האם גם אתם שאלתם את עצמכם למה פס הקול של סרטי מרבל נשמע כמו משהו מקולקל ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #41 

@BUGY

הכל בסדר :)

רצית עוד דוגמאות אז בבקשה, ובאמת אני שמח ללמוד (בלי ציניות) מה ההבדלים ברמות הסאונד, אם יש.

זה 60GB

Format profile : MA / Core
Codec ID : A_DTS
Duration : 1 h 47 min
Bit rate mode : Variable / Constant
Bit rate : 4 013 kb/s / 1 509 kb/s
Channel(s) : 8 channels / 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy
Stream size : 3.01 GiB (5%)
Title : Rampage.2018.2160p.BluRay.x264.8bit.SDR.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-SWTYBLZ

זה אותו הסרט , כ 10GB אמנם של FGT שאתה שונא (פשוט להם יש המון גרסאות)

Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA / Core
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Variable / Constant
Bit rate : 4 013 kb/s / 1 509 kb/s
Channel(s) : 8 channels / 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy
Stream size : 3.01 GiB (30%)
Title : Rampage.2018.1080p.BluRay.x264.DTS-HD.MA.7.1-FGT

קבוצה אחרת של 25GB

Codec ID : A_TRUEHD
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 3 279 kb/s
Maximum bit rate : 5 205 kb/s
Channel(s) : Object Based / 8 channels
Channel positions : Object Based / Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE
Sampling rate : / 48.0 kHz
Frame rate : 1 200.000 FPS (40 SPF)
Compression mode : Lossless
Stream size : 2.46 GiB (10%)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #42 

זה מה שאני מנסה להסביר לך:
אין מה להבין.
כל קבוצה מחליטה מה היא עושה לכל סרט, איזה גודל סופי הם רוצים, מה העדיפות, סאונד, ווידיאו, גודל סופי וכדומה. לכן אין מה לנסות להוציא חוקיות במקום שאין בה. כבר יש חוקים בהם הם "חייבים" לעמוד אבל כל השאר זה נתון לפרשנות אישית.

בכל מקרה, אין מה לנסות להבין חוקיות מול שלוש קבוצות שונות, זה בכלל חסר טעם.

מה שכן, פשוט תראה מה רשום. הכל אמור להיות בשם ואתה אפילו לא צריך לפתוח את הקובץ עם כל המידע. כי אם תנסה לרדת לפרטים תבין שחצי מזה שקר, כמו שרושמים נתוני הספק למגברים. הכל תלוי בבודק ובסגנון הבדיקה ובפרשנות. במקרה שלך זה מאוד ברור ש-FGT מספקים פה מידע שגוי.

בכל מקרה, מה הסרט, למה פשוט לא להוריד תמיד מקסימום איכות, גם סאונד וגם תמונה? אתה לא מוריד ביאמיול או קאזה. שעה שעתיים ויש לך סרט, לא משנה מה הגודל שלו...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #43 

@BUGY

רגע, לצורך העניין, הרי אפשר לראות בנגנים את הפרטים. אני יכול לראות את הפירוט של הביטרייט (תמונה וקול) בזמן אמת ב potplayer , אז אם טענו בתיאור שיש ביטרייט של 5000 קילובייט לשניה, ואני רואה את זה בזמן שהסרט מנגן, האם זה זיוף או לא לדעתך?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #44 

mulder כתב:@BUGY

רגע, לצורך העניין, הרי אפשר לראות בנגנים את הפרטים. אני יכול לראות את הפירוט של הביטרייט (תמונה וקול) בזמן אמת ב potplayer , אז אם טענו בתיאור שיש ביטרייט של 5000 קילובייט לשניה, ואני רואה את זה בזמן שהסרט מנגן, האם זה זיוף או לא לדעתך?
...
·תלוי. זה ביטראיט קבוע, משתנה?
אבל אפשר לזייף את הביטראיט, אני יכול לקחת קובץ, לקודד אותו מחדש בכל רזולוציה ובכל ביטראיט שאני רוצה. אז אתה בחור האם להאמין להם. אז השאלה היא, 5000 קילובייט לשניה, של מה?
אני פשוט מזמן הפסקתי אפילו להסתכל על הנתונים, במיוחד מאז שרוב הסצנה פרשה והקבוצות הטובות נעלמו ונשארו השקרנים.

מה שאני כן יכול להגיד לך, שכיוון שלגודל הקובץ יש משמאות פחות קריטית כיום מאשר לפני נגיד 5 שנים ובגלל המקדדים החדשים, ניתן פשוט להשאיר את הספקול כמו שהוא, לא לגעת ב2-7 ג"ב הללו ועדיין לקבל קבצים של 15+- ג"ב עם תמונה סבירה פלוס וזה מקל את החיים לכולם כי לא צריך לעשות קידוד מחדש. אז כן, יש מגמה כללית שבה איכות הסאונד נשמרת וכבר אין צורך להוריד את הסרטים הכי גדולים כדי לקבל את הסאונד הכי טוב. אבל, זה עדיין מגמה ולא כלל.

רק שים לב, שיש הוצעות בעלות פסקול כפול , של דולבי ושל DTS ואז יש לך פי שתיים יותר נפח לסאונד (יש לרוב גם את הAC3 לכל מקרה אבל הוא יחסית קטן). לא חסר כיום סרטים שרק פס קל יחיד תופס כ10 ג"ב לאחד ויש לך שניים. אז סרט של 50 ג"ב יכול להיות בכלל חצי סאונד.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”