היכונו לביאת ה- ENVY ומחשבות לגביי ה- JVC N9 (עידכון החל מעמוד 4)
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
רן,
מאז הכיול שנעשה בעזרתך למנורה הראשונה של ה-5900 שלי כאשר היא היתה על סביב 500 שעות לא נעשה שום כיול (כולל אחרי החלפת למנורה שנייה אחרי כ-1700 שעות כרגע היא כבר ב-700 שעות)
האם אני מבין נכון והאנווי לא פותר אותי מהצורך בכיול תמידי? המכשיר לא יודע לתקן כיול שאינו מושלם?
מאז הכיול שנעשה בעזרתך למנורה הראשונה של ה-5900 שלי כאשר היא היתה על סביב 500 שעות לא נעשה שום כיול (כולל אחרי החלפת למנורה שנייה אחרי כ-1700 שעות כרגע היא כבר ב-700 שעות)
האם אני מבין נכון והאנווי לא פותר אותי מהצורך בכיול תמידי? המכשיר לא יודע לתקן כיול שאינו מושלם?
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
עידן, בעקבות השאלה שלך משהו עכשיו לא מובן לי.
אם הבנתי נכון ה-ENVY יושב בין המקור לבין המקרן.
אני לא חושב שה-ENVY יכול "לראות" את התמונה שמשודרת למקרן מבלי שתהיה אינדיקציה של היזון חוזר של מדידה כלשהי מהמקרן עצמו.
האם לא כך ?
אם הבנתי נכון ה-ENVY יושב בין המקור לבין המקרן.
אני לא חושב שה-ENVY יכול "לראות" את התמונה שמשודרת למקרן מבלי שתהיה אינדיקציה של היזון חוזר של מדידה כלשהי מהמקרן עצמו.
האם לא כך ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
ה Envy לא רלוונטי לכיול, הוא passthrough לחלוטין, בכל מה שקשור לגאמה, קונטרסט, ברייטנס וצבעים.idan309 כתב:רן,
האם אני מבין נכון והאנווי לא פותר אותי מהצורך בכיול תמידי? המכשיר לא יודע לתקן כיול שאינו מושלם?...
ממליץ לבצע כייול כל 250-300 ולא, התמונה מאבדת כיוון, הרבה יותר ממה שאפשר לדמיין.
הבעיה בכיול הפנימי של ה JVC היא, שאין לך אפשרות לבצע בדיקה אמיתית של התוצאות אליהן התוכנה הגיעה, היא מעניקה לך תמונה מאוד חלקית של המצב ובוודאי אין לך שום אפשרות לבצע טיונינג של התוצאות.
בשביל זה צריך תוכנת כיול רצינית. אי אפשר להתחמק מזה וזה גם מסוג ההשקעות שמלוות אותך הרבה שנים.
רן
- י-א
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2133
מה מומלץ לרכוש לכיול?
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

ישנן מספר תוכנות מוצלחות, שתיים ראויות הן Chrompaure ו- CalMan.
כמובן שמעבר לרכישת התוכנה, יש לרכוש סנסור רציני, הספיידרים למינהם לא באמת מצליחים לעשות את העבודה.
50IRE ומטה, שלא לדבר על 30IRE ומטה הופך להיות מאוד מאתגר עבורם.
סנסור בסדר גמור יעלה באזור ה $500-600.
רן
כמובן שמעבר לרכישת התוכנה, יש לרכוש סנסור רציני, הספיידרים למינהם לא באמת מצליחים לעשות את העבודה.
50IRE ומטה, שלא לדבר על 30IRE ומטה הופך להיות מאוד מאתגר עבורם.
סנסור בסדר גמור יעלה באזור ה $500-600.
רן
- vania_bt
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
רן שלום
הכתבות שלך מקשות עלינו את החיים ומגביהות את הסטנדרט לגבהים חדשים
אשמח אם תוכל להפנות אותנו לדגם של סנסור מומלץ
תודה
נ.ב. הגיע אלי המכשיר של HDFURY , בשלבי קינפוג, אדווח בהמשך על התוצאות...
וניה
תודה
וניה
- dor123
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 352
@vania_bt
·אני משתמש בIntegral2, חייב להגיד שההבדל ממש דרמטי, הצבעים הרבה יותר חיים והכל נראה טוב יותר גם בתכני hd פשוטים של יס.
היתרון המשמעותי בשבילי שאין יותר מסכים שחורים ולא צריך לעבור מצבים במקרן, תגדיר את האפל טיוי על DV 24h ואת הJvc על מצב Hdr.
בנוסף אם אתה נתקל בתמונה אדומה מדי תצטרך לעלות color profile חדש (LLDV_A1) זה יפתור את הבעיה.
Aquaman Dolby vision:
http://www.siz.co.il/my.php?i=ljwkwb1dumno.jpeg
בית הנייר מנטפליקס:
http://www.siz.co.il/my.php?i=a4wzdfnqwgim.jpeg
·אני משתמש בIntegral2, חייב להגיד שההבדל ממש דרמטי, הצבעים הרבה יותר חיים והכל נראה טוב יותר גם בתכני hd פשוטים של יס.
היתרון המשמעותי בשבילי שאין יותר מסכים שחורים ולא צריך לעבור מצבים במקרן, תגדיר את האפל טיוי על DV 24h ואת הJvc על מצב Hdr.
בנוסף אם אתה נתקל בתמונה אדומה מדי תצטרך לעלות color profile חדש (LLDV_A1) זה יפתור את הבעיה.
Aquaman Dolby vision:
http://www.siz.co.il/my.php?i=ljwkwb1dumno.jpeg
בית הנייר מנטפליקס:
http://www.siz.co.il/my.php?i=a4wzdfnqwgim.jpeg
- vania_bt
-
- חבר פעיל מאוד

