שרשור תגובות: כונן M.2 בביקורת: XPG SX8200 Pro
אתה מבחינתי נמצא כבר בצד השני .
כיתר רוב ההולכים בדרך כל בשר , עברת להתקפות אישיות ברגע שנגמרו לך השפנים לשלוף מהכובע . זה השלב בו אני יודע שסיימתי את העבודה שלי , ומכאן והלאה לדבר אתך זה רק לטחון מים . אגב ההשוואה שלך לסטף קרי אליו התוודעתי רק עכשיו וזה מבלי להיכנס לדיון לגבי העמדה שלי בנוגע להצהרותיו הוכיחה לי שעסקינן עם
עריכה. לא שווה להיכנס לזה , רק אציין שהיא מעידה עליך יותר .
כיתר רוב ההולכים בדרך כל בשר , עברת להתקפות אישיות ברגע שנגמרו לך השפנים לשלוף מהכובע . זה השלב בו אני יודע שסיימתי את העבודה שלי , ומכאן והלאה לדבר אתך זה רק לטחון מים . אגב ההשוואה שלך לסטף קרי אליו התוודעתי רק עכשיו וזה מבלי להיכנס לדיון לגבי העמדה שלי בנוגע להצהרותיו הוכיחה לי שעסקינן עם
עריכה. לא שווה להיכנס לזה , רק אציין שהיא מעידה עליך יותר .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@ziv_r
· נכתבו בפוסט הזה כל כך הרבה שגם מעניינים וגם תיאורטיים, אני רוצה לסכם את נסיוני בכמה משפטים.
אני טכנאי מחשבים מוסמך כבר כ-25 שנים. נחשפתי לדורות רבים של דיסקים קשיחים מימי ה MFM העליזים ועד ימינו אנו.
אני יכול לומר שלדעתי ולאור נסיוני הרב, טכנולוגיית ה SSD היא הטכנולוגיה אשר השפיעה ביותר ובזמן קצר יחסית על מהירות חווית המחשוב של המשתמש הממוצע. יותר מאשר שדרוג כל רכיב מחשוב אחר אי פעם (אולי חוץ ממעבר מקסטה לדיסקט, או מדיסקט לדיסק קשיח).
אני לא מדבר על מחשבים ייעודיים כגון שרתי גיבוי/עיבוד וכו', אלא על משתמש ביתי/משרדי ממוצע ומעלה.
למרות המהירויות המטורפות על הנייר ולעיתים אף בפועל של כונני ה NVME והדומים, ההבדל בשימוש שוטף בינו לבין כונן SSD סביר הוא לא כזה מורגש ברוב המקרים כמו ההבדל בין SSD ל HDD, אלא באמת בהתעסקות ממושכת עם הרבה קבצים קטנים.
מנסיוני זה לא הגיוני שהתקנת כונן SSD סביר על מחשב ישן לא תתן שיפור משמעותי בביצועים, וזה גורם לי לחשוב שאולי ההתייחסות היא לכונן SSD עם ביצועים עלובים במיוחד או עם ממשק נחות (כונן עם מתאם ג'נרי לחיבור SATA, כונן מבוסס כרטיס זכרון עם מתאם SATA וכאלה).
אולי כונן מזוייף שכזה
:
https://www.ukantipiracy.co.uk/computer/fakewd1.jpg
(אני יודע שהממשק בתמונה הוא USB, אבל הבנתם את העקרון).
התקנתי עשרות מערכות מחשב עם מעבדי ליבה כפולה (כגון E5XXX) בני 9-10 וכונן ה SSD שיפר משמעותית את זמן טעינת חלונות ואת תגובתיות המחשב בפתיחת יישומים כגון, אופיס, דפדפנים ועוד.
ישנם כונני HDD מהירים כגון WD BLACK שגם יש להם מטמון גדול יחסית, ואז באמת לא נראה הבדל גדול בביצועים כל עוד המטמון בשימוש, אבל נסיוני הוכיח לי ש SSD נותן שיפור משמעותי ברוב המקרים והשימושים השוטפים במחשב.
· נכתבו בפוסט הזה כל כך הרבה שגם מעניינים וגם תיאורטיים, אני רוצה לסכם את נסיוני בכמה משפטים.
אני טכנאי מחשבים מוסמך כבר כ-25 שנים. נחשפתי לדורות רבים של דיסקים קשיחים מימי ה MFM העליזים ועד ימינו אנו.
