחור הילל ושיבח את המערכת בשיחה הקודמת שלנו וכעת סיפר שלפני כמה ימים מערכת אחרת כזאת נפלה ולא הצליח להרים אותה מחדש, אני לא בטוח שהבעייה במוצרים כי בבית אחר עם כמות גדולה יותר של יחידות אלחוטיות ונתב בזק אגב אמר שהכל פועל תקין.

אחת הבעיות שלי יש עם ציוד ביתי כזה שאין לך כלים בכלל לטפל בתקלות, לפני הרבה שנים מעבר לCapture של Iris אם מישהו זוכר וניתוק רכיבים ברשת לא היו לנו ממש כלים, גם היום כמה אנשים בארץ אתם מכירים שמחזיקים Spectrum Analyzer או שמתמשים ב Wireshark בתחום התמיכה?

שיש ציוד מקצועי יותר כמו מתג מנוהל ,יחידה אלחוטית מקצועית או נתב מיקצועי היכולת שלנו להתמודד עם תקלות היא הרבה יותר משמעותית, נכון שעדיין לפעמים מנתקים חשודים אבל עושים זאת ברמה של מתג או יחידה אלחוטית בפקודה
ובד"כ לא בניתוק פיזי אלא אם כן לא ניתן לגשת לציוד ברמה של CLI או WEB. כבר היו לי מקרים שהגעתי לבית ברמת השרון שהתלוננו בו על מהירות אלחוטית נמוכה וגיליתי עם ה WiSpy היחסית פשוט שלי (1000 דולר בארה"ב) שיש הפרעות בתחום השידור הפרעות שלא רואים בכלל עם Analyzer רגיל ברמה של אפליקציה בטלפון.

אז שוב פעם שבת שלום וסוף שבוע נעים!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@ag43

לא ניסיתי שלוש שיחות זום במקביל. אני מוכן להמר על המשכנתא שלי שאם אנסה לא תהיה שום בעיה.

·

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”