dor123
היי
התמונה שאני מקבל טובה מאד, (גם לפני חיבור ה VERTEX2 הייתי מרוצה מהתמונה) אבל קשה לי להשוות בין שני המצבים כי המיתוג בין המצבים מכבה את המסך למספר שניות..
דבר נוסף אני לא רואה שינוי בחלונית ה INFORMAION של המקרן ובנתונים הבאים:
4000=MaxCLL
1000=MaxFALL
אני מקבל תמיד אותם ערכים לא משנה מה קינפגתי במכשיר, ייתכן שאני לא מקנפג נכון ??
בברכה
וניה
היי
התמונה שאני מקבל טובה מאד, (גם לפני חיבור ה VERTEX2 הייתי מרוצה מהתמונה) אבל קשה לי להשוות בין שני המצבים כי המיתוג בין המצבים מכבה את המסך למספר שניות..
דבר נוסף אני לא רואה שינוי בחלונית ה INFORMAION של המקרן ובנתונים הבאים:
4000=MaxCLL
1000=MaxFALL
אני מקבל תמיד אותם ערכים לא משנה מה קינפגתי במכשיר, ייתכן שאני לא מקנפג נכון ??
בברכה
וניה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- dor123
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 352
@vania_bt
·אצלי השיפור היה מורגש ממש מהרגע הראשון.
האפל טיוי עבר למצב דולבי וויזן כששינית את הedid?
בנושא הhdr אתה צריך לסמן את תיבת הcustom hdr לשנות את הערכים שמתאימים למקרן שלך, ללחוץ על ה creat if ואז send hdr.
אם זה מתבצע כמו שצריך אתה אמור לראות את הנתונים של הhdr במסך כמו שהגדרת.
בנושא הhdr אתה צריך לסמן את תיבת הcustom hdr לשנות את הערכים שמתאימים למקרן שלך, ללחוץ על ה creat if ואז send hdr.
אם זה מתבצע כמו שצריך אתה אמור לראות את הנתונים של הhdr במסך כמו שהגדרת.
- vania_bt
-
- חבר פעיל מאוד

@oferlaor
·
אתה מתייחס לפתרון ברמת ENVY או פתרון ENVY לעניים עם מוצרי HDFURY ?
·
אתה מתייחס לפתרון ברמת ENVY או פתרון ENVY לעניים עם מוצרי HDFURY ?
- vania_bt
-
- חבר פעיל מאוד

·אכן ה ATV עבר למצב DV.dor123 כתב:@vania_bt
אם זה מתבצע כמו שצריך אתה אמור לראות את הנתונים של הhdr במסך כמו שהגדרת....
המקרן במצב HDR כמובן, עם עקומת Custom של גאמה ייעודית ל HDR שקבלתי מחברים בפורום.
ועדיין לא רואה שינוי בנתונים המוצגים במקרן , העלתי שתי תמונות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- oferlaor
-
- מנהל

