תקלה בטלויזיה פיליפס דגם 65PUS8700. עידכון מצד אלקטרה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #41 

@שח_מט
·
ברבעון האחרון של 2014.
http://www.hurriyetdailynews.com/vestel ... rand-72225

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #42 

שארפ היום זה למעשה VESTEL - תוצרת טורקיה (כמו הייר). זה אפילו יותר גרוע ממדבקה. מוצרי מדבקה לפחות מיוצרות כ OEM עי סינים ולא טורקים...

אגב, למי שיש שארפ טורקי, בטח ישים לב כי קודי השלט שונים מאלו של שארפ המקורית. אצל ההורים של אשתי יש שארפ שלא עבדה עם דוקי שלט של הרמוני...

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #43 

מה בסוף ?

RoeeToledano פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #44 

עדיין אין חדש מצד אלקטרה. מחכה לתשובה אולי אחרי החג. כמובן שאעדכן ברגע שיהיה חדש

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #45 

RoeeToledano כתב:עדיין אין חדש מצד אלקטרה. מחכה לתשובה אולי אחרי החג. כמובן שאעדכן ברגע שיהיה חדש
...
·

נסה במקביל לקבל הצעת מחיר לתיקון ממעבדה פרטית. יש כמה טובות ומקצועיות שידעו לתקן את התקלה הנפוצה יחסית, במינימום סיכון לפאנל. להערכתי תיקון יעלה כ 1500 שח לכל היותר. אלקטרה מחוץ למסגרת האחריות עלולים לדרוש הרבה יותר..

RoeeToledano פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #46 

@Rekcuf
·
אתה מכיר מעבדה שאפשר לסמוך עליהם?

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #47 

Rekcuf כתב:
...
...
·

נסה במקביל לקבל הצעת מחיר לתיקון ממעבדה פרטית. יש כמה טובות ומקצועיות שידעו לתקן את התקלה הנפוצה יחסית, במינימום סיכון לפאנל. להערכתי תיקון יעלה כ 1500 שח לכל היותר. אלקטרה מחוץ למסגרת האחריות עלולים לדרוש הרבה יותר..
...
·קודם כל בהחלט שווה לחכות לתשובה של אלקטרה גם אם מוכנים לתקן את המסך רק בתשלום וגם אם הוא יהיה יקר יותר ממעבדה פרטית עדיף אצלם , בקושי נמכרו כאלה מסכים הם מכירים את המסך וצריכים ליהיות להם החלקים המקוריים בניגוד למעבדה פרטית , אם הם לא יכולים לתקן (גם בתשלום) אז אני בספק אם מעבדה פרטית תוכל , נקווה שיסתדר אם לא לפחות תתחדש ב-OLED .

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #48 

@NK
·
איזה חלקים?
קראת את השרשור?
סה״כ צריך ידיים טובות, סבלנות ודבק מתאים.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #49 

במעבדות היבואנים לא מבצעים תיקוני פנלים ותיקוני דרג ד'
אצל היבואן פשוט מחליפים חלק או כרטיס ונגזר מזה רמת הידע של הטכנאים שלהם.
במעבדה פרטית יש סיכוי למצוא משהו שכבר עשה תיקונים כאלה ומנוסה.
זה דורש ידיים ממש טובות
לכן פשוט לחפש המלצות...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #50 

לא קצת בעייתי לתקן את זה במעבדה פרטית? (בהנחה שמישהו יהיה מוכן לפתוח ולהדביק מה שלכאורה התנתק שם בפאנל). אז הוא ייקבל חזרה מסך מתוקן והכל פיקס רק כדי למצוא בעוד X זמן שאזורים אחרים בפאנל התייבשו גם הם והתנתקו להם.. אם זו מחלה של הפאנל בגלל איכות ייצור ירודה אז סביר להניח שהתקלה הזו תחזור על עצמה שוב גם במקומות אחרים בפאנל וזה כנראה רק עניין של זמן.

אם באלקטרה יבקשו כמה אלפים בודדים עבור החלפת הפאנל אז אולי שווה ללכת על זה. אחרת, פשוט להיפרד בצורה מבאסת מהמסך (אולי לפרסם אותו לחלקי חילוף בכמה גרושים?) ולגשת ולקנות מסך חדש, עם כל הצער שבדבר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #51 

@jacko-il
·

קודם לגבי מעבדה מה שאני מכיר זו אחת בבאר שבע. היא מעבדה פרטית אבל נותנת שירות ל חי lg וגם לכל מוצרי ביבוא של sg כגון רסיברי ימהה. יש שני טכנאים אחד מהם מהנדס מברית המועצות לשעבר. הם מתקנים שם מסכים ואפילו דגמי על של רסיברי ימהה.

לגבי התיקון נכון זו בעיה שיכולה לחזור אם לא נוקטים צעדי מנע שזה אומר פירוק והדבקה מחדש של כל מטריצת פיזור האור. אם נעשה שימוש בדבק איכותי ולא הצקקמוק הסיני במקור זה לא אמור לחזור.

אכן כפי שאמרו כאן מעבדות שירות בארץ לא מתקנות מסכים כי הטכנאים לא הסמכו לכך. הם רק מחליפים חלקים. אז תיקון כזה עבור שירות אלקטרה אומר החלפה של כל הפאנל עם התאורה האחורית באחד חדש שכמו קודמו עלול לסיים באותה הצורה

אין דרך אחת לנסח את זה אבל זו תוצאה של הרמאות בארץ שמוכרים מסך זול בתחפושת של מותג איכותי ומוכר במחיר מלא ומופע מבלי להזהיר את הלקוח שהוא משלם 20 אלף שח על מסך בשווי פחות ממחצית מכך. זו הסיבה שכדאי לשקול תיקון במעבדה פרטית עם טכנאי מוסמך ומיומן שכבר נתקל בתקלה כזאת ..

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #52 

אני מאמין שאם זה בר תיקון, הם יתקנו:
http://www.g-w.co.il/

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

שחר, סטטיסטית אתה צודק, רוב הסיכויים שהתקלה תחזור במקום אחר בגלל MTBF זהה לרכיבים ואיכות יצור זהה...
זאת גם הסיבה שיצרן לא מתקן אלא מחליף (אגב המסך שיחולף יזכה בדיוק לאותו אורך חיים... מנסיון)

לתקן זה הימור.

כמו שכתבו קודמי, עם ירידת המחירים היום, הייתי מוותר ומחפש מסך אחר אלא אם היבואן יציע לך החלפת פנל במחיר מאוד נמוך (וסיכוי שזה יקרה הוא כמו להתחתן עם שלגיה)

את החלקים, תפרק ותמכור ב EBAY. אני הצלחתי לקבל על חלקים מסמסונג 46 אינטש מעל 300 דולר אמריקאי! הזבל של אחד הוא הזהב של האחר.

RoeeToledano פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #54 

Rekcuf כתב:זו בעיה של התאורה האחורית. החלפה שלה לא תמיד אפשרית מבלי לגרום נזק לפאנל עצמו. יצא לי לראות את זה בכמה מסכי LG בעיקר. יש כאן עוד דיווח למקרה דומה ב LG:

https://www.cnet.com/forums/discussions ... lg-led-tv/

יש כאן סרטון שמראה כיצד לתקן (מפרזי אור של מטריצת ה LED פשוט מתנתקים ונופלים בגלל לחץ על הפאנל מאחור. ברוב המקרים זה בעקבות התקנה לא נכונה או מתקן תליה לא תקני, אבל כמובן הבעיה היא בתכנון לקוי של מבנה הפאנל עצמו, שימוש בחומר הדבקה זול שמתייבש לאחר חימום ממושך ועוד... ).

ללא אחריות מן הסתם תיקון יעלה כמה אלפי שקלים במקרה והכל יעבור בשלום, ואם הפאנל עצמו יינזק, התיקון כבר לא ישתלם. תמתין לתשובה מאלקטרה, ואם זה לא משתלם, אז כנראה הגיע הזמן למסך חדש. כמובן שלא תקבל את כל הפיצ'רים שהיו בדגם הזה כמו תלת ממד, אבל לא תצתרך לשלם מחיר אסטרונומי ששילמת על המסך הזה שלא בהצדקה (אני מניח ששלמת אז בין 15 ל 20 אלף, כאשר המסך הזה נמכר בשווי של 7000 שח במזרח אירופה. במחיר הזה יכולת אז לרכוש דגם מקביל של סוני, שבו התופעה הזאת לא הייתה קורית..). בהצלחה.
...
·

עכשיו אני יכול להגיד בוודאות שאכן מדובר בבעיה שציינת כאשר יש מצב של הארה חזקה אני ממש רואה בתחתית המסך 8 עיגולים קטנים שבדיוק נראים כמו העיגולים שמתקנים בתמונה כנראה שאכן הם נפלו לתחתית המסך. 8 עיגולים כמספר הנקודות שמופיעות על המסך.
ממש מתסכל ועדיין אין תשובה מאלקטרה

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #55 

הנקודות בתחתית המסך זה לא אלו שנפלו, אלא אחרים שעומדים ליפול. הדסקיות הללו לא מאירות באופן עצמי, אלא רק מפזרות אור מנורות לדים שנמצאות מאחוריהן. ברגע שדיסקית נופלת אין מה שיפזר את האור ואתה מקבל אזור מואר חזק ומרוכז. בכי לצאת מהבוץ הזה יש לנתק את כל הדיסקיות במטריצה, כולל אלו שעדיין לא נפלו, לנקות שאריות דבק, ולהדביק מחדש את כולם. זו עבודה שדורשת סבלנות ונסיון. בכל מקרה, היהיתי מתייעץ אולי עם עורך דין. בטח יש איזו עילה לדרוש פיצוי. אף לקוח לא מפה ממסך שעלה 20 אלף שח להתפורר כעבור שנתיים. נסה לפנות לנציגות פיליפס העולמית בבעלות החדשה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

איזו עבודה יפה, ממש מרשים לראות את התיקון.

אני משוכנע שבעבור 1500-2000 ש"ח זה כלכלי לבעל מקצוע מנוסה לעשות תיקון מלא לפנל וזה עדיין עדיף מלזרוק 20K ש"ח

השאלה היא איפה יש בעלי מקצוע כאלו.

RoeeToledano פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #57 

עידכון חם! הרגע התקשרו אלי מחברת רטפון נותנת השירות של אלקטרה ובישרו לי שאלקטרה נתנה הוראה לתקן לי את הטלויזיה. אז קודם כל מגיע תודה לאלקטרה וכמובן ללבנת (אחראית שירות הלקוחות של חברת אלקטרה) שלמרות סיום האחריות הסכימו לקחת על עצמם את התיקון. מחר בבוקר יתאמו איתי איסוף הטלויזיה. לאחר שיחזירו לי אותה מתוקנת אעלה עידכון נוסף כנראה שזה יהיה כבר אחרי יום העצמאות.
אני רוצה להודעות לכל החברים כאן שעזרו וייעצו בנושא

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #58 

יפה מאוד שלקחו על עצמם את התיקון.
חבל שזה הגיע אחרי מסע מתוקשר של השמצות.

asaf23