איכות הטרנספורטר בנגן דיגיטלי - האם משפיע בכלל על הצליל.
ליאור האם ידוע לך שטרנספור מבוסס פיליפס נותן לצליל נפחח וגודל בהשוואה לסוני ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Eyal_W,
הכבלים שאצלי יותר זולים מהום-סנטר, פשוט כי קיבלתי אותם מתנה וכפי שאמרתי כבר יותר מפעם אחת, לא הייתי רוכש אותם לו הייתי צריך.
את האינטרקונקטים XLR שלי, אני הכנתי, כלומר, אלו כבלי DIY.
כך, שאני חושב שהדוגמה ל"אילו כבלים יש לי" היא דווקא לא דוגמה טובה.
בנושא הטרנספורט , קודם אגיד שאני מדבר גם מניסיון וגם מהבנה של איך טראנספורט עובד.
שוב, נתחיל מהגדרה בסיסית של מה זה טראנספורט -
"רכיב אשר מטרתו לקורא את המידע הדיגיטלי המצוי במדיה ולהעבירו ללא שינוי ל-DAC".
ניתן לרכוש טראנספורט שעושה את ההגדרה הזו (הגדרה שלי אגב, ולא חייבים לקבל אותה) גם ב-10$ (ע"ע כונן CD-ROM של מחשב, שאגב, אין לו שום מאווררים ושום ספקי כח רועשים).
בבדיקות שעשיתי לטראנספורטים ייעודיים וגם לנגני CDP יקרים מאוד עם מד-ג'יטר, גיליתי שכבר לנגן ה-DVD שלי (LG) יש ערכי ג'יטר בסדר גודל של 60-70 פיקו-שניה, שעפ"י יצרן המד-ג'יטר-RE-CLOCKING, הוא כבר נמוך מזה שיכול להשפיע (הטענה שלהם היא שכל דבר מעל 150 פיקו-שניה יכול להיות שמיע).
אגב, אם ל-DAC יש מערכת RE-CLOCKING משלו, הרי שאז גם אם הטראנספורט הוא רע מאוד, זה נהיה לא רלוונטי.
הכבלים שאצלי יותר זולים מהום-סנטר, פשוט כי קיבלתי אותם מתנה וכפי שאמרתי כבר יותר מפעם אחת, לא הייתי רוכש אותם לו הייתי צריך.
את האינטרקונקטים XLR שלי, אני הכנתי, כלומר, אלו כבלי DIY.
כך, שאני חושב שהדוגמה ל"אילו כבלים יש לי" היא דווקא לא דוגמה טובה.
בנושא הטרנספורט , קודם אגיד שאני מדבר גם מניסיון וגם מהבנה של איך טראנספורט עובד.
שוב, נתחיל מהגדרה בסיסית של מה זה טראנספורט -
"רכיב אשר מטרתו לקורא את המידע הדיגיטלי המצוי במדיה ולהעבירו ללא שינוי ל-DAC".
ניתן לרכוש טראנספורט שעושה את ההגדרה הזו (הגדרה שלי אגב, ולא חייבים לקבל אותה) גם ב-10$ (ע"ע כונן CD-ROM של מחשב, שאגב, אין לו שום מאווררים ושום ספקי כח רועשים).
בבדיקות שעשיתי לטראנספורטים ייעודיים וגם לנגני CDP יקרים מאוד עם מד-ג'יטר, גיליתי שכבר לנגן ה-DVD שלי (LG) יש ערכי ג'יטר בסדר גודל של 60-70 פיקו-שניה, שעפ"י יצרן המד-ג'יטר-RE-CLOCKING, הוא כבר נמוך מזה שיכול להשפיע (הטענה שלהם היא שכל דבר מעל 150 פיקו-שניה יכול להיות שמיע).
אגב, אם ל-DAC יש מערכת RE-CLOCKING משלו, הרי שאז גם אם הטראנספורט הוא רע מאוד, זה נהיה לא רלוונטי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
"צפיד זה שמרטין חושב אחרת אינו אומר דבר וחצי דבר.Eyal_W כתב:צפיד זה שמרטין חושב אחרת אינו אומר דבר וחצי דבר.
תשאל אותו באיזה כבילה הוא משתמש במערכת ותגלה שהוא לא קנה אותה בהום סנטר .
ליאור - תשובה לשאלתך כן
לוגן
אני אשתדל להזכיר גם לך מה היא הוכחה ניראה ששכחת
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 996#288996
אבל אקח רק ציטוט קטן
הפרכה של טענה מהווה גם היא הוכחה
ומאחר ואין הבדל בין כבלים רמקולים טרנסופרטים ומגברים , תנסה להסביר למה אתה משדרג אחת לרבעון .
ושוב זוג אוזניים טובות לעניות דעתי הם המתכון הברור להבנה ולהוכחה .
תנסה לזכור כמה פעמים ייעצת לשואלי הפורום ואמרת להם " לך תשמע בעצמך ואחר כך תחליט "
ובכלל תזכור
זה שאינך יכול להבדיל אינו אומר שזה לא קיים ....
תשאל אותו באיזה כבילה הוא משתמש במערכת ותגלה שהוא לא קנה אותה בהום סנטר ."
דמגוגיה לא רצינית. ראה הודעתו של מרטין בנושא.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
ולעניין החשוב
zy כתב:
מקור הביטוי בתלמוד הבבלי (מועד קטן, דף כ"ה, עמוד ב'):
"אם בארזים נפלה שלהבת מה יעשו אזובי קיר".
וזה הנוסח המלא:
בארזים נפלה שלהבת
מה יעשו אזובי הקיר?
לויתן בחכה העלה
מה יעשו דגי הרקק?
בנחל שוטף נפלה חרבה -
מה יעשו מי גבים?
zy כתב:
אם כבר לדייק אז עד הסוף.אם כבר משתמשים בתלמוד כאסמכתא, אזי "אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר"...
מקור הביטוי בתלמוד הבבלי (מועד קטן, דף כ"ה, עמוד ב'):
"אם בארזים נפלה שלהבת מה יעשו אזובי קיר".
וזה הנוסח המלא:
בארזים נפלה שלהבת
מה יעשו אזובי הקיר?
לויתן בחכה העלה
מה יעשו דגי הרקק?
בנחל שוטף נפלה חרבה -
מה יעשו מי גבים?
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אני לא נכנס לעניינים האישים ,הזכרתי את מרטין כי היה זכור לי את התייחסותו לנושא ונימוקיו נראים לי די משכנעים זה אומנם עלה בהקשר של העברה דיגיטלית בסוגי כבלים/סיבים אופטים ,אין פה עניין של הליכה סומא אחרי דבריו של מישהו -הנימוק היה משכנע,הנסיון שלי במבחן לעצמי הוכיח שאין ביכולתי לפחות להבדיל בין כבלי להעברה אינפורמציה דיגטלית...gil_rs13 כתב:"צפיד זה שמרטין חושב אחרת אינו אומר דבר וחצי דבר.Eyal_W כתב:צפיד זה שמרטין חושב אחרת אינו אומר דבר וחצי דבר.
תשאל אותו באיזה כבילה הוא משתמש במערכת ותגלה שהוא לא קנה אותה בהום סנטר .
ליאור - תשובה לשאלתך כן
לוגן
אני אשתדל להזכיר גם לך מה היא הוכחה ניראה ששכחת
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 996#288996
אבל אקח רק ציטוט קטן
הפרכה של טענה מהווה גם היא הוכחה
ומאחר ואין הבדל בין כבלים רמקולים טרנסופרטים ומגברים , תנסה להסביר למה אתה משדרג אחת לרבעון .
ושוב זוג אוזניים טובות לעניות דעתי הם המתכון הברור להבנה ולהוכחה .
תנסה לזכור כמה פעמים ייעצת לשואלי הפורום ואמרת להם " לך תשמע בעצמך ואחר כך תחליט "
ובכלל תזכור
זה שאינך יכול להבדיל אינו אומר שזה לא קיים ....
תשאל אותו באיזה כבילה הוא משתמש במערכת ותגלה שהוא לא קנה אותה בהום סנטר ."
דמגוגיה לא רצינית. ראה הודעתו של מרטין בנושא....
אם יורשה לי להוסיף ,בנוגע לכבלים,לפני מס' ימים חיברתי את רמקול R בכבל "הום סנטרי" ואת רמקול L בכבל MONSTER איכותי ,ניגנתי קטע מונו -היה באלנס מושלם,ערכתי כמה קטעים , שני הקטעים פעם אחת רק לצד L ופעם שניה רק R ,כמו כן גם לפרקים קצרים יותר עם העברה דרסטית או ב FADE OUT ...אני חושב שצורת הבדיקה היא מהימנה (ברמת האוזן) - מסקונות : לא הצלחתי להבדיל.
מעניינת אותי מאוד הנקודה של AR,המבחן שהוא מציב נשמע מאוד חושפני אך שוב לעומת דבריו של מרטין ויתר החברים התמונה הכללית שמצטיירת( אצלי/לדעתי)
שהCDP הוא בעל משקל מסויים, אבל אם אתה לא בקטע של בזבזנות לשמה או לחילופין אתה לא עושה מסיבות ענק בפארק הירקון לכל עם ישראל ,אני מבכר חלוקת תקציב לטובת DAC איכותי באופן משמעותי על CDP .
וסתם לידע כללי המשפט ""אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר" לא מדוייק,המשפט המקורי אומר "אִם בַּאֲרָזִים נָפְלָה שַׁלְהֶבֶת, מַה יַּעֲשׂוּ אֲזוֹבֵי קִיר?"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
צפיד,
אני לא בטוח לגבי נכונות הבדיקה שלך, אתה השוות 2 רמקולים אומנם זהים, אבל בצדדים שונים של החדר, שכל אחד מהם חשוף לאקוסטיקה שונה והסאונד הגיע לאוזנים מצד שונה של הראש.
אני לא בטוח לגבי נכונות הבדיקה שלך, אתה השוות 2 רמקולים אומנם זהים, אבל בצדדים שונים של החדר, שכל אחד מהם חשוף לאקוסטיקה שונה והסאונד הגיע לאוזנים מצד שונה של הראש.