זה ממש לא אותה חיה. מה ש-HD FURY עושים זה לפתוח אופציות של צמצם דינמי ל-HDR. זה בהחלט מגניב אבל DTM זה כבר קפיצה משמעותית הרבה יותר קדימה.
אני עם N7 של JVC שקיבל DTM בשדרוג קושחה לפני כמה חודשים. המעבר בין N7 בלי DTM לגרסא החדשה עם DTM זה כמו לקבל מקרן חדש. אתמול ראיתי את bloodshot, ולמרות כל החסרונות של הסרט הזה (כולל ביטרייט נמוך לטעמי) המקרן עשה עבודה מדהימה. זה כמובן פחות חזק ממה ש-Envy עושה, הוא הרבה יותר מסתם מעבד DTM (זה עושה לי פלאשבק של איזה עשור לעידן שבו לא הייתי פותח מסך בלי מעבד ראוי).
אני עם N7 של JVC שקיבל DTM בשדרוג קושחה לפני כמה חודשים. המעבר בין N7 בלי DTM לגרסא החדשה עם DTM זה כמו לקבל מקרן חדש. אתמול ראיתי את bloodshot, ולמרות כל החסרונות של הסרט הזה (כולל ביטרייט נמוך לטעמי) המקרן עשה עבודה מדהימה. זה כמובן פחות חזק ממה ש-Envy עושה, הוא הרבה יותר מסתם מעבד DTM (זה עושה לי פלאשבק של איזה עשור לעידן שבו לא הייתי פותח מסך בלי מעבד ראוי).
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

·עשור?oferlaor כתב:זה ממש לא אותה חיה. מה ש-HD FURY עושים זה לפתוח אופציות של צמצם דינמי ל-HDR. זה בהחלט מגניב אבל DTM זה כבר קפיצה משמעותית הרבה יותר קדימה.
אני עם N7 של JVC שקיבל DTM בשדרוג קושחה לפני כמה חודשים. המעבר בין N7 בלי DTM לגרסא החדשה עם DTM זה כמו לקבל מקרן חדש. אתמול ראיתי את bloodshot, ולמרות כל החסרונות של הסרט הזה (כולל ביטרייט נמוך לטעמי) המקרן עשה עבודה מדהימה. זה כמובן פחות חזק ממה ש-Envy עושה, הוא הרבה יותר מסתם מעבד DTM (זה עושה לי פלאשבק של איזה עשור לעידן שבו לא הייתי פותח מסך בלי מעבד ראוי)....
מזכיר לי שנפגשנו אצלי בבית לפני כ -20 שנה והגעת עם איזה מעבד וידאו שנראה תעשייתי לגמרי ונדהמנו ממה שזה עושה על איזה שרפ ענתיקה.
רן
- oferlaor
-
- מנהל

כן, יש בזה משהו, התחלתי להתעסק בזה לפני בדיוק 20 שנה.
חושב שהפיק היה לפני עשור, שאז סוף סוף המעבדים האלה סוף סוף הצדיקו את המחיר שלהם ואז דעכו שוב.
חושב שהפיק היה לפני עשור, שאז סוף סוף המעבדים האלה סוף סוף הצדיקו את המחיר שלהם ואז דעכו שוב.
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

היי וניה.vania_bt כתב:רן שלום
תודה
וניה...
עצתי היא להכנס לאתר של CalMan או לאתר של Chromapure ולרכוש את אחד הבאנדלים שהם מציעים, בהתאם לתקציב שעומד רלשותך. שתי החברות מציעות סנסורים ראויים בהחלט.
מספר נקודות נוספות הקשורות עם תוכנת הכיול הפנימית של JVC, אשר כאמור אינה מעניקה גמישות ואינה פותרת מביצוע כיול עם תוכנת צד ג' וסנסור מתאים, אך היא בהחלט יעילה לכיול גאמה לדוגמא וכיול מאוד מאוד בסיסי של צבעים.
כמה נקודות, ללא סדר חשיבות מסוים:
1. אידיאלי לעבוד עם Light Meter ולמדוד מצב של 100IRE לפני ביצוע הכיול ואחריו, על מנת לוודא שהתוכנה לא "לקחה" לכם חלק לא מבוטל מהברייטנס. בעניין הזה, להקפיד בעמוד הפתיחה של התוכנה , לציין שהמסך שלכם בגודל של 60.00 אינצ' לכל היותר ולא, יהיו לכך השלכות לבהירות.
2. לנסות ולשמור על האייקון של הסנסור בחלק הימני של המלבן. לאחר לחיצה על הסנסור שאתם משתמשים בו, המסך יהפוך ללבן ואתם תראו אייקון של הסנסור "משייט" לו בתוך מלבן.
3. לבדוק היטב היטב את התוצאות אליהן הגיע הכיול. מדובר בכיול שמבצע תיקונים פנימיים בתוך המקרן עצמו ואין דרך "לאפס" אותן. לאור אי יציבות התוכנות הללו, הן לעיתים גורמות נזק ולאחר שנלחץ Save נגלה שהתמונה שלנו הפכה להיות אדומה או ירוקה כי משהו השתבש.
4. לאור האמור, יש חשיבות מאוד מאוד ושוב מאוד גדולה לשמור על קובץ הכיול המקורי INIT שהתוכנה "זורקת" לתוך המחשב שלכם, לתיקיה מסוימת, עם ביצוע הכיול. קובץ זה חשוב מאין כמותו ונועד לביצוע שיחזור המקרן למצבו הקודם, ככל שמשהו השתבש.
5. גאמה הוא חישוב מתמטי ולכן יש לבצע כיול אחד בלבד כזה, לעומת זאת לגביי צבעים, יש לבצע סידרה של כיולים כאלה, כל פעם למצב נורה אחר, או למצב צמצם אחר.
רן
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
עד שקניתי מקרן חדש וחשבתי שרואים מדהים וזהו לכמה שנים, אני מבין שלא...
די עם השיפורים האלה...

די עם השיפורים האלה...
- vania_bt
-
- חבר פעיל מאוד

רן שלוםRanMoyal כתב:
היי וניה.......
עצתי היא להכנס לאתר של CalMan או לאתר של Chromapure ולרכוש את אחד הבאנדלים שהם מציעים, בהתאם לתקציב שעומד רלשותך. שתי החברות מציעות סנסורים ראויים בהחלט.
מספר נקודות נוספות הקשורות עם תוכנת הכיול הפנימית של JVC, אשר כאמור אינה מעניקה גמישות ואינה פותרת מביצוע כיול עם תוכנת צד ג' וסנסור מתאים, אך היא בהחלט יעילה לכיול גאמה לדוגמא וכיול מאוד מאוד בסיסי של צבעים.
כמה נקודות, ללא סדר חשיבות מסוים:
..
3. לבדוק היטב היטב את התוצאות אליהן הגיע הכיול. מדובר בכיול שמבצע תיקונים פנימיים בתוך המקרן עצמו ואין דרך "לאפס" אותן. לאור אי יציבות התוכנות הללו, הן לעיתים גורמות נזק ולאחר שנלחץ Save נגלה שהתמונה שלנו הפכה להיות אדומה או ירוקה כי משהו השתבש.
4. לאור האמור, יש חשיבות מאוד מאוד ושוב מאוד גדולה לשמור על קובץ הכיול המקורי INIT שהתוכנה "זורקת" לתוך המחשב שלכם, לתיקיה מסוימת, עם ביצוע הכיול. קובץ זה חשוב מאין כמותו ונועד לביצוע שיחזור המקרן למצבו הקודם, ככל שמשהו השתבש.
..
רן...
תודה רבה על התתיחסות, אשמח לקבל מספר הבהרות:
1. לגבי הצעתך "הכנס לאתר של CalMan או לאתר של Chromapure ולרכוש את אחד הבאנדלים שהם מציעים",
בקרתי באתר וראיתי שעלות התוכנה הינה כ 2000$, או לחילופין גרסה ביתית בעלות של 150$ אבל אין גרסה מתאימה ל JVC, למה התכוונתה ??
2. לגבי תוכנת כיול חיצונית, איך מזינים את תוצאות הכיול למקרן ? האם בצורה ידנית ?
3. לגבי שמירת נתוני המקרן המקוריים, האם התכוונתה לכיול הגאמה, הצבע או שניהם ?
4. ראיתי במספר אתרים שיש פרופילים של צבע (שהכינו כל מיני חברים בפורום) שמומלצים לשימוש, האם זה תחליף לכיול צבע ?
5. כנ" לגבי קבצי גאמה, אני אישית העלתי למקרן קובץ הגדרות גאמה HDR שקיבלתי כאן בפורום, האם זה חליפי לכיול גאמה ?
תודה מראש
וניה
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

