אוזניות פלנריות, שלב הבא? כתוספת לX2...(עדכון עמ 6)

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328

שליחה

אם אתה לא נעול על פלנריות, אז אולי Fostex Ebony TH-X00 יכולות להתאים.

לפי הביקורות הן לא פחות ממדהימות מבחינת הסאונד, ויש אומרים שיותר טובות מהLCD2.
הן באסיות ברמה לא מהעולם הזה, עם מידים טובים, ועם במה לא רעה , מאחר והן חצי סגורות.
הן גם ויזואלית מאוד יפות מאחר והן מעץ ולפי אותו מבקר הן מעולות למוזיקה אלקטרונית.

החיסרונות שלה זה כבל לא נשלף, וטיפה EQ שצריך לעשות בסביבות תדרים ה10K.
בניגוד למכירות אחרות של מאסדרופ, תאריך המשלוח שלהן הוא עוד שבוע מהיום, ככה שבכלל לא צריך לחכות חודשים עד שהן יגיעו.

הנה הביקורת

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·לדוגמה?
...

http://r.ebay.com/IzuLdg

אני לא ניסיתי בעצמי, אבל אנשים נשפכים על זה כאילו זה כ"כ יותר טוב מפלנאריות ודינמיות שהייתי מנסה לקחת את זה בחשבון.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

הסאונד של הלמבדות (הסטאקס המרובעות) דומה לזה של HE560, אז כל מה שנאמר לעיל מבחינת חתימת הצליל תקף פחות או יותר גם להן.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Ilyan כתב:הסאונד של הלמבדות (הסטאקס המרובעות) דומה לזה של HE560, אז כל מה שנאמר לעיל מבחינת חתימת הצליל תקף פחות או יותר גם להן.
...
·
הסטאקס יותר בולטות בגזרת הבאס לא?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא ממש התעמקתי מה הם עשו אם הדור האחרון של הלמבדה אבל אם להשוות מזיכרון בין הבאס של הSR-407 שהיו לי ובין זה של הHE560, לאחרונות היה באס נקי יותר, אולי קצת שטוח יותר אבל עם יותר slam כשצריך, למרות שממש לא הייתי מכנה את ה407 "באס-לייט". אולי הם הצליחו לשדרג את הביצועים בדור האחרון אבל לא הייתי בונה על זה עם הדגם הבסיס אל מול הHE560.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248

שליחה

@Rodness
אולי ההפך, לאלקטרוסטטיות יש מגבלות משלהן שאחת מהם היא העדר היכולת לייצר באס עוצמתי. אלא אם מוצאים דרך לשחרר את האטימה, ואז הבאס מתגבר, אבל לא ממש נשמע נכון. זה לא בהכרח אומר שאין להן מספיק באס, לי זה הספיק בכל מקרה, אבל ללא מעט אנשים שאוהבים באס מעט מוגבר יותר זה לא ה-cup of tea שלהם. זה לא ממש נכון לומר "למה לא לקפוץ ישר לאלקטרוסטטיות", מכוון שזה לגמרי עניין של טעם, ואני באופן אישי שמעתי לא מעט פלאנריות שהיו טובות בהרבה מרוב דגמי הלמבדה.

בכל מקרה סט למבדה עדכני בקצת יותר מ2000 שקלים זה דיל יוצא מן הכלל, המלצתי ללא מעט אנשים על הסט הזה ככניסה לעולם האלקטרוסטטי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה לא נכון לומר שאלקטרוסטטיות לא יכולות לתת בראש עם הבאס, זה בטוח לא נכון לגבי סדרת האומגה (007,009) וגם עם הלמבדות ההכללה לא מדוייק. מכל מה שקראתי בזמנו לגבי ה507, הtotl של הדור הקודם, אף אחד לא התלונן שחסר להן באס, להפך, אני זוכר כאלה שהתלוננו שהוא יותר מדי פאנצ'י לפעמים, בדומה לElear. אני די בטוח שהוא לא היה נופל מזה של הHE560. והבאס של ה007 בהחלט עדיף על הhe560 בריאליזם שלו (נפח, פירוט,decay). אבל כן ברמות הגבוהות מאוד של הפלאנריות שלא יצא לי לשמוע יש כנראה יתרון ע"פ אלקטרוסטטיות שמאוד תלויות הגברה כדי לייצר באס עם שרירים.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אמרתי עוצמתי, לא אמרתי שאין להן באס, וגם ציינתי שמבחינתי זה הספיק.
גם אין לי בכלל ספק שהבאס של הדגמים הטובים ביותר שיש לסטאקס להציע, כמו ה-L700 כיום
וה-007 מספקות באס איכותי יותר מה-HE560 בכל פרמטר, לא יודע לגבי ה-SR-009 ששם התלונות
לגבי חוסר בבאס הן בלתי פוסקות, גם עם השידוכים הטובים ביותר שיש.

אבל ההשוואה מול ה-HE560 זו בכלל לא כוונת המשורר, ה-HE560 מאוד מאוזנות ונייטרליות, אולי
מהמאוזנות ששמעתי, זה ממש לא רפרנס לבאס עוצמתי. אם נשים על השולחן פלאנריות\ דינמיות כמו
LCD3 ,LCDX, HE1000,TH900, Z1R, ועוד כמה שיש להן באס הרבה יותר משמעותי מה-560, (וכמובן
שמדובר פה בבאס ברמות אחרות בכל הרבדים לא רק בכמות), פה כבר יהיה קשה לפי דעתי ועד כמה שאני
זוכר לאלקטרוסטטיות לעקוב, (שזה בדיוק כמו שאתה אומר למעשה).

מי שמעדיף את רמת הבאס שיש באוזניות שהזכרתי לעיל, כנראה שרוב דגמי סטאקס הם לא בשבילו, וגם
אם יהיה ניתן להגיע קרוב לזה עם סט של 007-009 או L700 ומגבר ב-4K~3K דולר, פרקטית מעט מאוד אנשים
ישקיעו סכומים כאלו ויעדיפו משהו פלאנרי או דינמי במקום.

לפותח הדיון - שלא ישתמע מכך של-HE560 אין באס, ברור שכן, רק שהוא מאוד איכותי, ביחס
נאמר ל-X2 שכמותית יש לה יותר באס, אבל מדובר בבאס הרבה פחות איכותי על כל מרכיביו.
נערך לאחרונה על ידי Roy.T ב 24/02/2018 16:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 954

שליחה

איפה בארץ אפשר להאזין למגברים של סטקס מלבד אבי יפה?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הוא עדיין בעניינים? אם כן, לא חושב שיש לו יותר מדי ציוד סטאקס בתצוגה היום.

רועי, אתה אומר שהבאס של הLCD3 וLCDX ברמה אחרת מזה של HE560 בפער משמעותי? מבחינת פירוט, עומק ויכולת "הנחתה".

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

העומק וה-SLAM של ה-LCD3/X שאתה מדבר עליו, זה משהו שלדעתי קיים רק במעט מאוד אוזניות בשוק.
אני צריך לסגור עוד פינה עם האוטופיה וה-LCD4 כדי להשלים מעגל :) , אבל אני לא יודע איך זה יכול להתעלות
עוד מעבר לרמות הללו. בכל שאר המובנים ה-3 וה-X הן די שונות, לפי מה שזכור לי מהטעם האישי שלך ה-X זו
דווקא האוזניה בשבילך מבין השניים, והיא עולה "רק" 1200 דולר כרגע במהדורת היוצרים).

אתמול מכר שלי היה אצלו ועשה אודישן ל-007, 009 ו-SR407 וגם ה-L500 החדשות בשידוך עם ה-006TS.
הייתה לו כוונה אמיתית לצאת עם סט, אבל הרשמים שלו לא היו בשמיים.. הוא לא מאוד אהב את ה-007, שאני מניח
שזקוקות למגבר מעבר למה שסטאקס יכולים לספק, את ה-009 הוא פשוט קטל וה-407 היו בסדר אבל מעט
נייטרליות מידי בשבילו. הוא כנראה ילך על ה-L700 מאחר וה-L500 היו הטובות מבינהן לפי דעתו
(שלמיטב ידיעתי ה-L500 זו למעשה L300 עם פדים ורצועת ראש משודרגים).

דרך אגב יש עכשיו L300 במהדורה מיוחדת לרגל 80 שנות קיום לסטאקס, ולפי מה שאני מבין מדובר ב-L300 עם דרייבר
של L700. המחיר יקר מהגרסה הרגילה, אבל עדיין נמוך בהרבה מה-L700. אם השמועות נכונות זו מציאה.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 954

שליחה

@Roy.T
·
אני יודע על מי אתה מדבר, ובגלל חוסר הציוד שיש לאפי וגם כי הוא מירושלים אני מחפש אלטרנטיבה. בגדול מחפש שידוך מתאים לSTAX SC21 שבדרך אליי. לגבי הL300 limited, שמתי עליהם עין לפני שבוע, רק כ800 יחידות מיוצרות בנוסף ל300 יחידות של מגבר LIMITED אם אני לא טועה.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

blue hawaii..:roll:
ידוע שלקנות סטאקס זה החלק הקל יחסית.. במקרה של איזה דגם totl שמצריך מגבר אפטרמרקט שמעבר
ליכולות של סטאקס זה עסק לא זול ופשוט.. (שאל את איליה :) )

אתה יכול לנסות את ה-WOO WEE בשילוב מגבר איכותי שכנראה יספק תוצאה
טובה יחסית לעלות, אפשר לחבר ל-WOO WEE כל דבר שזז.. כולל מגברי כוח וכ'.

(נערך בלבלתי את עצמי כבר :?)

kosta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117

שליחה

Roy.T כתב:עם איזה מגבר ודאק אתה? לא זוכר שהרגשתי שהן חדות ודקות אפילו שהיה לי סט schiit סטאק פשוט.

אולי בגלל שרוב הזמן הייתי עם הפדים של brainwavz, אבל בכל מקרה החלפת הפדים בהחלט ישפרו את האוזניה במישור הזה ויקחו אותה לכיוון של סאונד יותר ממוקד והתקפי, ופחות ניטרלי ואוורירי. תוספת הטיונינג foam יתנו לה בנוסף מעט יותר חמימות וגוף. אפשר אפילו לשים שני שכבות אם אוהבים סאונד חמים יותר מרגישים בצורך.

זו אוזניה עם פוטנציאל אדיר שמגיבה נהדר למודים, לכן שווה לנסות אפילו דברים פשוטים כמו החלפת פדים והוספת הספוגים, במידה ורוצים לשנות מעט את החתימה הכללית או סתם בשביל הפאן.

זה תקף לכל דגמי הייפיימן אגב, מניסיון.
...
·

דאק: Schiit Bifrost מחובר בכבל אופטי לכרטיס קול מובנה (SupremeFX CODECs S1220 ) בלוח אם (ASUS Strix Z270H)

מגבר: Schiit ASGARD 2 (יש לי גם MAGNI 2 וFIIO 5K גם איתם בלי הדאק הווקל נשמע לעיתים דק ואפילו צורם , למשל בחלק מהשירים של ADELE ) .

בכל מקרה התגברתי על זה בעזרת EQ בקטנה . אזמין כנראה את הBrainwavz ונראה איזה טוויקים יש בHEAD-FI .

שלא תטעו , אוזניות מטורפות בכל קנה מידה.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

kosta כתב:
...
...
·
בלי הדאק הווקל נשמע לעיתים דק ואפילו צורם , למשל בחלק מהשירים של ADELE ) .

...
אני מתחיל לחשוב שזה באשמתה, תמיד כשהיא עולה לטונים גבוהים היא שורפת לי את האוזן :o העפתי אותה מהפלייליסט מבחן שלי חחח.

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628

שליחה

במה רחבה לא תקבל מה LCD-2.
יש להם טרבל רגוע וצניחה רצינית באזור ה 8KHZ מה קצת פוגם בתחושת המרחב.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Rodness כתב:
...
...
אני מתחיל לחשוב שזה באשמתה, תמיד כשהיא עולה לטונים גבוהים היא שורפת לי את האוזן :o העפתי אותה מהפלייליסט מבחן שלי חחח.
...
·

חשבתי בדיוק על אותו הדבר.. :)

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

איבדתם אותי...:roll:

מרחיב את התקציב ואת האפשריות, לא חייב רק פלנריות.

בכל מקרה, רמת מחיר של הLCD4 זה כבר הרבה מעל התקציב. אני בכל זאת מחשפ איזו LCD2 במחיר יד שניה (סביבות ה500-600$).
ה560 עדיין בהזמנה, אבל אין שום צפי להגעה. בנתיים מחפש גם איזו 400S/I.

עדיין לא בטוח איזו HIFIMAN עדיפה לי ואיזו LCD.

על הכוונת גם הפוקל, לא בטוח משני הדגמים הרלונטיים מי עדיפה לי .

אותו הסיפור עם סנהיזר, יש את 600/650 וה660 החדשה.

קצת סדר יעזור לי מאוד...

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043

שליחה

BUGY למה שלא תלך לשמוע למה אתה מתחבר ומעדיף?

HIFIMAN ו Audeze מיובאים ע"י חנות מאסטרו אודיו, תקבע איתו.

במקביל יש לך את סינהזר בקילומבו ת"א עם מבחר לא רע בתצוגה עד דגם הHD800.

BUGY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

FOXY כתב:BUGY למה שלא תלך לשמוע למה אתה מתחבר ומעדיף?

HIFIMAN ו Audeze מיובאים ע"י חנות מאסטרו אודיו, תקבע איתו.

במקביל יש לך את סינהזר בקילומבו ת"א עם מבחר לא רע בתצוגה עד דגם הHD800.
...
·כי אני עכשיו בארה"ב מהעבודה, לעוד שלושה חודשים בערך ורוצה לנצל את המחירים המקומיי, היכולת לקנות ולהחזיר, לקנות יד שניה וכל מני מבצעים ולא לשלם את המיסים והעמלות, שלא להזכיר את המחירים המוגזמים בארץ בחנויות. אלה אם כן משהו השתנה בארץ בחודשיים האחרונים? :wink:

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”