המלצה למגבר כח לבמה קידמית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #41 

אני מדבר רק על מעשי. האם עשיתי בדיקה עיוורת, עם התאמת ווליום וכל שאר הגורמים שחייבים לפקח עליהם, בין מגבר יעודי לרסיבר או לא? התשובה היא לא.
לכן אין שום סיבה לקחת את הדברים שלך לגבי הבדל בסאונד בין מגבר לרסיבר ברצינות.

לפי התמונה (אם היא שלך) אני רואה שבזבזת הרבה מאד כסף על ציוד שברוב המקרים לא היה בו שום צורך אמיתי, ואתה מביא את זה בתור הוכחה למה בדיוק?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #42 

אדון קובי הבדיחה הזאת כבר לא מתאימה לפחות שלוש ארבע שנים אחורה כי תאורטית אנחנו מיליונרים מעשית אנחנו מתחת לקו העוני
Sony 1040
Monitor mass

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #43 

מתנצל על ההתערבות בשרשור שלא קראתי את כולו, אבל לי בלון יש דנון X6400H המעולה ולצורך הקמת חדר האזנה למוסיקה בניתי מגבר סטריאו משתי יחידות CLASS D נפרדות. יש כאן יותר אינפורמציה לגבי היחידות:

https://www.hometheater.co.il/vt328534.html

מתוך סקרנות וגם כי עדיין לא רכשתי רמקולים לחדר המוסיקה, ניסיתי את ההגברה החיצונית מבוססת ICEPOWER 125ASX2 (מגבר כולל ספק כוח) בסלון היכן שה X6400H מותקן ומחובר לקליפש R28F, ולאחר כיול אודיסי מחדש, בהחלט יש שינוי מורגש לטובה עם ההגברה החיצונית, אם כי לא מאד מובהק. אבל מדובר ברמקולים שגם כך מאד נצילים ולא ממש זקוקים למגבר 200W.

אם אין לך בעיה עם DIY אז אולי מודולים של ICEPOWER יתאימו לך.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

Gad007 כתב: , ולאחר כיול אודיסי מחדש, בהחלט יש שינוי מורגש לטובה עם ההגברה החיצונית
...
·

אתה לא יכול לדעת את זה אחרי שעשית כיול מחדש. מה אם ההבדל שאתה שומע נובע מכיול קצת שונה (והוא בהחלט יכול להשתנות עם מיקומים קצת שונים של המיקרופון ורמת הרעש שבחדר) ולא ממעבר למגבר חיצוני?

הסיפורים האלה חוזרים פעם אחר פעם, ואני פשוט לא קולט את זה. זה באמת כל כך קשה להבין שכדי לטעון ברצינות שמגבר X עשה משהו יותר טוב ממגבר Y צריך לבדוק אך ורק את שני המגברים המשווים ולא להכניס שלל של גורמים מתערבים שיכולים לגרום להבדל שמיע/מדומיין בעצמם? ההבנה הזו הרי לא דורשת איזושהי השכלה אקדמית מיוחדת, רק הגיון בסיסי.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #45 

evgenetic כתב:
...
...
·

אתה לא יכול לדעת את זה אחרי שעשית כיול מחדש. מה אם ההבדל שאתה שומע נובע מכיול קצת שונה (והוא בהחלט יכול להשתנות עם מיקומים קצת שונים של המיקרופון ורמת הרעש שבחדר) ולא ממעבר למגבר חיצוני?

הסיפורים האלה חוזרים פעם אחר פעם, ואני פשוט לא קולט את זה. זה באמת כל כך קשה להבין שכדי לטעון ברצינות שמגבר X עשה משהו יותר טוב ממגבר Y צריך לבדוק אך ורק את שני המגברים המשווים ולא להכניס שלל של גורמים מתערבים שיכולים לגרום להבדל שמיע/מדומיין בעצמם? ההבנה הזו הרי לא דורשת איזושהי השכלה אקדמית מיוחדת, רק הגיון בסיסי.
...
·
זה אמנם בכללי נכון, אבל הרעיון בכיול אודיסי זה לעשות אופטימיזציה של הציוד והאקוסטיקה. השינוי היחיד שעשיתי זה שימוש בהגברה חיצונית, זה כשלעצמו לא שינה דבר באף פרמטר מלבד ההגברה. וזה מן הסתם נחשב לשינוי שמצריך כיול מחדש. אין סיבה שכיול מחדש יביא לשינוי ביחס לקודם אם כלום לא השתנה מלבד ההגברה ולכן אם מרגישים שינוי, זה ברובו מההגברה.

ברור כי החשש הוא שאם מערכת הכיול התערבה, אז היא תשתשה את השינוי שהמגבר החדש הכניס, אבל מערכת אדיסי מנסה להביא לתוצאות יותר טובות, היא לא תקלקל שינוי לטובה שהמגבר הכניס..

בלי קשר, כן בדקתי קודם את ההבדל לפני הכיול מחדש, אבל היות והעוצמה השתנתה (הקדמיים עלו בכ 6 דציבל) אין משמעות לבדיקה כזאת על לכיול מחדש. אז על סמך הזכרון והרגל שלי, משהו בהגברה החדשה הרגיש יותר חי או חם וכמובן בסטריאו יש יותר נפח. להגברה CLASS D יש חתימת סאונד שונה מהגברה CLASS AB שעל סמך הרגל קל להרגיש. בכל אופן ההגברה הזאת לא נועשה עבור הרסיבר הזה אלא עבור פרויקט אחר. היא מספקת תמורה הכי גבוהה לכסף.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

@Gad007
עצם זה שאתה עושה את הכיול מחדש כבר טורף לחלוטין את הקלפים, כי כמעט אין סיכוי שעשית את הכיול באופן זהה לפני ואחרי. לכן כל הבדל שאתה שומע אפשר, ואף הגיוני יותר, לייחס לכיול.

כבר כתבתי את זה מספר פעמים בעבר, אבל נראה שנדרש רענון. ככה עושים השוואת מגברים כמו שצריך:
*מתאמים עוצמות בשתי המגברים עם רב מודד ברמה של 0.1 דציבל.
*דואגים ששני המגברים לא מגיעים לclipping בשום שלב.
*דואגים לכך ששני המגברים מחוברים בדיוק לאותו מקור ולאותו פרה כדי לנטרל אפשרות של הגדרה לא זהה במקור או בפרה.
*מבקשים מחבר שיבחר את המגבר באופן רנדומלי לפני תחילת כל סיבוב (צריך לבצע 9 סיבובים לפחות), מבלי שאתה רואה לא את המגברים ולא את החבר שמעביר בינהם. ואתה רק אומר לו מתי להעביר בין מגבר למגבר ומתי לעבור לסיבוב הבא.
*בזמן הנגינה, אתה אומר לחבר איזה מגבר אתה חושב שמנגן, והוא רושם את התוצאות (הוא מן הסתם יודע איזה מגבר מנגן). אם בסופו של דבר ציינת את המגבר נכון 9/9 פעמים, כל הכבוד, אתה יכול להיות בטוח שאתה אכן שומע הבדל בין המגברים. אם ניחשת נכון פחות מ9 פעמים, המשמעות היא שיש סיכוי יחסית גבוה שפשוט ניחשת ולא שמעת באמת את הבדל, ולכן כדאי לחזור על הניסוי שוב (מבחן נוסף של 9 סיבובים של מעברים בין מגבר למגבר).

אם אתה מפר אפילו סעיף אחת מהפירוט הזה - כל הבדיקה לא שווה כלום ואי אפשר להסיק שאתה אכן מזהה הבדל בין המגברים. אם אני מבין נכון לא עמדת באף אחד מהסעיפים הללו. :lol:

fun fact - עד כמה שאני יודע אף אחד בישראל (ובעולם) לא עבר מבחן שכזה בהצלחה עם זוג מגברים סבירים+. ברוב המוחלט של המקרים אנשים שטוענים שהם שומעים הבדלים בורחים ממבחנים הללו כמו מאש וממציאים כל מיני תירוצים מצחיקים על למה הם בכל זאת ובוודאות שומעים הבדלים אבל מסרבים להוכיח את טענותיהם במבחן.
להגברה CLASS D יש חתימת סאונד שונה מהגברה CLASS AB
...
את שני ההגברות אפשרת לתכנן באופן שיהיו שקופות לחלוטין, כלומר לא יביאו לשום עיוותים או רעשים שתוכל להבחין.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #47 

@kobbi
·אל תתרגש מכל מיני דעות ליצניות.
העיקר שאתה נהנה.
זה הכי חשוב.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #48 

Gad007
אין צורך להתרגש מכיוון שכל תוצאה שתקבל שאיננה בהתאם לאג'נדה הרצויה לא תתקבל ותמיד יימצא תירוץ מתאים...
פעם זה בגלל " כיול לא מדויק" ופעם זה בגלל השוואת עוצמות לא מדויקת ופעם זה בגלל שלא הפכת את הסלון שלך לחדר מעבדה נקי עם אוויר מסונן....
אני אחסוך לך את הדיון - המסקנה שתקבל בסוף הדיון תהיה שאין אפשרות מעשית לבצע את התהליך הסיזיפי המוצע ולכן אפשר להסתפק בהשוואת נתונים טכניים....התבוננות בדף הנתונים תשכנע את האוזן שלך שזה חייב להישמע אותו דבר אז בבקשה להשתכנע...

חוץ מזה, אתה ממש לא חייב להוכיח שום דבר לאף אחד.
מדובר בתחביב בשביל הכיף, לא מדובר בניסויים קליניים להצלת חיים...
ארז

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

הים אותו ים, ופליטי dumbtowotn אותם פליטי dumbtown עם אותם טיעונים דביליים שכבר הופרכו מיליון פעם.

@ארז_וחני
מה שיכול להחליף בדיקות עיוורות זה מדידות מעבדה של צד שלישי, לא נתוני יצרן. ואני די בטוח שאתה יודע את זה כי עברנו את song and dance הזה כבר משהו כמו 10 פעמים, אבל מסיבה כלשהו בא לך לשקר לקוות שזה יתפוס.

גם בתחביבים בשביל הכיף אנשים רוצים לדעת שמה שהם קונים יכול לעשות איזשהו שיפור במציאות הפיזית, לא רק בדמיון. ובשביל זה אין ברירה אלא לבקש הוכחות קצת יותר רציניות לטענות שנזרקות ללא כיסוי. מי שלא לא מקבל דברים כל כך הגיוניים ופשוטים ובכל הכוח מנסה לטשטש ולהנמיך את הדרישות להוכחות כנראה בעל אינטרס כלכלי, או סתם טיפש.

@Nir547
זה הכי חשוב.
...
הכי חשוב זה לא להפוך את הפורום לזירה של קידום בורות וקרקע פורייה לנוכלים, מה שעולה בסופו של דבר לכולם בלא מעט כסף.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #50 

evgenetic כתב:גם בתחביבים בשביל הכיף אנשים רוצים לדעת שמה שהם קונים יכול לעשות איזשהו שיפור במציאות הפיזית, לא רק בדמיון. ובשביל זה אין ברירה אלא לבקש הוכחות קצת יותר רציניות לטענות שנזרקות ללא כיסוי.
...
זה נכנס פה לדיון פילוסופי כבר בעיני המתבונן הבודד...

שיפור באיזה אספקט בדיוק ???
אם כתוצאה מהכנסת הגברה ייעודית (ולצורך העניין מבלי שתרמה ולו בכלום ושום דבר לסאונד) וכתוצאה מזה מורגש שיפור ב-LOOK ובויזואליות של הבמה, האם זה שיפור או לא ?
ועוד דוגמא: אם פסיכולוגית נטו, אחרי הוספה של קונוסים מיוחדים לבידוד ויברציות, מורגש (פלסיבו...) שיפור בסאונד (גם אין אין כזה ברמת המדידות), למה זה לא מובן ? ומקובל ?
בשביל מה צריך למדוד אם האוזן מרגישה ? והעיניים רואות ?
וגם אם זה חזיון תעתוע ומצג שווא... מי שמוכן לשלם על לכאורה "שמן נחשים" - אשריהו, שיהיה לו לבריאות.

קצת לא לעניין לנהל דיון כאשר מקבלים את השקפת העולם שלך (היצמדות לנתונים / מדידות / גרפים), גם אם זה נשמע זוועות, העיקר שכך התכוון המשורר. ומנגד כאשר יש דיעה שלא עולה בקנה אחד עם השקפת עול של פלוני / אלמוני, זה או אחר, אז קוראים לנו טיפשים... (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

אני מקבל את ההשקפה של פותח השרשור שרוצה שיפור בסאונד. כמו שכבר אמרתי לך, אף אחד לא יקנה ציוד באלפי שקלים תוך מודעות מראש שהאפקט שלו הוא פלסיבו בלבד.
אני תוקף אנשים על זה שהם אומרים שיש שיפור בסאונד בלי שום הוכחות רציניות, אני אף פעם לא יעלה על מישהו שטוען שהוספת מגבר גרמה לו להרגיש יותר טוב באופן כלשהו. ההבדל די ברור לדעתי.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #52 

@evgenetic
אף אחד לא יקנה ציוד באלפי שקלים תוך מודעות מראש שהאפקט שלו הוא פלסיבו בלבד.
...
פה אתה טועה, כי זה פשוט לא נכון...

הוכחות רציניות
...
שוב, זה יחסי בעיני המתבונן.
בעינייך "רציני" חייב שיהיה מגובה במדידות, בדיקות, גרפים וכדו'.
בעיני האחר - מספיק לו התחושה הפנימית שלו. כמובן שאתה לא יכול לסתור את מידת / משקל הרצינות שלו - כי זוהי תחושתו האישית.
אם זה עושה לו טוב, אז לא תמיד צריך מדידות אמפיריות. ואני מדגיש שוב - גם אם מדובר לכאורה ב"שמן נחשים" (לדעתך).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #53 

@evgenetic
·ליצן, dumbtown ונוכל תקרא לחברים שלך. חתיכת אידיוט.
אתה אלוף בציטוטים במחקרים ואין לך דעה משלך. אתה רואה גרפים ובכלל לא מבין את המשמעות שלהם.

הרי הוכחנו שבפיזיקה בסיסית אתה בכלל נפילה ובור נלעג, אז מה אתה מתרברב על ידע מדעי?
מה אתה מנסה לקדם "עאלק" חשיבה רציונלית שאין לך בכלל בסיס לזה?
קידום בורות? בוא בוא. אתה סתם טרול מצוי ומשועמם שמטייל בפורום.
מה אתה מזבל לכולם בשכל על מבחן עיוור בכל הודעה, כשלא עשית את זה מעולם?

כמו שאומרים - יאללה סע מכאן.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #54 

@Nir547
·
ניר, עזוב אותך....

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #55 

Nir547

חבל על העצבים....

אין לי בעיה שיעשה מבחנים עיוורים לעצמו כמה שירצה ושגם יציע לאחרים. זאת לא הבעיה.
אבל אותו טרול בטוח שכל דרך אחרת איננה לגיטימית, כי זו לא דרכו, וזו הבעיה.
גם אחרי שעפר ומרטין כתבו לו שאין לו זכות לשלול דרכים אחרות או להגחיך גישה אחרת הוא ממשיך...
בפורום רציני היה נזרק כבר ממזמן.

לא סתם נמאס לאנשים לקרוא שוב ושוב את הדיקלומים האלה, ללא שום ניסיון רציני בהאזנה למערכות שונות....ממילא הכל אותו דבר אז בשביל מה לטרוח להאזין?....
ארז

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #56 

לא מסכים שצריך לכנות את evgenetic במילה טרול, כל זאת בגלל שהוא שם סימן שאלה גדול אחרי כל מיני הצהרות בומבסטיות.

יתכן ואין לו הרבה נסיון, או שהוא בוחר לא להקשיב להרבה מערכות, אבל מצד שני יש כאן אנשים לכאורה עם ים נסיון ועדיין עם בחירות הזויות של מוצרים נושנים, לא מתאימים, אשר משנים את דעתם כל שני וחמישי, הכל בהתאם למוצר שהם מצאו בלוחות יד שנייה.

אני בהחלט מסכים עם הביקורת שהסגנון בוטה מדיי ואין כאן פתיחות והבנה לגישה שהיא שונה, או התגמשות ברמת הבדיקה הנדרשת והאפשרית.

הבדיקות המוצעות הן על הנייר טובות מאוד, אך יישמון קשה ואני מניח שמי שישקיע מחשבה גם ימצא fault בבדיקות המוצעות.

אז מצד אחד, מוצעות הבדיקות הללו שהן קיצוניות וקשות ליישום ומצד שני ישנם אנשים שטוענים שמגבר א' נשמע משמעותית טוב ממגבר ב' ורק אחרי זה מבינים שמגבר א' חובר לרמקול X ומגבר ב' בכלל חובר לרמקול Y, שניהם בכלל לא נגנו באותו חדר, לא באותו זמן, לא עם אותו חומר, אבל בעל הנסיון, "המומחה", הצליח להסיק כל מיני מסקנות ולחרוץ את דינם.
אז כן, יש לאותו "מומחה" המון נסיון וידע, אבל אין לו מושג ירוק מה לעשות עם הנסיון ואין לו מושג איך להשתמש בידע.

צריך למצוא איזון ראוי בין שתי הגישות וזה כבר עניין מאוד אישי, תלוי אופי, הבנה ובעיקר סבלנות.

רן

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #57 

ויכוחים מיותרים ללא התחלה וללא סוף... חלק מהאנשים חיים פה בפורום למטרה זו.
בדיקות ומדידות זה הכל טוב ויפה, ואני לא פוסל (למי שיש את הזמן, הסבלנות, התקציב וכו')
אבל יש כאן מדד שביעות רצון של המאזין, שאותו אי אפשר למדוד בשום צורה.
אפשר לשים גרפים של הענות, תיקונים, החזרים ודיסטורשן על המערכת בשקל תשעים שלי, אבל בסופו של יום, אני חוזר הביתה ונהנה ממנה כל כך, כמו שאני מאחל לרבים כאן ליהנות משלהם.
אני לא צריך ביקורות של אף אחד או חיזוקים חיוביים, זה לא משנה ולא יעזור, ולכן אני לא מחפש כל שני וחמישי להתחדש.
ממליץ לכולם להגיע לנקודה הזו וליהנות לא פחות ממני, זה גם עוזר להתעלם מהמון רעש רקע.

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

אני אמנם חדש כאן, אבל אני גם מכיר את רוב ההיבטים והמגבלות הטכניות של הגברה CLASS D ויכול להעיד שאם המגבר בנוי טוב, הוא תמיד יגיע עם יתרון על הגברות אחרות כולל שפופרות ו CLASS A. נכון, הגברה CLASS D נכון להיום עדיית בשלבי התפתחות ויקח עוד עשור או שניים עד שהיא תהפוך לההגברה היחידה שניתן למצוא. המגבלה העיקרית שלה זה תדר מיתוג מוגבל לאזור ה 500 קילוהרץ, גג 750 בהגברות הי אנד מאד יקרות, וזה בגלל זמינות רכיבי מיתוג. גם הצורך בהוספת מסנן במוצא גוררת בעיות משלה. אחת מהן היא הזזת מופע בכ 30 מעלות בתחום הגבוה, אבל למרבה המזל האוזן שלנו לא מרגישה את זה, ושניים זה עיוותים בגלל חוסר ליניאריות של סלילים. אבל כל אלו נמצאים כל הזמן בשיפורים.

המון חברות הי אנד מזמן עברו ל CLASS D כמו מגברי ה STATEMENT של חברת ANTHEM ומגברי הי אנד של LYNGDORF ועוד. עם זמינות רכיבי GAN הנדידה לעבר CLASS D תלך ותגדל תוך 10 שנים. פיוניר ואונקיו מזמן עברו ל CLASS D ברסיברים שלהם.

אני יכול להשבע שההגברה שהרכבתי עי ה ICEPOWER נשמעת יותר טוב מההגברה מובנית ב X6400H המעולה שלי, אבל כאמור אני הולך להשתמש בה כהגברה לסטריאו בלבד בחדר אחר.

רוצים עוד דוגמה? רמקול KEF LS50W האלחוטי שעולה 12000 שח. כולל מגברי CLASS D של חברת ICEPOWER עבור הוופר-מיד 200W ועוד מגבר 30W מסוג CLAS A עבור טיוטר. וזה רמקול מוניטור שחייב להיות סופר מדוייק ושקוף. הגברת CLASS D זה מה ש GOD INTENDED להיות הגברה.
נערך לאחרונה על ידי Gad007 ב 22/07/2019 15:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #59 

avihuli כתב:

...
...
זה נכנס פה לדיון פילוסופי כבר בעיני המתבונן הבודד...

שיפור באיזה אספקט בדיוק ???
אם כתוצאה מהכנסת הגברה ייעודית (ולצורך העניין מבלי שתרמה ולו בכלום ושום דבר לסאונד) וכתוצאה מזה מורגש שיפור ב-LOOK ובויזואליות של הבמה, האם זה שיפור או לא ?
ועוד דוגמא: אם פסיכולוגית נטו, אחרי הוספה של קונוסים מיוחדים לבידוד ויברציות, מורגש (פלסיבו...) שיפור בסאונד (גם אין אין כזה ברמת המדידות), למה זה לא מובן ? ומקובל ?
בשביל מה צריך למדוד אם האוזן מרגישה ? והעיניים רואות ?
וגם אם זה חזיון תעתוע ומצג שווא... מי שמוכן לשלם על לכאורה "שמן נחשים" - אשריהו, שיהיה לו לבריאות.

קצת לא לעניין לנהל דיון כאשר מקבלים את השקפת העולם שלך (היצמדות לנתונים / מדידות / גרפים), גם אם זה נשמע זוועות, העיקר שכך התכוון המשורר. ומנגד כאשר יש דיעה שלא עולה בקנה אחד עם השקפת עול של פלוני / אלמוני, זה או אחר, אז קוראים לנו טיפשים... (f)
...
נזכיר רק שהנושא פה הוא אם דרושה הגברה נוספת ל svs prime , לא חושב שאסתטיות או שופוני זה מה שמשנה לו כרגע.

אתה צודק וגם הוא צודק רק שאתם מסתכלים על זה מנקודות מבט שונות.

להשקיע בדברים קטנים שעושים שקט בראש או יפה בעיניים זה אחלה ובסדר גמור.
לשים אלפי שקלים בממוצע על מגבר חיצוני זה כבר השקעה רצינית, וגם לא תמיד אנשים צריכים את זה. אני שוב אומר שלעניות דעתי אם זה היה שינוי של שמיים וארץ סביר רובנו היינו כבר עם הגברה חיצונית.
כמובן כל אחד והכיס שלו, מי שרוצה ויכול להשקיע בכל ציוד שחשקה נפשו, נגיד לו לבריאות.

גם חברינו youthman מיוטיוב עד לא מזמן עבד רק עם רסיבר. לא יודע מה יחליט בעתיד אבל במקרה לפני כמה ימים ראיתי סרטון חדש שלו עם רשמים מפרוססור ומגבר שהוא בדק אצלו. למי שרוצה אפרסם למטה את הקישור, תמיד כיף לשמוע אותו מתלהב :) . רק צריך להבין שאצלו יש 11 רמקולים בחדר גדול מאוד, ורוב האנשים פה עם 5.1 במקרה הטוב בסלון.

מי שחושב שהגברה תשפר לו תוצאות, אולי רצוי שקודם ישאיל מגבר ויבדוק אצלו מבלי להתחייב.

הנה הסרטון

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #60 

מבלי להכנס כרגע לשאלה אם אתה צודק או לא במה שכתבת @Gad007, מדוע לדעתך חברות ההגברה המפורסמות עדיין לא שם, בכל הקשור להגברה דיגיטלית, כדוגמת דאגוסטינו, או נאגרה, או קונסטליישן ועוד מליון אחרות? הרי בוודאי יש להם נסיון, ידע ותקציבים.

ורק תיקון קטן, למרות שאני בעלים של ההגברה של Lyngdorf, אני מתקשה לקרוא לה "היי אנד", גם בגלל מחירה היחסית צנוע (1,500$ עבור מגבר סטריאו) ביחס להגברות אחרות וגם בגלל הביצועים שלה ביחס להגברות אחרות (אשר אומנם עולות פי 20-30 יותר) אשר נשמעות טוב יותר. הייתי מקטלג אותה יותר כ- "אחלה לגמרי" עבור הכסף הנדרש עליה.

רן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”