אני יכול לומר שלדעתי ולאור נסיוני הרב, טכנולוגיית ה SSD היא הטכנולוגיה אשר השפיעה ביותר ובזמן קצר יחסית על מהירות חווית המחשוב של המשתמש הממוצע. יותר מאשר שדרוג כל רכיב מחשוב אחר אי פעם (אולי חוץ ממעבר מקסטה לדיסקט, או מדיסקט לדיסק קשיח).
אני לא מדבר על מחשבים ייעודיים כגון שרתי גיבוי/עיבוד וכו', אלא על משתמש ביתי/משרדי ממוצע ומעלה.
למרות המהירויות המטורפות על הנייר ולעיתים אף בפועל של כונני ה NVME והדומים, ההבדל בשימוש שוטף בינו לבין כונן SSD סביר הוא לא כזה מורגש ברוב המקרים כמו ההבדל בין SSD ל HDD, אלא באמת בהתעסקות ממושכת עם הרבה קבצים קטנים.
מנסיוני זה לא הגיוני שהתקנת כונן SSD סביר על מחשב ישן לא תתן שיפור משמעותי בביצועים, וזה גורם לי לחשוב שאולי ההתייחסות היא לכונן SSD עם ביצועים עלובים במיוחד או עם ממשק נחות (כונן עם מתאם ג'נרי לחיבור SATA, כונן מבוסס כרטיס זכרון עם מתאם SATA וכאלה).
אולי כונן מזוייף שכזה
https://www.ukantipiracy.co.uk/computer/fakewd1.jpg
(אני יודע שהממשק בתמונה הוא USB, אבל הבנתם את העקרון).
התקנתי עשרות מערכות מחשב עם מעבדי ליבה כפולה (כגון E5XXX) בני 9-10 וכונן ה SSD שיפר משמעותית את זמן טעינת חלונות ואת תגובתיות המחשב בפתיחת יישומים כגון, אופיס, דפדפנים ועוד.
ישנם כונני HDD מהירים כגון WD BLACK שגם יש להם מטמון גדול יחסית, ואז באמת לא נראה הבדל גדול בביצועים כל עוד המטמון בשימוש, אבל נסיוני הוכיח לי ש SSD נותן שיפור משמעותי ברוב המקרים והשימושים השוטפים במחשב.
זה פשוט לא נכון. יצא לי כבר כמה פעמים להעביר התקנה קיימת ישנה של ווינדוס מ-HDD ל-SSD, שזה אומר כמובן עם הרג'יסטרי הקיים. שיפור הביצועים, כפי שנצפה בבירור על ידי המשתמש, הוא עצום. ממש הבדל של יום ולילה.clip99 כתב:מנסיון רב שנים אני יכול לומר שכל כונן באשר הוא , החל מהמכניים הישנים וכלה בדגם הנסקר , יהיה בשיאו רק בתקופה הקצרה לאחר התקנת מערכת ההפעלה . עם הזמן ביצועיו (ליתר דיוק ביצועי המערכת) לוקים בהידרדרות שמקורה בראש ובראשונה במערכת הפרימיטיבית והמסורבלת שנקראת "רג'יסטרי" , שמתגברת ככל שמתקינים ומסירים תוכנות ועושים שימוש שוטף במחשב . הדרך היחידה לצאת מהפלונטר הזה היא רק פירמוט והתקנה מחדש...
גם כשנה לאחר התקנת ה-SSD הביצועים מעולים וטובים עשרות מונים ממחשב עם חומרה זהה, מערכת הפעלה זהה ו-HDD, וזה בשימוש בתוכנות כבדות כמו Matlab ו-Visual Studio.
Batnun
.
·Batnun כתב:זה פשוט לא נכון.......
Batnun
....
זה נסיונך . נסיוני שונה . יש הבדל , אך לא בסדרי גודל . יש גם מצבים שדיסק מהיר פי 1000 לא ייתן לך שום שיפור , כפי שהסברתי כמה וכמה פעמים קודם בשרשור , וגם נתתי דוגמאות . זמן עליה מהיר של מחשב וגילוח של חצי שניה מתגובות ללחיצה זה נחמד , אבל מפה ועד הכתרים שאתם קושרים פה לחתיכת חומרה חדישה יותר , המרחק רב.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים