עזרה עם כיול ה- SVS SB3000

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9032
נתן תודות: 1580 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #41 

@mulder

לגבי הגברה דרך הסאב, לא מבין למה לא בסדר להשתמש בה.
...
כי אחרי שעשית כיול, שינוי פרמטרים אמור להתבצע דרך הרסיבר על מנת שהוא יידע "לקזז" את ערכי הכיול.
אם אתה משנה את הפרמטרים דרך הסאב, אז תוצאות הכיול כבר לא רלוונטיות כי שינית פרמטר בסאב והרסיבר "לא מודע" לזה בגלל ההגברה הפנימית של הסאב.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #42 

avihuli כתב:@mulder

...
...
כי אחרי שעשית כיול, שינוי פרמטרים אמור להתבצע דרך הרסיבר על מנת שהוא יידע "לקזז" את ערכי הכיול.
אם אתה משנה את הפרמטרים דרך הסאב, אז תוצאות הכיול כבר לא רלוונטיות כי שינית פרמטר בסאב והרסיבר "לא מודע" לזה בגלל ההגברה הפנימית של הסאב.
...
פעם הסתקרנתי בעקבות דיונים שהיו פה בנושא וחיפשתי מידע על זה, ולא מצאתי סימוך לזה שחייבים להגביר מהרסיבר. אפילו ההפך אם כבר, ומאז כך אני עושה.
הרסיבר שולח אות לסאב ואז הסאב מגביר אותו. אם אתה מגביר ברסיבר או בסאב אתה עדיין מקבל יותר באס, למה שזה ישנה משהו לתוצאות הכיול?
מה שהבנתי במדריכים של avsforum זה שעדיף להגיע לערך שלילי בכיול כבסיס, ואם רוצים עוד אז להעדיף תמיד להגביר בסאב. הגברה מהרסיבר נחשבת לדרך נוחה ומהירה (כי יש שלט) אבל לא מומלצת.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #43 

@mulder
וואלה, האמת לא חיפשתי סימוכין לתורה (שבע"פ ?) הזו, אבל אני פועל לפי השכל הישר / ההיגיון הבריא לפי ההנחות יסוד הבאות, להלן:
מטרת הכיול הינה לאזן את כל הרמקולים בתצורת הסטאפ כך שכולם יישמעו זהה בנקודת ההאזנה.
לאור כך שבוצע כיול כולשהו, תוצאות הפרמטרים השונים "קובעו" על מנת שהסעיף הקודם יתקיים.
אם אתה רוצה להגביר את אחד הערוצים (במקרה הזה סאב), אז הרסיבר צריך לדעת שהוא צריך לשלוח אות גבוה / חזק יותר לערוץ הזה. זאת עדיין נגיד בשקלול של שאר הפרמטרים שלא שונו לצורך העניין.
עכשיו במידה ואתה מגביר דרך הסאב, הרסיבר "חושב" שהוא שולח את מה שיצא בתוצאות הכיול, כאשר בפועל שינית את בסיס המדידה הראשוני לפני הכיול. ולכן הערך היחסי של תוצאות הכיול משתנה כי שינית פרמטר יסוד שהוא אמור להיות מקובע.
עכשיו, מי שמנהל את הסאונד הוא הרסיבר המכויל ולכן נראה לי הגיוני שהכל צריך "לעבור דרכו".
כי בהגברה דרך הסאב הרסיבר חושב שהוא שולח א' כאשר בפועל מתקבלת הסאב תוצאה ב'.

עכשיו אם נדבר במספרים וניקח הנחת יסוד שניתן להגביר הן ברסיבר והן בסאב ביחידות של 1 דציבל, אזי אני נוטה להאמין שהגברה של 1 דציבל ברסיבר לאחר הכיול אינה שקולה להגברה של 1 דציבל בסאב לאחר הכיול.
אפשר גם לבדוק את זה ולראות האם התיאוריה שלי נכונה.
לדוגמא: אם טרם כיול (מספר 1) לצורך העניין קיבעת בסאב ווליום של 10dB- ולאחר הכיול קיבלת הנחתה של 6.5dB- ואתה מגביר נגיד מהרסיבר 2 דציבל לערך מונחת של 4.5dB- אזי צריכה להתקיים משוואה זהה בכיול אחר (מספר 2) כאשר אתה מקבע בסאב ווליום של 8dB- לאחר הכיול אתה אמור לצפות להנחתה של 8.5dB-.
האם זה מתקיים בפועל ? צריך לבדוק.

בכל מקרה, אם אתה עובד שונה וזה טוב לך לאוזניים, אז מעולה.
אני פעם שחטתי פרה קדושה של פאזה על 180 למרות שהסאב ממוקם מקדימה. היה נשמע לי יותר טוב.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #44 

היי,

ראשית - אני מאוד מאוד מעריך את עזרתכם. בשבילי זה לא מובן מאליו ואני באמת מודה לכל אחד שתרם לשרשור !

שנית - לאחר כיול ועידון הגעתי לתוצאות הבאות.. רציתי לקרוא את חוות דעתכם באם הם בסדר או שצריך לשנות משהו.

המון תודה.

מאור.

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #45 

תמונה רביעית :

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7401
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #46 

לכו לישון משוגעים 4 בבוקר חחחחחח
Sony 1040
Monitor mass

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #47 

מאור, מה השאלה לגבי התוצאות ?
האם הווליום בסאב לפני הכיול היה על מינוס 10 דציבל ?
מה גודל החלל אצלך ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #48 

היי אבי,

מה שלומך ?

החלל לא גדול בכלל - ממ"ד.

הווליום של הסאב כוייל לפי מינוס 25, שכן הרסיבר התלונן בתחילת הכיול שהווליום יותר מידי גבוה.

haimme
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #49 

שלום לכולם.
אלו התוצאות שקיבלתי בכיול....
רוצה לצאת מה דעתכם... יכול לשנות את את כולם ל80.?.
תודה

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5167
נתן תודות: 1064 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #50 

haimme כתב:שלום לכולם.
אלו התוצאות שקיבלתי בכיול....
רוצה לצאת מה דעתכם... יכול לשנות את את כולם ל80.?.
תודה
...
·בוקר טוב.

אתה צריך לכייל מחדש, קיבלת ערך בסב וופר של 6.5- db
זאת לא תוצאה טובה, תגיע עם הסב ל0db זה הכי בריא
מקסימום ל1/2- db, (אני באופן אישי כאשר אני מכייל תמיד תמיד
אני מגיע עם הסב ל0db ורק אז ממשיך בעבודת הכיול)
כל מה שעליך לעשות הוא (מקווה שיש אפליקצייה לסדרה הזאת)
זה להנמיך ווליום דרך האפליקצייה שמסונכרנת עם הסב ב 6 db
מפני ש הסב קיבל הנחתה של 6.5- בכיול ואתה חייב לאזן,
רק שים לב שלא תתבלבל, הווליום בסב הולך בצורה כזאת שככול
שאתה מנמיך ווליום אז אתה נכנס ל + ועולה במספרים, אתה תראה אתזה בתצוגה באפליקצייה,
בהצלחה תעדכן מה הן התוצאות

לא כל רמקול יודע להתמודד עם תדר 80 hz בצורה טובה ויעילה
מבלי ליצור בור רציני, אין דבר כזה ישר לחתוך מ 80hz, צריך לשמוע איך הם מתפקדים בתחום הזה, אולי החלל מגביל? אולי הרמקול לא יורד בצורה טובה ומלאה ל 80hz, אולי הסינרגייה והמכלול עם שאר הרכיבים פשוט לא נותן תוצאת שמע טובה מ 80hz, אתה צריך להאזין
ולהחליט מה נשמע הכי מלא הכי בריא הכי נכון צריך לשמוע את ההרמוניות, ממה הסט שלך מורכב? מה הרסיבר מקור וכו?
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

haimme
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

תודה על המענה.
אריץ כייול מחדש.
מרנץ 7010
Klipsch. שקועים. 5.1.4.
סאב. B&w. 608

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #52 

לא שאני מומחה גדול, אבל הייתי מעלה את מה שנמוך מ 80 ל80. בשאר לא הייתי נוגע. זה שהסאב יצא מינוס 6.5 זה סבבה. פשוט הסאב עצמו כנראה מעט מוגבר אז היה צריך להנחית. זה סבבה. תנסה להקשיב ואם תרצה קצת יותר באס אז תגביר אותו, במצב שלך עדיף להגביר מהסאב עצמו ולא מהרסיבר.
מילה של אקסטרימיסט.

haimme
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #53 

בסדר תודה .
יש לי זמן אריץ כיול מחדש.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #54 

ברור, אתה ממש צריך אתזה... הנחתה של 6.5-
לא מתקבלת על הדעת בכלל (לפחות מבחינתי)
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #55 

@FastandFurious

אם הסאב עצמו מוגבר עד הסוף, והמגבר מנחית ל 12- זו תגובה תקינה של הרסיבר לא? זה אומר שצריך להנמיך את הסאב.
אם אתה מנמיך מהסאב כל הזמן עד שיוצא לך בכיול 0dB זה רק אומר שהנמכת אותו ידנית בדיוק לנקודה בו הוא באותו ווליום כמו הרמקולים האחרים בנקודת ההאזנה המרכזית בווליום רפרנס. בשביל מה להריץ כיול שוב ושוב עד שמגיעים לזה?
להבנתי תשים את הווליום של הסאב באמצע. תריץ כיול. שינחית לרמה מתקבלת על הדעת שמאפשרת לך מרווח תמרון כמו למשך מינוס 5 עד מינוס 8. כיילת ואתה רוצה עוד באס? תגביר קצת מהסאב עצמו ולא מהרסיבר.

תקן אותי אם אני טועה ותסביר למה :)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #56 

אין שום בעיה עם מינוס 6.5 לאחר הכיול כל עוד זה לא הקצוות של הסקאלה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #57 

@Oferot
·עופר לא, אם הסב עצמו מוגבר עד הסוף ויש לך תוצאת כיול של מינוס 12db זה ממש לא טוב כי אתה לא יודע איפה אתה נמצא באותה הנקודה משום שערך של מינוס 12db לא נותן לך אינדיקצייה היכן אתה נמצא וכמה אתה צריך בתכלס להנמיך את הסב כי זה כבר נכנס למגבלות מערכת הכיול, כלומר אינך יודע אם זה ערך של 12-db
או 13/14- db.

אני לא עובד עם כיולים בצורה שאתה מסביר, אני מאמין במשהו אחר.
אני מאמין שמערכת הכיול צריכה לשלוט על ההגברה והקרוס של הסב בלבד
ולא להתחיל לשחק עם הווליום של הסב לאחר הכיול... אחרי כיול למיטב ידעתי ונסיוני (עם תוצאות מפחידות לכיון החיובי)
מכיילים, מתחילים עם אמצע ווליום בסב, סוף כיול יש תוצאות, מסתכלים על ההנחתה המתקבלת ואם צריך להנחית בשביל להגיע ל0db אז ניגשים לכפתור הפיזי של הסב או דרך האפליקצייה שמקושרת לסב ומבצעים את ההנחתה פיזית על ידי שינוי העוצמה של הסב. כאשר בכיול השני מגיעים ל0db מבחינתי
אפשר להמשיך בכיול ולראות מה צריך לשפר לפי הטעם האישי

לאחר כיול לא נוגעים בהגברה של הסב עצמו, מגבירים רק מהערכים של הכיול עצמו, לא יותר מ 3db, כי אז הכיול יכול להשתבש ובלי קשר
הבס יכול להתגבר על הבמה הקדמית,
לא נוגעים בהגברה בסב זה משבש את הכיול.

זה הניסיון שלי וכה אני בכול אופן עובד, ויש לי סאונד מאוד דינמי מפורט גדול מדוייק וקולנועי.

אבל זה רק אני ושכל אחד יעשה מה שהוא מבין 🤔
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 09/03/2019 13:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

@haimme
·

אולי תפתח שרשור חדש ? מה זו החוצפה הזו להידחף לשרשור אחר...מה הקשר לכיול SB3000 חצוף שכמוך.
נערך לאחרונה על ידי maorgr ב 09/03/2019 13:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

haimme
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #59 

הסאב בטיול היה פחות מחצי!

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #60 

נתתי את דוגמאת הקיצון של 12- כדוגמא, ברור שאסור להגיע לקצוות. אבל זה תולדה של הכיול ששואף לווליום זהה מכל המרכיבים בנקודת השמע המרכזית ובווליום רפרנס. הרוב לא שומעים באמת בווליום הזה ואז כדאי להגביר קצת את הסאב. לפי מה שאני זוכר שקראתי ב-AVS וכו', עדיף להגביר מהסאב עצמו כי קודם כל יש לו הגברה חזקה, וגם כדי למנוע אותות בעוצמה שונה באופן משמעותי מהרסיבר לרמקולים.
מילה של אקסטרימיסט.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”