איך אפשר לשמוע מוזיקה ישראלית/רוק/אלקטרונית?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
דרך אגב, KOOKE, מה שרשמתי היה בחצי קריצה, היה לי ברור שלא התכוונת לזה כך. 
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
זאת רק הטעיה, הגיבוי עולה 10K+, אבל המערכת הראשית היא מיני של אייווה...
Silence speaks louder than words
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
המלצה אישית חמה:aloni כתב:הי,
נגענו בנושא הזה מספר פעמים אבל הייתי רוצה להגיע למשהו יותר פרקטי.
בהרבה מערכות שבהן שומעים בעיקר ג'אז ואקוסטי (לדוגמה המערכת שלי) כששמים מוזיקה אלקטרונית/רוק/הקלטות ישראליות מסויימות ועוד זה נשמע בעדינות... המממ... ***.
אם אני רוצה לשמוע לדוגמה את דיסק האוסף העכשוי של כנסיית השכל כמו שהתכוון המשורר (טכנאי האולפן?) מה אני צריך?
הכוונה היא למערכת נוספת בתקציב נמוך בלי דגש על איכות.
אסתטיות בהחלט יתרון....
חפש רמקול 3 way אפילו ישן עם טויטר רגוע, עדיף ממברנות גדולות מקרטון, מגבר שמנמן וחזק! לפחות 100 וואט, 200 עדיף.
בתקציב נמוך, הייתי הולך על הגברה אמריקאית ישנה וחזקה או רסיברים יפניים חזקים משנות ה70 -80
נגנים ישנים של נאד/מרנץ/קליפורניה יעשו את העבודה
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
-
aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
תודה
ההמלצה אכן קוסמת ברמה התאורטית אבל נופלת אצלי ברמה הפרקטית.
כפריק לא קטן של עיצוב ואסתטיות לשים קופסאות גדולות (עקב ממברנות גדולות) וציוד אספנות לא בדיוק בשבילי (אתה יודע מה, זה בעצם יכול להיות אפילו יפה במקומות מסויימים אבל זה לא מתאים לי לעיצוב).
אגב, התקציב לא כל כך דחוק, כן אפשר להגיע ל- 10 לכל הסיפור.
מה דעתכם על רמקולים סתמיים ודקים (אולי מדבקה, או פיור, או פעם ראיתי LG או השד יודע מה) בתוספת סאב? יכול לתפוס?
כפריק לא קטן של עיצוב ואסתטיות לשים קופסאות גדולות (עקב ממברנות גדולות) וציוד אספנות לא בדיוק בשבילי (אתה יודע מה, זה בעצם יכול להיות אפילו יפה במקומות מסויימים אבל זה לא מתאים לי לעיצוב).
אגב, התקציב לא כל כך דחוק, כן אפשר להגיע ל- 10 לכל הסיפור.
מה דעתכם על רמקולים סתמיים ודקים (אולי מדבקה, או פיור, או פעם ראיתי LG או השד יודע מה) בתוספת סאב? יכול לתפוס?
HiFiMusic IL
אהלן אלוני,
הקונצפט מעט מפוזר ולא ברור..
הרי אתה לא תכניס הביתה פלסטיק זול כזה.. ועוד לסלון..
כשמהזוית רואים את מכונת הקפה המדהימה..
ניראה לי שזה מיקרה קלסי לארכיטקטורת פנים. האודיופיליות היא במקום שני. ואים כבר ארכיטקטורת פנים, אתה יכול יותר מפיור אקוסטיק..
אים הבנתי נכון יהיה לך חדר יעודי למערכת מספר אחד וחוץ מיזה סלון לשאר הזמן. הסלון בטח פתוח למיטבח ששם גם תבלה זמן מה.
בקיצור צריך קודם קונצפט כלל דירתי ואחר כך להחליט איפה ואיך שומעים מוסיקה ואז להחליט על סוג המערכת ואז לנסות לעבוד על העינין מהבחינה האסטטית ואז הסאונד..
אים אתה יכול שים איזה תוכנית של הסלון והחללים הנילווים וכו.
.
הקונצפט מעט מפוזר ולא ברור..
הרי אתה לא תכניס הביתה פלסטיק זול כזה.. ועוד לסלון..
ניראה לי שזה מיקרה קלסי לארכיטקטורת פנים. האודיופיליות היא במקום שני. ואים כבר ארכיטקטורת פנים, אתה יכול יותר מפיור אקוסטיק..
אים הבנתי נכון יהיה לך חדר יעודי למערכת מספר אחד וחוץ מיזה סלון לשאר הזמן. הסלון בטח פתוח למיטבח ששם גם תבלה זמן מה.
בקיצור צריך קודם קונצפט כלל דירתי ואחר כך להחליט איפה ואיך שומעים מוסיקה ואז להחליט על סוג המערכת ואז לנסות לעבוד על העינין מהבחינה האסטטית ואז הסאונד..
אים אתה יכול שים איזה תוכנית של הסלון והחללים הנילווים וכו.
.
ואני אומר, אם כבר ארכיטקטורת פנים - אז בטוח לא סאבramkol כתב:ניראה לי שזה מיקרה קלסי לארכיטקטורת פנים. האודיופיליות היא במקום שני. ואים כבר ארכיטקטורת פנים, אתה יכול יותר מפיור אקוסטיק..
...
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
-
aloni
- חבר במועדון 10K

רמקול נשמה לונג טיים, היית בתערוכה? (אני לא
)
זה ישמע דבילי אבל "החדר" היעודי הוא פתוח לסלון (למעשה הוא סלון שני כזה שאותו אני מייעד לקולנוע וסאונד "איכותי"). אם אשים שם מוזיקה ישמעו אותה בכל הבית הבעיה היא שכמו שאמרתי אני רוצה גם אפשרות להנות ממוזיקה בסיגנון אחר.
לכן חשבתי על מערכת נוספת, אבל חשוב לי שברמה הויזואלית היא לא תראה כמו מערכת/רמקולים סטנדרטיים כי אז כבר יהיה עומס עצום בנושא הזה (הרי רואים גם את המערכת השנייה =הראשונה= מהסלון).
חשבתי שזה יהיה הרבה יותר פשוט, הרי תמיד אנחנו אומרים (לפחות מישהו אומר) שטכנאי הסאונד בהקלטות הגרועות מכוונים למערכת המיני המצוייה. אז חשבתי שאני סך הכל צריך משהו שנשמע כמו מערכת מיני ברמה טובה עם לוק נחמד וזהו...
(אם אמרתי שטויות סלחו לי, לא שמעתי מערכת מיני כמה שנים טובות)
זה ישמע דבילי אבל "החדר" היעודי הוא פתוח לסלון (למעשה הוא סלון שני כזה שאותו אני מייעד לקולנוע וסאונד "איכותי"). אם אשים שם מוזיקה ישמעו אותה בכל הבית הבעיה היא שכמו שאמרתי אני רוצה גם אפשרות להנות ממוזיקה בסיגנון אחר.
לכן חשבתי על מערכת נוספת, אבל חשוב לי שברמה הויזואלית היא לא תראה כמו מערכת/רמקולים סטנדרטיים כי אז כבר יהיה עומס עצום בנושא הזה (הרי רואים גם את המערכת השנייה =הראשונה= מהסלון).
חשבתי שזה יהיה הרבה יותר פשוט, הרי תמיד אנחנו אומרים (לפחות מישהו אומר) שטכנאי הסאונד בהקלטות הגרועות מכוונים למערכת המיני המצוייה. אז חשבתי שאני סך הכל צריך משהו שנשמע כמו מערכת מיני ברמה טובה עם לוק נחמד וזהו...
(אם אמרתי שטויות סלחו לי, לא שמעתי מערכת מיני כמה שנים טובות)
HiFiMusic IL
אלוני כפרה,
לא יצא לי להגיע לתערוכה.. בעסה אמיתית.. שנה הבאה...
אבל בסתיו אני מקווה שאראה את התערוכה בברלין...
אים תוכל לישמוע מוסיקה מהמערכת המרכזית גם ב"סלון" יש עוד אפשרות: לחבר נגן פשוט לאקולייזר ואותו לכניסה של הפרה במערכת הראשית. ולנסות כך להשפיע על הסאונד של המערכת הראשית שתנגן גם הקלטות פחות טובות.
יש לך תוכנית של הסלון?
.
לא יצא לי להגיע לתערוכה.. בעסה אמיתית.. שנה הבאה...
אבל בסתיו אני מקווה שאראה את התערוכה בברלין...
אים תוכל לישמוע מוסיקה מהמערכת המרכזית גם ב"סלון" יש עוד אפשרות: לחבר נגן פשוט לאקולייזר ואותו לכניסה של הפרה במערכת הראשית. ולנסות כך להשפיע על הסאונד של המערכת הראשית שתנגן גם הקלטות פחות טובות.
יש לך תוכנית של הסלון?
.
אהלן אלוני,
ניראה יופי.. אבל מסובך בישביל עוד מערכת..
בחלק התחתון של התמונה בא המיטבח?
יש לך מגבר 7008 אים אני לא טועה? אין לו AB ברמקולים מה שלא מאפשר את ניצול המגבר לשאר החללים..
הכי טוב, לדעתי זה לחכות, לעבור דירה להרכיב את המערכת וליראות איך היא נישמעת בסוגי מוסיקה שונים ובמקומות שונים. ואז להחליט.
זה חיסרון אים מחליטים אחרכך להעביר כבלים בדירה..
