מחפש מסך 70-75 אינץ׳ בתקציב זול ובאיכות טובה, יש חיה כזאת?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
בוננזה פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655

שליחה

חיים קשים...
מי אמר שאני אצטרך להחילט?! ספר זאת לאישתי שכבר שנה וחצי מחכה שאני אבחר רכב חדש.. :)

בדקתי קצת את הביקורות בrtings וזה לדעתי לא חד משמעי שסוני 850 טובה יותר מסמסונג 8000 לדוגמה.
בעיקר קפץ לי לעיין שהסוני מגיעה מאוד לא מכויילת לעומת הסמסונג, כך שחלק גדול לההשוואה לא נכון ל-99% מהלקוחות שאף פעם לא יכיילו את המסך.
בכל מקרה הציונים של שני המסכים קרובים.
ובכלל בין הסדרות לא ראיתי איזה מסך שהפתיע ביחס למחיר, כל מסך יקר יותר הוציא ציון גבוה יותר בכמה עשיריות מזה שלפניו..
המסכים היחידים שבאמת בלטו הם ה-oled של LG.

לאחר שיטוט קצר בזאפ אלו הן באופציות +/-:
מסכי 65 אינץ׳
יש LG oled מהסדרות B8Y, C7P, C6Y במחיר של 15,000₪
סוני 850 ב-9,000₪, 900 ב-12,500₪ או 930 ב-14,500₪
סמסונג MU9000 ב-10,000₪
מסכי 75 אינץ׳
סוני 850 ב-14,000₪ או 855 ב-16,000₪ או W850 ב-15,000₪ (מה ההבדל בניהם בכלל?)
יש LG UJ675Y ב-12,800₪ או UJ6470 ב-14,000₪ (שאת שניהם לא מצאתי ב-rtings)
סמסונג MU7003 ב-13,500₪ (שלא הבנתי תכלס איזו סידרה הוא ועל פי מה לחפש אותו ב-rtings)
וכמובן יש את הסוני 900 שעולה מחיר עסיסי של 20,000₪ שאין לי כוונה להוציא.

מתוך הרשימה הנ״ל יש איזשהו מסך מומלץ יותר או פחות?
והאם שווה לדעתכם להתפשר על הגודל בתמורה לאיכות של oled?
כמובן שלשימוש שלי שהוא לדעתי דיי בסיסי וממוצע (סדרות וסרטים בקודי באיכות 1080, נטפליקס, קצת עידן+)

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294

שליחה

לדעתי אתה כבר יודע את כל התשובות
אבל נהנה לשאול.:)
לך עם הלב, העיניים והכיס שלך
מקווה שברגע שתקנה, תהנה ממה שקנית.

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

@TheCoolest
אני תופס אותך כאדם רציני מבין עניין שנכון לעזור תמיד

יצא לך לראות הסוני 850, או אפילו ה 900 , או שהכל מסתכם ב IPS ללא מבחן העין, ולמרות זאת המסך מקבל ציון גבוה בנגודיות,ובסה"כ הציון הכללי הוא טוב מאוד , אבל היי לא לשכח זה IPS , די לטעת באנשים ספקות שווא,

אין כמו מבחן העין,

לפני מספר שבועות ראיתי את ההייסנס שאתה ממליץ עליה ללא הרף , אז אני יכול לומר בוודאות שהיא לא ברת השוואה ל 850 ,
שלא לדבר על בעיות הקושחה ועל החובבנות של הייסנס ישראל שפנו פה באתר לגולשים שיעזרו להם בנושא הקושחה איך אפשר להמליץ על מסך כזה

https://www.hometheater.co.il/vt281031.html
לדעתי זה אחד השרשורים ההזויים ביותר שנחשפתי אליו חוסר אונים ויכולת של היבואן עד שהוא פונה לעזרה בפורום

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@dydy
הביקורת ב-RTINGS סקרה את דגם ה-"65 ולכן בדיקת הניגודיות שמופיעה שם לא רלוונטית לדגם ה-"75.
יש לי שני מסכים עם FALD, אחד IPS והשני VA. וההבדל ביניהם מורגש מאד, במיוחד כאשר רוצים לצפות בחדר חשוך או אפילו מוחשך.
ה-FALD עוזר רבות למסך ה-IPS כי בלעדיו הדבר היחיד שהייתי יכול לומר עליו הוא "עלוב ביותר", אבל זה אני, אולי לך או לאנשים אחרים זה לא ישנה.
ההבדל בין מצב עם FALD דלוק ל-FALD כבוי הוא מאד משמעותי, גם במסך עם פאנל VA.

מבחן עין בחנות לא בהכרח יתורגם למבחן העין בסלון אצלך בבית, ולכן גם עם זה אפשר להתווכח.

כן, ה-M7000 לא אמורה להתחרות בסדרה 800 של סוני, לא בביצועים ולא במחיר.
ולדעתי מה שהם עושים עם ה-public beta עם הקושחה זה רק מבורך, כי הם מקבלים פידבק הרבה יותר רחב ממה שהיו יכולים לעשות בבדיקות שלהם לבד.
גם VIZIO הריצה public beta, ודעתם של 99% מהלקוחות על זה הייתה חיובית.

בוננזה פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

נקודה חשובה שהעלה thecoolest, אני צופה בדר״כ בשעות הערב בסלון חשוך לגמרי (לא חושך מוחלט אבל בהחלט חשוך).
כך שאם יש בעיות של תאורה לא אחידה במסך זה בהחלט יכול להיות מורגש ולבאס.
לגבי השיחה של הפנלים, קטונתי, אין לי מושג על מה אתם מדברים.. :)
אבל ככל שאני מחפש מסך כך אני שם לב ליתרונות של הפלזמה שלי, כגון זווית צפיה של 180 מעלות או רמת שחורים טובה וכו׳..

בקיצור, אשמח אם בכל זאת תוכלו לכוון אותי כי בניגוד למה שהחבר se1 חושב, האמת שאין לי מושג על מה ללכת אם בכלל (כי אין לי כוונה לרדת באיכות ולשלם על כך מחיר גבוה כל כך).

אני מתחיל לחשוב שאולי רק מסך oled באמת יתן לי איכות שתהיה מקבילה לפלזמה שלי ואולי גם הסמסונג 9000.
וזה אומר שצריך לרדת מרעיון ה-75 אינץ וללכת על 65 אינץ במקום, מה שקצת מוציא את ההתלהבות מכל העסק (לפחות לי).

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@TheCoolest

את הביקורת בRTINGS אני נותן לו כי אני לא יכול להעביר לו את העיניים שראו את המסכים אלא זו דרך להמחיש,

את המסכים האלה ראיתי בגודל 75 בבסט ביי בפורט לודרדייל בפסח האחרון, בעיני התמונה היתה מהממת , בשניהם ,מודה לי היה קשה לראות את ההבדל , ומבטיח לך שלעוד99% מהצופים
היו אנשים שהתעניינו החליפו תכנים סרטים ומשחקים ועמדתי שם מוקסם ולא רק מהגודל, ·
לכן יש דברים שלפעמים לא כלכך יכולים לעבור בביקורת , אלא רק ממראה עיניים,ובעיני לגודל הזה במחיר הזה ובאיכות הזו שילוב מנצח

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@dydy
.
(Y)

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294

שליחה

dydy
אני מוצא את עצמי מסכים עם כל מה שכתבת.
ול TheCoolest
מציע שתלך לצפות ב 850E וב 900E עם פאנל IPS ופאנל -VA ותראה באם אכן ההבדלים בתאורה ובשחורים זהים לאלו של vizio.
ומה שחשוב בעיקר, אם הם מצדיקים הפרשים של הרבה אלפי שקלים (5K בגודל של "75).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

se1 כתב:dydy
אני מוצא את עצמי מסכים עם כל מה שכתבת.
ול TheCoolest
מציע שתלך לצפות ב 850E וב 900E עם פאנל IPS ופאנל -VA ותראה באם אכן ההבדלים בתאורה ובשחורים זהים לאלו של vizio.
ומה שחשוב בעיקר, אם הם מצדיקים הפרשים של הרבה אלפי שקלים (5K בגודל של "75).
...
·

IPS זה IPS, ההבדלים בין פאנלים שונים לא גדול מבחינת הניגודיות שהם מציעים.
יש לי מסך IPS במחשב אחד ו-VA במחשב אחר, ההבדלים ברמת השחורים הוא שמיים וארץ.
הבעיה כאשר משווים מסכים בחנויות, בעיקר כמו BB, היא שהמסכים ברוב המקרים נמצאים במצב חנות + התאורה בחנות הרבה יותר בהירה מהתאורה שיש אצלך בבית, ואז קשה מאד לראות את ההבדלים.

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@TheCoolest

אתה יודע ,המשתמש הממוצע שלא בקי בדברים , כשקורה אותך על השחורים בפנל IPS חושב שמדובר בלבן מלוכלך או מקסימום אפור בהיר,
בעניין הזה לצערי אתה מחטיא את המטרה ומבלבל הרבה ·חברים ששואלים, כי אתה לוקח את הסטנדרטים שלך שאולי אתה סופר וידאופיל ,ומנסה להלביש אותם על אנשים שהם לא ,
ומה שאני אומר לך זה מתוך נסיון, אני משתמש במקרנים למעלה מ14 שנה, ותמיד היה נושא החושך והשחור ,ובמשך השנים כשהתארחו אצלי עשרות פעמים חברים משפחה למשחקי ספורט סרטים וכו , אני ראיתי את תגובות ה WOOW שלהם לתמונה' ,ואני מדבר על איכות התמונה ולא רק הגודל, שהיא טובה בשבילי , אבל מעלפת בשבילם ובלי יוצא מן הכלל, וכניראה בינונית בשביל הוידאופיל, וזה אותו דבר במסכים,
ולא מדובר במקרנים יקרים נכון להיום Optoma HD25 בגיל למעלה משלוש שנים ואפילו צפיה בתאורה מעומעמת השחור נראה בסדר ובעיני אחרים נראה מצויין, ועדיין אפילו במסכים הכי נחותים שיש , בפנל IPS השחורים יראו הרבה יותר טוב מהמקרן הזה וממקרנים טובים יותר, והשחור בIPS עדיין שחור,
זה בדיוק מה שקורה לפעמים בפורום מקרנים , מישהו שואל על מקרן בסיסי בתקציב 4-5K וכבר מעיפים אותו על מסכי מתיחה ומקרנים יקרים, לכל אחד סטנדרטים משלו ,

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@dydy
·
לצערי אין לי ניסיון עם מקרנים, כך שעל זה אין לי הרבה מה לומר.
כל אחד מוזמן לעשות מה שבא לו, אבל אם תקח ותשווה שני מסכים אחד ליד השני, בחושך, אחד IPS ושני VA, ואתה תראה את ההבדלים בקלות יתרה.
אז כן, לא כולם ווידאופילים, אבל זה פורום של אנשים שכן מעריכים מסך טוב יותר ומותחים ביקורת על כאלה שהם פחות טובים. לכל אחד יש את העדפות שלו, והעדפה שלי להמנע ממסכים מבוססים על IPS כמו מאש.
יש לזה עוד סיבות מעבר לשחור שהוא אפור. לדוגמה עננות ומרעין בישין אחרים כמו זליגות אור. על מסכי IPS כל הפגמים האלה נראים פי 4 יותר ומפריעים הרבה יותר מאשר מסך VA אשר רגיש לזה פחות דווקא בגלל שהניגודיות שלו גבוהה יותר.

נ.ב. תנסה לצפות ב-HDR על IPS ללא local dimming בחושך ואז דבר איתי.

בוננזה פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דיון מעניין אך מה לגבי השאלות שלי?
יש איזו המלצה חותכת מהרשימה שהעלתי?
האם המצב עד כדי כך גרוע במסכי ה-75 ברמת המחירים הנ״ל שעדיף כבר ללכת על מסכי 65 מהסדרות הגבוהות של סמסונג או אפילו oled של LG במקום?
ואגב פנל IPS בסוני 850 בגודל 75, האם הסוני 850 בגודל 65 עדיפה מבחינת איכות התמונה?
האם היא תהווה תחרות לסמסונג 9000 או ל-oled של LG, כי יש הבדל גדול במחיר?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”