מטחנת Baratza Sette 270/270W/270Wi - המלצות ורשמים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #41 

היי דובי, מקודם כל אני תנצל שציטטתי אותך לא נכון.
לעניין החלודה, אני אבדוק את זה מאוחר יותר. ולשאלתך, כן, הייתה שם שקית שסופחת לחות, וזה בדיוק מה שמרגיע אותי כי כנראה המקום מועד לפורענות מבחינת לחות, והשימוש בקפה שמכיל שמן טבעי בעצם כבר יגן עליו. כרגע המוכר ממתין לתשובה מברצה, כשתהיה כזו אעדכן כאן.
חזרה לעניין הפלסטיקה, האיכות הנוכחית היא לא דיל ברייקר מבחינתי- היא סבירה מאוד בעיניי לאופי השימוש בה, כאמור, המכונה נותנת vfm גבוה וזה בדיוק מה שחיפשתי. מה שכן, יעשו ברצה בשכל, לדעתי, אם יתנו אלטרנטיבה נוספת בעיניין איכות הבניה.

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #42 

היי דובי, מקודם כל אני תנצל שציטטתי אותך לא נכון.
...
זה בסדר. לא קרה כלום. :)

וגם, כדי שלא אובן לא נכון, לא הייתי מתנגד שאיכות הבניה תהיה טובה יותר, וגם הייתי מוכן לשלם על זה יותר.
אני פשוט חושב שאנשים צריכים להבין מה הם מקבלים ועל מה הם משלמים.
קניתי בעברי מטחנות שבנויות כמו טנק ושעלו הרבה יותר ועדיין רמת ההנאה שהפקתי מהן ביומיום לא משתווית לרמת ההנאה הנוכחית שלי עד כה מה-sette.
אני חושב, שזה נאמר כאן בעבר. לדעתי, מי שיכול להמתין עם רכישה, עדיף להמתין ולראות איך המטחנה מתפקדת לאורך זמן.
מי שלא רוצה/יכול להמתין ורוצה תוצאה ברמה גבוהה מאוד בכוס בלי לשלם אלפים רבים, המטחנה הזאת היא אחת האופציות הכי אטרקטיביות שיש כיום, אבל אופציה שטמון בה גם סיכון מסויים (בגלל שהמטחנה חדשה) שצריך להיות מוכנים לקחת.

לעניין החלודה, אני אבדוק את זה מאוחר יותר. ולשאלתך, כן, הייתה שם שקית שסופחת לחות, וזה בדיוק מה שמרגיע אותי כי כנראה המקום מועד לפורענות מבחינת לחות, והשימוש בקפה שמכיל שמן טבעי בעצם כבר יגן עליו. כרגע המוכר ממתין לתשובה מברצה, כשתהיה כזו אעדכן כאן.
חזרה לעניין הפלסטיקה, האיכות הנוכחית היא לא דיל ברייקר מבחינתי- היא סבירה מאוד בעיניי לאופי השימוש בה, כאמור, המכונה נותנת vfm גבוה וזה בדיוק מה שחיפשתי. מה שכן, יעשו ברצה בשכל, לדעתי, אם יתנו אלטרנטיבה נוספת בעיניין איכות הבניה.
...
מסכים לגמרי. אני מניח גם שזה יקרה מתישהו (כמו שקרה עם הפורטה), אבל כנראה לא בטווח של חודשים.

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #43 

haranza כתב:מעדכן שפתחתי, מהתרשמות ראשונית אני רוצה להגיד שאני לא לגמרי שותף להרגשה של דובי שמדובר בפלסטיק איכותי. לי נראה שזה עומד איפשהו באמצע מבחינת איכות פלסטיק. לא מדובר במשהו זול אך לא במשהו איכותי ביותר. בסה"כ נראה שהיא בנויה טוב אבל ניתן לזמן לעשות את שלו.
ועכשיו שאלה, כשפתחתי שמתי לב שיש סימנים של חלודה על הלבים (?), זה תקין?-
עריכה: הבחור החביב מהחנות חזר אליי, לדעתו אין עם זה שום בעיה, למרות זאת הוא פנה לחברה לראות מה דעתם. עוד סיבה למה כדאי לשלם לפעמים אקסטרא ולהיות בראש שקט שיש לך מענה במידה ויש בעיה. ממליץ בחום על החנות למרות שההיצע דיי דל והיא דיי "נישתית" במוצרים שלה.
...
הנה מאמר מעניין ורלוונטי:
Rusty Burrs – Really??

ואפילו של בראצה בעצמם.
מסתבר, אם כך, שזאת לא תופעה נדירה כל-כך, אלא יותר נדיר שמבחינים בכך.
לפי מה שהם כותבים, אפילו תקבל מזה ברזל לגוף :D
אבל זה אמור להיעלם עם הזמן ובאמת השומן של הפולים יגן על הסכינים.

תכל'ס, אם על המאמר היה חתום משרד הבריאות, הייתי חושד שזה ניסיון לטיוח, אבל מאחר ומדובר בחברה אמריקאית ומאחר וזה גם מופיע בצורה רשמית באתר שלהם (בכל זאת חברה עסקית עם כוונת רווח), נראה לי שאין להם מה להסתיר ושאתה יכול להיות רגוע לגבי זה.
לא נעים - לא נורא.

rabak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 565
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #44 

מאשר, גם אני הזמנתי מהאתר ההולנדי בעקבות ההמלצה!

הם ביצעו את המשלוח מהר מאוד ברגע שהמוצר חזר למלאי וזיכו אותי על המע"מ המקומי.
בארץ שילמתי בנוסף 220 שח מעמ כיוון שהחבילה נפלה לביקורת מכס.

בהחלט חנות אמינה וידידותית להזמין דרכה

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים

שליחה #45 

מה העלות על השיש?
איזה מטחנה החליפה, ומה הרשמים?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

rabak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #46 

@boazj
·תאמת שאני חם על המטחנה מאז שהכריזו עליה.
בהתחלה הזמנתי דרך קדמה קפה הזמנה מוקדמת ולבנתיים נתנו לי מטחנה משומשת חלופית עד אשר יצליחו ליבא את המטחנה, המטחנה הייתה i-mini..
לפני מספר שבועות קיבלתי טלפון מקדמה שלצערם הם לא יצליחו לספק והם לא מקבלים בלעדיות.. לכן נאלצתי לבצע ייבוא בעצמי, יצרתי קשר עם החברה המדוברת שממוקמת בהולנד אשר להם שילמי 379 יורו, כ-1500 שח (כולל משלוח).

בארץ שילמתי עוד 220 שח בדואר, לכן סה"כ 1720 שח וזה על השיש.

לפני שבוע בערך קיבלתי טלפון מאלון מקדמה קפה שהם לבסוף מצליחים לייבא את המטחנות בבלעדיות ולכן שווה לבדוק איתם מחירים.

אני לא יודע אם השוואה בין imini ל sette היא בכלל רלוונטית.. זה הבדל של שמים וארץ אפילו לאנשים כמוני שיחסית חדשים בתחום בקלות ניתן להרגיש את ההבדל לטובה.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

טוב, אני עם ה i-mini כמעט עשור :-)
תודה על השיתוף.
עוד שאלה, לה לא הלכת על המודל עם השקילה ? גם ראיתי שיקר בעוד 100 יורו. יש הבדלים נוספים ? שווה ללכת לדעתכם על הדגם היותר זול ?
בעיני השקילה נראית משמעותית, אבל התמחור נשמע לי מוגזם טיפה.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים

שליחה #48 

@rabak
·

קדמה רוצים 2100 ש"ח על ה sette 270
ו-3000 ש"ח על ה 270W.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #49 

@boazj
·זה נטו עניין של נוחות.
האמת שלי יש את הדגם עם השקילה ולאחורנה חזרתי לעשות סינגל דוזניג, לדעתי במקרה הזה הדגם הרגיל היה עדיף.
אם אתה בקטע של לשים פולים בהופר ולטחון לפי משקל מסוים אז הדגם עם המשקל מעולה, הוא מדייק בעד 0.2 גרם+-
מבחינת איכות טחינה לדעתי היא טוחנת מעולה ומאוד מהר, הטחינה מאוד אוורירית עם פיזור מעולה, אני לא עושה wdt והחליטה מעולה, אין צ'אנלינג וכו'.
לסיכום כמו שאמרלי כבר כמה פעמים לשימוש ביתי זאת התמורה הטובה ביותר לכסף. אני שילמתי על הדגם עם המשקל 550 יורו כולל משלוחים למיטב זיכרוני

rabak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

@boazj
·אני גם נורא חשבתי ללכת על הדגם של השקילה, אבל בסוף הבנתי שבכלל כל ההתנהלות שלי זה סינגל דוזינג אז בשביל מה זה טוב שקילה? הרי אני לא שופך עכשיו שקית פולי קפה למטחנה וצורך אותם לאורך השבוע.
בנוסף אחרי שקראתי ביקורות הבנתי שיש לא מעט חבלי לידה לטכנולוגיה של השקילה, פתאום הוא לא מדייק אז צריך להחליף רגליות כדי שמטחנה תהיה יותר יציבה ואז השקילה תהיה יותר מדוייק.. נשמע קצת כמו הבמה עקומה ורעיון שעדיין לא בשל. אז העדפתי ללכת לבסוף על משהו שהוא קצת פחות error prone

אין שום הבדל חוץ משקילה, אם יש לך משקל קטן שקנית באיביי או אלי אקספרס, פשוט תשקול בכוס רגע לפני ואז תטחן ישר לידית. תוך פחות מ10 שניות כל הקפה ששקלת נכנס לידית עם סטייה לכל היותר של חצי גרם.
זה מדהים באמת שבקושי יש אגירה למכונה הזאת

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

מעולם לא עשיתי single dosing, זה גם נראה לי מורכב לעשייה. ולדעתי אין סיכוי שיעבוד ב i-mini, כי יש חשיבות למשקל של הפולים מלמעלה, שידחוס את אלה שלמטה...למטה :-)
גם בד"כ עושה 2-6 כוסות ברצף. לא נשמע לי סביר, אבל לא התנסתי.
מצד שני, עם המשקל לא עובד טוב, אז ממש חבל על הכסף ....:-/
נערך לאחרונה על ידי boazj ב 04/07/2017 12:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #52 

אשמח לשמוע חוות דעת על המטחנה בהשוואה לk3 מבחינת התוצאה בכוס, ההרגשה של המטחנה חנויות השימוש.
תודה מראש!
מילה של אקסטרימיסט.

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #53 

כמה הבהרות, גם בתור בעלים של Sette 270 (הדגם עם הטיימר) וגם הייתי בתערוכה האחרונה בבודפשט ודיברתי ארוכות עם קייל אנדרסון, המנכ"ל של בראצה.

ראשית, אכן היו כל מיני בעיות ילדות למטחנה (שרובן היו סביב המשקל - ודרך אגב הבעיה לא במשקל של Acaia אלא בהטמעה שלו בתוך המטחנה) אבל כולן נפתרו וכרגע לא ידוע לבראצה על בעיות כלשהן במטחנות שיוצרו לאחרונה ומוצעות למכירה.
בנוסף, צריך לזכור וגם קייל ציין את זה, שלרוב כשיש בעיה שומעים בפורומים את האנשים שסובלים מהבעיה ולא את המשתמשים המרוצים וזה גם המצב כאן. הם מכרו לטענתו אלפי מטחנות כבר ויש כמה עשרות אנשים שהיתה להם בעיה ועשו הרבה רעש בפורומים.
שוב, זה כבר לא המצב - גם בדגם השוקל וגם בזה עם הטיימר.

שנית, לגבי נושא של סינגל דוזינג, הוא הפתיע אותי ואמר שהוא ממליץ לא לעשות סינגל דוזינג אלא להשתמש במיכל הפולים באופן רגיל וזאת בשל כך שאיכות הטחינה טובה יותר כשיש לחץ על הפולים מלמעלה. לטענתו בגלל הסכינים הקוניות הקטנות יחסית, גם אם לא עושים סינגל דוזינג, עדיין יישאר במטחנה מעט מאוד קפה אגור או שברי פולים.
לטענתו גם בדגם עם הטיימר אפשר להגיע לעקביות מאוד טובה של טחינה לפי משקל כל עוד לא משנים קפה או את עובי הטחינה. אחד היתרונות של הדגם עם המשקל זה שאם כן משנים את אחד מהנ"ל אין צורך לכייל מחדש (את הטיימר).
אני בהחלט הולך לנסות את זה.

לגבי מה שעלה פה בקשר למשקל ולמחיר אז למי שלא מכיר, קצת פרטים ממה שידוע לי על המשקל של Acaia.
היתרונות העיקריים של המשקל הזה על פני משקלים אחרים בשוק (בין אם פשוטים ובין אם יקרים) מתבטא בשני תחומים:
- זמן התייצבות. למשקל של אקאיה יש את זמן ההתיצבות המהיר בשוק. זה מה שמאפשר כנראה להשתמש בו בצורה מדוייקת לטחינה של קפה כשיש שינויים מאוד מהירים של עשיריות או מאיות גרם.
אני נתקלתי פעם ראשונה במשקל הזה לפני מספר שנים בבית קפה בחו"ל כשהשתמשו בו לחליטות pour over וגם לשקילה של הפורטפילטר בלי ועם קפה וכמה בריסטות ציינו ששום משקל לא נותן את הדיוק והמהירות של המשקל הזה.
בסוף גם קניתי אחד למרות מחירו האסטרונומי, אבל הוא שווה כל אגורה. מוצר מדהים וורסטילי.
- רגישות לחום. מסתבר שמשקלים נוטים לזייף במדידה כאשר מונח עליהם משהו חם. ה-Acaia מתמודד גם עם זה
(בנוסף הדגם שיש לי הלונאר, גם עמיד במים).

בהתחשב במחיר המשקל כמוצר מוגמר שהינו כ-200 דולר, ניתן להבין שהתמחור של בראצה של הדגם השוקל הינו די הגיוני.
אני לא אומר ש-200 דולר זה מחיר הגיוני. נהפוך הוא - זה מחיר מאוד יקר עבור משקל, אבל נכון להיום אין בשוק מוצר מתחרה ובהינתן מצב זה, התמחור של המטחנה מובן.

לגבי איזה דגם לבחור, זה באמת עניין של העדפה לפי אופי השימוש.
למי שמתכוון לעבוד עם מיכל הפולים ולא בסינגל דוזינג, הדגם עם המשקל הוא מאוד ידידותי ומעניק נוחות בעבודה.
אני כאמור העדפתי את הטיימר מסיבותיי שלי.
צריך לזכור שעדיין למרות ההפרש במחיר בין הדגמים עדיין הדגם עם המשקל מהווה תמורה מעולה לכסף ואין שום מטחנה כיום גם לא בטווח של 4000 שקל ויותר שטוחנת באיכות של ה-Sette. צריך גם לקחת את זה בפרופורציות, שההפרש כאן הוא כמה מאות שקלים ומטחנה זה מוצר לפחות לכמה שנים, ככה שההפרש במחיר בין הדגמים בטל בשישים לעומת ההוצאה השוטפת על פולי קפה. אם הייתי חושב שהדגם של המשקל יותר מתאים לי, לא הייתי חושב פעמיים במצב היום כשהבעיות הן ככל הנראה נחלת העבר.

בועז, אני יכול לומר לך באחריות שלעומת ה-i-mini תקבל שיפור מטורף באיכות הקפה (גם אם לא תעשה סינגל דוזינג).
לגבי K3 אותו דבר. לא באותה ליגה בכלל. באמת!
תסתכל בשרשור הידוע לשמצה בהום בריסטה ותראה שאנשים שהם בעלי K10 החליפו אותה ב-Sette בגלל איכות טחינה עדיפה לטענתם.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

טוב, קשה קשה :oops:
מה הפרש בין הארץ לחו"ל :lol:

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

@boazj

לא נשמע לי מאוד קשה.
אם אתה מבסוט מהמטחנה הנוכחית, תישאר איתה כל עוד היא עובדת או עד שהמצב ישתנה.
אם אתה רוצה להשתדרג אז זה נראה לי השדרוג עם התמורה הכי טובה לכסף (יש כמובן מטחנות טובות יותר אבל בעלות כפולה או משולשת).

לגבי מחירים, אז על סמך מה שנרשם כאן:
עבור הדגם עם הטיימר ההפרש בין חו"ל לארץ כ-400 ש"ח.
עבור הדגם עם המשקל ההפרש כ-900 ש"ח.

הייתי לוקח בחשבון גם את נושא האחריות כמובן (לא שבחו"ל אין לך אחריות, אבל זה יכול להיות כמובן יותר מסובך).

איתמר123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 526
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #56 

בקשר למחיר מההולנדי, הוא העלה אותו ל-400 יורו כולל משלוח.
הזמנתי היום לאחר התייעצות עם חבר פורום haranza את הדגם עם הטיימר ללא המשקל.
הבחור מהחנות טען שעשה איתכם טעות בחישוב עלויות משלוח ומיסים.(אמרתי שחבר רכש ב-369 יורו.)
לאחר המרת מטבע בפייפל שילמתי 1640, כשתגיע לארץ להבנתי תוספת של 200+ ש''ח מה שאומר בסביבות 1850 עד הדלת.
נרשם פה שהמחיר בקדמה 2100 (לפני נסיעה\משלוח). הפער קטן ומימוש האחריות בחו''ל אך תמיד נחמד לחסוך. אם אשתמש באחריות יוצא מחיר זהה.

עריכה:
אני עכשיו רואה שמישהו רכש ב-379, אולי הוא בודק גבולות :D

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #57 

@איתמר123
·
קודם כל תתחדש.
האמת שהמשלוח שהם מצהירים עליו באתר הוא 70 יורו, אבל במקרה שלי אחרי שהתכתבתי איתם ואחרי בדיקה, הם אמרו שהם יכולים לרדת לדרגת משקל נמוכה יותר וזה הוזיל את המשלוח.
קצת מוזר שרק עכשיו הם פתאום נזכרו שהמשלוח יקר להם, אחרי ששלחו כבר כמה מטחנות לארץ במחיר נמוך יותר.

בכל מקרה, מאחל לך שזה יעבור במכס בשלום, כי המחיר הגבוה יותר משמעותו מע"מ גבוה יותר וזה כבר מתקרב ל-300 ש"ח.

במחיר כזה כבר שווה לשקול קניה בארץ, בהנחה שהמטחנה זמינה במלאי, ולא צריך לחכות לאספקה במועד לא ידוע, כפי ששמעתי שקרה ללא מעט אנשים שבסוף התייאשו מלחכות.
לגבי הדגם עם המשקל, גם עם משלוח יקר יותר, עדיין, לדעתי, עדיפות ברורה לקניה בחו"ל.

הכי חשוב, תהנה מהקפה!!

נ"ב,
אם באמת למישהו אחר הוא מכר בפחות אחרי שאתה קנית, תנסה לכתוב לו ולשאול. אולי יחזיר לך כסף. הם חבר'ה מאוד הוגנים מהניסיון הקצר שהיה לי איתם.

איתמר123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 526
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #58 

מקווה שהתשלום הנוסף לא יעבור את ה-250.
תודה :D

אם מישהו רוכש במחיר זול יותר אשמח לעידכון, למרות שאני מרוצה מהמחיר כך או כך. עד לפני כמה ימים שקלתי קנייה של קומפק K3, כך שכל עוד עליתי ברמת הטחינה ולא בתקציב, אז הרווחתי.

dubik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #59 

@איתמר123
·
עשית בחירה מאוד נכונה, לדעתי.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים

שליחה #60 

@איתמר123
·

גם אני הזמנתי שלשום מההולנדי את הדגם עם הטיימר,
יצא 389.75 יורו כולל המשלוח (60 יורו - אמר שלאחר כמה משלוחים לארץ
הם גילו שהתמחור של המשלוח היה נמוך מדי).

מאד נחמדים, והבחור איתו התכתבתי אמר שהוא ינסה לעזור להימנע מהמע"מ
בכך שהוא יצהיר על גבי החבילה שמדובר במוצר אחר. כשיגיע נראה מה באמת הוא כתב
ואיך זה הועיל...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”