בכל אופן ליקנות מערכת מיני פשוטה ניראה לי חלש במיקרה הזה.
אים יהיו חסרונות מטרידים בשמיעת מוסיקה בסלון, חדר האוכל או המיטבח, דרך הסט הראשי אז צריך בטח פיתרון כללי. אולי מגבר עים אפשרות לאזורים שונים שאליו יחובר נגן עים כונן קשיח (הי פידליו לדוגמה) ורמקולים המותאמים לכל אזור, סלון, מיטבח, אמבטיה וכדו, (מן הסתם הרמקולים יהיו תלויים על הקיר).
דבר נוסף: ליכבוד כניסת סטנדרטים חדשים לשוק יש ירידה במחיר של מגברים רב ערוציים מהדור הקודם (באירופה). מישום מה יש גם ירידה במחירי הרמקולים של קנטון שיוכלו להתאים לצרכים כאן. אז השעה די נוחה לכך.
.
ניראה יופי.. אבל מסובך בישביל עוד מערכת..
בחלק התחתון של התמונה בא המיטבח?
יש לך מגבר 7008 אים אני לא טועה? אין לו AB ברמקולים מה שלא מאפשר את ניצול המגבר לשאר החללים..
הכי טוב, לדעתי זה לחכות, לעבור דירה להרכיב את המערכת וליראות איך היא נישמעת בסוגי מוסיקה שונים ובמקומות שונים. ואז להחליט.
זה חיסרון אים מחליטים אחרכך להעביר כבלים בדירה..
בכל אופן ליקנות מערכת מיני פשוטה ניראה לי חלש במיקרה הזה.
אים יהיו חסרונות מטרידים בשמיעת מוסיקה בסלון, חדר האוכל או המיטבח, דרך הסט הראשי אז צריך בטח פיתרון כללי. אולי מגבר עים אפשרות לאזורים שונים שאליו יחובר נגן עים כונן קשיח (הי פידליו לדוגמה) ורמקולים המותאמים לכל אזור, סלון, מיטבח, אמבטיה וכדו, (מן הסתם הרמקולים יהיו תלויים על הקיר).
דבר נוסף: ליכבוד כניסת סטנדרטים חדשים לשוק יש ירידה במחיר של מגברים רב ערוציים מהדור הקודם (באירופה). מישום מה יש גם ירידה במחירי הרמקולים של קנטון שיוכלו להתאים לצרכים כאן. אז השעה די נוחה לכך.
.
-
aloni
- חבר במועדון 10K

מבחינת הגברה יש לי 8011 (MBL) ורסיבר 3806 (דנון) למעשה יש לי עוד מגבר סטריאו פרימה של אודיו ארו שעדיין לא עשיתי לו טרייד אין.
קשה לי להאמין שהמערכת שלי תתאים לנגן כאלו דברים, כמה שלא ניסיתי זה לא נשמע טוב. אבל אולי באמת יותר נכון להתעסק בזה אחרי שאני עובר (בדיוק חודש).
אה, המטבח הוא בצד שמאל אחרי הפינת אוכל.
לגבי התמונות, הסיבה שזה עובד היא שאני שם את התמונות באתר אחר (שלי) וכאן יש רק לינק אליהן.
מה שאני עדיין לא סגור עליו זה האם בשביל בבקלטות הגרועות צריך סאונד עם באס וטרבל עמומים או דומיננטיים?
קשה לי להאמין שהמערכת שלי תתאים לנגן כאלו דברים, כמה שלא ניסיתי זה לא נשמע טוב. אבל אולי באמת יותר נכון להתעסק בזה אחרי שאני עובר (בדיוק חודש).
אה, המטבח הוא בצד שמאל אחרי הפינת אוכל.
לגבי התמונות, הסיבה שזה עובד היא שאני שם את התמונות באתר אחר (שלי) וכאן יש רק לינק אליהן.
מה שאני עדיין לא סגור עליו זה האם בשביל בבקלטות הגרועות צריך סאונד עם באס וטרבל עמומים או דומיננטיים?
HiFiMusic IL
-
aloni
- חבר במועדון 10K

טוב, נדמה לי שמישהו הציע את זה קודם (ואולי לא), אבל נראה לי שמצאתי פתרון עם הציוד הקיים:
להשמיע דרך המחשב + רסיבר לכל הרמקולים (5 ch stereo) כולל הסאב. מניסיון שעשיתי אתמול זה נשמע לא רע (עם MP3ים באיכות טובה) יותר מאוחר אנסה הקלטות גרועות על CD.
להשמיע דרך המחשב + רסיבר לכל הרמקולים (5 ch stereo) כולל הסאב. מניסיון שעשיתי אתמול זה נשמע לא רע (עם MP3ים באיכות טובה) יותר מאוחר אנסה הקלטות גרועות על CD.
HiFiMusic IL