סוף סוף הורכבה המערכת
-
dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
נכון דני , אבל בניגוד למאמר באודיולאב , כמו שציינתי , יש מצב של pre power av שעוקף את הצורך לתאם עוצמות בין 2 המגברים
ולמעשה מבטל את כפתור הווליום באודיולאב ולכן אין צורך לתאם את הווליום של מגבר הסטריאו לזה של מגבר הקולנוע .
ולמעשה מבטל את כפתור הווליום באודיולאב ולכן אין צורך לתאם את הווליום של מגבר הסטריאו לזה של מגבר הקולנוע .
-
dudib
- חבר מכור קשה

אגב , דני
בסוף המאמר מצויין "הערה: ישנם מגברי מגברי סטריאו משולבים אשר כוללים כניסה ייעודית לרסיברים (בד"כ נקראת "Bypass") . מצב Bypass מבטל את השפעת ווליום המגבר והופך אותו ל-Power.
תכונה זו מבטלת את הצורך בתיאום ווליומים."
וזה למעשה המצב אצלי .
בסוף המאמר מצויין "הערה: ישנם מגברי מגברי סטריאו משולבים אשר כוללים כניסה ייעודית לרסיברים (בד"כ נקראת "Bypass") . מצב Bypass מבטל את השפעת ווליום המגבר והופך אותו ל-Power.
תכונה זו מבטלת את הצורך בתיאום ווליומים."
וזה למעשה המצב אצלי .
-
dudib
- חבר מכור קשה

הדגם הוא 8000s
http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=1
ואכן קצת קשה לי לענות על השאלה השניה, ועוד באחוזים.
ה-yamaha נשמע טוב בסטריאו אבל האודיולאב נשמע לי יותר טוב ומאחר ויש לי אותם פחות משבוע , עדיין קשה לי לשים את האצבע
על מה בדיוק שונה , אני רק יודע שאני יותר אוהב את הצליל של האודיולאב בסטריאו .
http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=1
ואכן קצת קשה לי לענות על השאלה השניה, ועוד באחוזים.
ה-yamaha נשמע טוב בסטריאו אבל האודיולאב נשמע לי יותר טוב ומאחר ויש לי אותם פחות משבוע , עדיין קשה לי לשים את האצבע
על מה בדיוק שונה , אני רק יודע שאני יותר אוהב את הצליל של האודיולאב בסטריאו .
-
dudib
- חבר מכור קשה

דני
מבחינת אם מצדיק לקנות מגבר נוסף (אני מבין שאתה מדבר על כסף?) אז אני לא הדוגמה הרציונלית ביותר.
אני כמו ילד קטן , אם אני רוצה משהו , אני לא מתייחס לעלות (אל תשאל כמה דברים שוכבים אצלי באחסנה בלי שאני משתמש בהם היום , ופשוט חבל לי למכור ,ולא אני לא מליונר ) .
אם אתה מתייחס לנוחות (עוד כמה כפתורים בדרך להאזנה) אז זה לא מפריע לי .
מבחינת מעבר בין 2 המגברים , אז בצעתי את זה ולמרות שזה לא מעבר מיידי (לוקח כמה שניות להעביר את הכבל) , אני לא יודע איך להגדיר את זה אבל נשמע שהאודיולאב מקצין יותר את המוזיקה (גבוהים ונמוכים) וכאילו שהמוזיקה פחות כבדה ויותר אוורירית ??
אין לי דרך אחרת להגדיר את זה (אולי בעתיד אדע לדבר על בס הדוק וכו') אבל "לעולם אחר" זה לא העביר אותי , אני רק נהנה יותר מהמוסיקה דרך האודיולאב מאשר ה-yamaha .
מבחינת אם מצדיק לקנות מגבר נוסף (אני מבין שאתה מדבר על כסף?) אז אני לא הדוגמה הרציונלית ביותר.
אני כמו ילד קטן , אם אני רוצה משהו , אני לא מתייחס לעלות (אל תשאל כמה דברים שוכבים אצלי באחסנה בלי שאני משתמש בהם היום , ופשוט חבל לי למכור ,ולא אני לא מליונר ) .
אם אתה מתייחס לנוחות (עוד כמה כפתורים בדרך להאזנה) אז זה לא מפריע לי .
מבחינת מעבר בין 2 המגברים , אז בצעתי את זה ולמרות שזה לא מעבר מיידי (לוקח כמה שניות להעביר את הכבל) , אני לא יודע איך להגדיר את זה אבל נשמע שהאודיולאב מקצין יותר את המוזיקה (גבוהים ונמוכים) וכאילו שהמוזיקה פחות כבדה ויותר אוורירית ??
אין לי דרך אחרת להגדיר את זה (אולי בעתיד אדע לדבר על בס הדוק וכו') אבל "לעולם אחר" זה לא העביר אותי , אני רק נהנה יותר מהמוסיקה דרך האודיולאב מאשר ה-yamaha .
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מיקום ALTEA
ה - ALTEA , כמו רוב הרמקולים הרצפתיים, מאוד לא יאהב את סידור הסלון שלך. אני אמנם לא יודע איך בדיוק הוא מסודר עכשיו (אם תוכל לפרסם תמונה זה יעזור) אבל אם כל מה שאתה עושה זה להוציא את הרמקולים קצת החוצה, אז זה ממש לא זה.
המצב שלך כרגע הוא רמקול אחד שנמצא כמעט על הפינה, כשממש בפינה צמוד עוד סאב, וכששני הרמקולים יורים אחורה לתוך תיבות תהודה שייצרת מקירות של ארונות ומזנונים.
כדי לבדוק איך להתקדם, אני מציע לך לעשות את הדברים הבאים, לבדוק מה קורה עם הצליל, ואז לנסות ולהחזיר חלק מהמצב לקדמותו עד שאתה מבין מה לעשות הלאה עם הסידור:
1) להוציא את הסאב
2) להוציא את המעמד ציוד ולשים את הציוד על המזנון.
3) להוציא את הארון הגבוה.
4) להזיז את הרמקול השמאלי מהפינה והלאה
5) שים בינתיים קצת כריות או מזרן או שטיח מגולגל בפינהעד לגובה הרמקול - אם זה עוזר יש אלמנטים אקוסטיים שיהיו יעילים קצת יותר ומכוערים פחות.
6) וכמובן להרחיק קצת את הרמקולים מהקיר.
7) לשחק עם TOE IN
אחרי האתה מגיע במצב זה לשמיעה בצורה נכונה, תוכל להחליט איך להתקדם הלאה.
לגבי מה שניסית עד עכשיו:
1) סתימת פורט לא תזיק לרמקול, אבל תייבש את הצליל שלו בצורה שאולי לא תאהב.
2) על תחלום אפילו לקנות מוצר כמו בהרינגר בלי לנסות אותו אצלך. ההשפעה שלו על הצליל יכולה להיות כל דבר, החל מיעילה, המשך בסיתמית וכלה בשלילית עם פגיעה בתחומים שונים של הספקטרום, כולל התחום הגבוה והמיד. כמו בכל מוצר, אל תקנה בשום אופן אם לא בדקת אותו היטב ווידאת שהוא טוב עבורך.
המצב שלך כרגע הוא רמקול אחד שנמצא כמעט על הפינה, כשממש בפינה צמוד עוד סאב, וכששני הרמקולים יורים אחורה לתוך תיבות תהודה שייצרת מקירות של ארונות ומזנונים.
כדי לבדוק איך להתקדם, אני מציע לך לעשות את הדברים הבאים, לבדוק מה קורה עם הצליל, ואז לנסות ולהחזיר חלק מהמצב לקדמותו עד שאתה מבין מה לעשות הלאה עם הסידור:
1) להוציא את הסאב
2) להוציא את המעמד ציוד ולשים את הציוד על המזנון.
3) להוציא את הארון הגבוה.
4) להזיז את הרמקול השמאלי מהפינה והלאה
5) שים בינתיים קצת כריות או מזרן או שטיח מגולגל בפינהעד לגובה הרמקול - אם זה עוזר יש אלמנטים אקוסטיים שיהיו יעילים קצת יותר ומכוערים פחות.
6) וכמובן להרחיק קצת את הרמקולים מהקיר.
7) לשחק עם TOE IN
אחרי האתה מגיע במצב זה לשמיעה בצורה נכונה, תוכל להחליט איך להתקדם הלאה.
לגבי מה שניסית עד עכשיו:
1) סתימת פורט לא תזיק לרמקול, אבל תייבש את הצליל שלו בצורה שאולי לא תאהב.
2) על תחלום אפילו לקנות מוצר כמו בהרינגר בלי לנסות אותו אצלך. ההשפעה שלו על הצליל יכולה להיות כל דבר, החל מיעילה, המשך בסיתמית וכלה בשלילית עם פגיעה בתחומים שונים של הספקטרום, כולל התחום הגבוה והמיד. כמו בכל מוצר, אל תקנה בשום אופן אם לא בדקת אותו היטב ווידאת שהוא טוב עבורך.
איל פור
אייל
אבל שים לב שכבר בתחילת השירשור כשהערתי לדודי לגבי המיקום הוא השיב שהסאב כבר יצא משם ושהרמקולים הורחקו מהקיר.
מאד ייתכן שהצעותייך יפתרו את בעיות הבס עליהן מתלונן דודי אבל לא כל אחד מוכן או יכול לעשות כזה שינוי עיצובי בסלון למען איכות הצליל.
אל תשכח שיש גם WAF בדרך...
שלמה
אבל שים לב שכבר בתחילת השירשור כשהערתי לדודי לגבי המיקום הוא השיב שהסאב כבר יצא משם ושהרמקולים הורחקו מהקיר.
מאד ייתכן שהצעותייך יפתרו את בעיות הבס עליהן מתלונן דודי אבל לא כל אחד מוכן או יכול לעשות כזה שינוי עיצובי בסלון למען איכות הצליל.
אל תשכח שיש גם WAF בדרך...
שלמה
-
dudib
- חבר מכור קשה

אילפור , תודה על תשובה .
הסאב לא נמצא שם
לגבי תזוזה של הארונות , תהיה לי התנגדות חזקה מכיוון האשה (מה גם שאין לי מקום אחר לשים אותו ) ,
בקשר לרמקול הפינתי הוא כבר די מורחק מהקיר (לא כמו בתמונה) וגם מוטה פנימה .
לא חשבתי לשים כריות מאחורי הרמקולים (רעיון יפה) אבל בצורה יותר מקצועית , איזה מוצרים יכולים להחליף את הכריות ?
יש לך מושג למי יש בהרינגר לבדיקה לפני קניה ?
הסאב לא נמצא שם
לגבי תזוזה של הארונות , תהיה לי התנגדות חזקה מכיוון האשה (מה גם שאין לי מקום אחר לשים אותו ) ,
בקשר לרמקול הפינתי הוא כבר די מורחק מהקיר (לא כמו בתמונה) וגם מוטה פנימה .
לא חשבתי לשים כריות מאחורי הרמקולים (רעיון יפה) אבל בצורה יותר מקצועית , איזה מוצרים יכולים להחליף את הכריות ?
יש לך מושג למי יש בהרינגר לבדיקה לפני קניה ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: