ויכוחי מחיר בלוחות יד שניה

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #41 

oferlaor כתב:@ra
·אתה מזכיר לי את הקטע במלכוד 22 שבו הבחור קונה ב-2 שקל ומוכר ב-1.8. אז שואלים אותו איך הוא מרוויח. אני מוכר בכמויות מטורפות הוא עונה...

הכמות לא רלוונטית, האתר לא מרוויח מהלוחות. המטרה של הלוחות היא לעזור לקהילה. הסיבה שאנחנו רוצים למנוע ויכוחים בפורום ההוא זה בכדי למנוע מצב של "קלקול מכירה" שתגרור לזה שאנשים לא ירצו לפרסם כאן מודעות.
...
·

אני לא רואה איך למנוע מצב של "קלקול מכירה" עוזר לקהילה.
אני אישית, ואני מניח שעוד הרבה אחרים מתייחסים למכירות שעולות כאן באתר בצורה קצת שונה מאשר ליד 2.
כאשר אדם מעלה מכירה בקהילה שהוא ממשיך להיות חבר בה וגם חשוף לביקורת, בתור קונה זה נותן איזשהו ערך מוסף ורמת סינון כלשהי. אעדיף לרכוש ממישהו שמפרסם כאן ולא ביד 2.

אם הפורמט הופך להיות פורמט של יד 2, יש מודעה וזהו, ביד 2 קיים מבחר גדול יותר, מה התועלת בפרסום אצלכם בלוח?
בתור קונה אני הופך לאדיש לפלטפורמה - וכאן ליד 2 יש את יתרון הגודל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #42 

Nemesis כתב:
...
...
·

אני לא רואה איך למנוע מצב של "קלקול מכירה" עוזר לקהילה.
אני אישית, ואני מניח שעוד הרבה אחרים מתייחסים למכירות שעולות כאן באתר בצורה קצת שונה מאשר ליד 2.
כאשר אדם מעלה מכירה בקהילה שהוא ממשיך להיות חבר בה וגם חשוף לביקורת, בתור קונה זה נותן איזשהו ערך מוסף ורמת סינון כלשהי. אעדיף לרכוש ממישהו שמפרסם כאן ולא ביד 2.

אם הפורמט הופך להיות פורמט של יד 2, יש מודעה וזהו, ביד 2 קיים מבחר גדול יותר, מה התועלת בפרסום אצלכם בלוח?
בתור קונה אני הופך לאדיש לפלטפורמה - וכאן ליד 2 יש את יתרון הגודל.
...
1. אם יהיה לנו קלקולים במכירה, המשמעות היא שלא ימכרו ואז לא יהיו לוחות. זה לירות לנו ברגל, אם נפעל כך אז עדיף לסגור את הלוחות ואז שני אנשים וחצי יפרסמו אבל הצדקנים יהיו מרוצים כי מבחינתם השיגו את מבוקשם.

2. אני מאמין שאתה תעדיף לרכוש כאן כי האנשים כאן מבינים עניין, המוצרים במצב יותר טוב וכשאתה קונה מיד 2 זה ממש חתול בשק - האנשים לרוב לא מבינים מראש מה הם מוכרים. לאחרונה ניסיתי לרכוש אייפד מיני דרך יד2, והאנשים לא רק שנתנו מחירים דומים למכשיר חדש, לפעמים זה בכלל היה אנדרואיד לפעמים הם בעצמם לא ידעו איזה דור אייפד זה או כמה מקום אחסון יש לו... שזה די בזיון כי זה משפיע דרמטית על המחיר... בסוף התייאשתי מלנסות בכלל.

3. אני לא אומר שאי אפשר להגיב, אבל יש צורה להגיב. בתור אחד שצריך כל יום להעלים 2-3 שרשורים כי בעל השרשור אמר שהתגובה קלקלה לו את המכירה ושהוא עובר ליד2, תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר. זה לא משהו תאורטי אלא שהיו ימים שפשוט היו אנשים שעברו שרשור שרשור בלוחות והתלוננו על המחיר. הם לא התכוונו לרכוש, אלא ראו את עצמם "כמשטרת המחיר הצודק" מטעם עצמם.

אין בעיה לכתוב משהו כמו "תוריד טיפה וזה יכול להתאים לי". אם אתה סתם מגיב בשביל הצדק העולמי ובכלל לא מעניין אותך המוצר, אז בשביל מה להגיב?!

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #43 

ברגע שהמכירה לא חשופה לשום ביקורת (אין אפשרות לתגובות) קשה להסיק שהאנשים מבינים עניין - לדעתי לפחות. כל אחד יכול להכנס, להטיל ביצה עם מספר טלפון וללכת.
התגובות הן לא בשביל הצדק העולמי כפי שקראת לו, התגובות (הכוונה היא כמובן למי שמגיב בכבוד ולעניין) הן לטובת הרוכשים שהם חלק מהקהילה.
האם זה האינטרס של הפורום שיבוא מישהו ויפרסם "LG EG920Y חדשה בקושי בשימוש OLED מדהימה משהו בן !!!!" ב- 12,000 ש"ח כי בזאפ היא מופיעה ב- 18 אלף? או איזה רסיבר שמחיר המחירון שלו בארץ מופקע לחלוטין ובפועל נמכר בחצי מחיר ובאמאזון ברבע מחיר - מישהו יפרסם במחיר של מכשיר חדש לארץ?

אז יקחו את הרגליים שלהם וילכו, אז מה? אלה האנשים שאתה רוצה שיפרסמו?
קשה לי להאמין שמישהו יושב ומחשב, חדש אחרי מיקוח עולה 5,000, משומש אחרי שלוש שנים לדעתו 2,500 והמוכר ביקש 2,700 - יכתוב לו: שמע, אתה יקרן זה צריך לעלות 2,500 ש"ח. מי יטרח?
מצד שני כאשר הבעיה זועקת לשמים מישהו כבר יאמר משהו.
הבעיתיים לדעתי הם בטלים בשישים וניתן להגדיר מה חורג מגבול הטעם הטוב.

בכל אופן, פורום שלכם. רצונכם - כבודכם.
אישית אני לא מבין מה יצא לפורום מכך שאנשים שמנסים שיטת מצליח (או לא מודעים לבעיתיות) לא יקחו את המכירה שלהם למקום אחר.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #44 

אני חושב שלפעמים מגיעים לכאן אנשים ששמו הודעה אחת או שתיים רק לצורך המכירה,

הם לא מייצרים טראפיק לאתר והם הרבה פעמים תוקעים מחירים הזויים.

אין שום דבר פסול בלהוריד בעדינות מישהו כזה מהעץ, וישמכור במחיר ראלי במהירות סבירה במקום שיעמוד בלוח כאבו שאין לה הופכין.

כולם מרוויחים מזה, אם זה טיפוס שהפנו אותו למודעות דומות בלוח והבין מה המחיר הראלי-קיבל עזרה ומכר מהר אחלה.

אם זה מישהו שבא למצוא פרייארים ולהעלם אז אדיוס.

לפעמים מוכר כזה מנפק הסברים של טיפולים והשקעות שאולי מצדיקים את המחיר שלו וזה עוזר לו,

לא מזמן בפייסבוק על פריט שרציתי מסתבר שהמוכר תקע מחיר לא ראלי כי זה היה מחיר הקניה שלו מאיזה שרלטן,

והבין שעדיף לו להשאיר את הפריט אצלו.(פי 2 ממחיר חדש)

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #45 

תכלס- בלי תגובות (מכובדות כמובן) אין בידול או זכות קיום ללוח יד2 כאן בפורומים.
Nemesis הסביר את זה יפה- התגובות זה מה שגורם לנו להכנס ללוח.

אגב, אם מישהו מנסה לקלקל מכירה בטענה שקרית שהמחיר יקר, תמיד יהיה מי שיתקן וייכתוב שהמחיר סביר...

אישית כבר פיספסתי קניה של מוצר בגלל נשמה טובה שרשמה תגובה בסגנון "מחיר מצויין" שגרמה למוכר לדרוש יותר, אז גם דברים כאלה מתרחשים :)
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #46 

כאמור - אם המכירה היא "ברת קלקול" זה אומר שהמחיר שנתבקש עליה אינו ריאלי. זה אומר שאו שהמוכר בעצמו אינו מודע למחיר הריאלי, ואז מתקנים אותו בנימוס, או שהוא מנסה לעשוק מישהו ולחפש פראייר ואז טוב שקילקלו לו את המכירה ואם הוא יקח את רגליו וילך ליד2, הקהילה תצא נשכרת מהעניין ולא תיפגע מכך.
תגובות הקהילה הן גורם מאזן חשוב ששומר על ההגינות במסחר, ולכן אני חושב שאין לאסור עליהן.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #47 

אמרתם משהו מעניין פה, שלא לקחתי בחשבון והוא הבידול של הלוחות פה מלוחות יד2 למשל וזה כמובן, הכח של הקהילה.
מצד אחד, אני לגמרי עם עפר, כלומר, אם יתחילו התנגחויות ו"רובין הודיות" במודעות רק כדי להיות צדיק, כמו שאמרתי קודם, זה משהו סובייקטיבי לחלוטין ומספיקה הודעה אחת כדי"לדפוק" מכירה. אז פעם ממש הגנתם בפני נוכל ופעם אחרת, סתם פגעתם במישהו שביקש מחיר טיפה גבוה כדי שיוכל להתמקח....

יש לי פשרה, שאני חושב עונה על שני הדברים (דומה קצת למה שעשינו ב-HT DEALS) וזה לתת לכם, הקהילה, את הכח, אבל כקהילה ולא כרובין הוד.

אין לי עדיין פיצוח טכני שלא דורש פיתוח (ואנחנו לא מתכוונים להשקיע בפלטפורמה הזו יותר מבחינת פיתוח), אבל בגדול הרעיון הוא כזה.

אתם, כקהילה, תצביעו ( (Y) או (n) ) על מודעה אם זו "קניה טובה" או "קניה לא טובה" (בהתאמה) וכך הקונה הפוטנציאלי מקבל במבט אחד, מה אנחנו, כקהילה, חושבים על המכירה הזו (מוצר+מכיר+מוכר) - בקיצור, שווה או לא שווה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

לדעתי זה פתרון לא אופטימלי ממספר סיבות:

1. מאפשר סגירת חשבונות אישיים וטרולינג בצורה אנונימית.
2. בתור קונה מתעניין, אני רואה דירוג שלילי. לא מבין למה. מחיר גבוה? מוצר גרוע? מוכר לא אמין? סתם טרולינג?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #49 

הבעייה היותר גדולה בפתרון הזה, שאם נניח מישהו שם מחיר גבוה, מקבל ציון נמוך, ואז משנה את המחיר - מה תעשה? תמחק את כל ההצבעות?
לדעתי מי שרוצה יודע לכתוב "נא לא להגיב למודעה" ואת זה הקהילה צריכה לכבד.
מי שלא - דמו בראשו :)

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #50 

MartinHSabag כתב:אמרתם משהו מעניין פה, שלא לקחתי בחשבון והוא הבידול של הלוחות פה מלוחות יד2 למשל וזה כמובן, הכח של הקהילה.
מצד אחד, אני לגמרי עם עפר, כלומר, אם יתחילו התנגחויות ו"רובין הודיות" במודעות רק כדי להיות צדיק, כמו שאמרתי קודם, זה משהו סובייקטיבי לחלוטין ומספיקה הודעה אחת כדי"לדפוק" מכירה. אז פעם ממש הגנתם בפני נוכל ופעם אחרת, סתם פגעתם במישהו שביקש מחיר טיפה גבוה כדי שיוכל להתמקח....

יש לי פשרה, שאני חושב עונה על שני הדברים (דומה קצת למה שעשינו ב-HT DEALS) וזה לתת לכם, הקהילה, את הכח, אבל כקהילה ולא כרובין הוד.

אין לי עדיין פיצוח טכני שלא דורש פיתוח (ואנחנו לא מתכוונים להשקיע בפלטפורמה הזו יותר מבחינת פיתוח), אבל בגדול הרעיון הוא כזה.

אתם, כקהילה, תצביעו ( (Y) או (n) ) על מודעה אם זו "קניה טובה" או "קניה לא טובה" (בהתאמה) וכך הקונה הפוטנציאלי מקבל במבט אחד, מה אנחנו, כקהילה, חושבים על המכירה הזו (מוצר+מכיר+מוכר) - בקיצור, שווה או לא שווה?
...
אבל אם מישהו סתם ביקש מחיר טיפה גבוה כדי שיוכל להתמקח, איך דופקים לו את המכירה? אומרים לו שהמחיר שלו טיפה גבוה? לא זכור לי שראיתי אנשים מעירים למישהו על 10-20% באפר למיקוח.
בכל מקרה צריך לאכוף אנשים שמתנצחים ולא מתנהלים בצורה מתורבתת ומנומסת.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #51 

למה 10% זה לא גבוה?
מי אתה שתקבע כמה זה גבוה?
ואם אני מוכן לשלם 100% יותר כי אני צריך את זה עכשיו ומיד?
About.me

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #52 

אין בעיה אם אתה במודע מוכן לשלם הרבה, אבל אז שוב - המכירה לא תידפק.
מתי המכירה "נדפקת"? כשמישהו מנסה לבקש מחיר לא ריאלי, והקהילה "הורסת" לו את הסיכוי למצוא מישהו שישלם את המחיר הזה מחוסר ידיעה.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #53 

הפתרון.

לוחות מוצרי יד2. >> הקהילה רשאית להגיד את דעתה על המחיר הנדרש.

מי שרוצה יפרסם ומי שלא רוצה לא יפרסם.
מי שפרסם יודע מראש שייתכן וידברו על המחיר שהוא דורש בהודעה ולקח זאת בחשבון (קצת...הרבה...יקר...עושק....).

אם האתר לא מרוויח תשלום על הפרסום או אחוז מהמכירה,
זה כבר לא משנה כמה מודעות יהיו וכמה יוותרו על הפרסום וילכו ליד 2 או אתרים אחרים.

מי שהחליט לא לפרסם כנראה יודע שהמחיר שהוא דורש מופרז יחסית למחירו ההוגן בשוק...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #54 

מצטער, אני לא מקבל את הגישה הזו שמישהו אחד יכול לדפוק למישהו אחר מכירה פשוט כי הוא חושב שהמחיר מופרז...
About.me

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

יש תחושה אישית ויש עובדות כמו לינק לחנות שמוכרת במחיר נמוך יותר לדוגמא.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #56 

MartinHSabag כתב:מצטער, אני לא מקבל את הגישה הזו שמישהו אחד יכול לדפוק למישהו אחר מכירה פשוט כי הוא חושב שהמחיר מופרז...
...
ראשית אכן כפי שצויין בדרך כלל מדובר בציון עובדות כמו לינקים לחנויות שמוכרות את אותו פריט חדש.
שנית, גם אם נניח מישהו כתב על מוצר מסוים שנראה לו שהמחיר המבוקש הוא יקר מדי, האם זה בהכרח אומר שהמכירה נדפקה?

אם המחיר באמת מופרז מאוד, אז נבחין בין 4 מקרים
1. המוכר לא היה מודע שהמחיר שהוא מבקש מופרז. הוא יכול לעדכן את המחיר והמכירה ממשיכה כסדרה ולא נדפקה.
2. המוכר מודע שהמחיר שהוא מבקש מופרז, אבל הוא חושב שיש סיכוי שמישהו ירצה לקנות במחיר הזה מסיבותיו הוא (דחיפות, נדירות וכולי). במקרה הזה קונה כזה ידע שהמחיר מופרז והמכירה לא נדפקה כי היא לא תמנע ממנו לרכוש.
3. המוכר לא מסכים עם הקונה שהמחיר מופרז. אם הצדק עם המוכר, בדרך כלל ימצאו עוד אנשים בקהילה שיגיבו ויחזקו את המוכר שהמחיר שביקש סביר והגיוני, מה שמחזק את המכירה ולא דופק אותה.
4. המוכר מודע שהמחיר מופרז אבל מקווה שיבוא פראייר לא מודע, יחשוב שזה המחיר ויקנה, ומקסימום יתבאס אח"כ אם יגלה שהוא שילם סתם הרבה כסף. במקרה כזה המכירה שלו אכן תידפק, וטוב שכך.

כאמור, זאת קהילה פה, לא אתר יד2. ככזאת יכול להיות לה יתרון יחסי על אתר כמו יד2 בכך שהיא מספקת פלטפורמה שבה הקהילה מספקת מנגנון בקרה למסחר הוגן. בטווח הארוך זה יועיל לפלטפורמה ולא יזיק לה שהקהילה מספקת בקרה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #57 

ותשימו לינק למוצר זהה באותו מחיר או פחות, בתנאי שזה באותם תנאים בדיוק? למשל, אספקה מיידית ולא משלוח מאמזון?
About.me

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #58 

MartinHSabag כתב:ותשימו לינק למוצר זהה באותו מחיר או פחות, בתנאי שזה באותם תנאים בדיוק? למשל, אספקה מיידית ולא משלוח מאמזון?
...
שוב, אם המוכר חושב שיש לו יתרון יחסי (כמו האספקה המיידית) שמצדיק את המחיר שלו, אז עצם מתן לינק לחנות שמוכרת את המוצר כחדש אינה אמורה לדפוק לו את המכירה. אם הידיעה על אלטרנטיבות הורסת את המכירה, משמעות העניין בהכרח שהמכירה שלו התבססה על חוסר מודעות של הקונה, שזה דבר שאני חושב שאנחנו לא צריכים לעודד כקהילה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #59 

הדיון כאן מזכיר לי את הדיון עם הבן שלי שהוא צריך לעשות שיעורים.

אני אומר לו שהשיעורים זה דבר חשוב עבורו כי בלי שיעורים יהיה לו רע בעתיד. אז הוא אומר, אבל למה אני צריך לעשות שיעורים? אני מסביר לו שזה עוזר לו לחזור על החומר ולהתאמן. התשובה שלו: אבל למה אני צריך לעשות את זה? אני מסביר לו שהוא ככה יבין את החומר טוב. בקיצר, לא בא לו לעשות שיעורים.

גם כאן, מסבירים שזה חשוב בשביל שהלוחות יתקיימו ואתם מתעקשים לשאול למה אתם צריכים לעשות שיעורים...

בסופו של דבר אני נשבר ואומר "כי אני אבא שלך ואני אמרתי לך לעשות שיעורים, זה למה".

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7045
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #60 

קראתי את השרשור אני מבין את שני הצדדים וברור לי שצריכה להיות שיטה להבדיל את המודעות באתר מהמודעות של אתר יד2

אני חושב שהשיטה צריכה להיות התבססות על מספר ההודעות של המגיבים

נניח שתהייה שיטה עם ה (Y)(n) אבל לא יהיו מספר מצביעים לכל אחד מהאופציות אלא מספר הודעות משמע אם בחור חדש מציביע נוסף מספר הודעות קטן אבל אם עופר מצביע נוספים יותר מ 64 אלף הודעות לאותה הצבעה כך הנירמול יהיה לפי הוותק וההשתתפות בפורום.

ואז אם המוכר שינה את המחיר תהייה למשתתפים אופציה לבטל את הצבעתם הקודמת ולהצביע שוב

כך נוכל לקבל איזה נירמול הדעות באם המכירה הזו שווה או לא.

שאני מסתכל אל הודעות המכירה באתר מספר ההודעות של המפרסם מאוד משפיעות על איך אני מתייחס להודעה

והשיטה שהצעתי מתבססת על אותו דבר

זו דעתי

שלח תגובה

חזור אל “כללי”