שרשור תגובות: על הבדלים, השוואות עיוורות ועל טעם ועל ריח

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4876
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #41 

@roberts
·
אתה כבר מכיר את דעותי, וקוראים רבים אחרים בנושא.
מה שעופר עושה זה לא בכדי לצאת בסדר עם אף אחד, זה הבית שלו...
נקודת המבט שלי (ושלך, ודומים) ממש מבאסת.
מוציאה כל טיפת רומנטיקה וכיף מחווייה שאפשר לפלפל בה שנים, ופטאות של פיקסלים לא ממוחזרים.
עופר מנסה להחיות בדיון את הצד הכיפי והרומנטי שבתחביב הזה, כי כמו כל תחביב - מה שהעיקר זו לא העלות תועלת - זו החווייה, ועל חוויות משלמים והרבה.

איפשהו בדרך, הפסקתי עם המלחמות האלה בטחנות רוח מתוך הבנה שאנחנו צריכים את הרומנטיקנים האלה, בגלל שזה צובע את הפורומים בדעות יותר... "רכות", מביא כתבות של ציוד יוקרה שכלונו נסכים שהמראה שלו מרשים, מביא חברות לאירועים של האתר וכו'.

(וכדי שלא ייפגעו אנשים, אני מוסיף הערה צינית, שמטרתה בעיקר הומור ולא נועדה לפגוע באף אחד)
אם הרומנטיקה וההגוון לא שיכנעו אותך, אז אולי המחשבה שמישהו צריך לממן את מחקרי העתק בתחום, כדי שלכולם יהיו מוצרים טובים יותר בעתיד, וזו סיבה מספקת לקיומו של ה"יוקרתי" למיניהם, מבחינתי, ולא רק בתחום הסאונד.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #42 

עדיין אף אחד לא ענה לי על השאלה, אם התקרה רק נראית בגובה 5 מטרים, אבל במדידה היא רק 4 מטרים, האם לא יתבעו את הקבלן הרומנטיקנים?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #43 

@Nemesis
·
יש לזה מלא תשובות...
1. למה בכלל נראה לך שתמדוד? זו התקרה שלו והיא נראת 5 מטרים, ומרגישה 5 מטרים ומריחה וטעימה כמו 5 מטרים, כל מחיאת כף מהדהדת כמו 5 מטרים, וזו החווייה, אז מה זה משנה עכשיו למדוד?
2. חבר שלו שרואה 8/8 אמר שהיא נראת לפחות 6 מטרים לדעתו.
3. מי אמר שהמטר שלך בכלל מדוייק מספיק כדי להראות שאלה לא באמת 5 מטרים? אולי השנתות שלו מעוותות ולא עומדות ברזולוציה? אולי השדה הגרוויטציוני דוחק אותם כלפי מטה ולכן לא יוצא 5 מטרים?
4. יש שיטות מדידה אלטרנטיביות שמראות שזה 5 מטרים, לא חייב להתקבע בשיטת המידה הקונבציונלית, קצת הרחבת אופקים לא תזיק.

נראה לי שהפואנטה ברורה.

טיפה יותר ברצינות, הדוגמא שלך לא הוגנת, היא היתה הוגנת אם היית בא לבית של פלוני והוא היה אומר לך שהתקרה גבוה מהסטנדרט, כפי שהבטיח הקבלן.
עכשיו נראה אותך יוצא מזה -
מה זה הסטנדרט?
כמה זה "גבוה" מבחינתו?
איך מודדים את התחושה של גבוה מהסטנדרט?
כמה גבוה יותר מהסטנדרט, נחשב למשהו בר משמעות? סנטימטר? מטר?
הוא היה מוסיף ואומר שלתחושתו, תחת העיצוב והתאורה התקרה נראת אפילו בגובה 5 מטרים, אבל הוא לא מדד, וזה לא מעניין אותו מה הגובה האמיתי שלה. מה שמשנה זה שככה הוא מרגיש ומרוצה עד השמיים.
וכן, זה עלה הרבה יותר מסתם תקרה של 5 מטרים, כי יש תאורה, ויש עיצוב, ויש צביעה שעולים כסף ומשלימים את החווייה.
מבין?
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 24/03/2019 14:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

@uffnick

אתה צודק שזו הפואנטה.
אבל בפועל, אני מאוד מתפלא אם מישהו שמתרשם רק מהחוויה של הסאונד, ולא מעוניין למדוד אובייקטיבית ינקוט באותה גישה כאשר החבר שלו יגיד שהקבלן עבד עליו והתקרה רק 4 מטרים. הוא ירוץ להביא מטר וימדוד.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #45 

@Nemesis
·

אבל זו הנקודה, גם הקבלן לא נוקט במספרים המגבים את החווייה. הוא אומר רק שזה גבוה מהסטנדרט. מבחינתו גם 1 ס"מ שהוא לגמרי ברעש מדידה של בניית התקרה, זה מעל הסטנדרט.
הוא כן נוקב בתמחור של כל המעטפת המייצרת את החווייה של מרגיש 5 מטרים.

ואגב, כשחבר שלו יגיד שזה רק 4 מטרים הוא לא ימדוד, הוא יגיד שלו זה מרגיש 5 מטרים וזה בסדר אם החבר שלו לא רואה את זה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

מה פתאום?
גובה התקרה בהחלט מופיע במפרט של הקבלן.

כשאתה הולך לחנות לרכוש כבל / מגבר, האם לא מוכרים לך שהמגבר ההוא - יש לו במה רחבה יותר, והכבל הזה מדגיש את הטרבל - וכבל הרשת הסופר דופר הזה מוריד את ה- Jitter?

היצרנים כנראה קצת יותר זהירים, אבל המוכרים בחנויות בהחלט שופכים סופרלטיבים.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #47 

@Nemesis
·
המוכרים משתמשים בדף שהיצרן מנפיק, וזה "דף המסרים" שלהם לקונה. כן יש יצרנים שעולם המושגים שלהם כלפי הלקוח נטול ערכים מדידים...
יש מי שמפליגים לכת יש מי שפחות.
הקבלן בטרם הבנייה נוקב במספרים בחלק מהמקרים, יש המון שטחים בתוך החוזה בו הקבלן לא מתחייב ומבטיח שברוח החוזה יעשה את המאמץ (ממגבלות טכניות ובחלק מהמקרים ממגבלות התקציב שסוכם).
לכן הקבלן יכול לבוא ולומר שכפי שסוכם בחוזה - מבטיח לספק תקרה שתספק חוייה גבוהה מהסטנדרט , וכך יעשה.
יותר מזה, קבלן ממש טוב, יידע לומר עוד בקמת הדיונים מול האדריכל מה המגבלות של התכנון שלו ואיפה יידרשו פשרות ביחס לתכנון (תקרה פחות גבוה ממה שרצה הלקוח, לצורך הדיון).
המגבלות הטכניות (המציאות) הגבילו לו את גובה התקרה, אז הוא פנה לאלמנטים שמייצרים חווייה משלימה לכך שהתקרה תספק את התחושה שהיא גבוהה מהסטנדרט.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

אני לא מכיר מצב בו קבל לא נוקב בגובה התקרה במפרט שנמסר ללקוח לחתימה ובו נרשם משהו כל כך ערטילאי ביחס לפרט מהותי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #49 

@Nemesis
·
בבנייה של בניין דירות, סביר מאוד שלא תתקל בזה.
בבנייה פרטית זה נזיל יותר - יש התחייבות כללית על התוכניות לפי האדריכל, עם סעיפי הערות שהקבלן מוסיף מצידו, כלפי התוכנית כמי שמבצע.
במעמד הזה הקבלן מעלה את כל הבורות שהוא רואה בתוכנית האדריכלית (אם כלכלית, אם טכנית) ומוסיף אותם לחוזה.
יש מקרים (נתקלתי בזה בבנייה שלי), שהקבלן בא ואומר על השולחן - התקרה שהיתה בתכנון האדריכלי, הוא לא מתכוון לבנות אותה באופן של התיכנון, כי הגובה שהאדריכל קבע ייאלץ להביא מיכון כבד שהשטח לא מאפשר הכנסה שלו, מה שהביא אותנו להחלטה לשנות תוכניות של הגג והתקרות.
(במסגרת הזו היו 3 קבלנים על השולחן, שאמרו דברים דומים, וכשברחנו את הקבלן שאיתו בנינו, נעזרנו בו גם לשנות את התוכניות לשם צימצום עלויות, ככה על הדרך).
למה זו דוגמא טובה? כי אני אוהב לצלול לפרטים הטכנים בכל דבר שנוגע בו. הדיון שתיארתי לרוב נעשה בין האדריכל לקבלן מעל לראש של הלקוח, אבל אני נכחתי שם והתוותי את ההחלטות שמתאימות לי.
מי שנמנע מהפן הטכני, פשוט משלם למה שהאדריכל עיצב לפי הבנתו...
אבל כל זה סטייה מהנושא...
המשל היה די ברור כך שלהתפס לעניין גובה התקרה זה קצת מיותר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #50 

סליחה.....

תעזבו תיקרות וקבלנים..... אנחנו מדברים על אינטרקונקטים

או כמו שהגששים אמרו "השופשיק של הקומקום"

ואתם דנים האם אומרים.......

קומקום במלרע ולא קומקום במלעל כמו טומטום במלרע ולא טוםטום במלעל??

והשאלה בעינה עומדת

שומעים הבדל או לא

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #51 

נערך
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #52 

@clip99
·
זה בדיוק הקטע - חווייה היא עניין סובייקטיבי ואמורפי, שהתמחור שלה לא קורלטיבי לספציפיקציות מדידות.
הלקוח (ההדיוט) לא נוקב במספר - הוא מבקש מהאדריכל תקרה גבוהה מהסטנדרט, כמו שהאודיופיל לא מחפש לפי עקומת היענות, אלא לפי האזנה חווייתית במקרה הטוב, או סופרלטיבים ציוריים מכתבות של אודיופילים שהוא מעריך את טעמם.
זו הסיבה שהתמחור של מוצרים יוקרתיים הוא... יקר. גם כדי להיות מיושרים עם הסגמנט השיווקי וגם כדי להרים את רף הציפייה והריגוש של החווייה.
זה כמו שיש מי שנהנה יותר כשהוויסקי מנדף 50$ רק מזה שפתחת את הפקק, מסך הנוזל שבבקבוק, כי זה יוקרתי וזה מרגש שבכל שלוק אתה מוריד 200$.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

ufffnick כתב:@clip99
·
זה בדיוק הקטע - חווייה היא עניין סובייקטיבי ואמורפי, שהתמחור שלה לא קורלטיבי לספציפיקציות מדידות.
הלקוח (ההדיוט) לא נוקב במספר - הוא מבקש מהאדריכל תקרה גבוהה מהסטנדרט, כמו שהאודיופיל לא מחפש לפי עקומת היענות, אלא לפי האזנה חווייתית במקרה הטוב, או סופרלטיבים ציוריים מכתבות של אודיופילים שהוא מעריך את טעמם.
זו הסיבה שהתמחור של מוצרים יוקרתיים הוא... יקר. גם כדי להיות מיושרים עם הסגמנט השיווקי וגם כדי להרים את רף הציפייה והריגוש של החווייה.
זה כמו שיש מי שנהנה יותר כשהוויסקי מנדף 50$ רק מזה שפתחת את הפקק, מסך הנוזל שבבקבוק, כי זה יוקרתי וזה מרגש שבכל שלוק אתה מוריד 200$.
...
·
ניסיתי להימנע מהדיון העקר הזה אבל כנראה שלא הספקתי לברוח בזמן .
להערכתי נמסיס דיבר על מקרה ספציפי בו לקוח ביקש/הובטחה לו תקרה בגובה נתון מראש (מוגדר) ולא מקרה של "מבקש מהאדריכל תקרה גבוהה מהסטנדרט" (אמורפי) , כך שאם אני צודק אז ההקבלה לא במקום ולא משרתת שום טיעון.

דבר נוסף שמשום מה אנשים פה מתעקשים לטאטא תחת השטיח (וזה במקרה והם טורחים לקרוא בכלל מה שאנשים כמו מולווי ורוברטס ואיבגי מנסים להדגיש פה) זה האיוולת שבנסיון לקשור התייחסויות סובייקטיביות לתחום שכל אופן הביטוי שלו מדיד לחלוטין ואין בו שום רכיבים או משתנים "ערטילאיים" או "על טבעיים/חושיים" כלשהם .

אין חולק על כך שהחווייה האנושית אינה הגיונית בהכרח בכל המקרים , לא עולה בקנה מידה אחד עם מדידות ונתונים טכניים , מושפעת מהטיות ולא קורלטיבית לאיכויות כלשהן ומן הסתם שונה מאדם לאדם , כך שלבוא ולטעון משהו כמו "חווייה היא עניין סובייקטיבי ואמורפי, שהתמחור שלה לא קורלטיבי לספציפיקציות מדידות" זה בבחינת התפרצות לדלת פתוחה שלא מחדשת לאף אחד כאן שום דבר .

מי שרוצה להניח מגבר מעוצב לעילא ממיטב החומרים בפול-כסף על המדף שלו , רק כי הוא נהנה יותר לראות דבר כזה אצלו בבית , בבקשה . זה נחמד , וגם לגיטימי .

צריך להבדיל בין 2 סוגי מאזינים : אנשים שרוצים לשמוע עם האוזן בלבד , וכאלה שחוויית השמע שלהם מושפעת גם מגורמים פסיכולוגיים . לשני המקרים אותה לגיטימיות וממילא יש כאלה שמיתוג , תמחור ועיצוב לא משפיעים עליהם , כך שדיון פורה יותר יעסוק בשאלה עד כמה, אם בכלל , יש ערך מוסף להטיות פסיכולוגיות כלשהן על חוויית השמע .

מה שמקפיץ את הח'ברה פה לדעתי זה הסופרלטיבים שקושרים לציוד מסוים , וההתעקשות שאכן יש בו איכויות סוניות שאינן באות לידי ביטוי/לא קורלטיביות לתוצאות מדידה , במקום לבוא ולומר משהו כמו "הרכיב הזה אכן נשמע נהדר אבל אני יודע שהערך המוסף מגיע מפסיכולוגיה ולא מביצועיו/נתוניו"

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #54 

clip99 כתב:
...
...
·
ניסיתי להימנע מהדיון העקר הזה אבל כנראה שלא הספקתי לברוח בזמן .
להערכתי נמסיס דיבר על מקרה ספציפי בו לקוח ביקש/הובטחה לו תקרה בגובה נתון מראש (מוגדר) ולא מקרה של "מבקש מהאדריכל תקרה גבוהה מהסטנדרט" (אמורפי) , כך שאם אני צודק אז ההקבלה לא במקום ולא משרתת שום טיעון.
...
·

אם תקרא את תחילת ההתייחסות שלי לדברים של נמסיס, פתחתי בכך שלדעתי ההקבלה ללקוח שביקש ערך מדיד x וקיבל y היא מלכתחילה הקבלה לא הוגנת, שכן האודיופיל הממוצע לא מחפש לפי ערכים מדידים מלכתחילה.
ולכן ההקבלה ללקוח שבא לאדריכל וביקש "תקרה קתדרלית עם תחושה מקטינה ושל חלל גדול ואינסופי", יותר מתאימה לכך שהתוצאה תהיה...
יותר מוכוונת לחווייה ומלווה באלמנטים שהם לא בהכרח "תקרה בגובה 5 מטרים".

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

ufffnick כתב:
...
...
·

אם תקרא את תחילת ההתייחסות שלי לדברים של נמסיס, פתחתי בכך שלדעתי ההקבלה ללקוח שביקש ערך מדיד x וקיבל y היא מלכתחילה הקבלה לא הוגנת, שכן האודיופיל הממוצע לא מחפש לפי ערכים מדידים מלכתחילה.
ולכן ההקבלה ללקוח שבא לאדריכל וביקש "תקרה קתדרלית עם תחושה מקטינה ושל חלל גדול ואינסופי", יותר מתאימה לכך שהתוצאה תהיה...
...
·
אהה . אז היא דווקא די הוגנת .
דהיינו , נכון לטעון שאף חובב שמע , אודיופיל או לא , לא מחפש להתאים נתונים לציפיות וזה גם הדבר הנכון וההגיוני לעשות , שכן הוכח למעלה מכל ספק פעמים רבות שאין מתאם בין הדברים. אבל מצד שני אף אחד לא אוהב לגלות שהיה יכול לרכוש את אותה תוצאה סונית בפחות כסף , וזה עיקר הדברים כאן.
אם הבנתי נכון את נמסיס , הוא דיבר על עלות-תועלת ולא על החווייה , כי אז הטיעון שלו לא היה תקף מלכתחילה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #56 

@clip99
·
ברור ומוסכם, רק שלא רלוונטי לאודיופיל.
אתה מכיר אודיופיל שטוען לעליונות סונית טהורה ומדידה?
הרי כל המהות של האודיופיליה זה שיח חווייתי וציורי לחלוטין תוך המנעות מוצהרת מהערכים המדידים, טיפוח טקסים ותיאורי הדרך אל החווייה שתמצא בספרות טנטרית...
כל כתבת דעה אודיופילית שקראתי (מעולם לא הצלחתי לסיים כזו מהסיבה שמיד תגיע) עמוסה בתיאורים מפולפלים, השאלות ודימויים שמאפיינים שירה שייקספירית אותנטית, לא חושב שאי פעם מצאתי ערך מספרי (אפילו פונטית) בטור שכזה.
לרוב הייתי מרפרף אל הקטרזיס ומצליח להבין עד שם שבעצם לא למדתי כלום על המוצר ומה המשורר רצה להביע מלבד האורגזמה הסונית שעבר...

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

אבל מי דיבר על אודיופילים ? כיצד הצליחו אלו למצוא דרכם לשרשור הזה ?
איבגי אודיופיל?
רוברט? משה , אני אולי? נראה לך שהשרשור הזה היה מחזיק מעמד יותר משתי הודעות , המאמר הזה היה מצליח בכלל לקבל במה באתר של האודיופילים?
אולי כדאי שאחזור על האבחנה. יש כאלה שעבורם חוויית השמע היא הכל , ולא משנה בכלל ממה היא מורכבת , מצידם גם השאות ופסיכולוגיה ומראה עיניים הולך . ויש את אלה ששומעים, או לפחות שואפים לשמוע רק עם האוזן , מתוך הבנה ושאיפה לבדל בין אודיו לכל השאר , גם אם זה משפיע .

עבור האחרונים , זה כן רלוונטי , נמסיס והתקרה. אגב; הצלחת לגרור גם אותי לתוך סמנטיקה . אודיופיליה היא אהבת צליל (בלי קונוטציות שליליות אה?), ולכן אולי אנחנו כן כאלה . אתה אולי מדבר על אנשים שמשלים את עצמם במודע או שלא במודע .

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #58 

clip99 כתב: עבור האחרונים , זה כן רלוונטי , נמסיס והתקרה. אגב; הצלחת לגרור גם אותי לתוך סמנטיקה . אודיופיליה היא אהבת צליל (בלי קונוטציות שליליות אה?), ולכן אולי אנחנו כן כאלה . אתה אולי מדבר על אנשים שמשלים את עצמם במודע או שלא במודע .
...
·

אתה אומר דבר וטיפה מהיפוכו.
עבור האחרונים הדיון רלוונטי באמות המידה שאתה משתמש בהם בחוויית ההאזנה (תקרא לה אחך שתרצה). עבורם הדיון לא רלוונטי כי אמות המידה שלהם לחווייה היא סובייקטיבית.
אתה מבין שהחווייה שלך ושלהם, על כל ההגדרות השונות של מה מכיל חווייה ומה מגדיר חווייה, שתיהן סובייקטיביות ורלוונטיות לעולם המושגים שכל אחד חי בו, נכון?
כולנו מוגדרים אודיופילים (בלי הקונוטציה השלילית, כן?) בגלל החיבה לדבר.
ובגלל שכל אחד מגדיר את האהבה שלו לעניין אחרת, החווייה הסובייקטיבית היא אחרת.
ותשים לב שעצם ההגדרה "אהבה לסאונד", הינה הגדרה ריגשית, סובייקטיבית ואמורפית.
לבוא ולהתווכח על מה מגדיר אהבה לסאונד...? באמת?!
מה עושה את החיבה שלך ל"טובה יותר" מהרומנטיקן החולמני שמשלה עצמו בסופרלטיבים שאתה (ואני) לא ממש מצליחים אפילו לקרוא בלי לגלגל עיניים?
אם תשאל אותי, הם נהנים יותר ;)

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

אני מבין להיכן אתה חותר והטיעונים מובנים ולגיטימיים אבל אני מדבר על דבר אחר כשאני מנסה למתוח גבול בין האזנה נטו לבין כזו המערבת אלמנטים אחרים המשפיעים על החווייה הכוללת . גם אני לא רוצה לנקוט עמדה החלטית בסוגיית ניתוק אנשים מהמטריקס שהם חיים בו , כי בסיכומו של דבר הם נהנים וזה ממש לא משנה אם מעורבות בעניין הטיות או לא .

אנסה מזוית אחרת . מה שמעורר אנטגוניזם בכל הסיפור הזה זה 2 דברים:
1 - היומרה של ה"חווייתיים" לייחס סופרלטיבים באופן ישיר לציוד באופן לא עובדתי ומבוסס אמונות והטיות , כאשר במבחן עיוור הכל מתמוסס , במקום לבוא ולומר משהו כמו "ידוע לי שהשיפוט והחווייה שלי מושפעים מפרמטרים שלא קשורים באופן ישיר או בכלל לנתוני וביצועי הרכיב , ולכן אין טעם לייחס משקל רב לתיאורים שלי ולכל אחד תהיה דעה שונה על אותו רכיב"

2 - עזות המצח של עוסקים בתחום לירות את החץ ואז לצייר את המטרה סביבו , כאשר הם קושרים כתרים לציוד שלהם מכל הבא ליד ולדמיון , כאשר בו בעת הציוד הזה שווה ערך פחות או יותר בביצועיו ונתוניו האובייקטיביים לציוד זול בהרבה , וכתוצאה מכך ההתנייה הזו יוצרת אצל הלקוחות שלהם חוויית שמע שהיא פועל יוצא מהסופרלטיבים הללו.

אמרתי פעם שהדבילים האמיתיים זה אנחנו . במקום לקטר על הבלים ודמיונות , חבל שאנו לא מנצלים את האיוולת הזו לתועלתנו , בדומה למה שעשתה פעם חברת לקסיקון - לקחה נגן CD , פנפנה אותו ומכרה ברווח פי 10 .

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #60 

ufffnick כתב:
...
...
·

...
·

זו בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר ללא הצלחה. אני חושש שהאנלוגיה שלי נגררה לכיוונים אחרים לחלוטין.
אתה נתפס לעניין של דוגמאות מספריות, שהוא הנקודה השולית בעניין. הנקודה היא לא האם ההבדל הוא 3 מטר, 7 מטר או 5 ס"מ. אלא האם יש הבדל בכלל, ובמידה והלקוח היה יודע שהעניין הוא סה"כ קצת צבע, האם היה משלם חצי מיליון ש"ח? האם היה ממליץ לחבריו לרכוש דירה תחושה של דירה קתדרלית כאשר אפשר לייצר אותו עם 2 דליי צבע, או פשוט לקנות 2 דליי צבע?

הרי בסופו של דבר כל הסופרלטיבים המסופרים נוגעים לאלמנטים מסויימם שהם מדידים. למשל, אודיוקווסט טוענים שהכבלים הדיגיטיליים שלהם מורידים את כמות ה- Jitter.
כאן למשל:
http://www.theabsolutesound.com/article ... on/?page=4

יש לכבלים יכולות על להשפיע על הסאונד.

בא עופר ואומר שאין יריבות בין המחנות שכן את המחנה האודיופילי "החוויתי" מעניינת החוויה - ולפיכך לא מעניין אותם ולא רלוונטי עבורם לבדוק האם מה שהם שומעים או חושבים שהם שומעים הוא אמיתי כי עבורם זה אמיתי.
כפי שכבר כתבתי, זה בסדר גמור מבחינתי.

אבל אף אחד לא בא ואומר קניתי כבל וקיבלתי חווית סאונד טובה יותר ואני מרגיש עטוף בחום ואהבה בגלל שהמערכת כל כך יפה ובנויה בצורה כל כך איכותית.
הוא אומר קניתי כבל X ואני עטוף בחום של סוזנה וגה כי הכבל גרם לקולה של סוזנה וגה לא לצרום יותר ולנסר לי במוח יותר.

ואז מגיע זוכמיר וקונה גם הוא את אותו הכבל ומשוכנע שהוא שומע כי אף אחד לא הסביר לו אחרת, למרות שהכבל לא עושה שום דבר, או אפשר לעשות את אותו הדבר עם כבל ב-20 ש"ח וקבל בעוד 3 ש"ח.

אבל מעניין אותי מאוד לדעת כמה הגישה הזו שלהם נמשכת לתוך שאר התחומים בחיים, ולפיכך נתתי את הדוגמא של הבית / דירה.
וזה ממש לא משנה עכשיו אם זה 5 מטרים מול 3 מטרים, או 3.05 מול 3 מטרים.

אני טוען כי רוב האנשים, כולל האודיופילים החווייתים, חמתם תבער אם ישלמו כסף רב עבור דבר שהובטח ולא קיים, וזה לא משנה עכשיו אם זה 5 ס"מ או 200 ס"מ. אני טוען כי רוב האנשים, כאשר יטענו בפניהם כי המלך הוא עירום ישלפו את המטר שלהם וימדדו אחרי ששילמו ממיטב כספם, ואני תוהה מדוע כשזה נוגע בסאונד או תמונה אנשים לא מוכנים להוציא את המטר ולמדוד.

ואם אכן אני צודק בהנחה שלי, מדוע ההתנגדות העזה לפתוח את עיניהם של אנשים ולהסביר להם שאוזניהם מתעתעות בהם אם הם לא אנשים שמעניינת אותם רק החוויה אלא גם המציאות?

גם אם יוכח לכולם כי המלך הוא עירום, אני בטוח שיהיו אנשים שימשיכו לקנות את אותו ציוד במחירים אסטרונומיים כפי שיש אנשים שקונים בגדים יקרים למרות שהם בסופו של דבר מחממים אותו דבר או שעונים יקרים למרות שהם מראים את השעה בדיוק כמו שעון שעולה 2 דולר.

לפיכך כיצד ניתן לטעון שאין יריבות בין המחנות כאשר מחנה אחד מטיף לדברים שגורמים לאנשים להוציא הרבה כסף שרובם כנראה לא היו מוציאים אם היו יודעים את האמת?

לדוגמא, לי יש ציוד להכנת קפה שעולה כמו רכב יד שניה קטן ולא מאד ישן.
לפני שקניתי ושדרגתי והחלפתי והוספתי טעמתי ובדקתי וקראתי על חוויות של אחרים ככל הניתן. אני גם אוהב מאוד את הטקסיות והחוויה של הכנת הקפה.
האם לא ייתכן כי חושי הטעו אותי, והקפה שיוצא מהציוד שלי, לא אוכל להבדיל בינו לבין קפה שחור שהכינו מקפה בן 50 שנה וסיננו את הגרגרים שלו?
לא חושב, אבל אולי. אבל מדוע שאסרב אם מישהו מציע לבדוק עד כמה חושי מצטלבים עם המציאות?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”