1. אכן תוכנת CalMan תעלה $2,000 זו תוכנה אומנם יקרה, אך מעולה. ככל שזה לא בתקציב שלך, אז ממליץ לך לבדוק עלויות של Chromapure V3, אמורה לעלות סדר גודל של מאות דולרים בודדים, לפני סנסור כמובן.vania_bt כתב:רן שלום......
תודה רבה על התתיחסות, אשמח לקבל מספר הבהרות:
1. לגבי הצעתך "הכנס לאתר של CalMan או לאתר של Chromapure ולרכוש את אחד הבאנדלים שהם מציעים",
בקרתי באתר וראיתי שעלות התוכנה הינה כ 2000$, או לחילופין גרסה ביתית בעלות של 150$ אבל אין גרסה מתאימה ל JVC, למה התכוונתה ??
2. לגבי תוכנת כיול חיצונית, איך מזינים את תוצאות הכיול למקרן ? האם בצורה ידנית ?
3. לגבי שמירת נתוני המקרן המקוריים, האם התכוונתה לכיול הגאמה, הצבע או שניהם ?
4. ראיתי במספר אתרים שיש פרופילים של צבע (שהכינו כל מיני חברים בפורום) שמומלצים לשימוש, האם זה תחליף לכיול צבע ?
5. כנ" לגבי קבצי גאמה, אני אישית העלתי למקרן קובץ הגדרות גאמה HDR שקיבלתי כאן בפורום, האם זה חליפי לכיול גאמה ?
תודה מראש
וניה...
2. כיול באמצעות תוכנה חיצונית, בניגוד לתוכנה של JVC, תצריך הזנת הערכים על ידי המשתמש, אלא אם יש לך לומג'ן או ENVY ואז הדברים יבוצעו באופן אוטומטי ויוזנו ישירות לתוך המכשירים האמורים.
3. אתחיל ואומר שבכל מה שקשור לתוכנת הכיול של JVC, ההצעה היא (כמו כל דבר) זה לקרוא את המניואל, זו תוכנה שיכולה להביא לשינוי חיובי מאוד, אבל יש בה גם סיכון לא מבוטל (מנסיון אישי) ולכן צריך להבין מה עושים, איך מנתחים את התוצאות ואיך נשמרים מפני ביצוע טעות.
התוכנה מעבירה לתיקיה במחשב שלך (שאתה בוחר) קובץ הנקרא INIT ומכיל את כל נתוני ה Factory של המקרן שלך. קובץ זה נשלח אוטומטית עם ביצוע הכיול ונועד למצב בו נגרם נזק והמשתמש רוצה לחזור למצב לפני ביצוע הכיול. אותו קובץ מכיל הרבה מאוד ערכים.
4. פרופיל צבע של REC709 או REC2020 נוצר על ידי משתמשים שונים, לרוב MANNI ומטרתו ליתן למשתמש נקודת התחלה טובה יותר לכיול המקרן, מאשר מצב Natural/Standard של JVC. זה כמובן לא תחליף לכיול, אלא נקודת התחלה נוחה יותר.
5. אני מניח שאתה משתמש באחד מהקבצים שאני שלחתי למספר משתמשים. חלק מהקבצים הם קבצים שאני יצרתי למקרן שלי וחלק הם קבצים גנריים. חלקם יהיו טובים יותר מהגאמה שיש לך במקרן עבור HDR וחלקם יהיו פחות טובים, זו הבעיה במשהו גנרי שלא מותאם לצרכים הספציפיים שלך הקשורים לעוצמת ההארה הספציפית שאתה מקבל ועוד.
כדיי ליצור עקומה שתהיה נכונה עבורך, אתה צריך לנבור בשירשור שקשור ל- JVC Calibration Software ב AVS ולהתמקצע ב כלים שיצר משתמש בשם Arve.
כמובן שמי שמשתמש ב- DTM, בין באמצעות המקרן או באמצעות פתרון אחר, כדוגמת ה- ENVY פטור מהדברים הללו.
כמובן, שאותן עקומות הן רלוונטיות רק ל-HDR ואינן קשורות או פוטרות אותך מלכייל את עקומת הגאמה הקשורה לחומר SDR.
ועוד הערה כללית. כל מי שבאמת רוצה לבצע כיול לאמצעי תצוגה באופן רציני, רצוי שיקרא חומר רקע לפני כן, על צבעים, היחס בינהם, על גאמה, על ברייטנס , על קונטרסט, ועל העובדה הפשוטה שברגע שנגעת במשהו אחד, קרוב לוודאי שהשפעת על דברים אחרים, בלי ששמת לב בכלל, זה מאוד יעזור וגם יסדר את הראש בביצוע הכיול עצמו.
רן
·
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור